Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword vs Axe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3806)

tibiaplayer 31-01-2007 16:29

up. jak "nikt, nigdy"

a sorc z sd? wiecje dmg niz knight z ice rapierem...
60 sorc z ue walnie wiecej niz 120 knight z ice rapiera...

Goldzio 01-02-2007 19:39

Co ma lvl do hitu z melee ?

Sonek 01-02-2007 19:41

mniej niz nic

Belfagor 03-02-2007 14:59

Powiem krótko: każdy rodzaj broni ma zalety i wady(cluby mają same wady;) ) więc jeśli już wybrałeś axe to musisz (lepiej żebys nie zmieniał: strata czasu) klepać to co zacząłeś... 3maj tak dalej:]

Jess Dran 04-02-2007 02:13

axe są lepsze

Ferumbras 04-02-2007 14:52

Mój sposób

Oto co ja zrobiłem chcąc grać knightem: Zrobiłem sobie 2 postcie: Knight i druid. Druidem kupiłem stuffa, zrobiłem 16 lvl, i zebrałem 7k. Porobiłem jeszcze IHy. Za 6k kupiłem FS, a reszte se zostawiłem na "czarno godzinę". Wyskillowałem skille 50/50+ i dalej grałem normalnie. Na zrobienia druta potrzebowałem 10 dni. Samo skillowanie knightem do 50/50+ zajęło ze 2 tygodnie. Tak więc widzicie, że czasem opłaca się zrobić coś więcej jak chce się mieć lepszą broń (bo dla mnie oczywiste jest, że sword jest lepszy, ale droższy, a axe tańszy i słabszy.

Poza tym ktoś tam kiedyś napisał, że kupił serpent za 4k. Ja kupiłem za 500 gp. Maksymalna cena wdg mnie to 2,5k. A żem się rozpisał!

Longerinio 04-02-2007 16:22

sword

:] HaHa, każdy pisze, że łatwiej jest axem bić na początku bo jest tani. Lecz niezabardzo jest prawdy w tym co piszecie, wszystko zależy od ŚWIATA! U mnie na Lucerze Serpent sword kosztuje jedyne 500gp (500gp można juz na roku uzbierać) tak więc Sword jest najlepszy. Na początku na starszych światach jest taniutki i dobry z czasem kupujesz bs i gs. Co do wagi Giant Sword'a to możecie mi powiedzieć po co Knightowi dużo capa? Żeby nosił ciężkie ale DOBRE itemy. Tak więc bez dwóch zdań SwOrD RULEZZZ :)

Frapper 05-02-2007 03:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Belfagor (Post 1242567)
Powiem krótko: każdy rodzaj broni ma zalety i wady(cluby mają same wady;) )

Zaprzeczasz sam sobie.

Bols 05-02-2007 05:28

Wg.mnie wszystkie bronie sa w miare rowne. Jezli cluby bylyby takie do dupy, to po co cipy by je stworzyly?:> W takim ukladzie, dla mnie najwazniejszy jest wyglad a wiec niema zwyciezcy-sov jest oblesny,sca jest fajne( i tylko sca), skull staff jest super ;<

SquareHead 05-02-2007 09:46

SquarePost

Według mnie Sword jest do bloczenia potworów, a Axe do bicia. =)

Macia 05-02-2007 15:54

Biorac pod uwage to co piszecie, ze niby sword jest lepszy, to sie mylicie.
Kazda bron jest jednakowa, nie ma zbyt dobrych axow, takich jak np. warlord sword or cyclomenia sword, ale nie ma tez tak dobrej i dostepnej broni jak SCA.
Avenger majac 50 ataku i tak jest gorszy, bo jest dwureczny, a SCA majac 50 ataku jest bronia jednoreczna, i mozna wziasc do tego tarcze. SoV jest gorsza bronia i to strasznie od SCA, bo chociazby, SoV jest 1 reczna to ma gorszy atak, a def jest podobny. Tak wiec nie ma co sie klucic, o to co jest lepsze, a co gorsze, bo i tak nie bedzie na to rozwiazania, jak juz ktos napisal sa + i - obu rodzajow broni.

