Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jaka profesja najlepsza... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26531)

Gizio 20-03-2007 22:30

Druid the best

Niewiem jak wy ale druid guruje choc niebardzo jest doceniany przez inne profesje a jzui udowodnij kamil dragon wielki ze druid ejst the best
i wbił 300 lev :D
Pozdro :D

Gizio 20-03-2007 22:42

:p

Niema co gadac ale odpowiedz jest prosta ponieważ twórcy tibi przecież zadbali oto by niebyło lepszych i gorszych profesji i dzieki temu jest taka różnorodność:evul: Dla przykładu juz poniżany na temat knigtów gracz ma 160 lev+ i ustanowił nowy rekord z ice rapiera.<anihilator qest>.
Tak wiedz wszystkie profesje są dobre:D

raysenthio 21-03-2007 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gizio (Post 1326086)
Niema co gadac ale odpowiedz jest prosta ponieważ twórcy tibi przecież zadbali oto by niebyło lepszych i gorszych profesji i dzieki temu jest taka różnorodność:evul: Dla przykładu juz poniżany na temat knigtów gracz ma 160 lev+ i ustanowił nowy rekord z ice rapiera.<anihilator qest>.
Tak wiedz wszystkie profesje są dobre:D

No i co mu z tego rekordu? Sorc wali za polowe tego co 1 sekunde z exori mort za 11 gp a nie 3k tak jak knight wiec chyba jednak przepasc miedzy sorcem/drutem a slabym knightem jest ogromna. :(

Duch Niespokojny 21-03-2007 09:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raysenthio (Post 1324444)
1. Zadaje najsłabsze obrażenia w mocne potwory ze wszystkich profesji (średni hit dużo niższy niż u pala)

Ale za to wali dużo mocniej, i do tego całkowicie za darmo, w słabsze potworki.
Cytuj:

3. Ma straszliwy waste na większości mocnych potworów.

Bo rycerz nie jest od zabijania mocnych potworów.
Cytuj:

4. Najnudniejszy początek (jest to jedyna profesja która musi skillować bo pal wystarczy że wbije 40 dista)

Jak to musi? Kto powiedział, że musi?
Cytuj:

7. W wielu przypadkach łatwiej go zabić niż pala który mocniej się leczy

A w jeszcze większej liczbie przypadków łatwiej zabić paladyna (nie mówiąc o magach), więc co to za argument?
Cytuj:

10. Bardzo mało expa dostaje za blokowanie (czasami nawet nic nie dostaje) a mimo to musi dzielić się conajmniej połową loota z shooterami

To już zależy jak się z nimi umówi.
Cytuj:

11. Nudno się nim gra bo to postać defensywna więc rzadko pada, ale i rzadko zabija.
12. W PvM (Player versus Monster dla niekumatych) koncentruje się na zabijaniu słabych potworów, które szybko się nudzą.

Jeżeli gra polega dla ciebie tylko na zabijaniu potworów, to każdą profesją ci się w końcu znudzi.

Sorcse 21-03-2007 09:26

MOje Kalosze

Dlamnie Najleprza profesją jest palladin powiem wam moja historie
najpierw gdy kolega pokazal mi te gre myslaem ze to noob bo ta gra jest zatrudna i glupia ale gdy sie rozmyslilem to zaczelme grac cieszylem sie grając w te gre podniecalo mnie leatcher amor troch i club moje 1 hity byly to 5.4 gdy wbilem 8 lvl to poszlem na knighta gdy weszlem do depo zobaczylem lerzocego ice arpuera i jak zobaczylme ile ma tac odrazu poszlem expi na dragi curz dragon mnie zabil na 2 hity ice rapier wylecial i przestalme grac na ponad tydzien kiedy sie rozmyslilem to zrobilem palladyna muj nick to Demiphant Of galana niesze sie gral mam skille 93/92 oto moja histaoria dlatego lubie grac pallkiem :) aha i jeszcze jedno do wszystkich rookslayerów wiem jak zdoby spike sworda na rooku idzie sie pod ziemie ratów i satjesz obok skrzynko open skrzynka i masz spike sword ;) :p :) :) B)

raysenthio 21-03-2007 16:48

Knight nadaje się tylko do zabijania potworów ze słabym defem. Pozostałe profesje zabijają wszystkie potwory. To teraz sobie odpowiedźcie kto jest najsłabszy. :)

