Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje polityczne wszelakie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=231682)

Hakuoh 07-08-2010 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dupca (Post 2776151)
Byloby napewno i to od początku, wyobrazasz sobie kota na zaprzysiezeniu prezydenta? Jarek mowi a obok kot. Ja bym padl ze smiechu.

Nie no tutaj raczej by dał solo na ring. Ale wtedy by majaczył też, że jego należy czcić.

CytrynowySorbet 07-08-2010 19:17

Nie wiem czemu, ale nie znoszę czytać wywiadów z Kaczyńskim. Sposób w jaki się wypowiada jakoś mnie po prostu irytuje.

Poza tym z dnia na dzień on mnie tylko przekonuje, że w środku jest małą, pokrzywdzoną przez cały świat, rozpieszczoną dziewczynką, której odmówiło się kolejnej zachcianki i teraz ma focha z przytupem i marudzi na lewo i prawo. Niech. On. Już. Skończy.

Bo to rzeczywiście jest prawda. Konflikt PO-PIS zasłania dzisiejsze problemy.

Hakuoh 08-08-2010 15:36

http://www.youtube.com/watch?v=cCJVaMzXB4E

Nawet dobry remix. :D

Articuno 09-08-2010 11:45

Dlaczego Donalda Tuska i Grzesia Schetyny nie ma w Bogatyni? Dlaczego oni w tym czasie odpoczywają w sektorach Supersupersuper VIP na stadionach Lechii i Śląska(szkoda, że spiker nie przekazał tej wiadomości innym widzom)?
Dlaczego szef MSWiA publicznie obraża i wyśmiewa burmistrza Bogatyni?
http://fakty.interia.pl/polska/news/...-z-pis,1516353 no tak, gdyby burmistrz Zgorzelca urzędowałby w Bogatyni powodzi nie byłoby w ogóle :F

poldek_p 09-08-2010 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2776378)
Dlaczego Donalda Tuska i Grzesia Schetyny nie ma w Bogatyni? Dlaczego oni w tym czasie odpoczywają w sektorach Supersupersuper VIP na stadionach Lechii i Śląska(szkoda, że spiker nie przekazał tej wiadomości innym widzom)?
http://fakty.interia.pl/polska/news/...-z-pis,1516353 no tak, gdyby burmistrz Zgorzelca urzędowałby w Bogatyni powodzi nie byłoby w ogóle :F

A niby dlaczego mają tam być ? Co to da ,że się przejdą po rozwalonych domach ? Wiem ,że to politycy ale nie musza zawsze obłudnie udawać ,że ich interesuje los mieszkańców Bogatyni. Zresztą podobno cieżko tam teraz dojechać, a Donald może mieć innego rodzaju problem. Swego czasu krążyły pogłoski ,że dostał od jakiegoś powodzianina gdy przechadzał się po rozwalonych wałach.

CytrynowySorbet 09-08-2010 12:00

Cytuj:

Czemu nie ma tam Kaczyńskiego, który podobno tak się utożsamia z obywatelami?

Rybzor 09-08-2010 13:25

Cytuj:

Huheuhueh bo penkne.

Jak Tusk chodzi po terenach zalewowych, to Psiowcy mu zarzucają, że sobie poparcie zbiera i na siłę jeździ tam, a jak go nie ma, to Psiowcy narzekają, że nie martwi się o ludzi i czemu go nie ma. I weź tu takim doguć :D :D

rentonB 09-08-2010 13:41

Ja to bym jeszcze bardziej zgnoil, widzialem w telewizji jak domy sa kilka metrow od kanalu, a potem maja wielkie pretensje ze im zalewa.

NIE dla odszkodowania dla takich ludzi.

CytrynowySorbet 09-08-2010 13:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2776392)
Huheuhueh bo penkne.

Jak Tusk chodzi po terenach zalewowych, to Psiowcy mu zarzucają, że sobie poparcie zbiera i na siłę jeździ tam, a jak go nie ma, to Psiowcy narzekają, że nie martwi się o ludzi i czemu go nie ma. I weź tu takim doguć :D :D

Albo jeszcze lepiej - jakby tam pojechał, to anty-POwcy płakaliby, że Tusk zamiast siedzieć i pracować, to sobie wycieczki do wiosek robi.

Articuno 09-08-2010 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rentonB (Post 2776394)
Ja to bym jeszcze bardziej zgnoil, widzialem w telewizji jak domy sa kilka metrow od kanalu, a potem maja wielkie pretensje ze im zalewa.

