Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   4959 kont ukarano za oszukiwanie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205196)

jerrry 15-02-2009 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Antek082 (Post 2464745)
A co chcesz byc botterem?Bo jak tak podaj nick to ci reporta wysle

Jeśli to jest na życzenie to ja też poprosze. To wybór osobisty, czy ktoś chce być botem czy grać manualnie. Ja się podzieliłem. Stworzyłem knighta w 100% wybotowanego i posiadam palla na którym bot służy tylko do x-ray. Zależy też co rozumiesz pod pojęciem boter. Zauważ że odkąd "crackerzy" (o ile można tak ich nazwać) stworzyli light-hack, to co zrobił cipsoft po kilku update? Dodał go do standardowych opcji. Nie zdziwie się, jak i tam x-ray wyląduje oraz kilka innych opcji ze względu na "trapy" albo inną pierdołę. tak jak powiedział Xr3 gdzieś. Cipsoft zawalił kilka rzeczy i teraz probuje je tuszować. Tu macie przykład z banami. Ciekawe co wymyśli następnym razem.

@down
dokładnie ;p

--Cienius-- 15-02-2009 23:14

19:47 Cavebot script started!<<--- nie chcesz nie pacz

Zobaczymy czy bedzie ban :)

YaMaRoOo 16-02-2009 12:18

@up

Taaa, cipsoft postraszył, postraszył i zobaczymy co będzie dalej

DanceMacabre 16-02-2009 13:02

Bardzo dobrze, że im pobanowali te konta. Niech wezmą się teraz za hight levele, to są dopiero boty.X(

Seetho 16-02-2009 13:06

Dla mnie to po prostu pic na wodę. Zbierali dowody na duże ilości boterów przez długi czas i teraz w jednym dniu poszły dla nich mass bany. Wiadomo jaki efekt to dało - strach o swoje konto. I przyznam, że nieźle im się to udało :) Ja nie przestane bocić, nie obawiam się również bana.

DanceMacabre 16-02-2009 13:13

Zobaczymy co zrobisz jak ci zrobią delete chara...

jerrry 16-02-2009 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seetho (Post 2466168)
Dla mnie to po prostu pic na wodę. Zbierali dowody na duże ilości boterów przez długi czas i teraz w jednym dniu poszły dla nich mass bany. Wiadomo jaki efekt to dało - strach o swoje konto. I przyznam, że nieźle im się to udało :) Ja nie przestane bocić, nie obawiam się również bana.

Signed.

To była masówka. Zbierali ludzi którzy byli na jakiejś badziewnej liście, a potem w jednym dniu nałożyli 5k banów. To nie ostatnia ich taka akcja pewnie...

Xr3 16-02-2009 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DanceMacabre (Post 2466175)
Zobaczymy co zrobisz jak ci zrobią delete chara...

Miałem kiedyś Delete Account. [email protected] potrafi zdziałać cuda (o ile któryś z CM ma dobry humor).

--Cienius-- 16-02-2009 15:50

w sumie jak zbanuja mi tego chara nie bede plakal za 9 lvlem

notop_konto2 16-02-2009 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2459628)
niewielkie ?

jesli myslisz ze na gp da sie cokolwiek konkretnego zarobic, to chyba nie masz pojecia jakie sa place w branzy IT.

niema to jak wypowiedz kogos kto g wie...

mozna zarobic i nawet sobie sprawy neizdajesz jak duzo,itemki gp,rare itemki z bosow,pacce,towar schodzi jak boleczki,5000pln na miesiac..
z latwizna obslugujac kilka swiatow na raz.
kwestia czasu i checi,no i znajomosci ale to najmniejszy problem

ofc ty dostajesz kieszonkowe wieksze....

Tr0k 16-02-2009 20:15

Ehem odezwał się ten co wie więcej, bułka piszesz przez ó a obliczyłeś ile tyś. się zarabia na tej gierce?
Uważasz, że na tibii można zarobić 5000 tyś miesięcznie?
Prosze bardzo, przedstaw nam swoje obliczenia a nie piszesz głupoty.

