![]() |
Grasz na tylu, ze nie mozesz spamietac na ktorym to tak sie kreci ?
|
Tak, nazywa się Tibia i jego official sitem jest tibia.com. Ale na nim jest cios z broni co 2 sekundy.
|
Ojjj chyba jednak co 1s aczkolwiek moge sie mylić.. grałem swoim EK dosc dlugo i wcisnałem w niego 2mln expa - duuuzo sie na te uderzenia mieczykiem napatrzylem i jednak wydaje mi sie ze co 1s.. btw to na forum o tym juz pisali.
Jak ktos ma dokladne informacje to niech napisze - 2s ? napewno mniej.. Ja informacje mam takie: sword/club/axe - uderza co 1s, kusza/łuk - 1.5s a wand/rod co 2s. pzdr |
Grałem trochę swoim EK i jestem absolutnie pewien, że nie jest to 1 sekunda.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Wiesz jeśli umie się grać knightem to może to być naprawdę potężna postać. Nie ważne czym grasz jeśli umiesz wykorzystać umiejętności danej profesji to też nie będziesz widzieć zbytniej różnicy :) |
Cytuj:
btw: ty tracisz xxxxh na skillowanie, a ja expie od razu :) |
Co do tych hitow po 10-20 w opancerzonego sorca to sie w 100% zgadzam z goburu bo sam widzialem wiele filmow na ktorych knighci atakowali i naprawde hity z broni sa zalosne... Średnia może nie wynosi 20 tak jak napisal goburu ale na pewno nie więcej jak 30-40.
Co do duela to na 99% wygra knight bo ma wiecej capa i wystarczy ze przetrzyma atak sorca a potem go zabije jak nie bedzie mial ani run ani mfow. (chyba ze sorc ucieknie na gran hurze ale to wtedy nie liczy sie jako duel) |
Ale powiedz po co sorc ma iść na wyniszczenie z knightem? Uderzy raz szybko, albo sie uda albo nie. Jak nie to wróci z kolegą sorkiem i go dedną:D A żeby dednać kogoś grupą knightów to musi być ich bardzo dużo albo muszą go trapnąć, bo knightci mają żałosną siłę ognia:D
|
Knighci maja zalosna sile ognia jesli atakuja tylko z broni. Explo i exori juz zalosne nie sa.
Do atakowania ludzi nie sluzy bron tylko runy! Jak ktos probuje zabijac z samej broni no to ja sie nie dziwie ze mu nie wychodzi bo tak to se moze tylko pomachac. Ale jak ktos atakuje tylko z broni to swiadczy to jedynie o jego niskim ilorazie inteligencji, a nie uspoledzeniu knighta. |
Nie, wcale.
The Oracle says: Gratulacje, zostałeś rycerzem! Bierz runy i walcz tak jak mag, ponieważ bez nich będziesz zadawał żałosne obrażenia. Twoim przeznaczeniem jest magia! Ta? |
Knight najpotęzniejszy ?
Knight najpotęzniejszy ? :cyclops: Kgniht cienko wali ma slabe pvp i wogule... a djamy np sorcek 80 lvl +- to takie knighta to w 4 sekudny rozwali a knight go nawet nie dogoni ...jedyne co knight ma fajnego to hp i defa ..
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Nie twierdze, że expienie runami ryckiem w Tibii jest nieopłacalne czy coś.
Mam na myśli, że to paradoks, że w ogóle istnieje MMORPG, w którym na późniejszych poziomach rycerz expi tak samo jak mag... Cytuj:
Hmmm, obuchy barbarzyńskie? Królewska buława? Hetmańska? :P |
Po co te klutnie w tym temacie??
Knight nie jest najpoterzniejsza profesja ale nie mowie ze jest hvjowy |
Zawsze jak widze ten temat to az mi weselej ;) teraz ten tytul brzmi jak żart, wielka nagonka "knight to ciota" a jeszcze pamietam czasy jak ludzie sie zachwycali ze knight kazdego zabije 1v1 :D
|
eh gremlin ile bije eternal na 290 lvlu? noo max hit 340 +? i to jak ladnie najdzie i sie rzadko to zdarza
Podejdzie 35 +sorc I ZAWSZE CI WALNIE tyle z sd i jaka tu sprawiedliwosc???? CI ktorzy uciekaja dostaja najwiecej ataku a ten ktory bije w zwraciu i skilluje tam 500 h zeby bic jak jakas ciota? no panowie trzeba gruntownych zmian w naszym rycerzyku |
Cytuj:
Roznica robi sie wyrazna, gdy przykladowo musimy zabic cos co ma 200hp a wiemy ze nie zadamy mu wiecej niz 190dmg/hit. Knight wtedy wali 2 darmowe hity, sorc - 2 hity z ktorych 90% jednego idzie w powietrze, ale portfel to odczuwa. @down: i dragi, i warlocki, i behemoty, i tomby klepie .. |
Knight bije najsłabiej ponieważ bije za darmo. Tak została tibia stworzona, że sorc bije demony, a knight minosy i żółwie jak ma pacc.