mordokleja123 05-02-2007 16:24

Ja ci radze stać za swordem :D na wyzszym poziomie lepiej bedzie nosic sworda poniewac jak nie stac cie na dobra obrone wrzucasz na sword i juz masz troche wiecej defa niz obecnie B) Kto wie moze axe nie jest takie zle ale ja tam stoje za swordami :evul:

__________________________________________________ __________________
mam 11 lvl i juz biegam z Fire swordem :D

Krova 21-02-2007 13:20

Podsumowanie

Ten temat ciągnie się już któryś rok, trzeba by wszytsko w jednym poście powiedzieć, sprubóje to zrobić, najwyżej mnie poprawicie.

Bronie [zazwyczaj nimi biją knigci], ceny mogą się różnić od cen na waszych światach, nie kłóćcie się o to, one mają tylko wam pokazać, że swordy są droższe.
Knight Axe-----------33 atk, 21 def, ~2.000
Fire Sword-----------35 atk, 20 def, ~5.000
Fire Axe-------------38 atk, 16 def, ~13.000
Bright Sword---------36 atk, 30 def, ~16.000
Dragon Lance--------47 atk, 16 def, ~20.000
Giant Sword---------46 atk, 22 def, ~40.000
Stonecutter Axe-----50 atk, 30 def, ~2.000.000
Sword of Valor-------48 atk, 35 def, ~2.000.000

Axe:
+ Axe ringi są bardziej dostępne i mniej kosztują [axe ~200, sword ~700]
+ Axe mają większy atak mniejszy def.
+ Axe są bardziej dostępne i tańsze [zależy od świata, ale tak z reguły wynika]
+ Mają lepszy wygląd, jeżeli to kogoś obchodzi [każdy ma inny gust]
- Mniejszy def co odbija się na większej stracie UHów

Swordy:
+ Swordy mają większy def
+ Swordy mają Ice Rapiera
+ Giant Sword jest lepszy niż Dragon Lance, duża róznica
- Swordy są droższe
- Drogie sword ringi
- Mniejszy atak [widać róznice, a pozatym axe mają przewage w fightingu, bo z axe ringiem można chodzić na codzień, na expienie, a ze sword ringiem już nie]

Podsumowanie:
Nie można określić, które są lepsze [tak samo jak przy profesji], bo to zależy od tego jak lubisz grać. Czy będziesz dużo bloczył kolegom? Czy będziesz dużo chodził na hunty? Czy może wolisz chodzić solo i szybko expić ?
Cipsoft nie mógłby zrobić, by axe były zdecydowanie lepsze, bo nikt nie walczyłby swordami i na odwrót.
A co do Anhilatora to twoim zadaniem jest zblokowanie ataku z frontu [ najgroźniejszego], by np.: Sorcerowie, czy Palladyni mogli zająć się swoim, czyli zadawać duże obrażenia [najlepiej SD, bo gdy udeżamy Burst Arrowami to nie mamy tarczy i szybko dedniemy, tak więc ten pomysł najlepiej wybić sobie młotkiem z głowy].

Proszę modków o poprawienie mnie i zamknięcie tematu, ze względu na wiek tematu, bzdurne kłótnie i bezsensowne argumenty na poprzednich stronach.

Frapper 21-02-2007 14:59

up@
Cytuj:

Sword ringi mozna kupic u Djinow po 500.

Cytuj:

Axe są bardziej dostępne i tańsze [zależy od świata, ale tak z reguły wynika]
Knight axe dopiero na 50 lvl z questa/bk (zakladamy, ze nowy server), f axe od 60. Potezny Bright Sword juz od 45, giant sword od 60.

Cytuj:

- Mniejszy atak [widać róznice, a pozatym axe mają przewage w fightingu, bo z axe ringiem można chodzić na codzień, na expienie, a ze sword ringiem już nie]
Cytuj:

Czyli wychodzi na równie - za stracone uhy przy axie można kupic sword ringi przy swordzie.