Może na sprzedaży botów rzeczywiście coś można zarobić, ale napewno nie na botowaniu, może są z tego jakieś grosze ale napewno więcej się zarabia roznosząc ulotki, a jak chcesz sie klucić to pokaż jak liczysz te 5000 tyś.

A co do tej sprzedaży botów, to pamiętaj że nikt nie kupi od ciebie tyle kasy ile masz, jeżeli masz bardzo dużo tak jak goście z blackd to podaż przewyższa popyt :)

Gawaran 16-02-2009 20:28

.

Dlaczego każde forum opiera się na wzajemnym dokuczaniu, ubliżaniu i obrażaniu?

--Cienius-- 16-02-2009 22:15

Taki narod tacy jestesmy neistety

davcio142 17-02-2009 09:30

No tak to bardzo dobrze ze zbanowali tylu boterów itp. ale co dalej ,od tamtego czasu dalej ludzie botuja i Cipsoft nic z tym nie robi nawet Gm-i nie odpisuja na RAPORTY teraz =// niby jest jakis system ktory sam wykrywa czy ktos ma bota czy nie ale jakos nie widze zeby to dzialalo zlaszcza na swiecie no-pvp na ktorym ja gram :(( Wezcie ludzie sie do pracy od tamtego czasu co polecialo tyle Banow to jeszcze pare dni po tym widzialem jakiegos Gm-online a teraz to nie ma nikogo i boty znowu expia...

Bot = BAN -.- :baby: X(

Pozdro dla tych ktorzy nie uzywaja BOTOW :))) >>>TiBiA<<< :cup::cup:

Gadzixor 17-02-2009 15:40

Znów są spore kolejki na moim servie... I od kilku tygodni widze tego samego bottera w pewnej jaskini :( Ciekawe jak działa ten ich system wykrywania botów -.-

Py-By 17-02-2009 15:57

Mi także podoba się pomysł z banowaniem oszustów.
Sam kiedyś oszukiwałem ale teraz sie zmieniłem :cup:

CytrynowySorbet 17-02-2009 16:39

Co za bajka. Czemu zbanowali akurat 4959, a nie 5000? Czy wiadomo w ogóle kto został zbanowany? Cip mydli nam oczy jak zwykle, i wszyscy są zadowoleni. Przeciwnicy botów (bo myślą że cip w końcu robi coś by botowanie z gry usunąć) i zwolennicy botów (bo ten "system" zmotywował bot makerów do ulepszenia botów, więc teraz jeszcze trudniej je wyłapać).

Tr0k 17-02-2009 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2467691)
Co za bajka. Czemu zbanowali akurat 4959, a nie 5000? Czy wiadomo w ogóle kto został zbanowany? Cip mydli nam oczy jak zwykle, i wszyscy są zadowoleni. Przeciwnicy botów (bo myślą że cip w końcu robi coś by botowanie z gry usunąć) i zwolennicy botów (bo ten "system" zmotywował bot makerów do ulepszenia botów, więc teraz jeszcze trudniej je wyłapać).

Rzeczywiście to jakiś absurd, jak mogli zbanować 4959 kont a nie 5000?
Jak to możliwe?
Spisek!

CytrynowySorbet 17-02-2009 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tr0k (Post 2467790)
Rzeczywiście to jakiś absurd, jak mogli zbanować 4959 kont a nie 5000?
Jak to możliwe?
Spisek!

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Przecież jak jesteś którymś tam klientem jakiegoś sklepu i dostajesz za to nagrodę, to nie jest ona za to, bo jesteś 489374 klientem tego sklepu, tylko np. 1 mln.

Tr0k 17-02-2009 19:07

Ale co to ma do rzeczy?
Tak poprostu wyszło, że ich system wyłapał 4959 a nie 5000 kont, więc tyle było banów.
A co do twojego przykładu ze sklepem to mieli zrobić jubileusz z okazji 5000 nieuczciwego gracza w ich grze?

