Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Mapa Respawnu by Hegemmon (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10580)

faq 31-08-2004 17:33

Swietna robota...dzieki w imieniu wszystkich newbies :D

Co do propozycji z jeszcze dokladniejsza mapa...jestem absolutnie na nie :D
Fajnie wiedziec jaki mobek gdzie mniej wiecej jest (urchronic to moze przed niepotrzebna smiercia) ale...podawanie polozenia z dokladnascia satelitarna ;) to lekka przesada...Niedlugo ludzie beda chcieli numer buta huntera albo rozpietosc skrzydel dragona...troche mi sie chce smiac, jak widze postawe niektorych ludzi (bez obrazy) Najlepiej jak wam wszystko podac na tacy...jesli wszystko znajdziecie na forum/stronkach to co wlasciwie robicie w samej grze ????
I gdzie przyjemnosc odkrywania ? Gdzie dreszczyk emocji ? Co za poczwara wyjdzie zza zakretu ? :D No ale robcie co chcecie jesli bawi Was jedynie wpatrywanie sie w zmieniajace sie cyferki expa/skilli i rosnacy zapas golda w depo to Wasza sprawa...milej bezmyslnej zabawy zycze...
I na koniec nie bierzcie tego do siebie...nie chcialem nikogo urazic ale napisalem tylko to co lezalo mi na watrobie...

pozdrawiam...

Gremlin 01-09-2004 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hegemmon
Gremlin:
fakt o tym zapomniałem tylko jak ja mogłem? przecież dobrze o tym wiedziałem

Nie bardzo wiem o ktory fakt chodzi ale dziekuje bardzo.

Cytuj:

To by wymagało znacznie bardziej wnikliwego oblukiwania mapy. Można by to zrobić w formie skrypku,
Mozna nazwy potworow zrobic w 3 roznych kolorach :)

Cytuj:

Po opublikowaniu tego filmu ten zaciszny zakątek nie był już wcale taki zaciszny
Niemniej jednak zastanowię się nad tym pomysłem z TMV.
Dlatego bojkotowalem jakiekolwiek pruby wypisania dokladnych spawnow.
A tak jak tutaj to jest tylko wspazowka czego sie zpodziewac... np Idac do MotLS (teraz sio i bo was Warlocki zabija, zdala od rotow :) ).

kidler 01-09-2004 19:07

W Ghost landzie pod ziemia, troche daleko ale na 100000000000% jest Giant Spider. Wiem po padlem na nim.

Rothes 01-09-2004 19:48

Cytuj:

Cytuj:

2: dodaj gsy pod ziemia i banshe (chyba bo stanełem z koleami na drugiej bramie [mielismy około 30 stych lvli :) )
sorka ale podales tyle błędnych informacji, że nie jestem tego pewien i jeśli ktoś by mógłto proszę o potwierdzenie.
Cytuj:

W Ghost landzie pod ziemia, troche daleko ale na 100000000000% jest Giant Spider. Wiem po padlem na nim.
Ja również potwierdzam to, ponieważ podczas mojej pierwszej (i jedynej :P) wizyty w ghostlandzie razem z kumplem weszliśmy do bardzo małej komnaty z gs-em, której wejście było w dodatku zamknięte kratą i aby ją otworzyć trzeba zabić jego (albo jakimś cudem przejść szybko i przeżyć, ale dla sorców bliski kontakt z nim jest zabójczy :P) i pociągnąc za dźwignię. Niestety nam się to nie udało...

