Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Thomisson 12-05-2008 08:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2052979)
Zrządzenie ślepego losu, przypadek, czy układ? Czy Manchester United musiał dzisiaj zdobyć tytuł aby nie zburzyć dziwnej zależności? To chyba jedna z najdziwniejszych zagadek XXI wieku w futbolu.

Krótko o co chodzi. Od sezonu 2000/2001 między ligą hiszpańską a angielską tworzą się mistrzowskie pary... Jeśli mistrzostwo La Liga zdobywała Valencia to zawsze po tytuł najlepszej ekipy w Anglii sięgał Arsenal. Taka sama sytuacja była w "parach" Barcelona - Chelsea i Real - Manchester United. Zresztą zobaczcie sami:

Zwycięzcy ligi angielskiej/hiszpańskiej w ciągu ostatnich 8. lat:

2001 - Manchester United/Real
2002 - Arsenal/Valencia
2003 - Manchester United/Real
2004 - Arsenal/Valencia
2005 - Chelsea/Barcelona
2006 - Chelsea/Barcelona
2007 - Manchester United/Real
2008 - Manchester United/Real

hihihi dobre :D mimo wszystko gratuluję Manchesterowi, lecz dobrze że prawdziwy mistrz zostanie wyłoniony na Łużnikach

To przy takiej postawie Valencii, Arsenal w tym stuleciu raczej mistrzostwa nie zdobędzie =)

gyagen 12-05-2008 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2052979)
Zrządzenie ślepego losu, przypadek, czy układ? Czy Manchester United musiał dzisiaj zdobyć tytuł aby nie zburzyć dziwnej zależności? To chyba jedna z najdziwniejszych zagadek XXI wieku w futbolu.

Krótko o co chodzi. Od sezonu 2000/2001 między ligą hiszpańską a angielską tworzą się mistrzowskie pary... Jeśli mistrzostwo La Liga zdobywała Valencia to zawsze po tytuł najlepszej ekipy w Anglii sięgał Arsenal. Taka sama sytuacja była w "parach" Barcelona - Chelsea i Real - Manchester United. Zresztą zobaczcie sami:

Zwycięzcy ligi angielskiej/hiszpańskiej w ciągu ostatnich 8. lat:

2001 - Manchester United/Real
2002 - Arsenal/Valencia
2003 - Manchester United/Real
2004 - Arsenal/Valencia
2005 - Chelsea/Barcelona
2006 - Chelsea/Barcelona
2007 - Manchester United/Real
2008 - Manchester United/Real

hihihi dobre :D mimo wszystko gratuluję Manchesterowi, lecz dobrze że prawdziwy mistrz zostanie wyłoniony na Łużnikach

Jeśli to spisek to muszę ciebie zmartwić. Bo w Barcelonie szykują się raczej niewesołe czasy. No chyba że Guardiola okaże się dżokerem.

Emok 12-05-2008 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 2054367)
No chyba że Guardiola okaże się dżokerem.

Co (moim sceptycznym zdaniem) wątpliwe.

Xendriel 13-05-2008 10:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 2054367)
Jeśli to spisek to muszę ciebie zmartwić. Bo w Barcelonie szykują się raczej niewesołe czasy. No chyba że Guardiola okaże się dżokerem.

Nie wiem czy szykują się niewesołe czasy. Patrząc na to z innej strony klub opuszczą piłkarze którzy nie są w formie lub których wiek nie wróży odbudowanie tej formy i grę na najwyższym poziomie. Na transfery będzie przeznaczone ~120mln. Zacznie się nowy etap w historii Barcy, tak jak to miało miejsce niedawno w przypadku Realu. Mam tylko nadzieję że władze Barcelony nie będą sprowadzały gwiazdeczek, tylko dobrych, przydatnych piłkarzy.

Co do Guardioli to powiem szczerze, że wolałbym Mourinho. Pep jest wielką niewiadomą, ale kto wie może ma talent trenerski i zna sposób na odbudowę drużyny. W przeciwnym razie raczej nie zgodził by sie na objęcie tego stanowiska. Poczekamy, zobaczymy.