Cytuj:

A co do Anhilatora to twoim zadaniem jest zblokowanie ataku z frontu [ najgroźniejszego], by np.: Sorcerowie, czy Palladyni mogli zająć się swoim, czyli zadawać duże obrażenia [najlepiej SD, bo gdy udeżamy Burst Arrowami to nie mamy tarczy i szybko dedniemy, tak więc ten pomysł najlepiej wybić sobie młotkiem z głowy].
Rycerze zazwyczaj NIE chodza z sorcami na anni.
Nikt kto nie jest sorcem/drutem ktorzy nie maja zamiaru walic ue nie bije na anni z SD(chyba, ze na manashieldzie gdzie mana i tak konczy sie w pare sekund).
Atakujac burstami team rycerzy/rycerzy i paladynow zadaje obrazenia 2 demonom, paladyn moze bic z p boltow(wiekszy koszt) a knight innej alternatywy nie ma.

mikiawm 21-02-2007 19:19

jak sie ma wiecej ataku to sie szybciej zabija potwory czyli dostaniesz mniej hitow. A jak sie ma wiecej defa i mniej ataku to sie dostanie wiecej hitow bo sie bedzie dluzej bilo.

Krova 22-02-2007 14:17

@Frapper

Gdybyś uważnie przeczytał cały temat to byś się dowiedział, że ceny są z przykładowego świata. I mają tylko uświadomić, że axe są tańsze, niż swordy.

Knight Axe na 40 lvl, a nie 50 z Orc Fortec Questa. Ja nie zakładałem, że to ma być na nowym serwie. I na pewno szybciej kupisz axe, niż sworda, oczywiście nie zawsze, ale przeważnie to więcej axów się sprzedaje.

Czyli wychodzi na równie - za stracone uhy przy axie można kupic sword ringi przy swordzie.
Nie zaprzeczałem temu. I nie na równie tylko na równo, albo redukuje się.

Przy Anhilatorze, gdy strzelamy z Burstów to nie mamy tarczy. To już bym wolał Ice Rapierami, niż Burstami. Ale o Anhilatorze inny temat, nie mieszajmy może lepiej go tutaj.

Vil 22-02-2007 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krova (Post 1280574)
Czy będziesz dużo bloczył kolegom?

Co ma bron do bloczenia ? W zadnym przypadku bloczenia def nie ma najmniejszego znaczenia ( chyba ze blokujesz noobom guardy w kopalnii )...

Kajzer 22-02-2007 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1282657)
Co ma bron do bloczenia ? W zadnym przypadku bloczenia def nie ma najmniejszego znaczenia ( chyba ze blokujesz noobom guardy w kopalnii )...

a wlasnie ze ma ;] bo jakby nie miala to sca bylo by lepsze od sova o wiele a jest tylko troche lepsze;p
np jak hunce hydry to bije ze sca na full defie i czasem dostaje nawet po 300 expa xD

Mitas 22-02-2007 20:19

Cytuj:

że he? DL ma większy atak i jest dużo lżejszy a gs ma większą obronę i z tego wynika że GS jest lepszy? -.- wg mnie jest odwrotnie :]

Krova 22-02-2007 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mikiawm (Post 1281197)
jak sie ma wiecej ataku to sie szybciej zabija potwory czyli dostaniesz mniej hitow. A jak sie ma wiecej defa i mniej ataku to sie dostanie wiecej hitow bo sie bedzie dluzej bilo.

Długo nad tym myślałeś ?
Genialne, odkryłeś ameryke, bravo (nie myśl o Johnym Bravo).

Krova 22-02-2007 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1282657)

Ma, i to dużo bo jest potwierdzone w innych tematach panie wszystko wiedzący modku.

Jeśli bijesz na full atak liczy się def lepszej rzeczy (czyli prawie zawsze tarczy z wyjątkiem avangera chyba że nosisz bright sworda i dwarven shielda [lol?])

Jeśli bijesz na full def liczy się def obu rzeczy.

Zamknijcie temat wszystko zostało powiedziane na prawie 80 stronach.

Piotrek Marycha 22-02-2007 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krova (Post 1280574)
Ten temat ciągnie się już któryś rok, trzeba by wszytsko w jednym poście powiedzieć, sprubóje to zrobić, najwyżej mnie poprawicie.