Esio 01-09-2004 20:27

<BRAWO>

Brawo dla tego czlowieka. Siema odwaliles kawal super roboty. Twoje wypociny na pewno przydadza sie osoba wchodzacym na mainland ale nie tylko ci bardziej doswiadczeni gracze tez skorzystaja z twojego rewelacyjnego pomyslu. Zeby jeszcze byla repka napewno za ten artykul dostal bys kilka plusow, ja tez bym cie obdarowal plusem. Jednak chcem powiedziec ze na ghoust landzie jest jeszcze jeden potezny potwor a mianowicie GS. Jesli zejdziesz za nisko trafisz do jaskini sam na sam z gs i oczywisice poison spiderami. Nie da raday z tamtad uciec poniewaz wejscie to gorka, a kiedy zejdziesz na dol na gorce pojawiaja sie kraty i albo musisz pokonac gs jesli masz na to sily albo niestety dednac. A wiec korekta wyglada tak:

2. Ghoust Land:

Poziomy wyżej: ~brak~

Na powierzchni: Rat, Cave Rat, Poison Spider oraz Slime

Pod ziemią: Cave Rat, Scorpion, Skeleton, Ghoul, Fire Devil, Demon Skeleton oraz Giant Spider

Generville 01-09-2004 20:38

Małe korekty

Nr. 19 - pod powierzchnią są jeszcze: ghoul, poison spider, cave rat

Nad Amazon Camp'em na powierzchni jest chatka huntera (całkiem miłe miejsce :P)

W nr. 43 popraw Giant Spiker na Giant Spider ;)

PS. Wszystko jest na 100% pewne

Raczeq 01-09-2004 21:14

2. Dodaj stalkera, gs-a, wild warriora,-- pod ziemia of course
3. na powierzchni amazonki..., golbliny .... pod elf scout,wild warriors,orc berserker,stone golem,wszystkie minosy,orc warrior,shamany,slimy,cyclopy,
12. pod jest fe i geomancer
17.Mino magi ,Mino archery,Mino guardy
22.Roty,Slimy, mino magi , ghule szkielety
dsy , pod ziemia ghule szkilety tez na powierzchni,scorpiony
26. Dragi....
27c. skorpiony
38. ghost
39. ghost
43.Stalker
44.Ds-y,Mumie...Ghule
48.Hellgate , gs plx ,beholder, scorpions
Vienio jak cos mi sie przzypomni dam ci znac narazie niechce mi sie myslec xD
To wszystko co napisalem jest sprawdzone moge opisac resp tych potoworow w tych miejscach....

elmo_us 03-09-2004 22:17

Holernie dobra mapka musze pochwalic ale dodaj do podziemi pustyni beholdera

Ashlon 04-09-2004 09:16

@Hermioneczka : lolz, kolejny glupi temat ze smokami -.- Wez idz sie lecz, bo smok moze ci komputer zjesc.Smok na rooku, problem z "ujazmieniem" smoka...lolz
@Hegemonn : blad natury czysto technicznej : punkty numer 38 i 39 bodajze, to nie jest "ghostland", tylko Drefia lub ruiny Drefii. Wiem, ze 99% zainteresowanych nie zwroci na to uwagi, ale zawsze jest ten 1% ;) Ja w kazdym razie jestem milosnikiem Drefi, wiec prosze o poprawe! ^^

Th4ron 05-09-2004 15:35

Za***ista robota. Wielkie dzieki.

PeNTiaK 05-09-2004 16:54

W outlaw camp na powierzchni jest jesszcze hunter

MatKus 07-09-2004 12:24

O mamo, aż mnie w dołku ściska, jak pomyślę, że przydało by to wszystko na stronę przepisać. Czy jest ktoś chętny, kto by to zrobił? (mi się nie chce... oj jak mi się nie chce :( )
Trza by zrobić plik, który będzie wyglądał tak :
Kod:

<?PHP
$map_image='respawn.gif';
$map_name=Mapa respawnu';
$map_about='Tutaj jakiś opis ogólny, kto nad tym pracował itd.';

$mapitem['1']='Lodowe wyspy. <br>
<b>Poziomy wyżej</b>: Frost Troll oraz Winter Wolf.<br>
<b>Na powierzchni</b>: Frost Troll, Winter Wolf oraz Polar Bear.<br>
<b>Pod ziemią</b>: Bug, Troll, Frost Troll, Orc, Rotworm, Orc Spearmen, Orc Warrior, Minotaur, Minotaur Archer, Slime, Beholder, Minotaur Mage, Minotaur Guard oraz Fire Elemental';
(tutaj tak samo następne punkty mapy)
?>