YaMaRoOo 17-02-2009 19:12

Kij wie czy jest w ogóle jakiś system, cipsoft może przez jakiś czas zbierał informacje na temat graczy, ile kto raportów dostał i takie inne a potem bach jednego dnia zbanował 5k graczy. Taki jest mój punkt widzenia:]

zero_skillu_szczylu 17-02-2009 19:40

znam osoby które zostały zbanowane a nigdy nie używały bota i to jest dziwne i są to same high levele ;/

Tr0k 17-02-2009 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zero_skillu_szczylu (Post 2468054)
znam osoby które zostały zbanowane a nigdy nie używały bota i to jest dziwne i są to same high levele ;/

Widocznie słabo znasz te osoby.
Ludzie przestańcie snuć chore teorie.

Askaral 18-02-2009 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2467691)

Wlasnie jak ktos wkreca to zawsze podaje okragla liczbe. Oni podali bardzo dokladna i dzieki temu mysle ze sa wiarygodni. Z reszta, u nas na celescie kazdy znany 100%-towy bot dostal bana/kastracje konta wiec system jest dobry.

Ktos tam wczesniej naiwnie pytal, czemu nie kazdy bot ma bana - bo wtedy zostaloby okolo 3% z ogolu graczy. Mysle, ze na pierwszy ogien poszli ci ktorzy bardziej byli botem niz plejerem.

2xUp Nooo pewnie, teraz nagle pelno jest biednych, pobitych przez ciapsoft, niewinnie ukaranych bocikow. A tuz przed ta minimasakra chwalili sie kto ile wyciaga expa w tej krzywej gierce jak najmniejszym kosztem, byleby tylko miec wiecej niz kumpel.

Berials 18-02-2009 00:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 2468447)
Wlasnie jak ktos wkreca to zawsze podaje okragla liczbe. Oni podali bardzo dokladna i dzieki temu mysle ze sa wiarygodni.

Heh, powalający argument, przez pół roku chodziłem na zajęcia o teoriach spiskowych i możesz mi wierzyć, że okrągła liczba bądź nie - o niczym nie świadczy bez dowodów. Z resztą wypowiedzi się zgadzam. Ale te 3% to też przesada mimo wszystko ;P

davcio142 18-02-2009 09:26

Ciekawe czy jeszcze kiedys znowu zrobia taka akcje z Banami ;D Hmm.../??\:evul:

jerrry 18-02-2009 10:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez davcio142 (Post 2468636)

pewnie już niedługo. już niedługo... ;P

--Cienius-- 18-02-2009 11:42

Blackd Proxy 14.4 już jest!

tak wiec tylko motwyacja dla Daniela i dla LordofWar( chodz ten ostatni ma w dupie swoj projekt ale coz :) )

^Trial^ 18-02-2009 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 2468447)
Wlasnie jak ktos wkreca to zawsze podaje okragla liczbe. Oni podali bardzo dokladna i dzieki temu mysle ze sa wiarygodni. Z reszta, u nas na celescie kazdy znany 100%-towy bot dostal bana/kastracje konta wiec system jest dobry.

Ktos tam wczesniej naiwnie pytal, czemu nie kazdy bot ma bana - bo wtedy zostaloby okolo 3% z ogolu graczy. Mysle, ze na pierwszy ogien poszli ci ktorzy bardziej byli botem niz plejerem.

2xUp Nooo pewnie, teraz nagle pelno jest biednych, pobitych przez ciapsoft, niewinnie ukaranych bocikow. A tuz przed ta minimasakra chwalili sie kto ile wyciaga expa w tej krzywej gierce jak najmniejszym kosztem, byleby tylko miec wiecej niz kumpel.

