Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132712)

Kosi 09-06-2007 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnArAki (Post 1474924)
Zal mi trohe druida i sorca fakt hociasz ze gram knightem uznaje to update jako pul na pul poniewaz mi nie przeskadzalo mi to ze druid czy sorc robili szybko lvl ale glupio ze to zjebali ale ciesze sie bo gram knightem xD

i co myslisz ze z broni bedziesz pop 600 walil ? :]

xelimag 09-06-2007 14:55

Mag będzie do 70-80 taki sam jak był 8o a potem się zobaczy :evul:

GothicMaster 09-06-2007 14:55

@Albertus
I taka powinna byc postawa Tibijczyka
Z pewnoscia nie dopieka sorcom i drutom tak, ze beda walic z visa po ~70;)
Gdyby wszyscy knighci i pale marudzili to Wam tez byloby ciezko:p
@Elitek70
Wtedy skonczylbym z gra.
@Nandakke
Pamietaj, ze nigdy nie zadowolisz ogolu;)
@topic
Zauwazcie, ze duza ilosc sorcow jak i druidow uwaza, ze ulepszajac knightow i palkow Cipy robia dobrze. Jestem pozytywnie zaskoczony.

wkacper14 09-06-2007 14:55

Super

wreszscie COS DOBRE sie okaze !!!

niema ze sorc jebnie ci na hita kilka dragow z mort hura wreszscie sie zacznie uczciwie grac
Knight Tez profesja gdyby nie on aniholatora by nikt nie zrobil
Palladyn Czemu ma byc gorszy

wszystkie update tylko szkodzily tym profesjom soule ;/ rody dla sorckow i druidow
niszczenie spearow i ich upadanie i kradzieze small stonsow i knifeow

Knight wreszscie moze sobie sam poexpic pallek tez

a nie sorc Bardzo go lubie i druida ale bez przesady sorc najpotezniejsza i nie ma wogole pallow na non pvp moze sie zmieni !

Ragnar666 09-06-2007 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kosi (Post 1475015)
i co myslisz ze z broni bedziesz pop 600 walil ? :]

no conajmniej... i to ze scimitara na skillu 60 ;]

Tyszeq 09-06-2007 15:02

:s

Dobra zakonczcie tą gadke bo do niczego nie prowadzi xDD ^^ zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce ;).

Piotrek Marycha 09-06-2007 15:11

OMg a spojrzcie na to z tej strony - jezeli wyjda new servery (Moze wyjda, moze nie, trzeba byc optymista :P) to duzo ludzi bedzie chcialo odwalic pg itp, ale jak do cholery teraz wybrac wlasciwa profesje jak oni wywróca wszystko do góry nogami? :|

Sorcer_Pips 09-06-2007 15:14

Wchodzę na tibia.org.pl żeby zobaczyć jaki tam burdel a się okazuje że 15 stron tylko i każdy zadowolony a tu tylko marudzenie.

Do Sorców/drutów

Mieliście swój update teraz nasza kolej i PYSK!!!

wrogonastawiony 09-06-2007 15:17

Teraz wszyscy beda mieli rowno i bedzie cacy ! =D
Zal dupe juz sorkom sciska ? ;p

WiErT@rK@_Ud@RoVa 09-06-2007 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1475055)
OMg a spojrzcie na to z tej strony - jezeli wyjda new servery (Moze wyjda, moze nie, trzeba byc optymista :P) to duzo ludzi bedzie chcialo odwalic pg itp, ale jak do cholery teraz wybrac wlasciwa profesje jak oni wywróca wszystko do góry nogami? :|

O to właśnie chodzi :) Chciałbyś widzieć server z samymi ek np. którzy odwalają pg na lewo i prawo?? Chodzi o urozmaicenie , aby na servie była pewna równowaga profesji.

