Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Zdjęcia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=24)
-   -   Rary .. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=39136)

Fire Necromacer 26-06-2006 16:45

Up: Jak wypada,to zdobądź go. Co z tego, że wypadają z faraonów, ale liczy się jak rzadko... Taki Phoenix Shield jest naprawde trudny do zdobycia.

Enrico 27-06-2006 17:27

woW

niezle warlord sword , phoenix shield itp.
Gdyby miec cos takiego 8o 8o
eeehm.... to tylko marzenia:(
Gratz tym ludzia ktorzy to zdobyli (Aniazonka itp ).

Teleri 28-06-2006 10:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fire Necromacer
Up: Jak wypada,to zdobądź go. Co z tego, że wypadają z faraonów, ale liczy się jak rzadko... Taki Phoenix Shield jest naprawde trudny do zdobycia.

po 1 napisalem, ze myslac tokiem kilku innych osob to nie sa rary...
po 2 to byla taka ironia..

~o~o~ TeH MastaH ~o~o~ 28-06-2006 11:45

Teleri ma racje, skoro dwarven armor jest rarem, a SoV nie. To jak w tym logika? >.<
Oba itemy sa z questu. Wiec sa DOSTEPNE. Wiec ten temat powstal tylko dla Golden Helmetow, Golden Bootsow oraz Blessed Shield. Bo inne "rary" sa dostepne z questow lub/i sa do wydropienia z mobow >.<

Ironia.

Eh... wiec jednak widzimy "madrosc" wiekszosci internautow sprzeczajacych sie ze mna o SoV czy DH (czyt. Lamerzy). >.<

Rafayen 28-06-2006 12:31

Taka lista :)

Tarcze:
- Great Shield - Amazon Shield - Pheonix Shield - Blessed Shield - Shield of Honour .
Pancerze:
- White Dress - Ball Gown - Red Tunic - Amazon Armor .
Nogawice:
- Demon Legs - Dragon Scale Legs .
Hełmy:
- Dwarfen Helemt - Winged Helmet - Golden Helmet - Horned Helmet - Amazon Helmet .
Buty:
- Soft Boots - Golden Boots .
Miecze:
- Djinn Blade - Pharao Sword - Warlord sword - Magic Longsword .
Topory:
- Twin Axe - Ravager's axe - Great Axe .
Obuchowe:
- Crystal Mace - Silver Mace - Golden Mace - Hammer of Wrath - Thunder Hammer - Liche Staff .
Amulety:
- Broken Amulet - Demon Bone Amulet .
Kosztowności , ozdoby itd:
- Teddy Bear - Crown - Grey / Blue / Green Tome - Violet / Green / Blue Gem - Gold Nuggets - Yellow Rose - Holy Falcon .

Prawie jak rare:
Demon armor , Sword of Valor , Stonecutter Axe , Castle Shield , Red Robe , Magician Hat , Helmet of the ancients (niepelny) , Beholder Helmet , Charmer Tiara .

Teraz lepiej?:D

Duzo itemów jeszcze brakuje z czasem sie dopisze :)

Sesef 28-06-2006 16:12

gemow zbytnio nie ma co liczyc jako rary bo na kazdy świat teraz przypada po kilka kompletów.

ALe za to liczyć można grey tome itp jako rary.

Z amuletów jescze demonable amu chociazon wypada teraz z faraona podobno

~o~o~ TeH MastaH ~o~o~ 28-06-2006 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen
Taka lista :)

Tarcze:
- Great Shield - Amazon Shield - Pheonix Shield - Blessed Shield - Shield of Honour .
Pancerze:
- White Dress - Ball Gown - Red Tunic - Amazon Armor .
Nogawice:
- Demon Legs - Dragon Scale Legs .
Hełmy:
- Dwarfen Helemt - Winged Helmet - Golden Helmet - Horned Helmet - Amazon Helmet .
Buty:
- Soft Boots - Golden Boots .
Miecze:
- Djinn Blade - Pharao Sword - Warlord sword - Magic Longsword .
Topory:
- Twin Axe - Ravager's axe - Great Axe .
Obuchowe:
- Crystal Mace - Silver Mace - Golden Mace - Hammer of Wrath - Thunder Hammer - Liche Staff .
Amulety:
- Broken Amulet -
Kosztowności , ozdoby itd:
- Teddy Bear - Crown - Grey / Blue / Green Tome - Violet / Green / Blue Gem - Gold Nuggets - Yellow Rose - Holy Falcon .

Duzo itemów jeszcze brakuje ale mysle ze te co tu sa to sa rare ;)

Jesli gemy sa rarami, to SoV i DH tez powinien byc. To jest logiczne raczej, Twin Axe mozna wydropic z faraonow, tak samo jak pharao sword, shield i dijn blade. Nie widze sesu by dalej prowadzic ta dyskusje, bo kazdy ma po trochu racji...