Jeśli nazwy potworów dodatkowo miały by być linkami do potworków, to trza je zrobić na zasadzie <a href="http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=XXX">Nazwa potwora</a> Gdzie XXX to numer potworka (jak się kliknie na link na liście potworów, to widać)

I co gorsza, takie coś trzeba by zrobić w 2 językach - po polsku, i po angielsku :(

Hegemmon 07-09-2004 17:32

Matkus sie nie przejmuj ja potem sie tym zajme bo teraz to zrobilem ta mapke od nowa na tej co ty mi dales
w sumie jest teraz 96 punktow, ktore musze teraz wnikliwiej opisac a potem zrobie to w kodzie html ;) ae zemiana na jezyk angielski bedzie dosc klopotliwie ale w Wordzie jest taka fajna opcja znajdź i zastąp :D
narazie to idie sie wyżyc w HB na zmasakrowanym erwe ;)
Pozdrowienia :P

Lisek12 07-09-2004 21:24

Mam małą prośbę przy punkcie 54 wyczytałem wierzę. Czy mógłby ktoś napisać w jakiej kolejności te potworki występują. Np.:Na +1 mamy stalkera. Nie wiem czy tak faktycznie jest a boje sie sam sprawdzać. ;)

Hegemmon 08-09-2004 13:52

Na ziemi są tylko skeletony chyba
na 1 lvl nie pamiętam ale stalkerow nie ma.
na drugim i trzecim sa stalkery + ds-y i chyba jeszcze ghoule jak dobrze pamiętam. na 4 jest wybuchowa niespodzianka ;)

Mati Crusher 13-09-2004 11:27

12punkt poziomy wyzej dopisz zwykle spidery male gufno ale jak poradnik ma byc dokladny...

Ivellos 16-09-2004 12:07

wkoncu jakas dobra mapa respawnu oczywiscie gdzieniegdzie sa male niedociagnecia ale i tak mu sie podoba pozdro

Kaplan Krovek 21-09-2004 20:10

Huh, podziwiam za wklad pracy...
Mam nadzieje ze w przyszlosci ta mapka bedzie jeszcze lepsza :)

I jeszcze 1 male pytanko: tam gdzie sa orc ridery, zerki biegaja blisko? Bo jak tam kiedys bylem, to zadnego nie zauweazylem... a bylaby to nie mila niespodzianka ;]

Hegemmon 22-09-2004 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaplan Krovek
Huh, podziwiam za wklad pracy...
Mam nadzieje ze w przyszlosci ta mapka bedzie jeszcze lepsza :)

I jeszcze 1 male pytanko: tam gdzie sa orc ridery, zerki biegaja blisko? Bo jak tam kiedys bylem, to zadnego nie zauweazylem... a bylaby to nie mila niespodzianka ;]

Dzięki
a co do pytania... które miejsce masz na myśli? bo w różnych miejscach różnie to bywa ;) ale jeśli chodzi o OF+Orc Land's to tam zerki są wszędzie ( czyt. chleb powszedni :P )
a co do topicu, to chcę tylko powiedzieć, że wasze wskazówki nie idą na marne, o nie :P. Teraz mam trochę mało czasu no i Tibia mi się trochę znudziła :( ale spox dam radę, dociągnę projekt do końca :P nowej mapki mam już opisane 30% punktów, a jest ich 96 i są poukładane ( mniej więcej) kolejno dzięki czemu nie powinno być problemów z namierzeniem konkretnego punktu na mapie.
Mam też małą prośbę. Czy mógłby mi się na PW zgłosić, jakiś doświadczony gracz często bywający w OF? nie mam czasu tam iść i zwiedzić obozy przy OF a nie wiem co tam dokładnie jest. Szczegóły na PW.

Grzybek 28-09-2004 22:28

do 2) GS w podziemiach i to jeszcze w pomieszczeniu z którego nie możesz się cofnąć; blokuje żelazna krata

zgadnijcie skąd wiem ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:02.