NIE dla odszkodowania dla takich ludzi.

jesteś chory. Ta rzeczka nigdy nie wylewała(jeśli dobrze wiem), poza tym zalała pół miasta.

W innych krajach to jest normalne, że najwyższy władza jedzie na miejsce katastrof. Tym bardziej, że nie jest to wieś a 18 tysięczne miasto. Kompletnie zrujnowane 18 tysięczne miasto.

nemelza3 09-08-2010 14:28

Może nie chcą budować swojego poparcia na ludzkiej tragedii??????

CytrynowySorbet 09-08-2010 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2776411)
jesteś chory. Ta rzeczka nigdy nie wylewała(jeśli dobrze wiem), poza tym zalała pół miasta.

W innych krajach to jest normalne, że najwyższy władza jedzie na miejsce katastrof. Tym bardziej, że nie jest to wieś a 18 tysięczne miasto. Kompletnie zrujnowane 18 tysięczne miasto.

Ale po co w ogóle próbować, skoro ludzie tacy jak ty powiedzą, że jest fałszywy, że go to nie obchodzi, że robi to tylko pod publikę? A to, że Tusk sobie przyjdzie, popatrzy i wróci, nic nie zmieni.

rentonB 09-08-2010 16:32

Cytuj:

I co z tego ze nie wylewala, klimat sie zmienia opadow coraz wiecej to ich bedzie zalewac co chwile.

Polacy zawsze beda dostawac w dupe bo buduja mieszkania w najgorszych mozliwych miejscach.

Hakuoh 09-08-2010 16:40

Cytuj:

Czy nie kijem, czy nie pałą co Tusk (nie) zrobi to jest źle.
Zmieńcie tą śpiewkę wreszcie.

ponczus 09-08-2010 21:58

Cytuj:

Źle wiesz. Podtopienia były zawsze, wszystko się rozchodziło po kościach bo nigdy nie było za dużo tych podtopień. Ale oczywiście nie można być w polsce przewidującym obywatelem/urzędnikiem. Widać mądry polak po szkodzie to efemeryda jak jaro na zaprzysiężeniu.

Voon 09-08-2010 23:53

Do poglądów Ashlona (aczkolwiek jest to kwestia pod dyskusje, dlatego nie na PW): włącz telewizje/newsy. Mówiłeś o demokracji w takich sporach to teraz popatrz ; )

spider-bialystok 10-08-2010 01:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2776498)
Do poglądów Ashlona (aczkolwiek jest to kwestia pod dyskusje, dlatego nie na PW): włącz telewizje/newsy. Mówiłeś o demokracji w takich sporach to teraz popatrz ; )

Litosci!
Telewizja =/= rzeczywistosc.

Voon 10-08-2010 08:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2776520)
Litosci!
Telewizja =/= rzeczywistosc.

Znaczy co? Podrabia obraz z kamery? Internet też podrabia? Omujborze, spisek!

CytrynowySorbet 10-08-2010 09:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2776539)
Znaczy co? Podrabia obraz z kamery? Internet też podrabia? Omujborze, spisek!

On chyba nie wie, co się działo od 23 pod pałacem.

Co do Ashlona: proszę, masz demonstrację. Przeciwników było dużo wiecej niż obrońców. Według twojej logiki państwo nie chce krzyża ;)

ponczus 10-08-2010 10:03

@powódź w Bogatyni
Burmistrz Bogatyni zaczyna odstawiać szopkę. W sobotę mówił że jego biurwy nie dostały żadnych wiadomości o pogodzie etc, dzisiaj już mówi że dostali powiadomienia o olbrzymich opadach deszczu oraz o przekroczonych stanach ostrzegawczych, pojutrze okaże się że oprócz tego mają dane kto zabił Kennediego oraz dokąd nocą tupta jeż. Paranoja.

@deski przed pałacem
1) Przestańmy mówić na to krzyż. To są dwie deski zbite które urosły do rangi złotego cielca.
2) Ostatnio na wybiórczej podano wyniki sondy tnsu o tym co polacy sądzą o krzyżu. 71% go nie chciało. Ciekawe gdyby dodać odpowiedź: nie obchodzi mnie to, ile % ludzi by tak zagłosowało.
3) Fajna szopka wczoraj, ale do Pomarańczowej Alternatywy dużo brakuje, majorze Fydrychu PRZYBYWAJ krasnoludczyzna cię potrzebuje!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:32.