Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Progmaniak 25-12-2006 15:00

@up

peninsula -2

teletoobis 25-12-2006 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1149501)
Teletoobis : Wyjdź, zamknij za sobą drzwi i nie wracaj k?:baby: Z góry dziękuje B)

Widze ze wolisz wyzwania? Idz z ekipa na hydry albo hero -.-'' Aha tylko nie zapomnij wziac calego eq i takich smiesznych niebieskich runek..A czego ty sie spodziewałeś? Opisu z której strony lać scaraba? Tomby to jest obszerne pojecie ale chyba nie scaraby? :| Z tego co wiem na scarabach nie spotkasz niczego innego niz.. scaraby, a loot i exp są wysmienite wiec nie pdol mi tu bo widze, ze malo wiesz.

Alkoholik(Lume) 25-12-2006 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1149501)
Pacc 34 ms 33 mlev Blue robe , hotm , plate legi , crocodile boots , vamp shield , woi!

Prosze o obszerną wypowiedź(bez kitu wkurza jak ktoś pisze : " tomby " bo to baaaardzo obszerne zagadnienie)

Teletoobis : Wyjdź, zamknij za sobą drzwi i nie wracaj k?:baby: Z góry dziękuje B)

Kupiło się postać na allegro,co?Bez przesady,player z lvlem 34 powinien mieć w chociaż w małym stopniu doświadczenie co do expowisk..No ale dobrze,załóżmy,że jesteś wyjątkiem i moge podpowiedzieć pare miejscówek.hehe

1.Tar Pit Tomb(info o nim znajdziesz na angielskiej tibii.wiki
2.Po prostu guardy..Zawsze sporo kasy wyciagniesz..
Ale generalnie polecam Tar Pit, to jest ten koło bagien.Schodzisz na poziom -2 i masz solidnego expa.

P0nury 25-12-2006 15:41

30 RP, skille 65/44, 10 mlvl
EQ: steel helmet, blue robe, plate legs, bohy, scarf

Dał bym radę na początkujących kultystach? I mniej więcej od kiedy mógłbym z zyskiem przysiedzieć na piratach?

mwite 25-12-2006 16:55

Ja bym chciał troche poexpic na rotwormach . Mozecie mi powiedziec gdzie sa one w jakichs wiekszych ilosciach niz 2-3 najblizej Carlin

P0nury 25-12-2006 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mwite (Post 1149850)
Ja bym chciał troche poexpic na rotwormach . Mozecie mi powiedziec gdzie sa one w jakichs wiekszych ilosciach niz 2-3 najblizej Carlin

Kopalnie koło Kazordoon, dziura rotów na drodze do Veno, rotowiska na wschód od Venore.

mwite 25-12-2006 18:51

Właśnie jestem w Kazordon . Totalnie trudne tam było wejście , troche sie gubiiłem i chodziłem znalazłęm troche darfow i se troche je poubijalem, a rotwormy widzialem tylko pod takim gosciem co je hoduje, ale zejscie bylo za zamknietymi drzwiami ;/

Mateusz666 25-12-2006 18:56

Gdzie mam iść expić żeby kasa sie zwróciła?

sorc 16lvl,16mlvl,soldier helmet,scale armor,studded legs,zwykłe boots,dwarven shield,vand of vortex (jak co 3k w depo)FACC,Kazo

mwlodi 25-12-2006 21:36

głupie pytanie lecz nie liczę na głupie odpowiedzi...
gdzie expić knightem 45 lvl (80/80) "Bardzo dobre" eq ;>

Alkoholik(Lume) 26-12-2006 00:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mwlodi (Post 1150544)
głupie pytanie lecz nie liczę na głupie odpowiedzi...
gdzie expić knightem 45 lvl (80/80) "Bardzo dobre" eq ;>

Na faccu polecam Elf Fortress,szybki exp i wychodzenie z kasą na plus..Kolejnym expowiskiem na twoj lvl sa zwyczajnie guardy..Oczywiscie musisz miec dwureczna bron.Trzecia opcja to kupic Pacca :) i huncic cyclopolis do 60 lvla..Przynajmniej ja tak robiłem.

Neo_pl 26-12-2006 07:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alkoholik(Lume) (Post 1149666)
Kupiło się postać na allegro,co?Bez przesady,player z lvlem 34 powinien mieć w chociaż w małym stopniu doświadczenie co do expowisk..No ale dobrze,załóżmy,że jesteś wyjątkiem i moge podpowiedzieć pare miejscówek.hehe

1.Tar Pit Tomb(info o nim znajdziesz na angielskiej tibii.wiki
2.Po prostu guardy..Zawsze sporo kasy wyciagniesz..
Ale generalnie polecam Tar Pit, to jest ten koło bagien.Schodzisz na poziom -2 i masz solidnego expa.

