Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Luka$ek 08-03-2009 19:58

Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami,to oni są popierdoleni jest mężczyzna i kobieta i to ma się łączyć a nie facet-facet,kobieta-kobieta.

A ten elo kozak co ma takie poglądy o policji to jesteś taki ekstra że byś gówno zrobił,ty to wiesz,ale chcesz żebyśmy my nie wiedzieli,ahhhhh internet taki anonimowy.

Do policjii nie mam żadnych "ale" szedłem z papierosem to policjant mi palcem pogroził a straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali.... więc Straż miejska jest u mnie gorzej postrzegana ale też spotkałem kilku "spoko kolesi" którzy pośmiali sie pogadali i poszli.

Litawor 08-03-2009 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2489797)
Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami [...]szedłem z papierosem

A ja nie toleruję ludzi, którzy palą w moim pobliżu. Płuca mi wtedy wykręca.

Kefka 08-03-2009 20:08

Cytuj:

ja tam niejestem rasista,
i brzydze sie rasistami i smierdzacymi czarnuchami !
To ironia? ;o

Cytuj:

straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali....
Nieźli :D Naszym to nawet dupy się nie chce ruszyć.

Cytuj:

A ja nie toleruję ludzi, którzy palą w moim pobliżu. Płuca mi wtedy wykręca.
Mnie wkurza mój ojciec, który pali w samochodzie i nic sobie nie robi z moich uwag :/ Jazda wtedy to koszmar. Ogólnie sądzę, że jestem tolerancyjny. Nie przeszkadzałoby mi to gdymy jakieś geje się całowali na ulicy. Po prostu bym ich zignorował

Serious Sam 08-03-2009 21:23

Cytuj:

Do policjii nie mam żadnych "ale" szedłem z papierosem to policjant mi palcem pogroził a straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali.... więc Straż miejska jest u mnie gorzej postrzegana ale też spotkałem kilku "spoko kolesi" którzy pośmiali sie pogadali i poszli.

Skoro Cię ścigali, to nie możesz mieć do nich żadnych pretensji, przecież to ty byłeś winien, a oni wykonują swoją robotę.

PS
Wszystkiego najlepszego, wszystkim kobietom! :)

Vil 08-03-2009 22:44

Cytuj:

Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami,to oni są popierdoleni jest mężczyzna i kobieta i to ma się łączyć a nie facet-facet,kobieta-kobieta.

jesli obracasz sie w srodowisku, w ktorym jestes narazony na takie traumatyczne obrazy, to szczerze ci wspolczuje. Jesli nie - przyznaj sie, ile razy w zyciu widziales calujacych sie gejow ?

Gelt 09-03-2009 15:21

W Warszawie homoseksualistów najczęściej można spotkać w centrum. Nie raz i nie dwa widziałem ich i... Jakoś nie całowali się na oczach innych. Takie rzeczy są głównie w miejscach prywatnych lub klubach dla homoseksualistów. To, że są inni, nie znaczy, iż są głupi. Wiedzą jak ludzie (z zwłaszcza tolerancyjna młodzież) reagują na takie zachowania..

Exodus 09-03-2009 21:17

moze no glupi nie, ale ten przyklad co podales, nie potwierdza ze nie sa glupi, tylko ich ostroznosc i niechec dostania po papie, co pewnie by sie zdarzylo ;p

Gelt 09-03-2009 21:52

M. in. o to chodziło;)

THC_Bracie 23-06-2009 14:34

geja na pewno bardziej toleruje niz skina czy innego narodowca ;] bo przez nich nasz kraj jest bardziej zacofany... na pewno nie lubie patrzec na dwoch facetow calujacych sie ale niech robia co chca ;] ja toleruje wszystko to co nie robi krzywdy DRUGIEJ OSOBIE.. czyli wychowanie dziecka przez pary homo odpada poniewaz robia dziecku krzywde...
homoseksualizm powinien byc traktowany na rowni z piciem piwa.. jednym przyjemnosc sprawia browar innym.. no wiecie co...

sphinx123 23-06-2009 14:36

Zresztą ilu gejów chciałoby mieć dzieci? 5-10%? U lesbijek nie wiem jak to jest ;D

Dr.Unknown 23-06-2009 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez THC_Bracie (Post 2576091)
czyli wychowanie dziecka przez pary homo odpada poniewaz robia dziecku krzywde...

Jeżeli chodzi o wyśmiewanie się z dzieci, to wina leży po stronie społeczeństwa; chyba, że idziesz torem rozumowania, że domyślnie będą wychowywać gejów - w takim razie, skąd w hetero-świecie wzięli się homoseksualiści?