Nari 09-06-2007 15:29

Super ciesze sie, CIPy pierwszy raz coś zrobili (ły?) dobrego od summer 2005 :D
Teraz beda na 1 update dobijac sorcow na drugim knoghtow ;D

homberprezes 09-06-2007 15:54

....

Sam jestes MS-em i sie ciesze , ciesze sie ze sorce/drudzi dostana po mordzie moze wreszcie nie bedzie "plagi sorcow nobow" ja sobie jakos poradze , ale "plaga" wymrze jak dinozaury :)

salatka 09-06-2007 15:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcer_Pips (Post 1475063)
Mieliście swój update teraz nasza kolej i PYSK!!!

Czy tych dzieci to juz kompletnie kultury wypowiedzi nie ucza? ; o

No nic, ide na druida, narobie 7408593593267 bp uh, po update zanosi sie na taki wzrost popytu na uhy, ze i po 3,4k sprzedac sie na luzie da ;>

Milten Magician 09-06-2007 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elitek70 (Post 1475000)
Ale bym sie zdziwil jak by dodali rozdzke dla sorka i druta bijaca z morta [cos jak sd], na dystans i hit by zalezal od mlvla postaci :]

Taa, i co jeszcze? Może wbudowany auto-sd shotter z wbudowanym magazynkiem wymienialnym za 100gp w sklepie magicznym?

@topic

Grałem sorcem swego czasu i zastanawiam się czy by nie wrócić na niego w tym update i spróbować swoich sił.

IceGacus 09-06-2007 16:04

!

@Update
Wkoncu coś dla nas (knightow i palów).
Nic tylko dziękować CipSoft'owi.

Gra'velo 09-06-2007 16:12

:)

Bardzo ciekawie zapowiada się nadchodzący update. Niestety, jak można było się spodziewać druidzi oraz magowie dramatyzują.... moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie... obniżą ataki, ale zpewnością nieznacznie, wkoncu niemożecie całe życie być najlepsi :p Oczywiście jest to update skierowany w kierunku knight/pall (sam jestem knightem i się bardzo ciesze B)) ale myśle, że będzie to z zyskiem dla was, blocker mający wyższy lvl jest bardziej wydajny, to samo patrząc w strone skili :)
Pzdr Gra'velo:]

Sanyol_Master 09-06-2007 16:20

zbliza sie tibia 3D...Apokalipsa!omg...tibia 7.4 plx _/ :(

JUNIR 09-06-2007 16:29

Cytuj:

zbliza sie tibia 3D...Apokalipsa!omg...tibia 7.4 plx _/
Weście juz przestańcie "back old tibia" bla bla bla, moge sie założyc ze 70% typa co tak pisze nie grało w old tibie tylko od update z różdzkami, albo te stwierdzenie "to tylko pixele" ktoś raz tak napisał teraz każdy tak pisze żal !

Elitek70 09-06-2007 16:31

Milten ja tylko sugeruje z ta rozdzka na morta, jestem knightem i sie ciesze, ze dodali nowe czary dla palka i knighta i ze wogole go ulepszyli ;)

skazi 09-06-2007 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Promaster (Post 1474723)
No właśnie, przecież tam jest 6 clubów, 8 axe i 6 mieczy ;d Tam nie ma żadnych
rózg. Jak uważacie inaczej, to się tym broniom musicie lepiej przyjżeć.

W końcu coś dla knighta, ale z ilością nowych broni przesadzili. Teraz taki SOV to śmieć będzie? Czy może niektóre bronie będą miałe lepszy atak i def niż miały. Ten update dużo pozmienia, tylko ciekawe czy na lepsze.

przecież to oczywiste że te bronie będą słabsze od najlepszych już istniejących SOVa SCA itp.

