Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Guild Wars (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37749)

Scream 19-08-2005 14:59

szukam ludzi do robienia questow..... jestem e/me 9lv ale stan ten szybko sie zmienia... whisp w grze do : master helllbike ( trzy l )

pabloxxl 19-08-2005 15:08

A jakie są korzyści zgry na amerykanskim servie? Widze że dużo Polaków tam gra.

Nightwalker 19-08-2005 16:01

Czesciej Ameryka ma fovor of gods. Dzięki temu mozesz polowac w FoW i UW a tam najlepiej sie zarabia ^^

MatKus 19-08-2005 16:58

A ja doszedłem do wniosku, że GW wcale taki wspaniały nie jest.
To, co mi przeszkadza, to że ta gra nie jest tak do końca singleplayer, szczególnie, jak ktoś (tak, jak ja) nie lubi walczyć PvP. Dla osób, dla których walka z innymi graczami nie jest szczytem marzeń, ta gra jest nudna. W czasie grania "singlowego" multiplayer ograicza się do handlu w mieście. heh, tyle, to ja se mogę z NPCami porobić. No tak, mogę niby w teamie iść na hunta/questy. ale jak mam ludzi poznać, skoro po za miastem nie ma nikogo żywego. A mnie siedzenie godzinami w mieście nie bawi, to po prostu jest nudne. A w każdej innej grze 90% ludzi poznawałem zawsze właśnie dla tego, że expili/wykonywali questy w tym miejscu, co ja.
I w tym momencie z gry sieciowej robi się singleplayer z możliwością pogadania sobie z innymi graczami i/lub wspólnego robienia questów.
No cóż. Pewnie skończy się na tym, że niedługo sprzedam swoje GW.

Shardzik 19-08-2005 17:02

@Up
...ale zawsze jakąś nową grę "zaliczyłeś" i to się liczy...

Mlaan 19-08-2005 17:03

Mam takie pytanie czy dobry byłby Monk\Elementalista (na zwykłym świecie) ??
Jeśli nie to jakie proponujecie połączenie z Monkiem ?

P.S.Takie pytanie odnośnie monka może było ale nie chciało mi się przeglądać tych wszystkich postów :P Pozdro All :D
P.S.2.Jakie polecacie połączenie elementalisty ??
Proszę o szybką odp :P

Realm 19-08-2005 17:42

jako że temat ma juz 20+ stron, wiec nie chce mi sie czytac kazdego posta, (najprawdopodobniej ktośto powiedział już :s) Czy wiecie, że Guild Wars, jest zrobiona przez byłych pracowników Blizzarda (tworców D2, WoW i WC)? ;] z blizzarda jakies 3 lata temu odeszli głowny programista Bil ropper (? jakos tak :s) i 3 innych wspanialych informatyków ;] Dlatego też, GW jest tak graficznie podobna do WoW.

Btw. co do tematu, ja kupie na 100% jak bede miał kase, ale w GW gralem juz w pierwsze bety ( Top Fragger;] Hail Area'soft Team <- nasze party tak sie nazywalo :s)

Nightwalker 19-08-2005 17:42

Ja robie mojego monka z nekrem tak btw.

@Matkus
No coż nie każdemu gra musi przypaśćdo gustu. 2 miechy temu w CDa podawakli, że niedlugo rynek zaleje sie czyms ala WoW więc bedzie w czmym wybierac ;]

Ashlon 20-08-2005 11:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Realm
jako że temat ma juz 20+ stron, wiec nie chce mi sie czytac kazdego posta, (najprawdopodobniej ktośto powiedział już :s) Czy wiecie, że Guild Wars, jest zrobiona przez byłych pracowników Blizzarda (tworców D2, WoW i WC)? ;] z blizzarda jakies 3 lata temu odeszli głowny programista Bil ropper (? jakos tak :s) i 3 innych wspanialych informatyków ;] Dlatego też, GW jest tak graficznie podobna do WoW.

Btw. co do tematu, ja kupie na 100% jak bede miał kase, ale w GW gralem juz w pierwsze bety ( Top Fragger;] Hail Area'soft Team <- nasze party tak sie nazywalo :s)

Owszem, ci ludzie robili d + d2 + wc, ale w WoWie juz palcow nie maczali. Ciekawe, czy ukaze sie kiedys diablo3 ;)

@Matkus : taa, ale dzieki temu osiagneli:
1)b. malo lagow
2)wspolprace miedzy graczami, a nie tylko "exp exp exp"
3)brak zajmowania expowisk przez ludzi z wyzszym lvlem niz twoj

@Night : ja tez mam na 4lvlu ne/mo :P Ale ciekawym polaczeniem jest tez monk/warrior.

Ghost Nieudany 20-08-2005 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Realm
z blizzarda jakies 3 lata temu odeszli głowny programista Bil ropper (? jakos tak :s) i 3 innych wspanialych informatyków ;] Dlatego też, GW jest tak graficznie podobna do WoW.