THC_Bracie 23-06-2009 14:45

takie dziecko moze byc niedowartosciowane... wiecie jak to jest matka przytuli, ucaluje, nakarmi dzieciaka itd a ojciec zabierze dziecko na ryby, do garazu zeby przy aucie cos porobic.. jak to ma dzialac przy dwoch ojcach xD? albo dwoch matkach? takie dziecko moze myslec ze to jest normalne. z reszta nie przychodzi mi teraz do glowy ile jest na "tak" ile na "nie" ale ja bym swojego dziecka nie dal do nich pod opieke chyba... no chyba ze byliby rozsadni i nie robili nic na oczach dziecka ;] temat rzeeeka.. nie kazdy gej chce sie obnosic z tym

sphinx123 23-06-2009 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez THC_Bracie (Post 2576117)
takie dziecko moze byc niedowartosciowane... wiecie jak to jest matka przytuli, ucaluje, nakarmi dzieciaka itd a ojciec zabierze dziecko na ryby, do garazu zeby przy aucie cos porobic.. jak to ma dzialac przy dwoch ojcach xD? albo dwoch matkach? takie dziecko moze myslec ze to jest normalne. z reszta nie przychodzi mi teraz do glowy ile jest na "tak" ile na "nie" ale ja bym swojego dziecka nie dal do nich pod opieke chyba... no chyba ze byliby rozsadni i nie robili nic na oczach dziecka ;] temat rzeeeka.. nie kazdy gej chce sie obnosic z tym

Wiesz, ustalanie co jest "normalne" jest mniej więcej wyczynem godnym ustalania formuły Kamienia Filozoficznego :)

Litawor 23-06-2009 15:03

Przepraszam, że się wtrącam bez czytania wcześniejszych postów, ale akurat ostatnio trafiłem na ten artykuł i pomyślałem, że może posłużyć zobrazowaniu niektórym osobom, jak powszechne i *naturalne* są praktyki homoseksualne w świecie zwierząt. I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:

http://www.guardian.co.uk/science/bl...ps-gay-animals

Voon 23-06-2009 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez THC_Bracie (Post 2576117)

Wychowanie dziecka przez parę homoseksualną wyglądało by bardzo, bardzo podobnie (o ile nie identycznie) jak wychowanie dziecka przez jednego rodzica. A i zobacz ile jest domów w których mieszka samotny rodzic z przyjacielem (nie-partnerem, normalnym znajomym). Wiec nie gadaj, że taki związek szkodzi dziecku. Tak jak już wcześniej było powiedziane, takie dziecko krzywdzi społeczeństwo.

@Litawor:
Kontakty homoseksualne w świecie zwierząt były już dawno znane.

Shanhaevel 23-06-2009 15:23

Cytuj:

I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:
Logicznie rzecz biorąc SĄ anomalią, podobnie jak np. leworęczność u ludzi (ludzie są 'domyślnie' praworęczni). Głównym (i chyba jedynym) celem biologicznym życia jest rozmnażanie się. W przypadku homoseksualizmu to jest teoretycznie niemożliwe (no mogą się parzyć, ale popęd idzie w niewłaściwą stronę).

Poza tym o homo wśród zwierząt wiadomo od daaaawna.

Kem3s 23-06-2009 15:33

5 do 30% przypadków kopulacji modliszek kończy się zjedzeniem samca przez samice. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!

Lasooch 23-06-2009 15:48

Taka refleksja mnie naszła. Wiele kobiet ma problemy z pukaniem w kakao, nie lepiej mieć ten sam fun z facetem? : )

Nari 23-06-2009 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2576136)
Przepraszam, że się wtrącam bez czytania wcześniejszych postów, ale akurat ostatnio trafiłem na ten artykuł i pomyślałem, że może posłużyć zobrazowaniu niektórym osobom, jak powszechne i *naturalne* są praktyki homoseksualne w świecie zwierząt. I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:

http://www.guardian.co.uk/science/blog/2009/jun/17/same-sex-relationships-gay-animals

Mimo, że ludzie to (nie)zwykłe zwierzęta, to nie lubie się do nich osobiście porównywac =).

Co do homoseksualistów. Nie wiem jak inni, ale ja nie chciałbym się wychowywac u geja, choc akceptuję inne zdanie na ten temat. Tak samo z adopcją- o dziwo jestem za tym aby to dzieci decydowały (z możliwością zmiany decyzji ofc), a nie psycholodzy i księża. Ale to nie w tym świecie...

Vil 23-06-2009 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kem3s (Post 2576170)
5 do 30% przypadków kopulacji modliszek kończy się zjedzeniem samca przez samice. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!

zabawne.

kontrargument przeciwko tezie ktorej nikt nie przedstawil.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:27.