![]() |
Jestem kolejna osoba ktora zostala haknieta, prawdopodobnie zhakowal mnie ktos z kolegow z tibi poniewaz wiedzial ze mam invita do domku rekina i z tamtad takze wszystko oproznil. Nie odzyskalem nawet postaci poniewaz e-mail takze zostal hakniety, tak konczy sie moja przygoda z tibia na silverze, nie jestem pierwsza osoba... Macho Yoo, Sevi Hean Pala i inni... Rekin Zostal oszukany na 350k wczoraj przez nowego ownera lady! JEzeli mozecie za***cie gnoja i odzyskajcie itemy!
Cya all, Silvera Rox! |
Cytuj:
szkoda :( a to nie jest zaden nowy owner |
W zwiazku z fala hackow i thiefow, gildia Moonchildren wydaje specjalna ulotke majaca na celu uswiadomic ludzi jak ustrzec sie przed hackerami i thiefami.
Program "AntiHack" -uzywaj poprawnie skonfigurowanego firewalla. -uzywaj poprawnie skonfigurowanego antivirusa. -przeprowadzaj skan sytemu co jakis miesiac. -ZAWSZE uzywaj funkcji "AutoProtect". -regularnie skanuj system programami wykrywajacymi tzw. "spyware" (w tym keyloggery) czyli na przyklad skanuj programem "Ad-Aware" (www.lavasoft.de) -Keyloggery zapisuja WSZYSTKIE klawisze ktore zostana wcisniete ORAZ zawartosc schowka. Jezeli jestes posiadaczem windowsa XP/2000 masz dostep do idealnej aplikacji. Start/wszystkie programy/akcesoria/ulatwienia dostepu/KLAWIATURA EKRANOWA. Dzieki temu mozna wpisywac passy MYSZKA, a wiec nie wciskajac klawiatury :]. -NIGDY nie trzymaj passow do tibi ani do e maila na dysku twardym -NIGDY nie uzywaj programow: gadu gadu, tbi gg oraz tbi. Wspolpracuja one z programem, ktory jest w stanie wyciagnac twoje IP. Hacker posiadajac TWOJ adres IP moze zrobic wszystko. Na przyklad przestawic w BIOSIE temperature procesora, ktory moze sie zgrzac, nawet spalic, spalajac przy tym cala plyte glowna i wszystkie podzespoly. A tego nie chcemy, nieprawdaz? Oprocz TBI tyczy sie to takze Macro itp. -NIGDY nie dawac nikomu swoich passow, ani adresu IP. -Uzywaj skompklikowanych hasel dostepu do konta w windowsie, do tibii oraz e-maila. |
@rekin
Nie masz racji gadalem z Holem. @Michaleq Ja ide na nowy swiat najprawdopodobnije obsidia, chcemy tam stworzyc rodzinke cos tyakiego jak zenho... |
no nie wieze. :/
chyba tez ide na inny swiat, bo co to za gra jak nie ma kumpli?? nzaczy mam kumpli ale co to za gra jak nie ma kogo od noobow bluzgac ( pozdor qwez :)) albo gadac o koszu (pozdro loczkin) albo nie wiem co tam jeszcze ? :/ ****a nie wiem.:/ poreda :/ rekin :/ inni :/ podajcie jaki swiat i dajcie jakis przedrostek po po rsotek to tez zaloze nick i bedize ,,rodzinka'' i bierzemy swiat jakis amerykanski i mozliwie nie zaludniony i nowy abysmy nogli rzadzic na servie :) marenia ak cos znajdziecie to piszcie i jakis fajny przedrostek abbybyl np. bede yogi cieply xD albo hmm. yogi twardziel, neo twardziel ktos tam twardziel :) |
Cytuj:
- nigdy graj w tibie w szkole na infie ani w kafejce ( maja tam tyle keyloggerow ze bania mala ) - skanuj kompa antyvirem lub ad-aware raz dziennie |
To się zaczyna robić dziwne z tymi hackami przez tibie sie nie da namierzyc ip (wiem bo próbowałem) Więc te osoby które zotały hackniete musiały mieć z nim jakis kontakt z hackerem. Może i tera walne gupote ale skoro Holu był w stanie oszukać rekina w ten sposób to być może jego filmiki umieszczone na tym forum zawierały keylogery. Ostrożności nigdy za wiele radze tym co je ogladali aby zmeinili hasło oczywiscie za pomocą klawiatury ekranowej + przeinstalować tibie :)
|
@Navus, Yogi, Suchotnik
Swiat Obsidia, Niemiecki Pvp Moj Nick-Neo'Evil Rekin-Rekin'Evil Leo Lenidas-Leo'Evil Duban Wlkp-Duba'Evil Kto chce isc z nami piszcie tu i zakladajcie chary... @Everlasting To nie holu oszukal tylko nowy Owner Lady... A co do hakera, to mysle ze jest to ktos z forum kogo dobrze znamy, haker ktory mnie hakowal wiedzial ze mam invita do domku rekina i i zachowywal sie jakby zanajomo... |
Cytuj:
Pomimo ze jestem retired to czasem lookam na ten temat jeszcze i wlasnie to samo sobie pomyslalem o Lady co ty Mercy... szczegolnie po poscie ligusa w którym napisał (nie wiem z jakich zrodel to wie ale zaluzmy ze sobie tego nie wymyslil;p) ze na silverze jest haker ktory chce haknac all z 35 level+ (post #718). No wiec wiemy ze nie ma takich hakerow ktorzy chodzili by ze swiata na swiat i pokolei kazdego hakowali kogo by chcieli tylko to musi byc ktos od nas kto nas (tzn Was;p) zna i komu w miare ufacie. Ci co siedza w temacie i sie orientuja pewnie juz wiedza ze podczepienie keyloggera pod filmy *.rec nie jest rzecza niemozliwa i w dodatku coraz wiecej ludzi umie to robic. Jezli chodzi o filmy lady to ogladalem chyba tylko jeden ktory przeskanowalem od razu po sciagnieciu i byl czysty dlatego nie mowie nic ze te filmy maja kl. Ale tez wiem ze keyloggeru poczepionego pod *.rec zaden antywirus na 99% nie wykryje. to tyle...nara |
Szkoda że odchodzicie bedzie troche pusto na tym forum bedzie bez was :P
Życze powodzenia na obsidi :) |
Powiem wam, ze te hacki sa bardzo dziwne...