Jaja im poucinali? :\

Piderek 18-02-2009 18:27

Moim zdaniem dużo daje to jak np dajemy sobie taki sam nick na innych forach np na forum ng bota damy sobie swój nick i szukamy skrypta na exp pod ten sam lv to sie nie dziwcie że macie bana :D

Trol'Trol 19-02-2009 00:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez davcio142 (Post 2468636)

no zapewne za nie cale pol roku zeby delety polecialy nie wiem czy pamietacie pol roku temu tez byl mas ban za bota

Plejer 20-02-2009 20:24

Mogliby na codzień banować botów. Raz na x lat zrobią mas ban i się tym chwalą, ale co z tego jak boty dalej expią lub skilują. Mnie najbardziej denerwuje jak ide sobie skilować a taki botter podchodzi i ubija mi potwory. Ja mam swój sposób na botterów. Luruje pełno potworów i trapuje bota. Przez cały dzień można dużo zarobić.

Bound for Glory 20-02-2009 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ajeja (Post 2447428)
DO ROCKETSLAYER

Nie wiem czy ty jesteś aż tak tępy by zrozumieć, że zbanowanie wszystkich boterów spowoduje utratę większości osób grających w tą grę? I nie wyskakuj mi z tym, że wrócą starsi bo to nie jest pewne, a po drugie nie będzie ich więcej niż osób które botowały i nie grają dalej bo ich postacie dostały bana do delete. Wiem, że i tak byś próbował wmawiać mi, że nie jestem ekonomstą i guwno wiem, więc pokażę ci ile osób z top 300 na thorii botuje bądź używa bota ułatwiając sobie expienie(x-ray,healing,targeting)
Wladimix Wzyciek (*)
Niesamowity Marcin (*)
Death Weisse (*)
Jeect (*)
Hestrial (*)
Remgalag (*)
Slaanesh (*)
Samtoz (*)
Ertu (*)
Kattan Pa'Hugget (*)
Vabelico (*)
Thor Eagor (*)
Attien (*)
Knight Volrath (*)
Arito (*)
Hatorikenzo (*)
Grus Atlar (*)
Kylte (*)
Arin Neber (*)
Evil'Namesis (*)
Rudolf Payne (*)
Kentris (*)
Will Pheres (*)
Luftmastarn (*)
Maximilian Drex (*)
Yerkoz (*)
Agravax (*)
Elder Ziom Wielki (*)
Sneeak (*)
Paatoshik (*)
Kama'ra (*)
Thas Vook (*)
Conny Payne (*)
Lucifer Lucius (*)
Raven Atlar (*)
Pawel Szalonek (*)
Rebel Beyond (*)
Kawaler Legarde (*)
Sertiel Kasta (*)
Rincognito (*)
Cortello (*)
Tarob (*)
Marales (*)
Niah Sath (*)
Rah Vook (*)
Jiirachi (*)
Xa'xara (*)
Elite Reazor (*)
Pro'Weder (*)
Matamure (*)
Leezon (*)
Pro'Madurius (*)
Boppel (*)
Viccio (*)
Nelmonth (*)
Kekao (*)
Xalazos (*)
Onixius (*)
Strikey (*)
Sir Tehacy (*)
Sub Van Kret (*)
Matte cohan (*)
Manveru Spit (*)
Verberg (*)
Chat Bex (*)
Senhi Mishi Koshimoto (*)
Kuravol (*)
Mileey (*)
Delia Deni (*)
Nitrosin (*)
Thar Leallo (*)
Mavadors (*)