X13X 21-03-2007 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gizio (Post 1326052)
Niewiem jak wy ale druid guruje choc niebardzo jest doceniany przez inne profesje a jzui udowodnij kamil dragon wielki ze druid ejst the best
i wbił 300 lev :D
Pozdro :D

Po prostu rządzisz :cup:

riczmondo 25-03-2007 18:47

ładnie

ja mam :mag: i dobrze sie gra wedlug mnie najlepszy

topic
bardzo ladnie napisane
rozbudowane wszystko o profesjach :miecz: :lucznik: :mag: :mag:
GRATZ 10\10:cup: :cup: :cup:

Kelerak 25-03-2007 22:05

drut

druid the best!!!! :]

Rambo-Bambo 29-03-2007 18:00

To nie prawda że się magiem trudno gra

Gra magiem na początku jest bardzo prosta chodzić:) po spiderach,trolach,nawet minotaur guard ,cyklop,tylko trzeba zachowac dystans od przeciwnika np.3 kratek i już jak kotś nie ma lagów to moze od 8 lev chodzić na wiele mocniejsze od siebie potwory które nie walczą z dystansu

Saviour 31-03-2007 17:54

Przydaby się mały update w związku z licznymi update'ami ;) Przecież nikt już dzisiaj nie chodzi na roty do 25lvla sorcem :D

Vendeur 07-04-2007 01:39

Bardzo dobry poradnik! Ja gram drutem dobry jest :cup:

Grooocho 01-05-2007 11:20

ja gram duidem i nie żałuje tego wyboru. Kasy mam dużo i o życie się nie martwie bo wystarczy mana shield.... chyba ze dostane kilka hitow po 70 to i wtedy z rozdzki nie ma jak walic i pozostaja runy albo ucieczka :baby:

Kavi_Dratrumil 01-05-2007 14:35

Palladyn jest spoko. Ma dwie wady:
1 Nie chcą go brać na hunty (wolą druida).
2 Musi się wracać po bolty/strzały.

Zalety: Łatwo i szybko może zarobić dużo kasy.

:evul:

Goldscorpion 01-05-2007 14:38

Hmm trudno stwierdzić która profa jest najlepsza ogólnie. Zdecydowanie lepiej można by zadać pytanie :,, Jaka profesja najlepsza na lvl Xx do XX" Sorca hlvl najlepszy, druid (ogólnie słaby;p), pall jezeli wbije dobrego dista na kazdym lvl dobry, kngith (50-70) bo później dalej jest skazany na te śmierdzące żółwie :/

WymionoKrowy 01-05-2007 19:20

Sorcerey sa dobre ale na hihg lvl ,a knightem mozna kozaczyc juz do poczatku.

Zolwik 01-05-2007 22:51

Super poradnik.

Pozdrawiam,
[CHAR]Drazharm[/CHAR] z [GUILD]wanted[/GUILD]

Master the mati 02-05-2007 12:02

Mam 60msa i nie zamienil bym go na zadna inna prof.

Lellek 04-05-2007 19:45

hahaha master sorcerer leprzy chyba pękne ze śmiechu elder druid może niema UE ale Ma PS(Poinson sztorm)(exevo gran mas pox) robi uhy ichy explo
i częściej brany do grupowych huntuw ze wzglendu na uhy ihy mass heal friend heal

Lellek 04-05-2007 19:48

powiedzcie mi jesno jaki sorcerer ma 319 lvl żaden a druid Mateusz Dragon Wielki knight dobry Eternal Oblivion

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:45.