![]() |
Ale ja jestem głupi i ślepy ... Hmmm .. zaciekawił mnie opis MLSa na Tibia.Pl ... Zwróćcie uwagę na to, że w opisie MLSa jest napisane:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Pozdrawiam Non'ajbi |
1. Co to za TOMES w twoim podpisie (100%) i niewiem czy to pomoże bo nieczytałem tego temtu dokładnie ale w drosze do Veno jest restauracja psa króla (pewne że jest człowiekiem) i chyba wiecie że można do niego mówić You are men. Sry ale niebedę czytać tysiące stron!
PS: Czemu 2 posty pod sobą? Edit? |
Cytuj:
to nie jest excalibug na tym zdjęciu tylko magic londsword zobacz na tibia.pl ma taki sam opis tylko ma mniej ataku i obrony ;] |
czar
EXEVO GRAN MAS VIS może ineresuje że istnieje taki czar? a w książcze jest ten czar napisany moze trzeba sie zapytac osobe npc co go sprzedaje o ten miecz:)
|
No dobrze, ale statsy żadnej broni nie zmieniły się ... Została zmieniona nazwa tylko. Gadałem z moim kumplem z klasy, który gra w Tibia od XXXXXXXX: Neztas
Pytałem sie go o Excalibuga, czy cos o nim wie itp. Pierwsze co mi powiedział to to, że Excalibug był i (niewiadomo, czy) nadal jest najpotężniejszym mieczem w Tibii. OD razu podał mi jego statsy oraz opis. Zaciekawiło mnie to bardzo, bo właśnie MLS ma taki sam opis, ale inne statsy. Dał mi wtedy nick do jakiegoś chłopka, który gra od "wpiździec" czasu. Gadałem z nim na temat Excala i dowiedziałem się, że dawny Magic Sword, to właśnie Excalibug. Zresztą to co mamy na zdjęciu w postach wyżej, to Ex~ przed update. Zdjęcie zostało wykonane jeszcze w okolicach Bożego Narodzenia lub wcześniej, ponieważ w następnym update pojawił się nowy miecz o innych statystykach, lecz z nazwą właśnie MS'a. A poprzedni MS (nasz kochany Excal~) został nazwany Excalibugiem. Taka jest historia powstania. W kolejnych update miecz ten został powoli likwidowany z Tibii. Jednak jego legenda i historia wciąż tkwią w pamięci najstarszych graczy. Oni nadal pamiętają. Widziałem gdzieś w necie ss'a właśnie z Excalibugiem (jeszcze stara wersja Tibii). Opis był prosty. You see an Excalibug (Atk:80 Def:60). It is made of "cośtam przez cyclopów kowali". To tyle co narazie wiem. Co do tego, że 2 posty pod sobą ... sorka ... nie chciałem dawać edita, bo post by był zbyt długi i znając życie nikt by nie czytał tego. Pozdrawiam Non'ajbi @edit Cytuj:
@edit_edita Macie tutaj edita xD^^^ Cya |
czyli excalibug już nie jest dostepny? pewnie posiadają go tylko gracze którzy grają od
Cytuj:
|
Cytuj:
Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos, - jest excalibug i Kruzak. ja to rozumiem jako "Excalibug jest w skarbcu Kruzaka" Mel'thinas ekoth'res Noodles! - kluczem jest Noodles Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! - exevo gran mas vis to oczywiście inkantacja najpotężniejszego zaklęcia w tibii czyli Ultimate Explosion dostępnego dla Sorców z PACCem, więc byla jakaś wojna o miecz, a udział brali w niej na pewno Sorcowie. Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak... - chyba po jednej stronie Muriel po drugiej Kruzak w tekście jest często mowa o osobniku o imieniu Zathroth. jest też coś o bazyliszku, beholderach i Mintwallin zbierając w całość to co zdołałem zrozumieć wychodzi coś takiego: "Trwała wielka wojna o Excalibuga. brali w niej udział Muriel, Kruzak, Zathroth i Tha'fara. Zathroth wezwał Beholdery i Bazyliszka, Tha'fara użył(a?) exevo gran mas vis. [zakończenie nieznane ale prawdopodobnie Zathroth poległ] Kluczem do odnalezienia miecza są noodles i bazyliszek, a miecz sam jest ukryty w skarbcu Kruzaka." jestem pewien że jest mowa o skarbcu Kruzaka i o Ultimate Explosion. reszte improwizuję bo lubię zagadkowe historie. i może jest tu coś z 469... ta historia jest zupełnie jak wejście do skarbca w Kazo. |
nie wiem co ale cos mnie zmusilo bym cos sprawdzil a bodajze to ze skoro ex... ma identyczny opis jak MLS to spojrzalem na jego staty i zauwazylem ze spike sword-sword of fury ma 24/21 a MLS 55/40
55/40+24/21=79/61 cos mi sie to wydaje zbyt blisko 80/60 jak na przypadek jesli sie pomylilem to srry P.S ALL! czytajcie najpierw temat (caly) zanim cos napiszesz |
@Up2: nie powtarzajcie tego samego ciągle bo to jest już nudne; ponad rok temu sam podsumowałem wszystko czego sie dowiedzieliśmy i jak narazie dwie- trzy osoby dodały cokolwiek nowego.