Nie kupiło się... tylko wiesz do 33 levela siedziałem z 2 dsami w stone tomb za tp ... i ten 34 wbiłem na guardach ale to była męczarnia bo moge grać z rana gdy zawsze Ch** resp ....

Więc guardy i tar tomb : Zawsze gdy gram beznadziejny resp jak mówiłem, a gdy się później logne to już 4 osoby next są :(

Btw. Postać kupiona? Wejdź na temat ze zdjęciami z furory (lub sprawdź moje ostatnie posty). I prosze czasami nie posądzaj innych. Nie każdy jest ultra mastah.

BigBadWolf 26-12-2006 11:10

Mam 2 pytania

Palladyn 52lvl 81/53
Moje EQ: p-amulet, c-helmet, c -armor, p-legi, bohy,

1. Dam rade solo na blood herbie pokonać 1 GS nie uciekając przed nim i nawalać z HMM i boltów ?

2. Która kopalnia dwarfów będzie najleprza dla mnie i z czego nawalać dwarfy bolty czy jednak arrowsy ?

Neo_pl 26-12-2006 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BigBadWolf (Post 1151203)
Mam 2 pytania

Palladyn 52lvl 81/53

1. Dam rade solo na blood herbie pokonać 1 GS nie uciekając przed nim i nawalać z HMM i boltów ?

2. Która kopalnia dwarfów będzie najleprza dla mnie i z czego nawalać dwarfy bolty czy jednak arrowsy ?

1. Po co ci blood herb? Idź na poh i jazda z gsami (od 45levela+bohy gs cie niedogoni). Chodź jeżeli koniecznie chcesz blood herb i chcesz hity na siebie przyjmować to wal vite gdy hp będze mniej niż 280 :)

2. Maze (labirynt) lub sloneczko (ta kopalnia w której jest crusader helmet)

@down : oj znam się ja na gski mykałem już na 39 bo zawsze "utani hur" był w pogotowiu, btw nigdy nie miałem lagów więc tego nie miałem pod uwagą :)

qwert_stary 26-12-2006 12:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BigBadWolf (Post 1151203)
Mam 2 pytania

Palladyn 52lvl 81/53

1.Tak dasz rade,ale to waste bedzie.

2.Maze,sloneczko,wszystkie na lewo ogolnie :P Z boltow...

@Up

Nie pierdol jak sie nie znasz...Gs ma predkosc 45 lvla z bohami...Czyli minimalny lag i padasz.Na gsy polecam od 55 lvla...A teraz mozesz isc na poh na dragi,orki itp...

@Neo_pl

Jezeli zalezy ci na dobrym expie,a nie na kasie to idz na tar pits -3.Sa tam vampy,shamblery,mumie,1 necro.Polecam z 2 dsami exp ok.35 k exp/h.Oprocz tego mozesz tez sprobowac dragi z dsami,hydry w teamie,flame tomb -2.

@Mwlodi

Polecam EF,Orc Land,Guardy + soldy,beholdery,Poh(orki,cyce,dragi..).Ja zwlaszcza poh polecam,bo jak malo ludzi to moim 31 knightem zrobilem 32 lvl w 1,5 godzinki...czyli z 30 k exp/h :)

Redruom 26-12-2006 13:09

22 lvl knight skills 67/67 4 mlvl ale uh niebardzo mam, c armor k legs v shield crus helm f axe (d lancy niemam) na czym expic tak do 30 lvla??

Mateusz666 26-12-2006 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mateusz666 (Post 1150124)
Gdzie mam iść expić żeby kasa sie zwróciła?

sorc 16lvl,16mlvl,soldier helmet,scale armor,studded legs,zwykłe boots,dwarven shield,vand of vortex (jak co 3k w depo)FACC,Kazo

prosze o odpowiedź

Artursowi 26-12-2006 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mateusz666 (Post 1151596)
prosze o odpowiedź

dwarfy jak tu ci się nie zwróci to ty lepiej przestań grać

Daveon 26-12-2006 16:26

No no na tych skillach może pójść na dragony ?

Gladius 26-12-2006 16:43

Gdzie są dokładnie te minosy koło kazzo ??
Już znalazłem, ale jest tam za trudno dla sorca z powodu zbyt częstej obecności mino archerow

kamyk47 27-12-2006 17:14

jak skasować posta ?
:(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:51.