Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Thomisson 27-05-2008 16:52

Gdzie to przeczytałeś?

Bols 27-05-2008 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2080456)
Gdzie to przeczytałeś?

http://www.sportfan.pl/artykul/985/m...aldo-siedzicie

MatiCFC 27-05-2008 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 2080446)
Manchester podal cene za C. Ronaldo- 50mln euro...... PLUS robinho, diarra i sergio ramos... a ramon calderon podobno ma sie zgodzic... co wy na to?

Gdy przeczytałem tą informacje, opadła mi gęba,poczym się zamkneła,a gdy otworzyła krzyknęła "Co ku**a?!".

Dajcie spokój jeden piłkarz no bądź co bądź światowej klasy, za 3 tej samej klasy, i do tego 50mln euro ?!?!?!

Poprostu niemożliwe.

PS. W środę Anglia gra z USA. Kapitanem Anglików będzie J.Terry. :-)

gyagen 27-05-2008 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 2080446)
Manchester podal cene za C. Ronaldo- 50mln euro...... PLUS robinho, diarra i sergio ramos... a ramon calderon podobno ma sie zgodzic... co wy na to?

jak na lato. Jak chj , że Real odda swoich 3 podstawowych zawodników za Ronaldo:D

Faytah 28-05-2008 01:31

Ok,to juz niemalze przesadzone ze Jose Mourinho bedzie trenerem Interu,moze to on bedzie ta osoba ktora bedzie swiecic z nerrazurri jakies triumfy na arenie miedzynarodowej.Jestem ogromnie wdzieczny ustepujacemu trenerowi Roberto Manciniemu,ktory z zespolem siegnal po 3 scudetta z rzedu po strasznie dlugiej przerwie,przyokazji wywalczajac 2 Puchary i 2 superpuchary Wloch.Teraz jednak przyszedl czas zmian,czy na lepsze rozlicza nas najblizsze 2 sezony.Wiadomo ze Jose ma wlasna koncepcje zespolu i bedzie potrzebowal do tego paru nowych zawodnikow,a liste zyczen otwieraja niektorzy z jego bylych podopiecznych.Jak podaje tribalfootball.com Mourinho takze w barwach Interu widzialbym Quaresme.

Articuno 28-05-2008 14:17

OMG WTF LOL Radek Majewski nie pojechał na Euro, ale... pojechał Michał Pazdan(podobno lepszy od Kaźmierczaka, hmm... fajnie). Przynajmniej odpadła nasza gwiazdeczka Matusiak. Swoją drogą, dlaczego nie ma Sikory? Problem z napastnikami sam by się rozwiązał...

MatiCFC 28-05-2008 14:58

Nie rozumiem poprostu nie rozumiem czemu Radek Majewski został skreślony. Może ostatni mecz nie był jego dobrym meczem, ale grał na prawej stronie pomocy, a tymczasem Radek jest jednym z lepszych środkowych pomocników polskich. Tak samo nie rozumiem czemu nie ma Kazimierczaka ?!
Z Lewandowskim to według mnie najlepsi polscy defensywni pomocnicy, a i w środku a nawet ofensywie potrafi dużo ździałać Kaz. Nie kapuje, Leo co robisz?

litt 28-05-2008 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2081773)
Nie rozumiem poprostu nie rozumiem czemu Radek Majewski został skreślony. Może ostatni mecz nie był jego dobrym meczem, ale grał na prawej stronie pomocy, a tymczasem Radek jest jednym z lepszych środkowych pomocników polskich. Tak samo nie rozumiem czemu nie ma Kazimierczaka ?!
Z Lewandowskim to według mnie najlepsi polscy defensywni pomocnicy, a i w środku a nawet ofensywie potrafi dużo ździałać Kaz. Nie kapuje, Leo co robisz?

Podaj jakies inne argumenty niz "on jest taki dobry", "to jeden z najlepszych pomocnikow". Nie wiem zreszta czy macie jakies podstawy zeby krytykowac Beenhakera za jego ostatnie decyzje. Wybierajac kadre trener kieruje sie glownie aktualna forma zawodnika, jego przydatnoscia na boisku oraz strategia i ustawieniem, ktorym bedzie grac druzyna. Leo nie jest amatorem i w ostatnich dniach przebywa codziennie z pilkarzami na treningach i odprawach, kto jesli nie on powinien wiedziec najlepiej kogo powolac?

Xendriel 28-05-2008 15:46

Majewski jest dobry, ale po co nam kolejny ofensywny pomocnik? Mamy Gargułę, Rogera, a Radek jest młody i na jesień będzie z niego pożytek;)

Thomisson 28-05-2008 16:07

Widzę, że tu każdy to specjalista większy od Beenhakera

Capality 28-05-2008 16:16

Beenhakker wielokrotnie zaskakiwał i praktycznie zawsze miał racje, więc jeżeli skreślił Majewskiego znaczy, że miał rację : P

gyagen 28-05-2008 16:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2081773)

Jak ktoś ma problemy z przyjęciem prostej piłki to co do tego ma pozycja na jakiej gra? Pozatym gdzie tu logika? Pazdan to def. pomocnik a nie ofensywny tak jak raduś ulubieniec polskich kibiców majewski..

