Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rentonB
(Post 2671363)
A co sadzicie o braku dedykow???? Ja juz preordera wycofalem sciagne pirata przejde singleplayera i usune.
|
To tak zrób, ja odwiedzę sklep w dzień premiery, zapoznam się z grą, przejdę singla, a potem będę grał na tysiącach serwerów w multiplayer - jak to zwykle ;)
Cytuj:
Po tym, jak dowiedzialem sie, ze gra przez siec ma wygladac na zasadzie przycisku "join now" i losowemu trafieniu na serwer (czyt. nie mozesz decydowac, na jakim pingu bedziesz gral) tez wycofalem preordera. Jak wyjdzie gra, zobacze, jakie beda opinie, ale na razie sie wstrzymalem.
|
Fakt, to by mogło inaczej wyglądać. Bo jak wiadomo, służy to temu, aby poziom graczy był porównywalny, no ale nie wiem co stało na przeszkodzie, żeby wyświetlić listę serwerów ze wszystkim kompletnymi informacjami i zablokować dostęp do poszczególnych tym "za dobrym" graczom.
Anyway, nie wiem, jak to będzie dokładnie wyglądać, więc od oceny się póki co powstrzymam. Liczę na to, że jednak nie będzie tak źle ;)
A co do tej ceny SC2
Cytuj:
Z tego co czytałem chodzi o to, że dystrybutorem SCII na polskim rynku jest podupadający LEM, który przejął dystrybucję po tym jak CD Projekt nie zgodził się na wydanie gry na PC za więcej niż 140. Ale oczywiście wszystko może się jeszcze zmienić.
|
Nie wiem, jak to wygląda, ale na 95% Empik w żaden sposób bezpośrednio lub pośrednio nie kontaktował się z wydawcą gry i nie wypytywał o cenę. Polityka Blizzardu nie polega na tym, że podają zaufane informacje pseudo-zaufanym ludziom (czyt. podmiotom sprzedającym gry, które często łamią umowy wypuszczając info o nich, a czasem nawet same produkty przed samą premierą itp). Ogólnie to działa na tej zasadzie, że jeżeli gracze nie wiedzą (a nie wiedzą), to tak samo Ci, którzy sprzedają samą grę. Moim zdaniem po prostu sobie oszacowali, a zawsze lepiej dać więcej i potem obniżyć cenę, niż dać za mało i zwiększać przed premierą.
EDIT
Drążąc dalej temat MW2. Trochę sobie poczytałem na fanowskich stronach aby uzyskać jakieś konkretne informacje i co znalazłem:
Cytuj:
Jakie korzyści z uproszczonego systemu organizacji gier sieciowych widzi community manager? Jest ich kilka:
* Szybkie dołączanie do rozgrywki wg żądanych kryteriów. System wybierze pasującą grę o najlepszej jakości połączenia.
* Prywatne mecze - opcja dla klanów i innych zorganizowanych grup graczy. Pełna kontrola nad rozgrywką. Tyle, że bez modów.
* Łatwe organizowanie się w grupy i dołączanie do rozgrywek jako cała drużyna.
* Ochrona przed aim-botami, hackami i cheaterami.
|
Jak widać, nie będzie źle. Mam nadzieję, Ashlon, że nie wyrobiłeś sobie już na początku opinii, że system dołączania do gry będzie wyglądał jak w battlefield heroes (nie wiem, czy grałeś). Z tego co tutaj sobie wyczytuje to funkcje, o które mogliśmy się martwić, tj. brak możliwości gry ze znajomymi, czy wbijanie do serwera, gdzie jest korzystny dla nas ping, a nie, gdzie grają osoby z modemami 56kbps będą zawarte w grze.
Dodatkowo uspokajają mnie słowa pracownika z IW odpowiedzialnego za kontakty z prasą:
Cytuj:
Call of Duty: Modern Warfare 2 stanowi dla Infinity Ward największą inwestycję spośród wszystkich pecetowych wersji naszych gier. To również najbogatsza w funkcje wersja gry na PC, jaką zrobiliśmy. IWNET czerpie z zalet dedykowanych serwerów, które mogą być wykorzystane przez każdego gracza natychmiast po zainstalowaniu gry. Jednocześnie zniesiona zostaje bariera, którą dla nowych graczy było zarządzanie własnym serwerem.
|
Jeżeli ktoś jest świadomy wagi swojej pracy, nie wypuści na rynek gry, która przez jakąś tam pierdołę zostanie zmieszana z błotem. Wszystko to mnie jedynie uspokaja i jestem dobrej myśli : P
Aha i ciekawe jest to, że gra może być od 18 lat. Nie 16, jak to było dotychczas (chyba, że coś przeoczyłem). Ciekawe, czy w sklepach zwracają na to uwagę i komuś to utrudni kupno gry.