Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Pogawędki o fake'ach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192045)

Shiz. 01-11-2008 09:10

Speed odezwij się na gg bo żal :<, dawno nie rozmawialiśmy ;<. A mam kilka tematów do poruszenia ;d.

Pacz_knight 01-11-2008 14:14

A mnie sie wydaje ze jednak leprzym pomyslem bylo by zwykle glosowanie przez userow. To takie moje zdanie ;)

Shiz. 02-11-2008 20:48

Zapowiedz mojego fejka pt. Inny niż wszyscy.

Akcja będzie rozgrywać się w małym miasteczku. W tym mieście jest tylko jedna szkoła dla wojowników i jest ona niezbyt typowa, szkoli ludzi w posługiwaniu się "magicznymi łańcuchami" do tego jest potrzebna wola władzy, wola władzy jest potrzebna uczniom by łańcuch się nie "kończył" i wciąż go nabywało oraz jednym zastanowieniem łańcuch może zniknąć. Więc im uczeń jest lepszy tym on staje się bezlitosny. Historia będzie opowiadać o 4 bohaterach a głównym jest starszy niż inni bohaterowie mężczyzna o imieniu Shiz. Kilkanaście gdy Shiz miał dopiero 5 lat, matka urodziła mu brata którego nazwała Gargoin. Ich matka umarła a Shiz co noc miał dziwną wizje, były to pseudo "listy" od matki do niego: pierwszą wizją było to że praktycznie wszystkie lasy znał i czuł że jest inny od wszystkich, w drugiej dowiedział się że jest ostatnim Blood Elves'em(Krwawy Elf), trzecia natomiast ukazała że on i jego brat oraz 3 kolegów zginą w tajemniczej krypcie, zaś czwarta była ta żeby uratować się przed śmiercią w krypcie i zabić to "coś" w krypcie. Dlatego musiał uczęszczać do Akademii w Moonville.

Veruis 02-11-2008 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shiz. (Post 2319962)
Blood Elves'em

Moze Elvisem? xDD

A tak pozatym, to za duzo powiedziales w swojej zapowiedzi. Bo opowiedziales praktycznie caly fake :P

Glannath 08-11-2008 18:17

Jedna wypowiedź Kopera mnie natchnęła do przemyśleń ;) Otóż, nie macie wrażenia, że ostatnio fake'i są troszku przeładowane efektami (mój z resztą też)?
Osobiście popieram ulepszanie lokacji, za pomocą efektów (czyli tu kolory podrasować, tu mgiełkę, tu zabrudzenia), bo poprostu ładniej to wygląda - nadaje realizmu.
Chodzi mi o to, że właściwie w walkach itd. nikt już nie używa grafik z Tibii, tylko efektów tworzonych w Gimpie..

Co o sądzicie o tym całym przeładowaniu efektami?

GargoinX 08-11-2008 18:40

@up:
Że dopóki ma to choć trochę smaku, jest dobre. Ale jeśli ktoś na siłę próbuje robić efekty, to nie ma to sensu.

X-Zero 08-11-2008 18:55

Ja tam jakiś czas temu znienawidziłem te lokacje przerobione jakimiś efektami... Co do samych walk, to imho jeśli są to ciekawe efekty, no i walki są rzadziej to jeszcze jakoś da się przeżyć... No ale ciągłe walki z tymi "laserami" są nie do wytrzymania.

Glannath 08-11-2008 20:20

Ja tam myślę, że przez to kilka lat, fake'i tak ewoluowały, że używanie efektów jest właściwie nieunikonione.

Czyli którą z poniższych lokacji uważacie za lepszą? Pierwszą, czy drugą? To taka mała sonda, związana z przyszłością mojego fake'a. xD

http://img118.imageshack.us/img118/5152/lokacjaaq5.png

Mi się wydaje, że trudno zbudować jakikolwiek klimat fake'a, jeśli nie używa się efektów i odpowiednich cieni.

GargoinX 08-11-2008 20:25

Druga rox.

Pacz_knight 08-11-2008 20:29

Zadna... Ale jak juz tak na serjo mialbym wybierac to chyba pierwsza. Druga jest nieladna. Jedna pochodnia daje wlasciwie swiatlo, zas dwie pozostale zle. Dochodzi do tego krzywo sklejone bloto. Zreszta i tak mi sie niepodoba...

Torog Velrock 08-11-2008 21:09

Pierwsza nie ma efektów Druga to jeden wielki Efekt więc zrób coś pomiędzy to będzie dobrze.

shady<3 08-11-2008 21:14

Oczywiście, że pierwsza lepsza. Cały czas mówimy o tibijskich fake'ach więc nie odbiegajmy od klimatu tibii dobrze?

Haikken 09-11-2008 09:07

Pierwsza jest fajna.
PS: super meble ;)

Sezowaty 09-11-2008 09:20

A więc tak lepiej wygląda pierwsza, ponieważ druga jest za bardzo ciemnia :S
Za dużo tam pocieniowałeś a światło jest bardzo małe.

Cytuj:

używanie efektów jest właściwie nieunikonione.
A można powiedzieć, że to zaczęło się ode mnie hihi :D

Veruis 09-11-2008 11:37

Ja tam, kiedy robilem fakei, to moj jedyny efekt z gimpa to byly cienie;). Reszte 'efektow' robilem w paincie. Pozatym, powiedziales, ze efekty z gimpa - to PS sie nie zalicza do "efektorow"?:P

Krizz 16-11-2008 08:52

- czyścimy.

GargoinX 16-11-2008 09:33

@Up:
Jeszcze tylu jest, choć nie wielu tych dobrych. Brakuje tu kilku osób.

Glannath 16-11-2008 09:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gargoin_rtn (Post 2337761)
Brakuje tu kilku osób.

Chyba kilkunastu. : D

@2up
Ten dział się będzie trzymał zawsze, bo cały czas napływają jacyś ludzie. Słabi, bo słabi, ale są. ;)

Mikes1 16-11-2008 10:57

@up
Taa MadziulaX, Neji13 i inne Kardoxy utrzymają ten dział!

GargoinX 16-11-2008 11:04

@up:
Na torgu jest jeszcze gorszy poziom, a jakoś się trzymają ;p.
Poprostu póki ktoś tu jest, nie zależnie kto; dział będzie żył.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:12.