Sanyol_Master 09-06-2007 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR (Post 1475220)
Weście juz przestańcie "back old tibia" bla bla bla, moge sie założyc ze 70% typa co tak pisze nie grało w old tibie tylko od update z różdzkami, albo te stwierdzenie "to tylko pixele" ktoś raz tak napisał teraz każdy tak pisze żal !

mi sie lepiej gralo w 7.4,wyrazam swoja opinie a jak cos ci nie pasi to buzia z kubelek po KFC i ciiii

onar 09-06-2007 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Olejarzysty (Post 1472925)
Jak czytam co mają zrobić z moim knightem to mnie w dołku sciska ;( przecie to straszne mam tylko 85lvl więc co może gsa mi pozwolą uzywać jak dobrze pójdzie a z avangerem którego kupiłem co mam zrobić?

To nie tak! będziesz mógł nosić Avangera nawet na 8 lvl tylko nie będziesz zadawał takich obrażeń jakie są maksymalne czyli na lvl jakim wymaga dana broń. ;p

IceGacus 09-06-2007 16:53

To będzie tak ???
Naprzykład F Axe będzie od 40 lvla a Knight Axe np od 30 to bede wiecej hitac z Knight Axe niz z F Axe?
Mam 30 lvl.
Prosze o odpowiedz.

Michoss 09-06-2007 16:57

@up
Tak, z broni na twój level będziesz bił mocniej niż z tej na wyższy.

GothicMaster 09-06-2007 16:58

x

@2up
Nikt dokladnie nie wie, ale mysle, ze cos kolo tego. Albo po prostu nie bedziesz wyciagal takich hitow jak knight o 10lv wyzej z tymi smymi skilami.

Elite-Faru 09-06-2007 16:58

=)

IceGacus to chodzi o to żę jak masz 30lvl to możesz używać broń do 30 lvl (lub wyżej ale wtedy mniej walisz z tamtej lepszej) A czy będzie sie bardziej opłacało mieć lepszom od lvl czy gorszą to sie okarze po upadecie pozdr

KNIGHT was rox :( Spółczuje magom

Albertus 09-06-2007 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gra'velo (Post 1475180)
Bardzo ciekawie zapowiada się nadchodzący update. Niestety, jak można było się spodziewać druidzi oraz magowie dramatyzują.... moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie... obniżą ataki, ale zpewnością nieznacznie, wkoncu niemożecie całe życie być najlepsi :p Oczywiście jest to update skierowany w kierunku knight/pall (sam jestem knightem i się bardzo ciesze B)) ale myśle, że będzie to z zyskiem dla was, blocker mający wyższy lvl jest bardziej wydajny, to samo patrząc w strone skili :)
Pzdr Gra'velo:]

ja sie ciesze ze blokerzy beda lepsi

ale po co bedzie bloker jak nie bedzie siochera i shotera ( chyba ze palek )

bo zaden sorc i druid nie bedzei chcial isc na hunt jezeli bedzie waste 10 k na h

Adamsik 09-06-2007 17:11

Zobaczymy jak bedzie.
Do wszystkich którzy twierdza ze sorcem sie łatwo expi...
Ludzie, czy was pojebalo? Kiedy zaczynalem grac musiałem bic 50 lvl uzywajac fsa, jak myslicie czy z 20 swordem to było łatwe? Jeśli chodzi o rożdzki, różdżka to gówno. Tym syfem nie da sie expic...
Słyszałem (widziałem?) tu jeszcze wypowiedzi o tym jaki to knight ma waste, nie skomentuje tego...

Niedozwolony 09-06-2007 17:11

zauważcie na screenie ze jest tam jakaś gałązka płonąca... w koncu bedzie jakis fire club;D Bardzo podoba mi sie ten czarno-zielony młotek i axe z ostrzem wygladajoncym jak Ryj smoka;D Dragon Axe;D
Moze cluby troche dorównają innym broniom?

