Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czy Waszym zdaniem knight to najpotęzniejsza profesja? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41888)

wrogonastawiony 28-01-2007 23:41

Grasz na tylu, ze nie mozesz spamietac na ktorym to tak sie kreci ?

P0nury 28-01-2007 23:44

Tak, nazywa się Tibia i jego official sitem jest tibia.com. Ale na nim jest cios z broni co 2 sekundy.

wrogonastawiony 28-01-2007 23:50

Ojjj chyba jednak co 1s aczkolwiek moge sie mylić.. grałem swoim EK dosc dlugo i wcisnałem w niego 2mln expa - duuuzo sie na te uderzenia mieczykiem napatrzylem i jednak wydaje mi sie ze co 1s.. btw to na forum o tym juz pisali.
Jak ktos ma dokladne informacje to niech napisze - 2s ? napewno mniej..
Ja informacje mam takie: sword/club/axe - uderza co 1s, kusza/łuk - 1.5s a wand/rod co 2s.
pzdr

P0nury 29-01-2007 00:16

Grałem trochę swoim EK i jestem absolutnie pewien, że nie jest to 1 sekunda.

Sozemego 29-01-2007 01:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1230482)
Ojjj chyba jednak co 1s aczkolwiek moge sie mylić.. grałem swoim EK dosc dlugo i wcisnałem w niego 2mln expa - duuuzo sie na te uderzenia mieczykiem napatrzylem i jednak wydaje mi sie ze co 1s.. btw to na forum o tym juz pisali.
Jak ktos ma dokladne informacje to niech napisze - 2s ? napewno mniej..
Ja informacje mam takie: sword/club/axe - uderza co 1s, kusza/łuk - 1.5s a wand/rod co 2s.
pzdr

2 sekundy dla tego wszystkiego co wymieniles.

Dolor 29-01-2007 08:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kronox (Post 428701)
Czy Waszym zdaniem knight to napotężniejsza profesja? Moim zdaniem tak sam mam knighta super sie nim expi moge bloczyć fane potworki i mam good loot, jak wy uważacie czy inne profesje są lepsze od knajcika czy jednak knight panuje na mainie aha jeżeli ten temat był to sorry modkowie usunąć commen plx :cup:

Wiesz jeśli umie się grać knightem to może to być naprawdę potężna postać.
Nie ważne czym grasz jeśli umiesz wykorzystać umiejętności danej profesji to też nie będziesz widzieć zbytniej różnicy :)

Rekin Master 29-01-2007 10:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolor (Post 1230718)
Wiesz jeśli umie się grać knightem to może to być naprawdę potężna postać.
Nie ważne czym grasz jeśli umiesz wykorzystać umiejętności danej profesji to też nie będziesz widzieć zbytniej różnicy :)

zalozymy sie,ze bede lepiej expic, a chociaz bardzo podobnie moim sorckiem na 33lvl-u na guardach, niz ty w dowolnym miejscu<z zyskiem> jak wbijesz w koncu 90skilla?<dolorek caly czas skilluje :P>
btw: ty tracisz xxxxh na skillowanie, a ja expie od razu :)

dinrakit 29-01-2007 11:44

Co do tych hitow po 10-20 w opancerzonego sorca to sie w 100% zgadzam z goburu bo sam widzialem wiele filmow na ktorych knighci atakowali i naprawde hity z broni sa zalosne... Średnia może nie wynosi 20 tak jak napisal goburu ale na pewno nie więcej jak 30-40.

Co do duela to na 99% wygra knight bo ma wiecej capa i wystarczy ze przetrzyma atak sorca a potem go zabije jak nie bedzie mial ani run ani mfow. (chyba ze sorc ucieknie na gran hurze ale to wtedy nie liczy sie jako duel)

d4rqu 29-01-2007 12:44

Ale powiedz po co sorc ma iść na wyniszczenie z knightem? Uderzy raz szybko, albo sie uda albo nie. Jak nie to wróci z kolegą sorkiem i go dedną:D A żeby dednać kogoś grupą knightów to musi być ich bardzo dużo albo muszą go trapnąć, bo knightci mają żałosną siłę ognia:D

dinrakit 29-01-2007 12:50

Knighci maja zalosna sile ognia jesli atakuja tylko z broni. Explo i exori juz zalosne nie sa.

