![]() |
Cytuj:
|
Można kupić iPod'a, 80 GB chyba każdemu wystarczy. Ja mam SanDisk 512 MB i dodatkowo karta SD 512 MB. Wystarczy mi :P.
|
Za to prędzej ukradną Ci mp3 niż discman.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Można kupić iPody z 80-gigową pamięcią, przeciętny odtwarzacz z Creative ma jakieś 20GB na pokładzie. Tyle, że większość jest droga. Ale mnie np. absolutnie zadowala empetrójka z 256MB pamięci, nie ma sensu kupować discmana, jeśli zamierzasz zapętlać jedną płytę. Cytuj:
b) Tak, już widzę, jak nagrywasz np. 10GB kolekcji ulubionej muzyki na płyty CD i nosisz to wszystko ze sobą. Aczkolwiek, są odpowiednio tańsze od odtwarzaczy mp3. |
Mam mp3 playera i disc mana odtwarzajacego mp3. Z mp3 playera korzystam praktycznie codziennie podczas jazdy do szkoly, jest poreczny, miesci sie w kieszeni wiec ogolnie no problem. Disc man to tylko powiedzmy na wakacje czy dluzsze wyjazdy no bo ofkorz chodzi o pojemnosc, 500 mega raczej na 2 tygodnie nie starczy :]
Edit: moj mp3 player 512 mb jest taki wytarty, wysluzony i stary ze nie wiem czy komukolwiek chcialoby sie go krasc i czy ktokolwiek dlaby rade go sprzedac ;] |
Chyba Discman, można zaszpanować przed kolegami, jak podłączysz do głośnika i puścisz na głos, ale MP3 ma wiele opcji, może służyć jako dysk do przenoszenia plików, można czytać różne teksty (jak ktoś umie), nagrywać, słuchać radia i inne takie bajery. A więc MP3.
|
@up
Do empetri podłączasz wzmacniacz + głośniki i jaki tu problem?. Ja jak siedze w swoim pokoju, to tylko w taki sposób słucham. Od 4 lat jadę na MuVo'ach Creativa (128MB -> 256MB -> teraz 512MB) i jestem bardzo zadowolony. Nieźle muzyke odtwarzają i mają regulowany equalizer. Wypas. Wolę empetri. |
Nawet wzmacniacza nie trzeba, ale dość cicho będzie.
|
Moim faworytem jest mp3 player, nawet na dluzsze wypady, dlaczego? Powiedzcie tak szczerze, jesli jedziecie gdzies na jakies wczasy, to z reguly w poblizu jest jakies miasto Nawet jesli sa to dluzsze czasy, mozna miec ze soba plyty z muzyka i po prostu pojsc do kafejki, zaplacic zlotowke za pietnastominutowa sesje i zgrac co trzeba. Jezeli w poblizu mieszka kolega badz ktos z rodziny, ma w domu peceta, jest jeszcze prosciej.
Nie wspominajac juz o wytrzymalosci discman vs mp3playah. |
@wątek z 7GB muzyki na płytach:
no dlatego mówie: jak zależy mi, żeby mieć dużo muzyki przy sobie (np. podczas podróży) to lepszym rozwiązaniem jest imo discman, bo w samochodzie ta przestrzeń nie robi wielkiej różnicy, a rozwiązanie jest zdecydowanie tańsze. Ale jak chce posłuchać, np. podczas jaxdy na rowerze, to zdecydowanie MP3. |
to zależy jak jedziesz np. na wycieczke 2 tyg to discman
a jak np. jedziesz autobusem do szkoły to mp3 player |
MP3 ze względu na mały rozmiar. Miałem to i to i z mp3 jestem o wiele bardziej zadowolony.
A co do 7 gb muzyki... No cóż będziesz musiał (tak jak ja :P) nauczyć się wybierać najlepsze z najlepszych z danej kategorii :D |
Nikt tu chyba nie wspomniał o żywotności baterii. W mp3 nie ma żadnych ruchomych części, więc pobór jest o wiele mniejszy. B)
|
Zdecydowanie mp3 player, jest mniejszy bardziej ergonomiczny (bateria/e na dłużej starczają) i daje większe możliwości (więcej muzyki można wrzucić, już za niewielką cenę można kupić stosunkowo dobry mp3 player 1gb) , mniej zajmuje miejsca niż discman. A co 7gb płyt to i tak raczej tego wszystkiego nie będziesz słuchał, chyba że wybierasz się na podróż dookoła świata lub jesteś wybredny i musisz mieć całą muzę przy sobie.
|
Właśnie znalazłem mojego Discman'a! Myślałem, że nie działa, ale nowe baterie zdziałały cuda! To dość drogi model, tzn wtedy, kiedy był kupiony (bodajże 600~700 zł), bateria trzyma długo, ma radio, obsługuje mp3 oraz ma 3 możliwe jakości odtwarzania. Jest boski, no i ma jednak ten urok.
|
re
Ja mam iPoda Shuffle 1gb i mi zupelnie wystarcza. Discman odpada bo nie da sie z nim chodzic, zcina sie jak sie ruszy.
|
A, i jeszcze jedno: Audio jest znacznie lepszej jakości niż *.mp3.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:19. |