Teleri 28-06-2006 17:27

To moze zakończymy tą gadke i wywnioskujemy, że : sov, sca, d-arm,anni~ bear, DH - są rarami, często spotykanymi, a gemy, teddy beary, warlord swordy, pharaon swordy < i tak dalej> demon legs, dsl < i tak dalej> są rzadko spotykane... wręcz są pojedyncze sztuki. - najprościej będzie objąć taki tok myślenia - wszyscy będą zadowoleni!

#up

jak piszesz <sens> w liczbie pojedynczej? sęs? chyba zrobiłeś gafe :)

Cytuj:

gemow zbytnio nie ma co liczyc jako rary bo na kazdy świat teraz przypada po kilka kompletów.
skoro na jeden świat przypada kilka kompletów to jest rarem...
kilka - znaczy od 2 do 9, wniosek? na kilka tysięcy ludzi grających na jednym serverze komplet gemów <od 2 do 9> to chyba malutko ? ;]

# Teh Mastah - nie jesteś sam, bo ja też uważam sov i DH < + inne price z anni~> za rare

Rafayen 28-06-2006 17:52

Gemy Gemy Gemy ;) Violet Gem to 100% Rare wypada bardzo zadko z Farao i nowe swiaty maja ich 0? albo pojedyncze sztuki
Blue Gemy hmmm zalezy np Na Celescie jest ich juz pare a na Calmerze tylko 1

Wiec na miliony osob ktore graja sa to zadko spotykane itemy

Co do dh / sov sca d-armor annibear
Dla mnie to nie sa rare takich przedmiotów jest tysiace tak samo jak mpa wiec ? to chyba odpada mysle ze moja lista jest bardzo dobra ;D

Draconis Dragontooth 04-07-2006 14:32

Alex z Mls'em którego ukradł :P

http://www.tibia-alumni-society.net/...ems/uo0123.jpg

Massior 04-07-2006 15:08

Stary ss i czytałem wywiad na tibia br w którym opowiadał całą historie tego itemu ;) naprawde ciekawa sprawa...

Frapper 04-07-2006 15:09

up@ ja gdzieś słyszałem(nie wiem czy prawda), że on wyporzycza ten miecz za kosmiczne sumy.

Draconis Dragontooth 04-07-2006 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper
up@ ja gdzieś słyszałem(nie wiem czy prawda), że on wyporzycza ten miecz za kosmiczne sumy.

Też to słyszałem , a ukradł go ponoć tak że poprostu wtedy nie było opcji save trade i kolo mu zaufał (nub:P) ..

Raziel_set 04-07-2006 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fax

w jakim mieście jest ten domek ??

Teleri 04-07-2006 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen
Gemy Gemy Gemy ;) Violet Gem to 100% Rare wypada bardzo zadko z Farao i nowe swiaty maja ich 0? albo pojedyncze sztuki
Blue Gemy hmmm zalezy np Na Celescie jest ich juz pare a na Calmerze tylko 1

Wiec na miliony osob ktore graja sa to zadko spotykane itemy

Co do dh / sov sca d-armor annibear
Dla mnie to nie sa rare takich przedmiotów jest tysiace tak samo jak mpa wiec ? to chyba odpada mysle ze moja lista jest bardzo dobra ;D

rzadko jezeli juz...
z reszta myslisz subiektywnie, dla ciebie to nie jest rare, dla duzej ilosci osob to jest rare item, i tyle..

Sir Emilio 04-07-2006 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raziel_set
w jakim mieście jest ten domek ??

to wioska obok edron (jak idziesz na demony. hero itp) to przy skale idziesz w lewo a nie prawo

Frapper 04-07-2006 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Draconis Dragontooth
Też to słyszałem , a ukradł go ponoć tak że poprostu wtedy nie było opcji save trade i kolo mu zaufał (nub:P) ..

A ja słyszałem, że on był jakby tym od tradeowania(dawało mu się itemki i on dawał kase temu a item tamtemu) i poprostu sie skusił.

Rahsel Knight 05-07-2006 00:36

Potwierdzam Wersje Sar Vaxa(Hail pan Wyzej[Storiel Here]) tez tak slyszalem ze byl "Traiderem" i sie skusil na kradziez tego o to cudenka, Co do screena Karrimar Chael mozecie sie nie podniecac bo wszystko to to jest fake tam samo jak z Spider Chain Mail :>

Pan Jordi 05-07-2006 01:30

Ahhh chciało by się mieć cos z tych Itemków...

Kittel Cit 05-07-2006 08:25

Dobra Teh ty zawsze masz racje i wszystko u ciebie sie logicznie uklada a teraz skoncz pierdolic glupoty i udawac jakiegos medrca

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:57.