1. Nie trzy lata temu, a dwa.
2. Ropper programistą? ROTFL! Zapalony gracz, koleś od public relations i jeszcze główny programista? Ropper nie jest programistą. Ma (chyba) takie wykształcenie, ale nie maczał palcem w kodzie W3 i innych, był tylko nadzorcą projektu.
3. ROTFL!!! GW jest podobny do WoWa GRAFICZNIE? Większej bzdury nie słyszałem. Zobacz screeny z obydwu gier - niebo i ziemia...
WoW jest maksymalnie komiksowy, GW to raczej styl "poważna kreskówka", ale te gry NIE SĄ podobne graficznie.

Arrivald 20-08-2005 14:18

Hehe, wczoraj zaczalem grac a dzisiaj juz mam 6 lvl E/Me :) Gra sie bardzo przyjemnie tylko nie wiem gdzie moge zdobyc czary air magic. Potrzebuje np. Chain Lightening, Air Attunement, Lightning Orb. Jak je zdobyc? Czekam na odpowiedz.

Realm 20-08-2005 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
1. Nie trzy lata temu, a dwa.
2. Ropper programistą? ROTFL! Zapalony gracz, koleś od public relations i jeszcze główny programista? Ropper nie jest programistą. Ma (chyba) takie wykształcenie, ale nie maczał palcem w kodzie W3 i innych, był tylko nadzorcą projektu.
3. ROTFL!!! GW jest podobny do WoWa GRAFICZNIE? Większej bzdury nie słyszałem. Zobacz screeny z obydwu gier - niebo i ziemia...
WoW jest maksymalnie komiksowy, GW to raczej styl "poważna kreskówka", ale te gry NIE SĄ podobne graficznie.

1) napisałem "jakieś" :c
2)kiedyś czytałem jego wywiad to coś o tym wspominał dlatego tak napisałem, ale jeśli to nie prawda to sorx, wkoncu to nie jest takie wazne ;p
3)chodzilo mi tu bardziej o perspektywe widzenia, i wiekszość obiektów. Wiadomo ze kazda gra sie rozni w jakims stopniu grafika, ale nie o to doslownie mi chodzilo.

Nightwalker 20-08-2005 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrivald
Hehe, wczoraj zaczalem grac a dzisiaj juz mam 6 lvl E/Me :) Gra sie bardzo przyjemnie tylko nie wiem gdzie moge zdobyc czary air magic. Potrzebuje np. Chain Lightening, Air Attunement, Lightning Orb. Jak je zdobyc? Czekam na odpowiedz.

Kolo WIzards Folly jest miasteczko. Tam jak zrobisz dla typiary misje zdobedziesz pare air magic spells.

Liado 20-08-2005 15:41

2 UP
Czyli według ciebie wszystkie gry TPP mają podobną grafikę bo mają taką samą perspektywe widzenia?

Realm 20-08-2005 18:50

@up

rotfl, mowimy tu o WoW i o GW a nie o wszystkich grach

Poprostu mi sie wydaje, że między tymi obiema grami jest jakiś wspólny element. Grałem w obydwie i są według mnie podobne do siebie, między inymi z perspektywy widzenia, a także nie patrząc na to, że jedna jest bardziej animowana od drugiej - graficznie.

dobra zakonczmy ten temat, kazdy inaczej widzi gre =p

Adaras 20-08-2005 19:01

MAAAAAAAAAAAAAAAAM GGGGGGGGGGGWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!111111111 1111111

<wdech>

Dobra, ale wtedy co przyszło GW net mi siadł i nie mam go do końca wakacji..ku**a, beznadziejność...

Btw. piszę z Cafe =,=

Ashlon 20-08-2005 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nightwalker
Kolo WIzards Folly jest miasteczko. Tam jak zrobisz dla typiary misje zdobedziesz pare air magic spells.

Kurde, ominalem. Chociaz niewazne, bo i tak fire magic jade ;)

@Adaras : hehe! ;)

Mlaan 20-08-2005 19:43

Pytałem się i jakoś nie moge otrzymać odpowiedzi :confused: :confused:
Tamto pytanie już nie ważne :p Mam teraz inne pytanie:Możecie mi powiedzieć gdzie się zdobywa skille fire magic (wzięłem skille już od elemetalistki aziure i od tego kolesia co stoi przy bramie zaraz jak wychodzisz z pierwszego miasta :D)
CZEKAM NA SZYBKO ODPOWIEDŻ :D
PoZdRo All :P

Nightwalker 21-08-2005 00:29

Dzis zrobilem interes mojego Gwuskiego zycia
kupilem Vampiric Sword Hilt 2/-1 za 1k!
Ciekawe po ile chodzi naprawde

Ja juz zglupialem z tymi cenami. Roznie ludzie gadaja ;/

Klimmek 21-08-2005 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mlaan
Pytałem się i jakoś nie moge otrzymać odpowiedzi :confused: :confused:
Tamto pytanie już nie ważne :p Mam teraz inne pytanie:Możecie mi powiedzieć gdzie się zdobywa skille fire magic (wzięłem skille już od elemetalistki aziure i od tego kolesia co stoi przy bramie zaraz jak wychodzisz z pierwszego miasta :D)
CZEKAM NA SZYBKO ODPOWIEDŻ :D
PoZdRo All :P

Poszukaj na mapach nauczycieli.

http://guildwars.gameamp.com/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:08.