Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Najbardziej i najmniej opłacalny potwor??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10112)

djkuter 28-08-2004 08:42

Dla exp są bardzo fajne Dwarfy i Trolle. Nie radzę expic na spiderach.
Dla kasy super potworem są trolle (wszystkie rodzaje), ześ najgorsze Slimy.

hide 28-08-2004 19:50

co do larv to sie tak zupelnie nie zgodze... sa slabe i daja exp i zarcie [kase to juz raczej nie], ale truja caly czasi tzreba co kilkanascie minut vite uzywac :/ przez co robie mniej run... roty sa od nich lepsze ale poluje na nie strasznie duzoosob a na larvach prawie zawsze jestem sam na spawnie...

co do dragow... po 30 zapewniam cie ze kasa sie nie zwraca :/ [ja je bilem na edron drag nest... nie za szybki spawn ale mozna uzyc latwo DSy :) ], moze jak zabijesz 200 to cos wypadnie, ale to i tak bedzie za malo :/ [a moze to tylko zalosnie niskie ceny na securze...]

Artemis Do'Urden 29-08-2004 15:30

no wiec co do demonow ze z nich rzadko wypadaj tak rzadko dobvre itemy jak mpa czy mms sie nie zgadzam ostatnio moj kumpel poszedl na calodzienny hunt demonow i za 4 demonem wypadl mu mpa ale co do run (uhow) sa one nieoplacalne ale moze jak wypadnie fajny item sie to zwroci
moim zdaniem warto chodzic na dwarfy i minosy one daja dobry loot kroy mozna spzredac i sporo kasy i expa mozna rowniez chodzic na roty one daja sporo kasy i expa
wiec moim zdaniem dwarfy i minosy rzadza!! :]

arci 29-08-2004 15:36

Według mnie nie opłacalne są witch'e, mino magi i orc szamani... Dobre ze względu na expo i loot są dl'e, warlocki, behemoth'y, demony... jak również guardy i dragi...

Tolo 31-08-2004 12:03

Na smoka jak soluje sorcem to zchodzi mi okolo 5SD, wiec z plecakiem zabije 4 dragi. Czy po wydaniu 8k na 2 plecaki SD wypadnie cos sensownego po 8 dragach? nie wiem czy zrobic i sprzedac 2 plecaki SD i miec na dshielda czy lepiej samemu zapolowac. Jaka jest szansa ze wyopadnie jakis lepszy loot ze smoka?

Deme 01-09-2004 20:00

Heh przecież nawet nOObik na 1 lvl wie że najlepszym potworem i najbardziej opłacalnym jest demon jak już wspomnieli moi koledzy wyżej wiec o czym rozmawiamy a najbardziej beznadziejny to przeciez snake! Nie daje nic loota tylko 10 expa.
:blazen:

Mosqit3 01-09-2004 21:10

Najbardziej opłacalne:
*Hero [dużo lootu oraz statystycznie dużo expa]
*Black knight [j.w]
*Dragon Lord [dużo expa i dobre itemki]
*Warlock [rary rzadko, ale ss i blue robe często]
*Demon [j.w]
Najmniej opłacalne:
*Orc Shaman
*Minotaur Mage
*Priestess
*Dwarf Geomancer
*Monk [pod względem lootu]
*Demon Skeleton
*Stone Golem
*Elf Arcanist

Jeżeli klasyfikować by potwory pod względem przydatności, np. do treningu to #1 to oczywiście Monk!

Wypas 02-09-2004 16:38

na nowych swiatach opłacalnym stworem jest necro bo mało kto ma bohy i sa one dośc drogie

kiedys opłacało sie expić na bh najlepeij w pewnym miejscu koło thais gdzie sie ich 7 respiło czyli 1190 expa często z nich wypadał 2 handed sword , steel shield , morning star, longsword lub spellbook bo bh shiedl mi wypadł tylko raz :(

Gremlin 02-09-2004 16:43

Cytuj:

no wiec co do demonow ze z nich rzadko wypadaj tak rzadko dobvre itemy jak mpa czy mms sie nie zgadzam ostatnio moj kumpel poszedl na calodzienny hunt demonow i za 4 demonem wypadl mu mpa
Glupi przyklad, jak juz chciales cos udowadniac to trzeba bylo powiedziec loot po calym dniu bo tak to moglo byc po prostu szczescie - nie twierdze ze loot z demonow jest slaby.

Cytuj:

Heh przecież nawet nOObik na 1 lvl wie że najlepszym potworem i najbardziej opłacalnym jest demon
Na szczescie starsi gracze wiedza lepiej :)
Najtrudniejszym potworem jest Warlock, a najbardziej oplacalnym na loota sa minosy/dwarfy. Najgorsze jesli chodzi o loot to sa FE bo nie dosc nic nie zostawiaja to trzeba na nie sporo run.