|
Cytuj:
Aaa no chyba, że mówisz o expie, no to sorc expi na demonach zwykle nie szybciej niż 150+ (+++), a na tym lvlu knight bez kompleksów może expić na dlach a nawet warlockach, aż tak wielka przepaść? |
Ja widziałem jak 150ek expili na warlockach i dl. Na warlockach to bez druida lepiej nie iść bo waste uhów, trzeba mu nakupić manaski pierw:D
|
####
8200/15/60 = 18 dmg na atak, jesli jestes ograniczony to idz z tym do poradni a nie obnosisz sie na forum #### |
Już widzę, że cię ocenzurowali:D Oni nie przepuszczą, żadnego dowodu. Zamiast obalić to w niższym poście to lepiej zamazać:D
|
Po co i jak obalac teze ze knight demona bije 15 minut ? Sama sie obala.
Analogicznie: po co i jak obalac teze ze knight expi 6x wolniej od sorca wysunieta w oparciu o czesc tabeli eriga ? Nie zawsze to co _ty_ uwazasz za dowod jest dowodem na cokolwiek. |
najt jest do tylu i tyle...
Jest roznica miedzy 290 ek a 35 druidem z sd? nie ma bo tyle samo bija |
Ja jestem zdania, że druid 50lv expi opłacalniej na dragach niż 100ek. Sam widziałem jak ek120, skille 100/100 (z ringiem 104) miał z avengera średnią trochę ponad 100 na dragach. Druid na 33lv ma z wanda średnią 65, a na 50lv ma z visa mocniejszą średnią i bije 2x szybciej niż knight. Nie wspomnę o tańszym leczeniu i mniejszych obrażeniach (szybciej ubiję, mnie straci hp - logiczne).
edit: Druid 35lv bije mocniej z sd niż 290ek z miecza. |
Cytuj:
|
@up : no i to ze wiadomo ze bardziej sie oplaca bic 35 druidem z sd niz 290 ek z broni....Kazdy 35 druid expi z sd bo spi na kasie starcyh i kupuje kase na allegro :PP OMG... xD
Chyba bede grac druidem xD @down:Czaisz co to ironia?? jesli nie to przeczytaj na wikipedia.pl...Powodzenia w "expieniu" sdkami 35 druidem ;] |
noi to ze 35 lvl robisz max 2 tyg (dobrego grania ) a najt przez 2 tyg nabije max 75 skills
EO postac ma chyba z 2-4 lata (nie jestem pewien) jaka jest roznica miedzy 2 tyg a 4 lata eee nie wielka |
Nie patrzcie tylko na hity zadawane przez knighta a inna profesje...
Knight tak szybko przynajmniej nie padnie ;d Nie uwazam knighta za najpotezniejsza profesje, ale nie jest taka zla, da sie grac. |
Dla mnie knight jest najlepszą profką
ale jak potrenisz palkiem na start do 75-80 to potem już możesz wszystko cisnąc ;] |
Taa. A jak knightem potrenisz na start do 90/90, to też można wszystko cisnąć. No, prawie. Kiedy ludzie sobie uświadomią, że trening paladynem się nie opłaca?
A na przekór opinii tak wielkiej rzeszy ludzi (yyy... ile to osób wypowiada się przeciw knightom? 6?), wróciłem sobie do starego knighta. Zobaczymy, co idzie z niego wycisnąć. |
@up
Knight na wysokim lvl jak sie umi grac jest nie do zabicia. No i wreszcie ktos porzadny wypowiedzial sie na temat knighta bo jest duza roznica "ze sprawdzi co mozna z niego wycisnac" a "widzialem jak knight sie meczyl" Masz racje trening palkiem sie nie oplaca. Ja mam palka na 42lvl na koncie to "skillowalem" nim na 8 - 9lvl z kamykami na goblinach do 40 dista potem tylko exp exp i exp i mam obecnie 70+ dista, to chyba nie tak zle |
Cytuj:
|
@up
Tak samo jak bez knightow by sie nie zawalił. Poza PoI questem nie ma niczego co sprawialoby sorcom trudnosc na wyzszych poziomach. A PoI quest akurat dla sorcow jest niezbyt oplacalny bo dostaje sie tylko 2 bronie do walki wrecz i 1 dystansowa czyli nic dla magów. |
Cytuj:
@ moze i sie znaja ale np. ja po 4 latach gry mniej wiecej wiem jak sie w to gra ale jak mowilem do 100lvl nie doszedlem poniewaz stosunkowo malo gram kilka h w tygodniu @down 100% popieram z tego co wynika jak ludzi pytam to do 100 - 105lvl gralo sie fajnie a potem mowia ze zbyt wolno sie expi |
No wiec kngiht do 100 lvla jest jako tako, a pozniej jest juz najgorsza profesja.
|
Cytuj:
|
Bolączką knighta są z kolei questy z mocno leczącymi się potworami. Knight nawet z najlepszymi skillami nie wykona dwarf hell questa solo mimo wielkiej ilości hp.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:08. |