Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Polska muzyka- teraz i kiedyś. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=101800)

Nup Mage 11-11-2006 19:31

Cytuj:

Nie ma się co dziwić jak to dziesięć razy dziennie
Leci na polskim MTV
Nasz sampel przerażony
Budzi się z krzykiem i z nadzieją
Że ktoś wreszcie zrobi z niego muzykę
Ktoś go odnajdzie wśród przesterów i sprzężeń
Więc producencie wstydź się i
Łona, nawet jeśli nie lubisz hip-hopu to polubisz, chociaż jak dla mnie to po prostu niezła nawijka bez nadmiaru kurwa i hwdp.

Kele 11-11-2006 19:38

Polski rock, punk, metal i alternatywa są naprawde na ciekawym poziomie. Czego oczekiwałeś po medialnym ścierwie? ;-)

Karrith 11-11-2006 19:39

kichakichakicha

Rethfing on Aldora 11-11-2006 19:40

Dody warto słuchać, ale tylko dla teledysków. Od czego mamy na pilocie regulację głośności? Po to żeby ją wyciszyć ^^

Dan the Automator 11-11-2006 19:45

Odnosnie polskiej sceny metalowej - fakt, jest niezła, cała masa równych zespołów, pokroju Vader, Trauma, Disenter, troche "wiecej niż równych" np Witchmaster, Behemoth, Azarath... tyle że mało odkrywczych zespołów. Oprócz Blindead i zespołow z "rodziny Kobongu", wiekszość to przejmowanie wzorców z innych krajów

@Ghost
+Kapela ze Wsi Warszawa, Skalpel, Lost :-)

Dr.Unknown 11-11-2006 20:02

Cytuj:

+ Pentallica (;-))
Rotfl, zapomniałeś o Obrońcach Hardkoru.

Muzyka musi trafiać w gusta mas.

Ajco 11-11-2006 20:08

Mówicie, że hiphop opiera się na "kurwa bóg cipa" (przepraszam za przeklenstwa ale cytuję co nawet nie jest grzechem wg kosciola katolickiego) a tak naprawde gówno wiecie :)

Co do metalu polskiego to nie wiem, nie slucham, ale obilo mi sie ze są znani za granicą :) Gratuluje im sukcesu.

Doda wg mnie jest glupia, ale calkiem ladnie spiewa i do tego ladnie wyglada :)

Mandaryna ani ładnie nie wygląda ani nie śpiewa :P

Khazar 11-11-2006 20:09

Dobo, strefa polskiego rocku / punk rocku też ma się nieźle.

Mnie w hip-hopie najbardziej denerwują kolejne piosenki, jak to cięzko się żyje na blokowiskach, żę na chleb nie ma, które śpiewają kolesie, któży zapomnieli schować swojego łańcucha za 2 tys złotych czy zegarka za tyle samo. To jest śmieszne. Lub inne teksty takie jak piosenka "Anal terror" - z tej to przynajmniej zrobiliśmy sobie pośmiewisko :P

W radiu na prawdę nie ma co słuchać - zgadzam się z tym. Albo jakiś polski chłam typu Mandaryna albo 15-20. letnie "hiciory". Ogólnie dobrze trzymało się jeszcze radio BIS, ale coś słyszałem, że ma wyjść nakaz losowania przez system piosenki, jaka za chwilę ma polecieć, i już BIS upadnie...

A jeszcze co do polskiej muzyki, to autor tematu wymienił wśród DAWNYCH polskich sław T.Love, jakby nagle wszyscy umarli i przestali tworzyć. Akurat oni jeszcze dobrze się trzymają.

Aha, i ze swojej strony polecam zespół B.E.T.H.

Matek 11-11-2006 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khazar (Post 1074430)
Mnie w hip-hopie najbardziej denerwują kolejne piosenki, jak to cięzko się żyje na blokowiskach, żę na chleb nie ma, które śpiewają kolesie, któży zapomnieli schować swojego łańcucha za 2 tys złotych czy zegarka za tyle samo. To jest śmieszne. Lub inne teksty takie jak piosenka "Anal terror" - z tej to przynajmniej zrobiliśmy sobie pośmiewisko :P

Bardziej smieszne niz to o czym spiewaja kapele bm/dm? Nie sadze:)

Khazar 11-11-2006 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek (Post 1074437)

Ja tu wskazałem tylko śmieszność tego kontrastu, gdzie koleś obwieszony ciuchami i "sprzętem" za półroczną pensję przeciętnego Polaka śpiewa, że trudno na blokowiskach jest i na chleb nie ma.