Fintex 28-05-2008 16:47

Macie problemy... co za różnica czy skreśliłby Pazdana czy Majewskiego skoro i tak zapewne żaden nie zagra?:D Wiadomo, że nabrał by doświadczenia.. ale skoro nie jest gotowy na większą imprezę to mógłby równie dobrze stracić. Ja osobiście wolę Majewskiego, ale texty typu: "Leo co robisz" mnie śmieszą w takich sytuacjach. Ja jestem bardzo zadowolony, że w kadrze mamy Rogera. Wczoraj ładnie zagrał.. co z tego, że nie trafił do pustej bramki? Ważne, że tam się znalazł a ja wiem, ze z Niemcami trafi ;-) Lubię patrzeć jak on prowadzi piłkę.. technicznie bije każdego z repry na łeb. Może nie ma tej szybkości co Ebi, ale jest dooobry.

By$iu 28-05-2008 17:02

W dodatku Roger strzelil bramke, co innego, ze wg. sedziego pilka opuscila wczesniej boisko.
A co do Majewskiego.. wg. mnie bardzo zdolny chlopak, ale brakuje mu jeszcze troche doswiadczenia. Majac na wzgledach tez doswiadczenie Benhakera, musimy mu zaufac.

Btw. Flota w I lidze o/.

Arfyd 28-05-2008 18:46

Powody wg. wp.pl:

Cytuj:

Uzasadniając swoją decyzję powiedział:

o Radosławie Majewskim: Jest młody, bardzo utalentowany i na pewno w przyszłości będziemy o nim pamiętać. W tym momencie jednak ME to dla niego jeszcze za wysokie progi. Jak wszyscy ciężko pracował, ale tym razem musi zostać w domu.

o Grzegorzu Bronowickim: Przez ostatnie trzy tygodnie wykonał ogrom pracy. Mam dla niego wiele szacunku za to, jak walczył o miejsce w kadrze na Euro-2008, ale nie zdążył. Nie jest w stanie zagrać w ciągu dziewięciu dni trzech bardzo trudnych meczów. Nie jest gotowy do takiego wysiłku. Obecnie stać go najwyżej na 60 minut.

o Radosławie Matusiaku: Z różnych powodów nie grał ostatnio na miarę swojego talentu, swoich możliwości. Ciężką pracą na zgrupowaniu zrobił krok do przodu, jest w coraz lepszej formie, ale do optymalnej dyspozycji jeszcze mu trochę brakuje.

Articuno 29-05-2008 14:33

Nie wierzę. Drzymała zgodził się na żadania kibiców. Porozumienie coraz bliżej, jednak szkoda, że Sikora grac już nie będzie. Majewski, sądże, że też nie.

MatiCFC 29-05-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez litt (Post 2081793)
Podaj jakies inne argumenty niz "on jest taki dobry", "to jeden z najlepszych pomocnikow". Nie wiem zreszta czy macie jakies podstawy zeby krytykowac Beenhakera za jego ostatnie decyzje. Wybierajac kadre trener kieruje sie glownie aktualna forma zawodnika, jego przydatnoscia na boisku oraz strategia i ustawieniem, ktorym bedzie grac druzyna. Leo nie jest amatorem i w ostatnich dniach przebywa codziennie z pilkarzami na treningach i odprawach, kto jesli nie on powinien wiedziec najlepiej kogo powolac?

Ja w żadnym stopniu nie krytykuje Beenhakera tylko poprostu czasami nie potrafie zrozumieć jego decyzji, ale wiem, że to właśnie On wie najlepiej, i ostatecznie akceptuje Jego dezycje, ale czasami ich nie rozumiem.

Z życia Chelsea :-)

Chelsea zwolniła Henka Ten Cate, byłego już asystenta również zwolnionego Avrama Granta.

Peter Kenyon zdementował pogłoski jakoby H.T.Cate miałby razem z A. Grantem opuścić klub, lecz jego słowa okazały się niewiele warte.

Calen Futh 29-05-2008 21:15

Dziś rocznica Heysel. Smutna rocznica. Tak jak rok temu tak i dzisiaj wspominam na tym forum tą smutną datę.

Killuminati 29-05-2008 21:46

29 maj 1985... Zgadzam się z Calenem.

Arfyd 29-05-2008 22:00

Cytuj:

Właśnie dziś mija 23. rocznica tragedii na stadionie Heysel, gdzie w 1985 przed finałowym meczem Pucharu Europy pomiędzy Juventusem a Liverpoolem doszło do starć między angielskimi i włoskimi kibicami, w wyniku których śmierć poniosło 39 osób.

Nikt z kibiców Liverpoolu nie zapomni tych tragicznych wydarzeń, które na zawsze wpisały się w historię klubu, nie tylko z Merseyside, ale i z Turynu. YNWA
Eh[*]

@

Holandia - Dania ( 1 - 1 )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:26.