Bronie [zazwyczaj nimi biją knigci], ceny mogą się różnić od cen na waszych światach, nie kłóćcie się o to, one mają tylko wam pokazać, że swordy są droższe.
Knight Axe-----------33 atk, 21 def, ~2.000
Fire Sword-----------35 atk, 20 def, ~5.000
Fire Axe-------------38 atk, 16 def, ~13.000
Bright Sword---------36 atk, 30 def, ~16.000
Dragon Lance--------47 atk, 16 def, ~20.000
Giant Sword---------46 atk, 22 def, ~40.000
Stonecutter Axe-----50 atk, 30 def, ~2.000.000
Sword of Valor-------48 atk, 35 def, ~2.000.000

Axe:
+ Axe mają większy atak mniejszy def.
+ Axe są bardziej dostępne i tańsze [zależy od świata, ale tak z reguły wynika]
+ Mają lepszy wygląd, jeżeli to kogoś obchodzi [każdy ma inny gust]

Swordy:
+ Swordy mają większy def
+ Swordy mają Ice Rapiera
- Swordy są droższe
- Drogie sword ringi

pff, dobre sobie, axe bardziej dostepne? r u kidding me man? F axe leci tylko z demona, a D lance z BK (powodzenia na pojedynczym spawnie) , jedynym plusem sa Dwarven axe i K axe dostepne z questow co jest ogromna przewaga na bardzo nowych servach (a z kolei na starszych nie robi zadnej roznicy), natomiast F sword wypada z DLa w miare czesto, jest dostepny z questow, BS jest dostepny z banalnego questu, a GS wypada z Demonow, Behe + quary + jakis nowych potworow z PoI, do tego jest dostepny z questa, do tego doszedl avenger ktory w miare rozpowszechniania sie informacji bedzie coraz bardziej dostepny

Vil 22-02-2007 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krova (Post 1283155)
Ma, i to dużo bo jest potwierdzone w innych tematach panie wszystko wiedzący modku.

Mysl.

Czy ja gdziekolwiek napisalem o defie broni ? Powszechnie natomiast wiadomo, ze bloczac cokolwiek co zwykle sie blokuje i tak zdecydowana wiekszosc obrazen bedziesz otrzymywal od magii ( i wtedy nie tylko bron, ale i tarcze mozesz sobie wsadzic ) lub po prostu nie zablokujesz ataku. Chyba, ze tak jak napisalem wczesniej bloczysz guardy w kopalni, wtedy def jednak cos zmienia.

ALUM 23-02-2007 01:58

Jesli chodzi o ten wybor napewno bym nie robil knighta pod axe poniewaz na przy zabijaniu innych graczy nie masz takiego kopa jak knight pod swordy z ice rapierami..
Co do defensa w broni z tego co wiem to liczy sie jedynie jesli nie masz tarczy.
Jesli masz np tarczeco ma 20defa i bron co ma 25 defensa to liczy sie def tarczy
a jezeli tarcza ma wiecej ( tak zazwyczaj jest ) to liczy sie def tarczy...
Tak bylo kiedys wiec jesli ktos uwaza ze tak nie jest prosze o nie rzucanie obelgami itp
pozdro:evul:

d4rqu 23-02-2007 02:26

Po ostatnim update wydaje mi się, że swordy są chyba najlepszą opcją (jestem pewien, że nie są gorsze od axe - co najwyżej równe).

Krova 23-02-2007 12:33

Dobra nie chce mi sie kłócić z wami.
Zamknijcie lepiej ten temat bo on nie ma sensu.

Ja nie zakładałem, że to jest na nowego serva, (nie rozumiecie tego, mówiłem o wszystkich servach).

@Piotrek Marycha
Axe są bardziej dostępne tzn. więcej ludzi je sprzedaje przynajmniej na: Refugii, Elysii i Silverze.

@Vil
Tak, mówiłeś coś o bloczeniu i defie broni. I moja teoria jest udowodniona przez kilku high levelowców na tym forum. A że ty jesteś modkiem i nie znasz jednych z bardziej ważniejszych tematów na tym forum to już nie moja wina.

@Alum
Nie to nie jest tak, wyszukaj sobie na forum temat coś o "Avanger versus Sov + Demon Shield" czy jakoś tak nie pamiętam nazwy tematu dokładnie.