@Up: Te wyliczenia są dziwne, zawsze jakoś się na siłe dodaje nawet zwykłe głupoty, zeby cokolwiek wyszło "na temat" ;P Kazdy tak ma ^^ |
Cytuj:
|
Hehe ... ja ostatnio doszedłem do wniosku, że jak się doda statsy MLS'a, MS'a, Giant Sworda i podzieli przez sumę 3 Blessed Shieldów i 2 Dark Shieldów to otrzymamy w przybliżeniu prędkość przemieszczania się jabłka po stole nachylonym pod kątem 12 stopni .... xD^^
Nvm ... Chyba mam coś nowego ... ale najpierw to sprawdze Pozdrawiam Non'ajbi |
Cytuj:
Cytuj:
"Pewnego dnia pewien mądry człowiek, którego imię zostało zapomniane (szukałem wiele o nim, ale z pewnych powodów nigdzie nie było napisane jego imię). Posiadał trochę wiedzy o tej potwornej kreaturze (o Bazyliszku - przypis tłumacza). Pouczył krasnali, którzy pracowali w kopalni, aby ściany kopalni wyłożyli pochodniami i lampami. Przestraszony taką ilością światła Bazyliszek przekopywał się coraz bardziej w głąb kopalni, dopóki w kopalni nie wytworzyła się jaskinia ukrywająca go" Czyli jednak myliłem się pisząc, że dwarfy go tam zaniosły ... hmm ... szukam dalej nowych książek ... może się nam wszystko wkońcu wyjaśni ... Pozdrawiam Non'ajbi @edit 1. Ktoś się pytał, co to znaczy TOMES - 100%. Oznacza to, że wszystkie księgi jakie dotychczas przeczytałem w Tibii mam przetłumaczone ... 2. Chciałbym przeprosić za podwójny post ... zamuliłem trochę ... 3. WAŻNE!! Piszę maila do Cipsoftów z pytaniem, czemu Excalibuga nie ma w spritach i na różnych stronach dot. Tibii nie jest opisany. I oczywiście, dlaczego wszyscy piszą, że MLS nie jest najlepszą, lecz druga najlepszą bronią w Tibii ... Cya ;] |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mam cos nowego.
