Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Polski Hip-Hop (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203141)

Tom The Tanner 17-04-2009 23:27

Cytuj:

Cytuj:

Dlaczego nikt nie wspomina o L.U.Cu? :p
Nie bo po co :/
Nie rozumiem? Nie bo po co? To znaczy.. eee?

Colo_2006 17-04-2009 23:58

To oznacza, że wspomniany był kilkanaście razy :D

Fintex 18-04-2009 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2524724)
a sluchal ktos nowe hg? a ja sobie przeslucham, glownie ze wzgledu na gosci... a moze hemp gru troche zmienilo styl? xdd zobaczymy, zobaczymy.

jak zobaczyłem trackliste i utwór pt. "HWDP" to mi się odechciało nawet jej ściągać.

kleofast 18-04-2009 11:35

/\ dlatego że jesteś jedną z tych osób co kojarzą hg tylko z 3 trackami , zjedz skreta , nienawisc , to jest to. A co do nuty HWDP to nie brzmi ona tak 'jebac psy , jebac psy , jebana policja , jebana, jebane s*****ele itd'
zacytuje słowa Wilka: "przykleili nam metke bardzo dawno temu sie jara, hwdp, nienawisc do systemu" i masz odpowiedz

piramjida 18-04-2009 13:12

Sluchal ktos plyty 'Poeci'?

Imo bardzo fajna, sam pomysl, zeby rapowac wiersze, w dodatku na calkiem niezly poziomie.
Szczegolnie ta Lilu na Lokomotywie... <3

Kawalek Fokusa dokladnie jakby napisany dla niego, albo dla LUCa.
OSTR to samo - miazga.

@TTT
Chodzi o to, ze raperzy rapuja wiersze napisane przez prawdziwych poetow, na przyklad Tuwima. Rozumiesz? A, nigdy sie nie spotkalem, zeby utwor hip-hopowy nazwac wierszem.

Tom The Tanner 18-04-2009 13:37

Przecież rymowane utwory, które wykonują raperzy to właśnie wiersze. Może to brzmi dziwnie, ale to poezja.

DaimenPro 19-04-2009 11:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colo_2006 (Post 2524188)
Jak dla mnie to Firma się sprzedała z tym ich JP. Ich muzyka nagrywana jest o jednym i tym samym.

A kiedy ostatnio WWO coś wydało, że mówisz o sprzedaniu się? Teraz Sokół nagrywa z Pono, a PROSTO to firma z ciuchami projektowanymi przez Sokoła. Więc do czego pijesz z tym sprzedaniem się WWO ?

Sprzedali się tym że po nagraniu "w aucie" i po tym że media zaczeli się nimi bardzo interesować wiadomości itp. to znów nagrywaja kawałek w jakiejś k..wa stołowce. Żeby kase na tym ciagnąć. Takie jest moje zdanie.

Colo_2006 19-04-2009 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DaimenPro (Post 2525872)
Sprzedali się tym że po nagraniu "w aucie" i po tym że media zaczeli się nimi bardzo interesować wiadomości itp. to znów nagrywaja kawałek w jakiejś k..wa stołowce. Żeby kase na tym ciagnąć. Takie jest moje zdanie.

Sokół i Pono nagrali płytę TPWC dla jazdy. Tak jak Bosski kawałek "Jestem Tam". Wiele było takich zespołów . Już nie mówię o Firmie - Jeden Buch.( czy kij wie jak to idzie)

Zuybaran 19-04-2009 11:34

DonGureLesko ! Peja - Klasyk ! Molesta Ewenement ! Kaczor ! Czasem WWO ! Zipera ! Toma ! Sheller !

Fintex 19-04-2009 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kleofast (Post 2525111)
/\ dlatego że jesteś jedną z tych osób co kojarzą hg tylko z 3 trackami , zjedz skreta , nienawisc , to jest to. A co do nuty HWDP to nie brzmi ona tak 'jebac psy , jebac psy , jebana policja , jebana, jebane s*****ele itd'
zacytuje słowa Wilka: "przykleili nam metke bardzo dawno temu sie jara, hwdp, nienawisc do systemu" i masz odpowiedz

Mylisz się. Jarałem się płytą "Klucz", mam pełno wlepek z hemp szopu itp. przez pewien okres to było fajne, ale jak kolejny raz widze jak nawijają o policji to mnie to zmula... nic nowego nie wnoszą.