De'sH 11-11-2006 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith (Post 1074349)
jesli dla ciebie dobre zespoly to te ktore sa znane to wspolczuje.
a behemoth jest znany po czesci dlatego poniewaz ma teksty antyreligijne i ogolnie takie zle i buntownicze (nie mowie ze wylacznie na tym sie opiera ich slawa, poniewaz sam ich lubie czasem sluchac, ale to tez jest powod)

btw. kto z krakowa idzie na Come?

umiesz czytac : S? czy potrzeba jakis poradnik? jak nie rozumiesz co napisalem to przeczytaj drugi raz, i trzeci i kurwa enty... az skumasz

Cytuj:

Łona, nawet jeśli nie lubisz hip-hopu to polubisz, chociaż jak dla mnie to po prostu niezła nawijka bez nadmiaru kurwa i hwdp.
zalosne, ale masz szczescie, zagoscisz w moim podpisie : ]

M@rcin 11-11-2006 20:25

hmm polscy artysci których słucham
Behemoth, Vader, Vesania, Azarath, Hunter , Dezerter czasem Defekt Mózgu i moze cos jeszcze czego teraz nie pamietam ;p polscy artyści są naprawde bardzo dobrzy w tym co robia Blog 27 w tworzeniu autentycznego shitu Behemoth w tworzeniu ciężkiej dobrej muzy ... =D

Gromnjir 11-11-2006 20:26

Ale glupoty pierdolicie ;)

http://www.metal-observer.com/articl...d=5&a=lc&c=108

Do wyboru, do koloru. Czesci tych kapel jeszcze nie znam, ale zapewniam, ze wiekszosc kopie dupe ;) Nalezy dolozyc tam jeszcze m.in. Azarath, pare innych i wogle bylo by ladnie :>

Nosferatu 11-11-2006 20:41

Z polskiego metalu jeszcze Kat jest a w sumie byl o ktorym nikt nie wspomnial ;>

Eivrel 11-11-2006 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez De'sH
Ale zeby dostrzec to w czym jestesmy dobrzy trzeba byc choc troche inteligentnym... niestety w chuj spoleczenstwa to kretyni i imbecyle... patrz panowie z niezbyt wybujala fryzura, moherowe berety itp.

Z tym że muzyka jest dla wszystkich. Mają prawo jej słuchać zarówno inteligentni jak i kretyni i imbecyle.
Niestety...

Irons 11-11-2006 21:03

Dlatego, ze muzyka jest dla wszystkich, powstaje takie ścierwo jak "Blog 27"
I psuje takie cos polską muzykę, czy tego chcemy czy nie.

Walekifa 11-11-2006 21:05

AAAAjajajaj. Jak ja to kocham :) Stereotypy... Wy na nich jedziecie,nie my.
Polski hip hop-gówno,ścierwo..................................... .................................................. ....tandeta.

Powiem szczerze,dziwicie się potem że was zaczepiają na ulicy? Według mnie nie robią tego dla tego,że macie długie włosy,tylko dlatego,że macie takie zdanie o muzyce, którą kochają ,więc wyzywając ją wyzywacie ich (przynajmniej tak jest w moich kręgach) I kocham tą nienawiśc...

Słucham metalu = hip hop gówno
Słucham hip hopu = metal gówno.

LAME.

I przepraszam za offtopic mały,ale nie lubie takiego gadania.....

Shinjix 11-11-2006 21:25

Ja tylko ostrzegam, ze jak to sie zamieni w wojne metal - hip hop, to sie temat zamknie i rozda banany. ;)

De'sH 11-11-2006 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 1074630)
Ja tylko ostrzegam, ze jak to sie zamieni w wojne metal - hip hop, to sie temat zamknie i rozda banany. ;)

rasizm muzyczny? fan hh? : >

Ghost Nieudany 11-11-2006 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek (Post 1074437)

Tak to jest, jak się spotka dwóch muzycznych ignorantów - tyle, że jeden pierdzieli głupoty o hip-hopie, a drugi o death metalu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nosferatu
Z polskiego metalu jeszcze Kat jest a w sumie byl o ktorym nikt nie wspomnial ;>

Miały być dobre kapele.

@Dobo
+ Muzykoterapia + 1125 + Apteka + Kanał Audytywny + Lao Che + Lech Janerka

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:40.