Otóż przegladajac forum strony ~org.pl znalazłem informację, że gdy ludzie stanęli na tych kafelkach obok skarbca imperatora (na wszystkich 10-ciu chyba czy ile ich tam jest) to usłyszeli cichutkie "Click!" .... możemy sami to sprawdzić na pytherze jestem chętny i ciekawy ;D |
@up
Odsyłam Cię do moich poprzednich postów. Na 16 a nie a 10 przełącznikach ... Pozdrawiam Non'ajbi |
Cytuj:
OWN3D! huahuahuasuhauhahuahu !! Od kiedy Tibia posiada jaki kolwiek dzwięk? :> A więc skoro tibia nie ma głosu to jakim cudem oni to "usłyszeli" :D ?? Co do Muriel i Kruzaka jest zdanie "Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak..." Elfka Muriel i Krasnolów Kruzak ;) jak wiadomo Krasnale i Elfy od wieków tocza ze soba wojny Więc Elfy mogły wykonac Excalibuga a krasnoludy go skradły i schowały u bazylicha :) |
Cytuj:
Pozdrawiam Non'ajbi |
Cytuj:
Cichutkie - Małe? Proszę Cie ... W tym zdaniu poprostu czarno na białym wychodzi że koleś mówił o dzwięku -.- |
Proponuje zostawic to i nie czepiac sie tego, ze oni uslyszeli. To co on pisal, ze przeczytal, to byl moj post. Jak poszedlem z ludzmi do skarbca
to nam sie POJAWIŁ NAPIS "CLICK". Rozumiesz? Czytajcie posty wczesniej moze co?? Pozdrawiam Non'ajbi |
Znalazlem ksiege
Czesc jestem pierwszy raz na forum ale znalazlem ksiege ktora mowi cos o bazyliszku
oto jej tresc: "INTERESTING FACTS ABOUT KAZORDOON issue 1 Author: John Barrel Once upon a time there came a horrible snakelike beeing to the deeper mines. It killed many miners, because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone. Many heroes tried to kill it but none suceeded, some fled, most died. One day a wise man which name is forgotten. (I did many studies but i looks like for some reason none wrote down his name) He had some knowledge about theese horrible creatures. He advised the miners to cover the minewalls with torches and lamps. Scared by the dispised bright light the basilisk retreated deeper and deeper into the mines until the mines managed to create a cave in behind him. If the miners I talked to did not make fun of me we have to assume that the bassilsk is still there..." niestety tzeba przetlumaczyc:( |
@up
Tłumaczyłem w poprzednim poście... (albo 2 posty wczesniej) ... poszukaj. Ale jak cos macie zeby przetlumaczyc to sie zglaszam na ochotnika. @Cyclopmania sword A niektórzy nie wieżyli w te staty Excala. Jak pokazalem razem z jednym z uzytkownikow forum link do ss'a z Excalem, wszyscy sie czepiali, ze to jest MLS. Dla zaspokojenia Waszej wyobraźni daje Wam ten link: http://www.tibia-alumni-society.net/...stcycsword.jpg Sami zobaczcie ... Pozdrawiam Non'ajbi |
Ksiega
Oki przetlumacz ta ksiege, a ja slyszalem ze ten waz"Bazyliszek" jest npc'tem i kumple mojego kumpla moze nas do nieho zaprowadzic :] staram sie dalej szukac cos o "Bazyliszku"
|
Cytuj:
Autor: John Barrel Dawno temu przybył do głębszych kopalni straszliwy wężopodobny potwór. To coś zabiło wielu górników (chodzi o krasnali, którzy kopali), ponieważ ten 'wąż' był Bazyliszkiem, który mógł zamieniać wszystkie żyjące istoty w kamień. Wielu herosów starało się zabić Bazyliszka, lecz nikomu się nie udało, część zaginęła, ale większość została zabita. Pewnego dnia pewien mądry człowiek, którego imię zostało zapomniane (szukałem wiele o nim, ale z pewnych powodów nigdzie nie było napisane jego imię). Posiadał trochę wiedzy o tej potwornej kreaturze (o Bazyliszku - przypis tłumacza :D). Pouczył krasnali, którzy pracowali w kopalni, aby ściany kopalni wyłożyli pochodniami i lampami. Przestraszony taką ilością światła Bazyliszek przekopywał się coraz bardziej w głąb kopalni, dopóki w kopalni nie wytworzyła się jaskinia ukrywająca go i uniemożliwiająca dotarcie do niego. Jeżeli krasnoludy-górnicy, z którymi rozmawiają, nie robią sobie żartów, to może oznaczać, że Bazyliszek wciąż tam jest ..." |
Excalibug
Spytalem npc'ta "Tibre" Pokarze cala to rozmowe:
15:10 Giant Sebek: whats it's it excalibug?? 15:11 Tibra: The mythical blade was hidden in ancient times. Its said that powerful wards protect it I znowu prosze o przetlumaczenie i wypowiedzi co o tym myslicie Ide pochodzic po kopalniach Czy ktos wie czy na swiecie "Furora" jest Bazyliszek?? |
Cytuj:
Mówi się że potęzna sala chroni to. Niejestem pewny czy dobrze. Bazyliszek jest na każdym swiecie. Idz drogą gdzie będą diamenty w scianach, po zejsciu na dol slimy i powinneś zobaczyc pomieszczenie z bazyliszkiem. |
dzieks
Dzieki za info.