Emcess 19-04-2009 17:37

plyta hg nawet fajna... oprocz Wyrok Ulicy praktycznie wszystkie piosenki sa na innym poziomie niz "Zjedz skreta" czy cos tam.
wlasnie tak i 63 dni chwaly - najlepsze kawalki ; ]

Snopeczek 19-04-2009 18:17

@piramjida
Płytka poeci - zajebista. Serio byłem zaskoczony nią. Najlepsze: Trzeci Wymiar - Reduta Ordona, Fokus - Całujcie mnie wszyscy w dupe, Peja - Pijak.

@nowa płytka HG
własnie przesłuchuję. Zdaje się, że jest całkiem niezła. I wbrew temu co mówi Fintex - inna niż Klucz. Zedytuję, kiedy skończę słuchać.

@edit
tak jak myślałem. Płytka HG świetna. Najlepsze: 63 Dni chwały, Właśnie tak i Któregoś dnia :] No i oczywiście zajebiste skity :D Nie wiem czemu, ale uwielbiam skity HG :D

Stanley6a 19-04-2009 19:08

Jedyne czego słucham z hh to Molesta Ewenement.... Nic innego mnie specjalnie nie jara ;d

Emcess 19-04-2009 19:30

a moze ktos slucha ortegi? zajebisty zespol, bity robione przez patr00 sa na najwyzszym poziomie.. oprocz bitow z ortegi najlepsze sa z the jonesz, ale je tez robi patr00 ; d

najlepsza piosenka... Quadruple, Maple Leaf i Musisz klaskac : p

Thug' 20-04-2009 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2526206)
@piramjida
Płytka poeci - zajebista. Serio byłem zaskoczony nią. Najlepsze: Trzeci Wymiar - Reduta Ordona, Fokus - Całujcie mnie wszyscy w dupe, Peja - Pijak.

3W jak najbardziej, ale zamiast Fokusa i Peji dałbym L.U.C-a i Gurala

@up
Do tych kawałków dodałbym jeszcze 'Retrospekcje', 'Rap w 5 minut', 'W wyjątkowych odbiciach witryny' a samą Ortege również polecam i czekam na Lavorame.

Gierubesoen 20-04-2009 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2526263)
a moze ktos slucha ortegi? zajebisty zespol, bity robione przez patr00 sa na najwyzszym poziomie.. oprocz bitow z ortegi najlepsze sa z the jonesz, ale je tez robi patr00 ; d

najlepsza piosenka... Quadruple, Maple Leaf i Musisz klaskac : p

i jeszcze bym dodał 'podziemne disco' ; d

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thug' (Post 2526530)
Ortege również polecam i czekam na Lavorame.

jw

Co do HG- fajna płytka, ale bez fajerwerków... 63 Dni Chwały <3

Snopeczek 20-04-2009 21:02

Cytuj:

powiem Ci tak.. nie czytam polskim wierszy. Ale wiersz 'Pijak' znam. Kiedyś się nad nim sporo zastanawiałem. Dla mnie wykonanie po prostu genialne, a sam pomysł też prześwietny. LUC - masz rację. Wiersz jakby stworzony dla niego.

@topic
Ortegi słyszałem poszczególne kawałki, muszę posłuchać więcej... ;> Póki co czas na chillout i na głosnikach nowa płytka Juniora Stressa

Fintex 21-04-2009 01:04

Cytuj:

Zamiast Peji do utworu pt. 'pijak' dałbym Tego Typa Mesa. On ze swoim stylem życia pasuje tu jak nikt inny.. + jego flow zrobiłoby masakre. tylko bit troche bardziej lajtowy dać :)

Jak już o Mesie mowa to płytke już zamówiłem :) 25 powinna być w domu :)

piramjida 21-04-2009 13:52

Imo Fokus nie wypadl wcale zle, a szczerze mowiac malo znam raperow, ktorzy my zarapowali jego wiersz na takim poziomie - ze tak powiem 'duza gestosc slow' i on jest idealny.
--------------------------
Nowa plyta Mesa dla mnie taka srednia, w ogole nie umialem nigdy zrozumiec fenomenu tego rapera.

Thug' 24-04-2009 22:00

Słuchał już ktoś nowego Mesa?
Ogólnie spoko, technicznie płyta jest na zajebistym poziomie, tylko szkoda, że najlepsze numery to te singlowe ale mimo to jest parę kozaków.

@up
Ja też nie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:13.