Fakt, ze Qwez mial dostep do pokoju Rekina nie byl pewnie ogolnie znany, ale co to za problem "przeleciec sie" po znajomych z listy vipow (a noz moze uda sie dostac do jakiegos domku). Co do hakowania po IP kompa to wcale nie jest to takie proste, jesli ktos zachowuje jakies srodki bezpieczenstwa na kompie. Ludzie maja konta bankowe, graja na gieldzie, robia zakupy kartami platniczymi i jakos nie slychac aby tracili w ten sposob fortuny... Powiem wam (choc to przykre i niezbyt mile), ze chyba to ktos z naszego wlasnego grona zabawil sie kosztem innych... A moze wszystko to jest jednak wina roznych "dziwnych" programow, ktore ulatwiaja zycie grajacym. Pozdrawiam. ps. Gratz Qwez rozmowy z GM i tego, że oddał Ci konto. |
@up
Dzieki, 1 raz gm odpowiedzial na moja prozbe. ;p Chodzcie na Obsidie ziomki! Narko~ Chodz do nas plz. :P |
powiem tylko jedno
niech ktos rozszyfruje ten skrot: W~P~RLV |
:) :) :) :) :)
|
Zastanówcie sie jeszcze raz zaczynajac na nowym świecie bedziecie musieli zdobywac eq i tak od nowa a tutaj macie w maire silne postacie i bedzie wam łatwiej nie dajcie sie pokonać temu hackerowi :(
|
zostaje
nie ide na obsydie poniewaz niemiecki server rekin co to oaznacza co napisales? |
Cytuj:
|
@kilver
brawo =) |
Czyli jednak zostajesz ?
|
Ja tam bym zostal,bo ma sie kase,eq i inne zeczy no i level i skile
|
ja to jak noobek jakis. wlasnie stwierdzilem ze paladin to najlepsza profesja i se robie chara. Niepotrzebnie sprzedawalem yogiego :/ ale takie zycie
|
ja to jak noobek jakis. wlasnie stwierdzilem ze paladin to najlepsza profesja i se robie chara. Niepotrzebnie sprzedawalem yogiego :/ ale takie zycie
Sprzedales yogiego i navusa ??? ile dostales ??? |
za 50 zl
jak cos ktos chce Kuba Narkoman - moj nick |
Kuba zmien podpis, bo wszystko co tam masz jest jakby to powiedziec"nieaktualne"
|
buy all spear <offert you> plz
pozniej zmienie |
Smutno ostatnio na Silverze no ale co zrobic takie zycie.
Szkoda mi ze niektozy mieli hacki niektorych okradziono itd. Ale zycie toczy sie dalej ;p Pozdro all |
Ja tez chce speary i kAamyczki kupowac
|
18:12 You advanced in sword fighting.
Yeah! Poza tym, gdy Moon rośnie w siłę, to ludzie odchodzą :/ Wyswit & Moradin w ID, a Potus spadł z 62 na 59lvl :/ Retired 4ever Recruting all 35lvl+ ppl ^^ |
Qwez, najprawdopodobniej bedzie mial nowego ownera ;o wiec nie wyzywac sie na nim jezeli powie cos nooboskiego albo cos ;]
|
Jak opylisz Qweza to wyczysc vip liste...Nie chce aby jakis "placek" gadal gdy poluje, a potem sie "gniewal", ze prosze go o nie spamowanie ekranu gry :) (niestety juz to mialem z inna postacia)
Pozdrawiam |
lol ok qwez. Dobrze ze mowisz.
kupie all spears wiec zbierac dla mnie, kupuje. cena niech bedzie nie wiem jaka jakos sie dogadamy. SLYSZYCIE. :) nie ma jak reklama |
;]
Dawno mnie nie bylo bo mi konto zbanowali...
|
@Narko~
Jestes tak zmienny jak ja z postaciami. @Holu Szkoda ze zachowales sie tak w stosunku do rekina. ;/ |
@ qwez
hehehe wiadomo w koncu nie da sie uzaleznic od tibi zmieniajac cal czas postacie :) a wiecie moze czy rekin jednak gra czy nie, bo juz nie wiem :/ pamietajci ze kupuje wszystkie speary wiec nie pekac tylko mi sprzedawac i zbierac :) |
Rekin gra dalej, siedzi caly czas na soldach i lootbagi robi zeby na eq jakos uzbierac :P
|
Cytuj:
niedlugo sie przeprowadzam wiec bedzie net lepszy(teraz mam z sasiadem i ***a*y pener non stop filmy sciaga i sie grac nie da -.-) |
Sell
mam na sell 120~ spears...musze sellnac to gowno co mi zostalo po hacku: kilka wand of inferno tower shield jak ktos cos chce to post here plx
|
ok holu ile chcesz za te 120 sperow?
|
1 k moze mniej
|
Heh... jedne z moich najlepszych dni tu spedzilem... Gralem od poczatku serwa... : ) ale jakos skonczylem szybko...
mam pytanie, jak tam jest na Silverze.. Dalej ten spokoj ?? Moze bym tam wrocil... tylko jakich proffesji jest brak =) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:41. |