![]() |
co się dzieje gdy nasza postać umiera? 8o
|
@Snoring
Traci po jednym skillu, 10% posidanego exp(może spaść lv)-7% z promocjom. O 1% mniej na każde wykupione błogosławieństwo.(jest 5 Blessów) Jest 100% szansy, ze straci swój plecak oraz 10% no to, ze straci dnay przedmiot. Możę być, że nic nie straci poza plecakiem, a może wypaść nam broń, tarcza i zbroja jenocześnie. Przy następnym zalogowaniu postać jest w świątyni w mieście gdzie mieszka. |
Pacc
Mam bardzo przydatne i ciekawe pytanie: CO DOKLADNIE DAJE PREMIUM ACCOUNT??? Prosze o szybką odpowiedz.
|
Gdzie w thais kupic blank runa
siema wiem ze juz zadawalem te pytanie w dziale magia ale mam problem dzisiaj przenioslem sie z kumplem do thais i nie wiem gdzie kupic blank runa, moze mi ktos opodac nick NPC ? potem jakos go znajde a i podajcie strone w ktora mam sie kierowac od depo z góru thx
|
Cytuj:
Nowe stroje Nowe potwory Nowe miejsca Nowe itemy Wchodzenie bez kolejki Gdy wychodzisz z rooka mozesz tez wybrac miasta: edron Ab'dendriel, kazordon i cos jeszcze chyba ? :P Mozliwosc zalozenia Gildii Mozliwosc posiadania domku no...i to chyba wszytko ?? @up: NPC nazywa sie Xodet, z depo skieruj sie na wschod, poprostu wychodzisz z depo i idziesz caly czas prawo... i gdzies tam przed sklepem z bizuteria masz NPC Xodet :) |
pytanie
a i jeszcez jedno pytanie
Gdzie jest gildia sorcerów w thais ? Tzn. nick NPC i w którym kierunku sie kierowc od depo ? z górki thx |
Cytuj:
http://www.tibia.pl/map.php?map=thais Cytuj:
http://www.tibia.pl/tutorial.php?tut=301 Cytuj:
|
Cytuj:
|
a no tak zapomnialem o mapkach ;P thx za pomoc
|
Cytuj:
|
Parcel
Za to teraz mam pytanie rok/main mój kolega z klasy (taki ****** opisu nie przewidziala ustawa) twierdzi ze mozna wysylac parcele na roka i ze pojawiaja sie w plecaku/worku. osobiscie nie wierze wiec pytam a w takim razie gdzie by sie ten parcel pojawial gdyby akurat adresat nie mial CAPa ??
jeszcze jedno : jak wykasowac wlasnego posta?? |
Nie ma żadnego połączenia rookgardu z mainem. Żadnego wysyłania paczek, żadnego wysyłania listów.
Nie można skasować swojego posta. Najlepiej wyedytować, napisać: "post do usunięcia" i zraportować, żeby jakiś mod mógł jak najszybciej dotrzeć i skasować posta. |
Killed at Level 144 by a magicthrower?
Co to znaczy magicthrower? Znalazłem to na nicku jednej osoby! Nie był to nick od jakiegoś gracza. Co to znaczy? |
Pod pustynią dookoła Ankrahmun są krypty i tam są takie rzeczy jak magictwhrower. To akurat to jest bodajże taka wieża strzelająca pociskami. Są też inne pułapki.
|
Mam problem z Tibia
Gdy gram w Tibie to czesto zdarza mi sie ze robi mi sie caly bialy ekran komputer na nic nie reaguje musze zrestartowac wtedy. W World of Warcraft tez mi sie to dzieje pomozcie pls. ;/
|
To prawda, że na Foldzie w pierwszym poziomie pod ziemią są Fire Elementary?
|
Nieprawda. Co prawda raz widziałem zropowanego i zlurowanego pod samo wejście do podziemi, ale normalnie siedzi sobie na -3 poziomie
|
hmmm... problemik
Jestem nowym tibilijczykiem( nawet nie zdąrzyłem napisać swojego imienia ). Jak próbuje się zalogować wyświetla sie mi taki napis:,,Account disabled for five minutes. Please wait''. Czekam pięć minut ( Jak zresztą jest napisane :D ) i nic się więcej nie dzieje. Co to oznacza? Co mam dalej zrobić?
|
Cytuj:
|
Jak ściąć żyto w tibii?, bo chce upiec chleb ale nie wiem jak to ściąć!
|
Trzymac dystans
Na wielu screenach jak i w manualu pokazana jest mozliwosc ustawienia w walce "trzymania odleglosci" w moim kliencie nie ma takiej opcji. Dlaczego ?? Jak to zmienic. ??
|
Cytuj:
Cytuj:
Dzieki za przypomnienie ze manuale trzeba zupdatowac ;) |
Promocja
Mam problem.
