Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Depo na Rookgardzie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103532)

Uther92 25-11-2006 10:13

Eee...Każda postać dostanie konto bankowe.

Adix40 25-11-2006 10:31

Tylko że będzie głupio jak bank powstanie dla Premiosów. Chodzi mi że może powstać na PACC zone! :(

Zillek Edonek 25-11-2006 10:34

Bank będzie dostępny dla wszystkich graczy. To głupi pomysł w stosunku do Rookstayerów ale dla zwykłych graczy przydatne bo pc są lżejsze i mają większą wartość niż gp. Jak komuś nie pasuje, że jest na rooku pełno Noobstayerów to niech se wyjdzie na main albo zacznie ich trapować.

Pholtus 25-11-2006 10:58

Osobiście uważam, że jeśli dodadzą ten Bank, to będzie nowy NPC, co za tym idzie może nowy addon ;). Jak ktoś wyżej powiedział możliwe, że będzie jakis nowy sklepik:)

@Edit

Nareszcie będzie kanał trade rookgaardu;), nie będe musial ciągle krzyczeć mojego offerta, od tej pory będe sie czuł na rooku, jak na mainie:D

nosane 25-11-2006 12:11

Dlaczego wszyscy rozpaczają, że platynki stracą na wartości? Gdzie tam jest napisane, że możliwe będzie wymienianie pieniędzy?
Cytuj:

deponowanie, wybieranie i transferowanie
Ani słowa o wymianie. Do zamiany waluty są już odpowiedni NPCe... Dlatego według mnie, nie ma co panikować i na gwałt sprzedawać platynek ;).

Jeśli jednak okazałoby się, że taka wymiana będzie możliwa, na pewno nie zadowoli to żadnego rookstayera ;). Chociaż, swoją drogą, ja i tak straciłem swoje platynki z powodu nie logowania się na depo-chary :P. Nie mogli pomyśleć o tym wcześniej? :D.

L. W. 25-11-2006 12:55

Jeżeli chodzi o depo... depo na itemy na pewno nie będzie! (chyba że nie będzie można nic tam z maina wysyłać) a jeśli będzie to znaczy że:
1. Cipy chcą żebyśmy jak najszybciej przeszli rooka
2. albo napiły się za dużo 100% xD

Mortus_Wybuchowy 25-11-2006 13:10

Wow!

Jak pojawi się bank to juz nikt nie kupi platyn ktore nam sie udalo zdobyc sprzedawając itemy w sklepie! Wtedy mniej sie zarabia:(

Wicky_PL 25-11-2006 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzzik (Post 1095773)
Witam. Na Tibia.pl został zamieszczony news o tym, że nowy update przyniesie Depo na naszym Rookgardzie. Ja szczerze bardzo się cieszę i myśle, że lepsze jest to niż ciągłe przerzucanie itemów do naszych "Depot Charów." A co wy o tym sądzicie ?

OMG! Bedzie bank(czytanie ze zrozumieniem sie klania) czyli bedzie mozna gold na platynki (ewentualnie na crystale:D) nic wiecej... Spojzcie w carlin jest Pewna postać ; Eva i obok tego miejsca gdzie ona jest tabliczka , przeczytajcie ją i pisze BOT-Bank of tibia (:evul: :evul: )

TO NIE BEDZIE DEPO!

Nagrix 25-11-2006 13:55

Ja popieram bank, ale kto powiedział, że będzie tam można zamieniać pieniądze? Możliwe, że bank na rooku będzie służył tylko do deponowania i podejmowania gotówki...

Hynu 25-11-2006 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wicky_PL (Post 1097131)
OMG! Bedzie bank(czytanie ze zrozumieniem sie klania) czyli bedzie mozna gold na platynki (ewentualnie na crystale:D) nic wiecej... Spojzcie w carlin jest Pewna postać ; Eva i obok tego miejsca gdzie ona jest tabliczka , przeczytajcie ją i pisze BOT-Bank of tibia (:evul: :evul: )

TO NIE BEDZIE DEPO!

Mhm to będzie raczej inny bank...
Uważam przekonania Nosane za słuszne

karłowaci 25-11-2006 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 1095862)
@up:

Czyli to będzie coś jak 'depo'. Jednak narazie możemy gdybać.