Do atakowania ludzi nie sluzy bron tylko runy! Jak ktos probuje zabijac z samej broni no to ja sie nie dziwie ze mu nie wychodzi bo tak to se moze tylko pomachac. Ale jak ktos atakuje tylko z broni to swiadczy to jedynie o jego niskim ilorazie inteligencji, a nie uspoledzeniu knighta.

zoliax 29-01-2007 13:57

Nie, wcale.

The Oracle says:
Gratulacje, zostałeś rycerzem! Bierz runy i walcz tak jak mag, ponieważ bez nich będziesz zadawał żałosne obrażenia. Twoim przeznaczeniem jest magia!

Ta?

Angel_of_Haste 29-01-2007 14:40

Knight najpotęzniejszy ?

Knight najpotęzniejszy ? :cyclops: Kgniht cienko wali ma slabe pvp i wogule... a djamy np sorcek 80 lvl +- to takie knighta to w 4 sekudny rozwali a knight go nawet nie dogoni ...jedyne co knight ma fajnego to hp i defa ..

dinrakit 29-01-2007 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 1231104)
Nie, wcale.

The Oracle says:
Gratulacje, zostałeś rycerzem! Bierz runy i walcz tak jak mag, ponieważ bez nich będziesz zadawał żałosne obrażenia. Twoim przeznaczeniem jest magia!

Ta?

Tak, na wyzszym poziomie expi sie i atakuje w pvp z run. Sprobuj zaprzeczyc ;p

Vil 29-01-2007 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 1231104)
Ta?

Nie, nie uzywaj magii bo jestes tepym osilkiem, do tego nie uzywaj obuchow bo barbarzynskie, toporow bo to bron drwali, helmow bo ci psuja fryzure i legsow bo sie w kolanach nie zginaja.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angel_of_Haste
a djamy np sorcek 80 lvl +- to takie knighta to w 4 sekudny rozwali a knight go nawet nie dogoni

8 lev knighta moze i tak.

zoliax 29-01-2007 16:32

Nie twierdze, że expienie runami ryckiem w Tibii jest nieopłacalne czy coś.
Mam na myśli, że to paradoks, że w ogóle istnieje MMORPG, w którym na późniejszych poziomach rycerz expi tak samo jak mag...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1231263)
Nie, nie uzywaj magii bo jestes tepym osilkiem, do tego nie uzywaj obuchow bo barbarzynskie, toporow bo to bron drwali, helmow bo ci psuja fryzure i legsow bo sie w kolanach nie zginaja.

No pewnie. http://tibianews.net/comic.asp?trip=9 hehe :P

Hmmm, obuchy barbarzyńskie? Królewska buława? Hetmańska? :P

Tasker 29-01-2007 16:37

Po co te klutnie w tym temacie??

Knight nie jest najpoterzniejsza profesja ale nie mowie ze jest hvjowy

Piotrek Marycha 30-01-2007 00:43

Zawsze jak widze ten temat to az mi weselej ;) teraz ten tytul brzmi jak żart, wielka nagonka "knight to ciota" a jeszcze pamietam czasy jak ludzie sie zachwycali ze knight kazdego zabije 1v1 :D

--Cienius-- 30-01-2007 16:48

eh gremlin ile bije eternal na 290 lvlu? noo max hit 340 +? i to jak ladnie najdzie i sie rzadko to zdarza
Podejdzie 35 +sorc I ZAWSZE CI WALNIE tyle z sd i jaka tu sprawiedliwosc????
CI ktorzy uciekaja dostaja najwiecej ataku a ten ktory bije w zwraciu i skilluje tam 500 h zeby bic jak jakas ciota?
no panowie trzeba gruntownych zmian w naszym rycerzyku

Vil 30-01-2007 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1234352)
Podejdzie 35 +sorc I ZAWSZE CI WALNIE tyle z sd i jaka tu sprawiedliwosc????

Taka ze sorc zaplaci za to 1gp za ~1 dmg, czyli pare-parenascie razy wiecej niz ma szanse dostac z loota. Knight nie zaplaci nic.