@Mitas
Zrób, zhakuj, pożycz, wypożycz lub zdobądź w jakiś sposób dwóch knightów i zrób im równe skille. Potem idź na żółwie albo na jakieś potwory co nie biją magicznie. Idź każdym na 15 minut i zobacz: ile ci wezmą hp, jak szybko je zabijałeś, ile expa zdobyłeś, ile ci poszło na ihy, uhy itp. Podsumój i przyznaj mi racje.

Jak narazie nie chce mi się z wami kłócić, więc nie będe już raczej wchodzil na ten temat, bo ciągnięcie jego jest bezsensowną stratą czasu.
Cya, See You in Tibia. [lol 24h] ?

Pan Goner 27-02-2007 19:48

a ja wybralem cluba :P poniewaz ? poniewaz jest skull staff,swietnie wyglada,jest war hammer,bardzo tani,jest heavy mace ktore niedlugo maja zalac swiat tibi,jest arcane staff z poi questa :P tak wiec nie wiem...nie mam zamiaru wbic ta postacia wiecewj niz 60 lvl~ wiec wiecie...sov and sca nie wchodza w gre...no chyba ze bedzie mi sie bdb gralo to moze.. :P

Pawelekmag 01-03-2007 18:57

Na Danerze jest inaczej

BRIGHT SWORD:
+Super obrona
+dosyć dobry atk
-droższy od fire axe
-gorszy atk od f axe

(CENA 10K)

Fire axe:
+dobry atk
+tańszy od Bright sworda
-słaba obrona
(CENA 8K)

JA WYBRAłEM SWORDY I JESTEM ZADOWOLONY

17:50 Neo el'matador [117]: PLS ITEMS!!!PLS PLATE ARMOR

Zato 01-03-2007 20:55

Hmm, paru doświadczonych knightów mówi mi że lepszy jest sword...moim zdaniem są to bronie wyważone...

Zato 01-03-2007 20:56

Hmm, paru doświadczonych knightów mówi mi że lepszy jest sword...moim zdaniem są to bronie wyważone...Moim zdaniem. lepsze są axe, total offensive, choć powinny mieć troszke więcej mimo to atk...

Prostyy 01-03-2007 21:03

Teraz wydaje mi sie, ze najlepszymi bronmi sa sword i club poniewaz sa latwe do zdobycia, a maja duze staty. Np. taki avenger na harmonii cos 350k czyli ~mpa. Club tez gdzies tyle mysle + hammer of wrath (? jak sie pisze ?) + ten z poi. Teraz z axe mozna wybrac tylko sca jesli chodzi o mocne bronie co wiaze sie z duzymi koosztami. Dla medium lvli, ktorych nie stac na lepsze bronie wybieram sworda. Ogolnie wybieram sworda z powodu Avengera :]

Liper 01-03-2007 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ALUM (Post 1283756)
Jesli chodzi o ten wybor napewno bym nie robil knighta pod axe poniewaz na przy zabijaniu innych graczy nie masz takiego kopa jak knight pod swordy z ice rapierami..
Co do defensa w broni z tego co wiem to liczy sie jedynie jesli nie masz tarczy.
Jesli masz np tarczeco ma 20defa i bron co ma 25 defensa to liczy sie def tarczy
a jezeli tarcza ma wiecej ( tak zazwyczaj jest ) to liczy sie def tarczy...
Tak bylo kiedys wiec jesli ktos uwaza ze tak nie jest prosze o nie rzucanie obelgami itp
pozdro:evul:

Człowieku próbowałeś zabic maga 50+ z ice rapiera???Bierzesz axe i jedziesz z exori.:D

Liper 01-03-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prostyy (Post 1295673)
Teraz wydaje mi sie, ze najlepszymi bronmi sa sword i club poniewaz sa latwe do zdobycia, a maja duze staty. Np. taki avenger na harmonii cos 350k czyli ~mpa. Club tez gdzies tyle mysle + hammer of wrath (? jak sie pisze ?) + ten z poi. Teraz z axe mozna wybrac tylko sca jesli chodzi o mocne bronie co wiaze sie z duzymi koosztami. Dla medium lvli, ktorych nie stac na lepsze bronie wybieram sworda. Ogolnie wybieram sworda z powodu Avengera :]

HA mówisz ze sa latwe do zdobycia to kup sobie avengera -.- i przypominam ci tylko ze Sca to najlepsza bron w grze.

d4rqu 01-03-2007 23:54

Ciężko powiedzieć czy jest najlepsza. Avenger jest lepszy w ataku od SCA (co najwyżej równy). SOV jest lepszy w obronie od SCA.