To nie będzie jak dp poniewarz jak w tym banku będzie 1 npc to zawsze będą straszne kolejki i trudno będzie się tam dostać i nie będzie mozna tam trzymać itemów

@edit
Zillek Edonek
to nie będzie taki bank typu zamiana na platynki. Zauważyłem, że w niusie napisali, że na mainie też powstanie bank(a poco mieli by stawiać nowy bank jeśli jeden już jest)Czyli będzie można tam przechowywać kase. Może będzie nawet oprocentowanie ?? XD

Khunda 26-11-2006 12:05

Nikt nie powiedział że w banku będzie można wymieniać pieniądze na platynki i crystalki. Może będzie to "depo" do którego wkłada się tylko kasę? Nie wiem jak może to wyglądać... ale cc na roku to przesada ;\

@up

ohh, telepatia xD

MixerQ 26-11-2006 12:16

Hiho all. Moim zdaniem gdyby ~było depo na rooku to by były 3 lockery na krzyż.
@up No właśnie cczyzby CipSOFT dostrzegł potencjał rooka.
Pzdr

Zillek Edonek 26-11-2006 12:17

2x@Up
Depozyt będzie , tak samo jak wymiana pieniędzy...
Cytuj:

Od teraz możliwe będzie deponowanie, wybieranie i transferowanie całej ciężko zarobionej gotówki w każdym z miast.

Pholtus 26-11-2006 13:11

Afff

@UP

OMG cytujesz, a sam nie wiesz co piszesz :|. Hmm, może Ci to uproszcze:
Deponowanie - będziesz mógł zostawiać tylko i wyłącznie kase (0 itemów)
Wybieranie - poprostu podejmujesz kwotę, którą wpłaciłeś
Transferowanie - nie jestem pewien, ale chodzi chyba o to, że będziesz mógł wysyłać gotówkę do poszczególnych miast

Jak widzisz, nigdzie nie napisali o tym, że będzie można wymieniać gp->pc->cc. Zapewne bank będzie nieustannie blokowany, bo noobki będą miały nowe miejsca pracy...

Bardzo przydatnym dodatkiem będzie "Dziennik zadań", mam nadzieję że dodadzą go również na naszej małej wysepce;)

Nie wiem jak wy, ale moim zdaniem powinni dodać jakis nowy addon na rooku, bo osobiście mam juz 2 addony, ale pewnie na innych światach mają już wszystkie dodatki.

Zillek Edonek 26-11-2006 13:20

@Up
Omg! Tak , doskonale wiem co pisze i wiem , że można będzie składać depozyt w postaci pieniędzy bo to bank -.-'
A jak nie wiesz co znaczy "Transferować" to sprawdź w słowniku -.-' To z addonami źle przeczytałem więc to olej.

@Down
To dobrze , że wiesz ale nie wyjeżdżaj mi u z tekstami, że nie wiem co cytuje.

@Topic
Skoro sądzicie , że nie będzie można w nim wymieniać kasy to ok bo będzie trudniej zdobyć pc... Tylko co to za bank , w którym nie można zamienić kasy?

Pholtus 26-11-2006 13:25

Ehhh

@up

Ehhh poważnie coś ci siadło na oczy, ja mówiłem że na rooku są 2 addony?
Jak coś to ja mówiłem, że ja mam 2 addony...

Wiem co to znaczy Transfer, ale nie mam pojęcia co oni mają na myśli z tym transferem...

@Edit

No, dobrze że sie poprawiłeś z tymi addonami...

Raxev 26-11-2006 13:26

Myślę, że pisząc "transferować" mieli na myśli wysyłanie pieniędzy do ludzi na ich konta bankowe lub do banków w innych miastach.

Vantage 26-11-2006 13:35

Hej, ale mam nadzieję, że na rooku nie bedzie można, jak to ładnie nazywacie "transferować". Bo jeżeli z maina na rook bedzie dało się wysyłać jakieś przelewy... to bedzie lipa jak ta sosna :/

Zillek Edonek 26-11-2006 13:40

@Up
Niby dlaczego? Jeśli jakiś Rookstayer będzie potrzebował pieniedzy na rook , a będzie miał sporo na mian to będzie dla niego zbawienie.
@Down
E tam, np jeśli ma się pełno kasy i jest za ciężka to pewnie by się przydało przesłać ja z rook na main i wziąść inne śmieci... CipSoft może o tym pomyślał , i zrobił takie coś...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:10.