Druidzi bardzo mi przykro z waszego "udupienia" moze w koncu bedzie wiecej ofert Uhow heh... Moze i ja swoim sorcem zaczne lepiej sprzedawać swoje HMM...Moze ktoś kupi bo 2 dni spamuje a nikt naweet nie zapyta po ile;(
Mam kine i sorca i bardzo mi sie podoba to udupienie sorca bo wkoncu selne swoje runki;D i przyda sie mlvl

czyli ze niebędzie exori??Tam było napisane ze było by mało potrzebne. Odpowiedzi ;poprosze:evul:

Yooniorek 09-06-2007 17:14

Jak widac, malo konkretow na temat polepszenia paladyna no i nic ciekawego nam nie dodali, jak zwykle.

Sky_Gad 09-06-2007 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niedozwolony (Post 1475320)
czyli ze niebędzie exori??Tam było napisane ze było by mało potrzebne. Odpowiedzi ;poprosze:evul:

Exori będzie i będzie o tyle dobrze jak dobrze (zależy dla kogo) że będzie stałe zużycie many.

AdAmSiK oni mówili o obecnym sorku a nie o tym z 7.4 o ile sie nie byle :) teraz sorki żeby wbić 40 lv wystarczy z tydzień może 2 max. A knightem żeby wbić 40 musisz skillwać parę dni żeby dobić jakieś skille (70/70) bo dla mnie osobiście to optymalne skille do 40 lv

Candi 09-06-2007 17:20

Ja tam mam nadzieję, że coś jeszcze dodają paladynowi, bo to co teraz było dotyczy głownie dodania rzeczy knightowi.
Świetnie byłoby, gdyby cipsoft dodał jakieś świetne cluby :] Tylko jednostki używają clubów, bo niby są do dupy a teraz powinni je o wiele wiele ulepszyć, żeby były lepsze od axów i swordów :P

Trevcio 09-06-2007 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez swirek88 (Post 1472365)
To jest śmieszne, knight i palladyn będą Bogami w tibii, a druid popadnie w wymarcie, czemu? Druid ma najgorzej z całej 4 , sorc se jakoś poradzi, bo ma ue i energy wave. Druid bez pacc nadaje sie tylko do klepania UH i nic wiecej. Druid z paccem nadaje sie tylko na healera, a exp ?? Moze i mamy vis i mort, ale jak maja to zmiejszyć to będzie źle. Teraz knight znowu bedzie mial najwięcej kasy, a druid i sorc coraz mniej, bo przecież runy i mfy kosztuja. Teraz każdy będzie robił palla i knighta, moim zdaniem knight nie miał, źle za blokowanie miał kase bez jakiegokolwiek waste, bo zawsze healer sie znalazl. Moim zdaniem to nie jest wyrównanie postaci, to po prostu jest zabicie druidow. Jak nie powstanie coś dla druida , to są oni skończeni. Niektórzy mówią, że druid i sorc są teraz bogami, ale czemu druid, sorc rozumiem ma ue energy wave, a druid ? Druid ma jedynie mort i vis, leczy ale leczenie = mf, a mfy kosztuja mimo wszystko. Dlatego nie uważam ze druidzi i sorckowie są bogami, jak coś to Sorckowie są Bogami teraz.
Będzie tak jak z palladynami, że było ich coraz mniej. Za rok spodziewajcie się kolejnego wyrównania, bo druidzi przestaną być tworzeni. To jest moje zdanie. Cya Pogrążony w żalu Druid.

To ma być wyrównanie profesji, a nie zrobienie z paladina i knighta "mega super powah" profesji. Chciałbym zauważyc, że druid nie ma najgorzej ze wszystkich profesji, często są zabierani na hunty żeby healowal "exura sio", co za tym idzie też sobie przy tym expi np. hydry. Napisałeś "Teraz knight znowu bedzie mial najwięcej kasy, a druid i sorc coraz mniej, bo przecież runy i mfy kosztuja. " A uhy nie kosztują dla knighta?8o Pomyśl... Jeśli uważasz, że ten update to zabicie druida i sorca, to moge to samo powiedzieć z wcześniejszymi updatami, że to było zabicie knightów i palków. Takie jest moje zdanie

Xerden 09-06-2007 17:23

Wszyscy mowicie jak to szybko sorcem sie wbije lvl... a graliscie kiedys nim?
Wandy/rody w prawdzie sa przydatne, lecz nie znam expowiska zeby się dalo wyjsc na + przy expie 20k+/h.. Sorc i drut maja najwieksze waste na expie i jeszcze teraz im chca zmniejszyc obrazenia? Bezsens..

