![]() |
|
Napastnik Arsenalu Londyn, Emmanuel Adebayor przewiduje, że finał Ligi Mistrzów będzie doskonałą okazją do zemsty za porażkę na finiszu sezonu Premier League dla Chelsea.
- Po przeanalizowaniu sytuacji i rozmowach z moimi bliskimi przyjaciółmi z Chelsea stwierdzam, że oni w głowach mają tylko jedną myśl - zemsta. Kiedy takie myśli targają drużyną ciężko ją zatrzymać - zaznacza Adebayor. Moim zdaniem to że ligę wygrał Manchester, nie znaczy że są lepsi od Chelsea... Sezon był zbyt wyrównany... Old Trafford ~ MU 2-1 Chelsea Stamford Bridge ~ Chelsea 2-1 MU Łużniki ~ Tu zostanie wyłoniony prawdziwy mistrz. |
jak prawdziwy czyli jak czelsa wygra to mu i tak nie będzie najlepsze w angli czy jak;>
|
słyszał ktoś o tym, że Lampard ma przejść do Interu?!
|
Cytuj:
|
http://samir-nasri.net/images/articl...08/arsenal.jpg -
potencjalny drugi Zidane w Arsenalu ? Ponoć już dziś na testach medycznych w Londynie :D |
Cytuj:
Co do dzisiejszego finału to nie spodziewam się jakiegoś wielkiego widowiska. Będą to bardziej piłkarskie szachy. Myślę że mecz rozkręci się dopiero, gdy któraś z drużyn strzeli bramkę lub opadnie z sił. @Down: Fakt. Tak jak Messi nie będzie drugim Maradoną. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Van der Sar Brown, Ferdinand, Vidic, Evra Ronaldo, Hargreaves, Scholes, Giggs Tevez, Rooney Zawodnicy wyróżnieni kolorem czerwonym mają według mnie pewne miejsce w składzie. Do tego na ławce powinni zasiąść: Kuszczak - na wypadek kontuzji/kartki Van der Sara. Pique - godny zastępca Ferdinanda/Vidica na środku obrony. Park - grał w ważnych meczach, raczej nie zawodził - można go nazwać jokerem. Nani - skrzydłowy, który rywalizuje o miejsce w pierwszym składze z Giggsem - nie może go zabraknąć. Saha - jedyny napastnik (oprócz 2 podstawowych) pokazujących cokolwiek. O'Shea - potrafi dobrze zagrać w ważnych spotkaniach, uniwersalny. Anderson - dość rzadko gra, ale zdaje mi się, że finał go nie ominie. Co do reszty... Ukryty tekst:
Oczywiście mogę się mylić (i to bardzo), bo nie wiadomo co przyjdzie do głowy Sir Alexowi Fergusonowi. Najtrudniej obstawić pozycję środkowego pomocnika (obok Scholsea) - wielu kandydatów, a żaden nie jest wyraźnie lepszy od drugiego. Jak wyglądają wasze typy? Pytanie do kibiców obu drużyn (Chelsea i Manchester). @Edit W sumie to pytanie do wszystkich. @Edit 2 Znamy oficjalny skład - moim zdaniem byłem bardzo, bardzo blisko. Van der Sar [OK] Brown, Ferdinand, Vidic, Evra [OK] Ronaldo, Hargreaves, Carrick, Scholes [Giggs <-> Carrick] Tevez, Rooney [OK] Kuszczak [OK] Silvestre [FAIL] O'Shea [OK] Fletcher [FAIL] Anderson [OK] Nani [OK] Giggs [obstawiłem pierwszy skład, ale zjebałem na całego, bo byłem pewny pierwszego składu] Szykują się "piłkarskie szachy", tylko dwóch napastników, do tego Rooney zagra na lewym skrzydle (w razie czego na rezerwie Giggs i Nani). Do tego dwóch defensywnych pomocników (Hargreaves i Carrick) + jeden na rezerwie (Fletcher), co o czymś świadczy. Zdaje mi się, że Manchester dopiero od ~65 minuty zaatakuje (ewentualnie po stracie bramki). Wtedy zejdzie Hargreaves/Carrick, a zastąpi go Nani/Giggs. Rooney zajmie miejsce w ataku, Ronaldo przesunie się do przodu... I BUM! Tak powstał Chocapic! Nic tylko oglądać :] Zdaje mi się, że Manchester zagra dość nudną piłkę (Ronaldo jak na siebie nie będzie odwalał, jeśli wejdzie Nani to też tylko na szybkość). Do tego większość młodych weźmie presja - cały mecz będzie wolny, ataki przeważnie z kontr. Rozpisałem się... |
Cytuj:
|
U bukmachera bym nie postawił. Sercem za ManU.
|
Dzisiaj Manchester zdobywa kolejny puchar :)
|
Cytuj:
|
|
Ajj, bramka Ronaldo majstersztyk, cała akcja bardzo ładna! A bramka Lamparda bardziej przez przypadek ale ważne, że wyrównali! :D
|
cicho tam xd jeszcze 30 minutek :) chelsea się pluła ale i tak tevez jak położył się na makelele i za głowe z nim xd albo tekst ze makelele prawie nie zkontuzjwał ashleya cola rules xd
|
Mecz wyborny, to jest własnie finał LM. Poziom gry bardzo dobry, ale do idealności brakowała dramaturgii, od czego jest dogrywka :)
|
Cytuj:
|
bo makelele jest w chelsea cole tak samo i było to na treningu, znaczy to że make~ gra do końca.
Teraz karne, Drogba przesadził, ale sędzia nie powinnien dać kartki bo gorzej już się vidić zachowywał ale i tak united rules. Brak nisterlooya ;? :< |
Cytuj:
|
WYYYYYYYYYYYYYYGRAAAAAAAAAAAAAAAALIIIIIIIIIIIIIIII IIII!!!!!!!!! :D:D:D:D:D
Tak jak było ustalone, wygrali najlepsi! :D |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:06. |
|