A czymuglbys mi powiedziec jakie potwory spodkam?? I jak dojsc to tego tunelu?? |
Co można otrzymać od NPC Aruda (to ta kobitka ubrana na żółto chodząca po thais po głównej ulicy) proszę o szybką odpowiedź
|
@up2
Jak chcesz dojść do Bazyliszka musisz isc do kopalnii w Kazoo...później schodzisz na poziom z soliderami i dwarfami i kierujesz sie do góry...schodzisz na dół i cały czas idziesz tunelem aż do samego końca...potworki jakie tam spotkasz to tylko solidery, dwarfy, slime i poison spider... Pozdrawiam Mathaar |
http://xthost.info/lokolokolo/basilisk.jpg
tutaj macie caly pokoj z bazyliszkiem ... jak chcecie cos wiedziec ... to piszcie ... ja musze wyprobowac pare pomyslow ... W pewnej ksiazce przeczytalem, ze Bazyliszek boi się muzyki, jaką wydaje flet (wooden flute) ... muszę się tylko dowiedzieć, jak to wykorzystać ... Pozdrawiam Non'ajbi |
Droga
Ej a w ktorej on jest kopalni?? Z gory dziekuje
<<<Pozdro>>> |
Kopalnia, która jest bezpośrednio w kazordoon. Postaram się zrobić mapkę dokładną jak będę miał chwilę czasu ;]
Jak coś trzeba przetłumaczyć albo coś niewiecie, to piszcie ... Pozdrawiam Non'ajbi |
Jak zrobiłeś ss'a całego pokoju z Bazyliszkiem ?? :P
pozdro P.S Non'ajbi fajnie zjazdy ta postacia zaliczales xD |
Cytuj:
To jest możliwe... nie napisze jak, bo nie wiem (a moje domysły są sux ;P ) |
Cytuj:
Jak cos chcecie piszcie Pozdrawiam Non'ajbi |
Wszystkie zaklecia w tibi sa napisane po łacinskowatu albo po prostu po lacinsku
(wiem bo wiem) Jak wytrzasniecie slownik lacinski to mozna to przetlumaczyc. Tylko ze sie nie da go wytrzasnac :baby: (Probowalem kiedys jak szukalem jak jest "gra" po lacinsku :D ) |
Czytalem do 40 strony a potem mi sie nie chcalo wiec troche wybilem sie z rytmu. Wiec mam prosbe czy ktos mugby napisa mi tak w skrucie co jusz wiadomo o excalibug i baziliszku bardzo PLX
|
@up
Przeczytaj posty od 60 strony ... ja czytałem dokładnie 66 stron, i na 66 stronie dałem mój pierwszy post (666 post w tym temacie xD ^^ ). Od okolo 65 strony zaczyna sie juz jakos normalnie wszystko wyjasniac. @edit Od okolo 25 do 65 strony jest powtarzanie wkolko tego samego. Nic nowego nie zostalo wniesione ;] @D Lord tłumaczenie Cytuj:
Cytuj:
@dot. podpisu Cashtan'a Bubble juz nie jest najwyzszym charem, wiec knight nie ma highest lvla w Tibii ;] @Jak ktos chce jakies ss'y, wiadomosci, albo zeby cos przetlumaczyc to piszcie .. Pozdrawiam Non'ajbi P.S. nie gram juz tym charem (Non'ajbi) ale ze wzgledu na forum zostane przy nicku ;] Cya |
Cytuj:
Nie liczłbym że aruda może coś ci dać, co pomoże w zagadce. Nie gadałem z nią o excalibugu, ale to raczej latarnica, niż poszukiwaczka zagnionych skarbów tibii. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:09. |