Tibiańczyk 02-09-2004 19:37

Zgadzam sie z Gremlinem jednak od Fe gorszy jest ds (nie dla pallow ofkorz). Sam go omijam wszystkimi postaciami. Loota zero:(

Shardzik 02-09-2004 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibiańczyk
Jak myslicie jaki jest najbardziej oplacalny potwor (loot,exp). Moim zdaniem jest hero poniewaz daje on dosyc duzo expa i zaj***** loot,a najmniej oplacalny jest ds poniewaz jest ciezki do zabicia a loota zero:/

lól najmneij oplacalnym jest dog, pomyślcie dlaczego, sa ujdazie w tłumie, bo 240 expa

Xellos 03-09-2004 20:09

Wedlug mnie ghole sa swietne na zarabianie kasy.Sa slabe a kaski wypada po20-50(mi raz wypadlo 50 :tongue: :tongue: ).Daja tesh czesto scale armory ktore sprzedajemy za chyba 70gp.I prawdziwa zyla zlota z ghouli to VIKING HELMETY!!!!Mi viking wypada z co 3 ghoula i z hunta wraz z kumplami wynosze mnostwo tych helmikow(po sprzedaniu to gdzies ponad 4k :miecz: ).Oplaca sie tesh chodzic na dwarf guardy.Daja nawet troche expa a loot tesh nie jest zly.Roty sa dobre na zbieranie kasy ale exp tragiczny :( .Dla sorca na 18lev ktory robi sobie SD dobry zrodlem expa i zarobku jest DRAGON.Wystarczy miec mana fluidki lub Uh i bp Sd i bijemy 4-6 smoczkow.Ja z hunta na 8smoczkow wynioslem 4k,dragon hamera,3dragon hamy,stell helmet i stell shield(przy okazji wykonalem questa ale nie mozna tu mowic o questach :) )Nie opyla sie chodzic na DS poniewasz maja duzo zycia a loot bardzo zadko wypada.

Dechsta 03-09-2004 22:28

Oczywiście wiadomo ze najlepszy potwór z tibi to Demon ,
pozostawia niezly loot oraz duzo expa , lecz dla tych co wala miejszy exp ale tez w miare dobry loot i szybki resp polecam dl tower albo Hero (Na Edron)

Zeby zabic demona potrzeba minimum 2 osub (Zeby sie oplacalo) , Bloker +70lvl .

A na Hero Mozna Spokojnie isc z 3 osobami , +40 lvl (Pacc) .

Z Dragon Lordem jest tak samo , +40 lvl minimalnie na tym lvlu 3 osoby (Zeby sie oplacalo) a loot zniego niejest za ciekawy ale jak bedziemy mieli farta* moze nam wyleci jakis rh .

Dechsta 03-09-2004 22:31

A jesli chodzi o słabsze potworki do 30 lvlu to polecam :

Smoki +30lvl solo
Dwarf Guard +20lvl solo
Orc Leader +25lvl solo
Cycylops +15lvl solo
Ghouls +8 lvl solo

Suchy 04-09-2004 20:14

Najlepszy jest Demon... :)

Najlepszy jest Demon a najczesciej mnie wkurza cyc... Zawsze jak go bije to nic mi z niego nie wypada X(

Zaha'Linth 06-09-2004 09:21

Najbardziej opłacalnymi stworami są Dragon Lord, Hero i Demon...
Wszystkie zostawiają super loot.

Najmniej opłacalne są chyba Warlock'i ponieważ baaaardzo rzadko zostawiają coś mocniejszego a są super trudne do zabicia i dlatego nikt na nich nie expuje i nie lootuje (Tylko na questach).

PiXik 06-09-2004 15:04

Najbardziej opłacalny potwór to demon a najmniej to snake/i wszystko czego snie da się otowrzyć i nie ma lotaxd

Tuhamid 09-09-2004 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res
Wg mnie na mojim lvl.17 i gownianych skillach 45\41 knighta najlepiej zbierać kase na dwarfach-dwarfach soldierach(trafia sie battle axe 80p dwarven shield 200-250gp i inne gowienka ;) )

dobre tez są roty bo gubią duzo kasy i wypada mac i sword ktory w sklepie sprzedasz

dobre tez sa bh bo wypada duzo kasy czasem sie m star 200 gp lub two hand trafi :D

Cyklopy Huntery fire devile odpadają bo gubią tylko zarcie (przewarznie) i kase

Ja jak miałem druida to na Dwarfy Guardy ale z summonami zawsze se DSa przywolalem i wymiatal :berserk: :berserk:

Tuhamid 09-09-2004 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Suchy
Najlepszy jest Demon a najczesciej mnie wkurza cyc... Zawsze jak go bije to nic mi z niego nie wypada X(

Nigdy na cyce nie pujde bo sa beznadziejne dla knighta(tak mi sie wydaje)to stworki dla palka tak samo jak DSy

Fergus Mac Roth 12-09-2004 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tuhamid
Nigdy na cyce nie pujde bo sa beznadziejne dla knighta(tak mi sie wydaje)to stworki dla palka tak samo jak DSy

Ja na cycach robie 50k expa w 1,5 godz w cyclopis (jak jest pusto) i idzie 1,5 bp uhów a gram knightem. Loot nie taki tragiczny zawsze pare halabard wypadnie, kilka battle shieldów i dark helmetów + bp złota.

Cyc to wspnialy potwór na expienie dla knighta ze skillami 70/70

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:25.