Roznica robi sie wyrazna, gdy przykladowo musimy zabic cos co ma 200hp a wiemy ze nie zadamy mu wiecej niz 190dmg/hit. Knight wtedy wali 2 darmowe hity, sorc - 2 hity z ktorych 90% jednego idzie w powietrze, ale portfel to odczuwa.

@down:

i dragi, i warlocki, i behemoty, i tomby klepie ..

d4rqu 30-01-2007 19:54

Knight bije najsłabiej ponieważ bije za darmo. Tak została tibia stworzona, że sorc bije demony, a knight minosy i żółwie jak ma pacc.

Marciniek 30-01-2007 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1234928)
Knight bije najsłabiej ponieważ bije za darmo. Tak została tibia stworzona, że sorc bije demony, a knight minosy i żółwie jak ma pacc.

Sorc bije demony, a knight bije... też demony, tyle że 4fun.
Aaa no chyba, że mówisz o expie, no to sorc expi na demonach zwykle nie szybciej niż 150+ (+++), a na tym lvlu knight bez kompleksów może expić na dlach a nawet warlockach, aż tak wielka przepaść?

d4rqu 30-01-2007 21:34

Ja widziałem jak 150ek expili na warlockach i dl. Na warlockach to bez druida lepiej nie iść bo waste uhów, trzeba mu nakupić manaski pierw:D

dinrakit 01-02-2007 10:51

####
8200/15/60 = 18 dmg na atak, jesli jestes ograniczony to idz z tym do poradni a nie obnosisz sie na forum
####

d4rqu 01-02-2007 13:43

Już widzę, że cię ocenzurowali:D Oni nie przepuszczą, żadnego dowodu. Zamiast obalić to w niższym poście to lepiej zamazać:D

Vil 01-02-2007 14:52

Po co i jak obalac teze ze knight demona bije 15 minut ? Sama sie obala.

Analogicznie: po co i jak obalac teze ze knight expi 6x wolniej od sorca wysunieta w oparciu o czesc tabeli eriga ?

Nie zawsze to co _ty_ uwazasz za dowod jest dowodem na cokolwiek.

--Cienius-- 01-02-2007 16:17

najt jest do tylu i tyle...

Jest roznica miedzy 290 ek a 35 druidem z sd? nie ma bo tyle samo bija

d4rqu 01-02-2007 16:57

Ja jestem zdania, że druid 50lv expi opłacalniej na dragach niż 100ek. Sam widziałem jak ek120, skille 100/100 (z ringiem 104) miał z avengera średnią trochę ponad 100 na dragach. Druid na 33lv ma z wanda średnią 65, a na 50lv ma z visa mocniejszą średnią i bije 2x szybciej niż knight. Nie wspomnę o tańszym leczeniu i mniejszych obrażeniach (szybciej ubiję, mnie straci hp - logiczne).

edit: Druid 35lv bije mocniej z sd niż 290ek z miecza.

Vil 01-02-2007 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1238862)
edit: Druid 35lv bije mocniej z sd niż 290ek z miecza.

no i ? < 10 znakow >

Browarrior 01-02-2007 17:55

@up : no i to ze wiadomo ze bardziej sie oplaca bic 35 druidem z sd niz 290 ek z broni....Kazdy 35 druid expi z sd bo spi na kasie starcyh i kupuje kase na allegro :PP OMG... xD

Chyba bede grac druidem xD

@down:Czaisz co to ironia?? jesli nie to przeczytaj na wikipedia.pl...Powodzenia w "expieniu" sdkami 35 druidem ;]

--Cienius-- 01-02-2007 19:20

noi to ze 35 lvl robisz max 2 tyg (dobrego grania ) a najt przez 2 tyg nabije max 75 skills
EO postac ma chyba z 2-4 lata (nie jestem pewien) jaka jest roznica miedzy 2 tyg a 4 lata eee nie wielka

Zamor1 02-02-2007 22:31

Nie patrzcie tylko na hity zadawane przez knighta a inna profesje...

Knight tak szybko przynajmniej nie padnie ;d

Nie uwazam knighta za najpotezniejsza profesje, ale nie jest taka zla, da sie grac.