Thomisson 13-05-2008 15:09

- Arsene Wenger nie przetrwałby w Bundeslidze. Tutaj jest Bogiem. Nikt nie wyobraża sobie Arsenalu bez niego. Tymczasem ten zespół od trzech lat niczego nie wygrał. W Bundeslidze rozliczono by go z braku sukcesów. Nie przetrwałby tam po prostu - powiedział Lehmann.

Xendriel 13-05-2008 15:16

http://www.sport.pl/sport/1,65025,5206352.html
Ryjek trenerem Chelsea?;) Czego to ludzie nie wymyślą...

Yoh Asakura 13-05-2008 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2054840)
- Arsene Wenger nie przetrwałby w Bundeslidze. Tutaj jest Bogiem. Nikt nie wyobraża sobie Arsenalu bez niego. Tymczasem ten zespół od trzech lat niczego nie wygrał. W Bundeslidze rozliczono by go z braku sukcesów. Nie przetrwałby tam po prostu - powiedział Lehmann.

Może i nie wygrał. Fakt, to boli. Ale ja nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny prowadził Arsenal. Wenger wie, co robi, wyciągnął wnioski z tego sezonu, ma 70 mln. funtów na transfery i ma zamiar wykorzystać te pieniądze. Do tego dochodzi nowa generacja piłkarzy z rezerw (Gibbs, Randall, Barazite, Merida + Vela, który wraca z wypożyczenia). Ten zespół będzie skazany na sukces.

Maggic 13-05-2008 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2054998)
Może i nie wygrał. Fakt, to boli. Ale ja nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny prowadził Arsenal. Wenger wie, co robi, wyciągnął wnioski z tego sezonu, ma 70 mln. funtów na transfery i ma zamiar wykorzystać te pieniądze. Do tego dochodzi nowa generacja piłkarzy z rezerw (Gibbs, Randall, Barazite, Merida + Vela, który wraca z wypożyczenia). Ten zespół będzie skazany na sukces.

Nie chcę być nie miły ani prowokujący, ale przed tym sezonem gadałeś podobnie.

Yoh Asakura 13-05-2008 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2055028)
Nie chcę być nie miły ani prowokujący, ale przed tym sezonem gadałeś podobnie.

Niby tak, ale wtedy Wenger nie wykonał zbyt wielu ruchów na rynku transferowym, a ławka rezerwowych nie wyglądała tak okazale, jak zapewne będzie wyglądać w przyszłym sezonie. Teraz mam podstawy, by twierdzić, że zespół, który stworzy Wenger na potrzeby kolejnych sezonów, będzie w stanie ugrać bardzo wiele i solidnie namieszać w europejskich pucharach. Nie twierdzę, że zgarniemy wszystko - ale mamy sporą szansę na parę trofeów.

MatiCFC 13-05-2008 17:50

Gratulacje ManU ! :-) Troche żal Chelsea,ale i tak osiągneli sukces...kto na początku/ po odejściu Mou stawiał na wicemistrzostwo,ba,na 2 miejsce w lidze? Pewnie niewielu,ja nie ! A tu 2 miejsce-dla mnie to sukces. Do tego finał ligi mistrzów. Jeżeli CFC przegrają z Manu-i tak będe zadowolony z sezonu. Ale czuje że Chelsea to wygra !

Co do transerów i Barcelony. Kolega, fan Juve mówi ,że podobno Treze ma iść do Barcy na wymiane za Eto'o. Ktoś coś słyszał o tym? Myśle ,że to prawdopodobne,chociaż Treze to ikona Juve. Ale Treze znowu z Henrym w ataku. Wkońcu zwolnią się conajmniej 2 miejsca w ataku. Eto'o do Juve by powędrował,a Ronaldingo Inter/Milan. Ale to tylko spekulacje. Ale ciekawe :-)

Ja czekam na dalsze transfery CFC. Narazie Bosingwa za 20mln funtów/euro... euro czy funty-troche za drogo... 10/13 ok,ale nie 20.. Chociaż i tak zadowolenie. Bosingwa to bardzo dobry defensor. Like Dani Alves.