Fagaro 02-03-2007 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1296052)
Ciężko powiedzieć czy jest najlepsza. Avenger jest lepszy w ataku od SCA (co najwyżej równy). SOV jest lepszy w obronie od SCA.

LOOL, potem sie dziwisz ze ludzie nazywaja Cie trolem, Avanger majacy aż 50 ataku jet lepszy od sca majacego tylko 50 ataku.

Dyskusja o tym co jest lepsze sword czy axe przypomina mi dyskusje o wyzszsoci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy....
Fakt jest taki ze sword fighterzy mowia ze swordy sa fajne bo maja wiecej obrony, ale na levelu 120+ i tak uzywaja avangera bo on ma 50 ataku zamiast 48 a i tak im siehunty zwracaja. Pragne zauwazyc ze avanger ma TYLE SAMO ataku co sca, ale duzo gorsza obrone niz sca+mms. Wiec ich (sword fighterow) argumenty o tym ze swordy sa lepsze niz topory ze wzgledu na obrone wydaje sie bezsensowne kiedy rezygnuja oni z noszenia tarczy dla tych paru punktow ataku wiecej.

Jewels 03-03-2007 04:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nawigator (Post 39069)
ta to prawda a dla knighta przy blokowaniu kazdy punkt deffa lub arma sie liczy

nie,
def liczy sie z wiekszej broni (tarczy) a armor to juz nie wiadomo czyli jedynie bedziesz dostawal wieksze baty z drag lancy

dobrze zrobiles
nie oplaca ci sie znowu skillowac

Grabadia 03-03-2007 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bofedojo (Post 39194)
Jesli chodzi o ice rapier to nawet nie ma co go uzywac jest zupelnie bezuzyteczny... I nie macie szans na zdobycie Magic longsworda, Magic sworda lub Warlord sworda...

OWNED, Magic Sworda może mieć każdy na ~110lvl, Ice Rapier przydaje się na anni i w sytuacjach gdzie musisz mocno walić

Nie przeczytałem all tematu ale ten post na pierwszej stronie mnie rozbroił ;p

Grabadia 03-03-2007 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1296405)

Dyskusja o tym co jest lepsze sword czy axe przypomina mi dyskusje o wyzszsoci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy....

Tak się składa, że Wielkanoc jest ważniejsza i nie wiem co tu dyskutować ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1296405)
Fakt jest taki ze sword fighterzy mowia ze swordy sa fajne bo maja wiecej obrony, ale na levelu 120+ i tak uzywaja avangera bo on ma 50 ataku zamiast 48 a i tak im siehunty zwracaja. Pragne zauwazyc ze avanger ma TYLE SAMO ataku co sca, ale duzo gorsza obrone niz sca+mms. Wiec ich (sword fighterow) argumenty o tym ze swordy sa lepsze niz topory ze wzgledu na obrone wydaje sie bezsensowne kiedy rezygnuja oni z noszenia tarczy dla tych paru punktow ataku wiecej.

Musze cię zmartwić - def. shielda i broni nie sumuje sie :( liczy się tylko ten wyższy, a Avenger ma tyle samo def. co mms ;]

Samtoz 03-03-2007 11:44

Winer vs..

Ja jestem za swordem a gram w axe..

Liper 03-03-2007 12:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1296052)

SCA jest najlepsza bronia w grze trollu.Powiedz co sie najbardziej oplaca nosic:sca+mms;sov+mms czy moze Avenger??Odpowiedz jest prosta SCA + MSS i nie wciskaj kitu poczatkujacym ze swordy rox czy inne pierdolone glupoty.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:59.