Chce kupic promocje u krolowej w Carlin. Mam 20 level (nawet 30), 20 k. Tylko nie wiem co powiedziec zeby sie z nia przywitac, bo na "hi" nie odpowiada i nie wpadlem na zaden pomysl, ktory zadziala. Prosze o pomoc. Co napisac? ;( ;( |
Co zrobic zeby znikly deady na tibia.com??
|
@hubi_m: Do królowej mówimy: "Hail". Zwykłe "hi" jest zbyt potoczne a królowa to zbyt ważna persona ;)
@PvD: znikają po 3 miesiącach (jeśli mówimy o deadach, jakie miałeś) |
nie wiedziałem gdzie zadać to pytanie wiec pisze tu!!
Jak wysłać parcel w Tibia?? |
Przy kupnie parcela dostajesz także label. Na niej wpisujesz:
XxX YyY XxX-Nick postaci do której zamieżasz wysłać parcel YyY-Misto do którego chcesz wysłać(można tylko do tych, w których jest dp) Miasto musi być z dużej litery. Następnie do parcela wkładasz to co chcesz komuś/sobie przesłać oraz opisany wyżej Label. Zapakowany parcel wkładasz do Mailbox. |
Mam mega ważne pytanko0o jakie jest IP na serwerze IRIDIA nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie uzywałem opcji szukaj wielo krotnie. P.S: Prosiłbym aby odpowiedz była wysłana na Private Msg ponieważ nie wiem czy nie zapomne o moim poście (wiem no0obek ze mnie)
|
@up jak juz to newbe :)
|
Cytuj:
Adres serwera powinien więc wyglądać tak: "adres obcy":"druga część adresu lokalnego" PS. wysyłam też na PW |
Hellgate
ok... chcialem sie zapytac jak moge wyniesc loot z hg. ja nie moge poniewaz przed pomieszczeniem z waspami sa takie kamienie ktorych sie nie da odkopac ani lopata ani kilofem wiec nie moge ropnac lootu. prosze o odpowiedz jak wyniesc loot z hg po ziemii ? :( mam nadzieje ze w dobrym miejscu nareszcie napisalem :p
EDIT: moze ktos mi odpowiedziec... ? :o |
Chcę zamieszkać w thais i chcę mieć rzeczy z depot z Carlin do depot w Thais! Co mam zrobić? Wysłać parcelke?
|
Czy tak tródno czytać?? Parę postów wyżej pisałem przecież jak się adresuje parcele
Cytuj:
Trap-pułapka. Określenie, gdy ktoś tak ustawia przedmioty i/lub fire fieldy przy rope place, żeby inni nie mogli się ropać. Ci pierwsi zabijają tych drugich(z zasady) ETC-Ettecera-i tak dalej(z łaciny) |
2 pytania:
Co to jest trap (Me no noob plx) I co to znaczy "ETC" (ponownie me no noob plx) :/:/ |
1. Trap jest to pułapka. Ma na celu zablokowanie innego gracza parcelami/skrzyniami oraz fire bomb. Można też zrobić komuś trapa blokując go w ciasnym przejściu w kilka(naście) osób. Ogólnie chodzi o to, żeby ofiara nie mogła nigdzie się poruszyć i żeby można było ja spokojnie zabić. Często połączone z brakiem możliwości uhania się, gdy ktoś również stoi na tym polu, co ofiara.
2. http://www.mismoczyk.republika.pl/rzepin/bio/abbrev.htm: etc. = et cetera - i tak dalej |
Brak tytułu
Ludzie, pomocy!
Mam problem. Wiele razy byłem atakowany przez PK (jak każdy) i za kazdym razem próbowałem się bronić. Kiedy jednak chcę użyć czaru lub palnąć gościa mój klijent tibia wyświetla tekst na dole ekranu że mam jakąś blokade. Niech ktoś powie jak to się zdejmuje. :( |
Tam, gdzie masz ikony zmiany stylu walki(Full atk, balacne i def) są też 3 inne ikony. Znajdź taką, która wygląda jak zaciśnięta pięść i kliknij na nią.(jest ona zamiast starego Keep distance)
|
Hellgate
Cytuj:
|
Mam pytanko:
-jak kupię dom na aukcji na tibia.com/comunnity/houses to ta suma końcowa dzięki której wygrałem np. 10k to jak mam ją zapłacić -czy będę musiał co miesiąc tyle płacić? Bardzo proszę wysłać jakąś odpowiedz na [email protected] bo mogę nie znaleść tutaj odpowiedzi na moje pytanko! :baby: |
@Flesh Palladynek: myślisz, że komuś będzie się chciało wysyłać na maila? W każdym razie, jeśli nie przeczytałeś uważnie na www.tibia.com jak to wygląda, to mówię: po wygranej licytacji z depo jest zabierane: miesięczna opłata + kwota, jaką zalicytowałeś. Potem, co miesiąc z depo pobierana jest opłata miesięczna. Zauważ, że ta opłata jest stała, niezależna od kwoty, jaką zalicytowałeś.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:14. |