Gove (*)
Aneruy (*)
Durak La'Core (*)
Kunoicha (*)
Blakhao (*)
Sean dow (*)
Grassder (*)
Elam Shya (*)
Xarturo (*)
Naeill (*)
Bolti'Mer (*)
Shearin Avel (*)
Derlyth Elverbone (*)
Habilitas (*)
Rex Blade (*)
Thaa Janitor (*)
Sim'son (*)
Klizzer (*)
Negina Mosze (*)
Fille Payne (*)
Bellatryx (*)
Weror (*)
Evisar (*)
Khalidor (*)
Imperish (*)
Verigo (*)
Cavalorm (*)
Benedit Nasha (*)
Sophina (*)
Timoty Shu (*)
Snikvard Krakelgam (*)
Manshello (*)
Ithylien (*)
Eagle eye the Hunter (*)
Tiques (*)
Duuei (*)
Thollarus (*)
Yortex (*)
Chi (*)
Sefua (*)
Duren Ethartel (*)
Ilfonus Alrustywah (*)
Clothos (*)
Than Ratey (*)
Destoka (*)
Ver'Etienne (*)
Niunia Firesun (*)
Vox'er (*)
Ifro (*)
Son of Majestic (*)
Jamakukah (*)
Famasco (*)
Leathus (*)
Mystic Nightmare (*)
Kagarindan Adorah (*)
Leathal Bex (*)
Macten (*)
Bego (*)
Zabza (*)
Miharo Cheothoba (*)
Humaxus (*)
Shtainee (*)
Sanos (*)
Pistacb (*)
Sikews (*)
Nick dek (*)
Sivarius Drake (*)
Trepilar (*)
Boxtar (*)
Sinoro (*)
Wyze (*)
Vanisel (*)
Italjano (*)
Ufran (*)
Astir Letan (*)
Mystic Sean (*)
Karajakataka (*)
Kakashij (*)
Xeroxe (*)
Yzi le (*)
Octavia Avatar (*)
Van Kris (*)
Laren Kalf (*)
Focus Knight (*)
Ewul Warrior (*)
Marasek (*)
Astutus (*)
Zatorn Thon (*)
Fleo Mort (*)
Proof Sollozzo (*)
Cassius Crome (*)
Kyrve (*)
Gree've (*)
Bolek Gladiator (*)
Eus'Zho (*)
Temsas (*)
Uztaila (*)
Hykast (*)
Irrae (*)
Serkas (*)
Mydow the knight (*)
Dimeurgi (*)
Tina Tanemura (*)
Gryz Amedala (*)
Kron'Zyth (*)
Murkle (*)
Aralde (*)
Aegelian (*)
Aureon Ravenloft (*)
Shull (*)
Tingie Pola (*)
Rydwan Bex (*)
Fawkes liu (*)
Dark Legion Alex (*)
Trixey (*)
Retrondor Thalyl (*)
Gemelo'archer (*)
Yertov (*)
Rechar (*)
Darol Elite (*)
Eratyn (*)
Thorcia (*)
Edlyphor (*)
Drullputten (*)
Xzanthor (*)
Temrys (*)
Jariaz (*)
Aegzonna (*)
Megakila (*)
Ska knigt (*)
Bam Da'Bulle (*)
Buwan manami (*)
Rykast (*)
Gunnar Payne (*)
Royal'Melaf (*)
Hirro (*)
Del Fax (*)
Zipper Vegetax (*)
Azvex (*)
Arcias Kain (*)
Deadeeye (*)
Dazira Fala (*)
Dazy Deas (*)
Shaen Emperor (*)
Brutalast (*)
Tommy'Bolter (*)
Ecrotha (*)
Tius Daen (*)
Sir Samawuja (*)
Artoz Arteiv (*)
Siker Brok (*)
Uraura (*)
Ysaque (*)
Diller Knight (*)
Avros (*)
Matorosa Spit (*)
Affex (*)
Slodka'Kasia (*)
Verpix (*)
Vailandur (*)
Ultrimus (*)
Bonecrusher Manami (*)
Eve'Etienne (*)
Kamiileq (*)
Shtojahet (*)
Xaheka (*)
Dard Lazy (*)
Naroki (*)
Mastaach (*)
Hidaren (*)
Lucky Lennox (*)
Falaue (*)
Crozus (*)
Vergitto (*)
Rasmus montana (*)
Viethe (*)
Dark Spit (*)
Ho'ka (*)