PoDLaS1991 09-06-2007 17:23

Upade

mysle ze ten upade przyniesie wiele korzysci B) ,wdlg mnie teraz sorcerer i druid sa duzo potężniejsi od knighta i paladyna ....... Ciekawe czy skile beda szybciej rosly ... :)

Sky_Gad 09-06-2007 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 1475352)
Wszyscy mowicie jak to szybko sorcem sie wbije lvl... a graliscie kiedys nim?
Wandy/rody w prawdzie sa przydatne, lecz nie znam expowiska zeby się dalo wyjsc na + przy expie 20k+/h.. Sorc i drut maja najwieksze waste na expie i jeszcze teraz im chca zmniejszyc obrazenia? Bezsens..

czytaj mój post grałem i dalej mam MS i mogę zrobić i ci udowodnić że dałbym rade ponad 20k/h zdobyć nawet na 26 S a od 19 D więc nie czaruj chłopcze

PoDLaS1991 09-06-2007 17:28

Ja mialem 60 sorca powiem szczerze expi sie nim do bani.... ;/ Knajtem expi sie bardzo dobrze ale w duelu z dobrym sorcem nie ma szans :( Jak sorc ma dobre eq i da se full def to knajt mu gowno zrobi . Dlatego dobrze ze zwiekszaja obrazenia i dodaja nowe bronie (mam nadzieje ze te bronie beda mialy z 80atk :p

Xerden 09-06-2007 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sky_Gad (Post 1475362)
czytaj mój post grałem i dalej mam MS i mogę zrobić i ci udowodnić że dałbym rade ponad 20k/h zdobyć nawet na 26 S a od 19 D więc nie czaruj chłopcze

Czytaj ze zrozumieniem "chłopcze" Napisałem ze nie da rady wyciagnac 20k/h I WYJSC NA + CZYLI ZAROBIC. Swoja droga, ciesze sie ze dodaja cos najtwi ale nie powinni rownoczesnie ubijac druida, gdyż tymczasowo on ma najmniej z calej czwórki

McDec 09-06-2007 17:40

....

update moim zdaniem ujdzie na questach trzeba sie bedzie troszke bardziej pomęczyc,skillowanie da w koncu lepszy efekt i zmniejszą sie te legiony noobow grających sorcem/drutem....chyba nawet dobrze ze pogorszą troche profesje magiczne,bedzie bardziej fair a nie jakis 10+ lvl sorc ubije 15 knighta nic prawie nei tracąc przy tym -.-
zresztą sam swoim noob-charem (9 lvl druid) pekowalem tylko knightow bo ich po prostu latwo bylo zabić do 18 lvl przynajmneij chyba ze mial slabe skille albo jak sie mialo troszke więcej manaskow i fieldow to 20 knighta tez sie dalo ubić w jakimś korytarzyku :)
@oftop:
I nie narzekajcie że nie ma kasy na pacca bo wszystko sie da zrobić -.-
ja juz 2 pacca kończe za tibijską kase,szybko da sie uzbierać robiąc looty,pójść na elfy,popekować other charem albo posprzedawać jakieś śmieci...

Sky_Gad 09-06-2007 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 1475375)
[...] Napisałem ze nie da rady wyciagnac 20k/h I WYJSC NA + CZYLI ZAROBIC [...]

Proszę ?? umiem czytać i da się. Dla ciebie z pacc to już wogóle nie problem na tombach wyjdziesz spokojnie. Ja nie mówię o Huncie na "demony"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:38.