Yoh Asakura 13-05-2008 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2055141)
kto na początku/ po odejściu Mou stawiał na wicemistrzostwo,ba,na 2 miejsce w lidze?

lol :D
@Topic:
Hleb na 90% odejdzie z Arsenalu. Jego agent znowu zaczyna swoją paplaninę, że jego klient chce odejść. Pewnie do Interu. Dajcie nam Zlatana, my trochę dopłacimy i jest ok ;)

Xendriel 13-05-2008 18:03

Lista życzeń Barcy jest długa i być może znajduje się na niej Trezeguet, ale to wątpliwy transfer. Już prędzej Adebayor, Villa, Diego Milito, Huntelaar czy Benzema. Ja osobiście nie widze Treze w Barcelonie.

Faytah 13-05-2008 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2055165)
lol :D
Hleb na 90% odejdzie z Arsenalu. Jego agent znowu zaczyna swoją paplaninę, że jego klient chce odejść. Pewnie do Interu. Dajcie nam Zlatana, my trochę dopłacimy i jest ok ;)

pomimo tego ze Zlatan ma uraz,ktory bedzie go przesladowal do konca kariery(cos z kolanem) to i tak sie nigdzie nie wybiera z tego co wiem ;p

Yoh Asakura 13-05-2008 19:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2055303)
pomimo tego ze Zlatan ma uraz,ktory bedzie go przesladowal do konca kariery(cos z kolanem) to i tak sie nigdzie nie wybiera z tego co wiem ;p

A ja słyszałem, że Zlatan chciałby spróbować swoich sił w Premiership. Szansa dla Wengera - ma pieniądze, Inter chce Hleba, można spróbować. A co do jego urazu, to ja znalazłem takie COŚ. Więc o to bym się nie martwił.

Osore 13-05-2008 20:15

Widzieliście poziom dzisiejszego pucharu Polski? Jak ocenicie zachowanie kibiców? Toż to tragedia jest, gdzie tu na Euro. Zanim stadiony zostaną zbudowane, to pseudokibice je zniszczą ;s

Xendriel 13-05-2008 21:18

Na mecze wpuszcza się wszystkich, gdyż wśród jakże niskiej frekwencji na polskich stadionach każdy kupujący bilet to zysk;)
A na poważnie to powinno się złapać całą bandę, wylegitymować i dożywotni zakaz wstępu na stadiony. Popatrzmy jak to jest w innych ligach, gdzie na mecze chodzą całe rodziny. Oczywiście poziom meczów jest tam nieporównywalnie wyższy.

@Down http://pl.youtube.com/watch?v=DamlWwcB76Y

Articuno 13-05-2008 21:27

Najgorszy to był komentarz... Kalinowski to się niestety do gazet tylko nadaje, a ten drugi to szkoda słów.
Ma ktoś akcje z "interwencją sezonu" Kuszczaka?

Faytah 14-05-2008 09:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2055329)
A ja słyszałem, że Zlatan chciałby spróbować swoich sił w Premiership. Szansa dla Wengera - ma pieniądze, Inter chce Hleba, można spróbować. A co do jego urazu, to ja znalazłem takie COŚ. Więc o to bym się nie martwił.

No o tym ze chce sprobowac sil w innych ligach to czytalem tez pare razy,ale w tym co ja czytalem to tak sie wyrazal ,ze tak to interpretowalem iz sil w innym klubie sproboje za 2 sezony minimum,takze sytuacja Interu nie pozwala mu na puszczenie Zlatana,bo nie maja rownie wartosciowego napastnika w kadrze,teraz wraca Adriano z wypozyczenia ale to wielka niewiadoma co bedzie prezentowal na boisku,ale z drugiej strony sa tez Cruz,Balotelli i Crespo,ktorzy takze w pilke grac potrafia.Szykuje sie spora rywalizacja o miejsce w ataku.

Articuno 14-05-2008 15:21

Pavel Nedved przedłużył do 2009 roku, kontrakt z Juventusem.

R3T 14-05-2008 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osore (Post 2055390)
Widzieliście poziom dzisiejszego pucharu Polski? Jak ocenicie zachowanie kibiców? Toż to tragedia jest, gdzie tu na Euro. Zanim stadiony zostaną zbudowane, to pseudokibice je zniszczą ;s

Swietnie byla tez pokazana prowokacja policji, odsuneli sie mimo to dostali gazem ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45.