Phenamin 02-02-2007 23:35

Dla mnie knight jest najlepszą profką
ale jak potrenisz palkiem na start do 75-80 to potem już możesz wszystko cisnąc ;]

P0nury 03-02-2007 02:34

Taa. A jak knightem potrenisz na start do 90/90, to też można wszystko cisnąć. No, prawie. Kiedy ludzie sobie uświadomią, że trening paladynem się nie opłaca?

A na przekór opinii tak wielkiej rzeszy ludzi (yyy... ile to osób wypowiada się przeciw knightom? 6?), wróciłem sobie do starego knighta. Zobaczymy, co idzie z niego wycisnąć.

Andrealfus 03-02-2007 04:17

@up

Knight na wysokim lvl jak sie umi grac jest nie do zabicia. No i wreszcie ktos porzadny wypowiedzial sie na temat knighta
bo jest duza roznica "ze sprawdzi co mozna z niego wycisnac" a "widzialem jak knight sie meczyl"

Masz racje trening palkiem sie nie oplaca. Ja mam palka na 42lvl na koncie to "skillowalem" nim na 8 - 9lvl z kamykami na goblinach do 40 dista potem tylko exp exp i exp i mam obecnie 70+ dista, to chyba nie tak zle

Edier Master 03-02-2007 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zizu007 (Post 428713)
OMG :/ Przez takich jak Ty, psuje się nasza opinia*...
Ale dzięki UH`om [Druidom] walczy Ci się dużo lepiej... Gdyby nie HMM`y [też Druid] to byś nie mógł pokonac Stalkera SOLO...
Pozdro,
Zizu :)

*Opinia 13-latków...

Stalkera mozna zabic z exori a wszystkie runy kupic wsklepie po niewiele nizszych cenach swiat bez sorcow i drutow by sie nie zawalil..

dinrakit 03-02-2007 10:00

@up
Tak samo jak bez knightow by sie nie zawalił. Poza PoI questem nie ma niczego co sprawialoby sorcom trudnosc na wyzszych poziomach. A PoI quest akurat dla sorcow jest niezbyt oplacalny bo dostaje sie tylko 2 bronie do walki wrecz i 1 dystansowa czyli nic dla magów.

Andrealfus 03-02-2007 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dinrakit (Post 1241798)
Zapraszam tutaj:
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1280141
Wypowiada sie wielu 100+ lvl graczy i ponad 90% z nich uwaza ze knight to najslabsza profesja. Jesli oni tak uwaza to znaczy ze tak jest, w koncu 100+ lvle znaja sie na tibii duzo lepiej od ludzi wypowiadajacych sie na forum tibia.pl

Niewiem ja doszedlem knightem do 72lvl i gralo mi sie dobrze ale 72lvl a 100+ to jest duza roznica miedzy expem na lvl. Ale jak podejrzewam cos w tym musi byc pewnie jak potrzeba juz tak duzo expa np lvl ze 100 na 101 lvl gdy potrzeba cos ok. 485k expa to musi byc problem jak knight meczy to caly dzien a sorc/drut na tym poziomi wyciagnie to w pare h no cuz Life is brutal

@ moze i sie znaja ale np. ja po 4 latach gry mniej wiecej wiem jak sie w to gra ale jak mowilem do 100lvl nie doszedlem poniewaz stosunkowo malo gram kilka h w tygodniu

@down

100% popieram z tego co wynika jak ludzi pytam to do 100 - 105lvl gralo sie fajnie a potem mowia ze zbyt wolno sie expi

dinrakit 03-02-2007 10:16

No wiec kngiht do 100 lvla jest jako tako, a pozniej jest juz najgorsza profesja.

Vil 03-02-2007 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dinrakit (Post 1241815)
Tak samo jak bez knightow by sie nie zawalił. Poza PoI questem nie ma niczego co sprawialoby sorcom trudnosc na wyzszych poziomach.

Oczywiscie genialnym pomyslem jest wykonywanie kilkadziesiat leveli pozniej tego samego do czego mozna wczesniej uzyc knighta. Ale nie, wazne ze cyferki sie zgadzaja.

dinrakit 03-02-2007 11:35

Bolączką knighta są z kolei questy z mocno leczącymi się potworami. Knight nawet z najlepszymi skillami nie wykona dwarf hell questa solo mimo wielkiej ilości hp.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:08.