Vickse (*)
Xerotis (*)
Uvelicer (*)
Shin Shas (*)
Renn Knight (*)
Runar med den lila staven (*)
Wacoo (*)
Sir Sinnlos (*)
Kurier (*)
Veltronic (*)
Krysos Edaniel (*)
Xerfin (*)
Royal little thoria (*)
Ratba (*)
Arnax Xane (*)
Walric (*)
Meroox (*)
Hirameku (*)
Lord oversier (*)
Wraith Wzyciek (*)
Serozie (*)
Adozik (*)
Nuwopp (*)
Grivago (*)
Mymuss (*)
Eagle on Thoria (*)
Lavido (*)
Gerell (*)
Uchiha Sasukej (*)
Elite Mashino (*)
Grossisten (*)
Sathar Soze (*)
Thalyn Sewyrum (*)

Problem botowania pojawił się dawno i wtedy trzeba było to zwalczyć. Teraz kiedy botowanie osiągnęło taką skalę jedynym wyjściem byłoby wyrzucenie jej do kosza. Cipsoft tego nie zrobi bo skąd będzie kasa? Dawniej też byłem przeciwnikiem botowania ale na serwie na ktorym zacząłem grę nie da się inaczej. Tu panuje ciągła wojna i aby mieć wyższy level trzeba bocic. NA wojnie bez bota nie idzie wytrzymać 5 minut - przyjdź tu to zobaczysz co to znaczy. Pozatym boter to nie jest mały głód i nie zwalczy się go "DANIEM"(banem). Za parę dni wyjdzie bot już uwzględniający kod cipsoftu i mają chłopaki po ptokach. Jedynym rozwiązaniem dla ciebie jest pogodzenie się ze wspólnym respem(twoim i botera) albo dołączenie do grona botujących tracąc przy tym mniej nerwów

Faktycznie gówno wiesz. Do tej listy na pewno nie pasują mi Cortello i Szalony (wystarczy sobie obejrzeć filmy z battle z nimi, zeby wiedzieć dlaczego;)) a i pewnie znalazłbym więcej ludzi gdybym poszukał...

Duch Niespokojny 21-02-2009 13:35

http://forum.tibiaspy.com/showthread.php?t=1177

najcik 21-02-2009 14:24

Ja powiem wam tyle...zostanie zbanowany Main-Char większośc ludzi zrobi
konta tzw. noobchary :) które bd tylko używac cave hunta do nabijania poziomów, zbanują 1 zrobią 3 chary w zamian tego jednego :P
bynajmniej ja tak zrobiłem :baby::baby: już się zrobiły 40lvl+ :]
Cipsoft nie daje sobie rady :cup::cup:

Tr0k 21-02-2009 17:16

@Duch Niespokojny,
Wiemy że za wszelką cene chcesz przyciagnac uzytkownikow na ta żenującą tibiaspy.com, ale przestań już spamować linkami, które nie wnoszą nic do tematu.

Xr3 21-02-2009 18:24

Moim zdaniem, w tej dyskusji nie dojdzie do porozumienia. Trudno o nie, gdyż poniekąd obie strony mają rację.

Zabanicjowany 21-02-2009 19:07

Znowu rozdają małpkom banany

http://tibia.looki.de/forum/showthread.php?t=149387

Duch Niespokojny 21-02-2009 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tr0k (Post 2472648)
Wiemy że za wszelką cene chcesz przyciagnac uzytkownikow na ta żenującą tibiaspy.com, ale przestań już spamować linkami, które nie wnoszą nic do tematu.

Zaspamowałem aż jednym linkiem. Wiele osób się zastanawia, czy akcja banowania była jednorazowa, czy też Cipsoft zamierza być konsekwentny w walce z oszustami, toteż mój link wnosił coś do tematu. A z tym "za wszelką cenę chcesz przyciągnąć użytkowników", to już w ogóle trafiłeś jak kulą w płot...

Chaos 24-02-2009 01:26

ja tak nie lubie boteruw ze az nie moge

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:30.