![]() |
Hmmm... Słyszałem juz gdzieś ze tą kusze można zdobyć z Dreamer Questa. Podobno jest tam do wyboru: Avenger (Atk:50 Def:38), lub Arcane Staff (Atk:50 Def:30) lub właśnie Arbalest (Atk:0 Def:0). Jeśli to jest prawdą to ta kusza musi miec moc porównywalną do Avengera i Arcane Staffa. Niemoże ona zwiększyć mocy boltów, daje +1 pole zasiegu (prawdopodobnie) więc chyba jedyną rzeczą jaką może zwiekszyć jest ...? częstotliwość strzelania??? 8o
|
Mało prawdopodobne,żeby zwiększała częstotliwośc strzelania, wymagałoby to zmian w silniku gry(obecnie każda tura ataku i obrony ma określoną długośc).
|
a jakim cudem niektore potworki potrafia strzelac 2-3 razy na ture? ( hunter, elf scout )
|
Potworki nie mają tak samo jak gracze.
|
Cytuj:
|
Arbalest
|
It's a stronger crossbow. The average damage seems to be a bit higher and it has a wider range (1 sqm). It also uses bolts as ammunition.
To jest silniejsza kusza. Srednia obrazen wydaje sie byc troszke wieksza i pole sasiegu wieksze o 1 sqm [kratke]. Tak samo uzywane sa bolty jako amunicja. Rowniez watpie ze pozwala na strzal 1-2 razy na ture bo nie bylo by balansu postaci. Jest starsznie duzo tematów o Arbalest i mozna poczytac od ludzi ktorzy mieli jakis kontak z nia a nie domyslaja sie co rzekomo moze robic. PZDR~ |
Istnieje również infernal bolt widział filmik na forum...
|
Cytuj:
|
ta kusza jest dostępna po tym update po wykonaniu nowego questa-chyba nie muszę mówić jakie 2 areny zostały dodane po update^^ kusza ma silniejsze obrażenia z boltów niż tradycyjny xbow-może nie znacznie silniejsze max hity ale o te 30-40 są większe i częstsze.W dodatku ta kusza jest jednoręka czyli można włożyć tarczę i ową kuszę
|
a te nowe i najsilniejsze bolty dostaje się za pewną rzecz wymienioną u pewnego npc.powiem tylko że ta rzecz wypada z np. demonów i to dosyć rzadko i się ją zanosi do npc i dostaje 10 tych boltów.bynajmniej nie chodzi mi o soul orby co się zamieniało u spoconego cyklopa na coś tylko o jeszcze inne
|
Moim skromnym zdaniem ta nowa broń bedzie tyle kosztować że nie będzie się jej opłacało kupować.
Zanim się dojdzie do 80lvl to troche minie... |
Cytuj:
ja też coś takiego słyszałem że ta kusza strzela podwójnymi boltami, ale czy to prawda czy fałsz, tego niewiem8o 8o 8o |
Cytuj:
Nikt raczej nie wykona tego questa na 80 lev, obejrzyj filmik to zobaczysz jaki hardcore tam jest. No jasne ze nie oplaca sie kupowac nowych broni, najlepiej jak knight chodzi do 100 lev z fire swordem a pozniej wykonuje anihila ... Ehh... n/c dla niekumatych to byla ironia ... |
Nową bronią do Arbalesta są Power Arrowsy, a kusza zwiększa nie zasięg jak inni mówili, bo kusza ma cały ekran, tylko większą celność w potwora i średnią hitów.
@Edit Nie można strzelać 2-3 razy na turę, bo to tylko potwory potrafią i z tego powstaję COMBO, bo one mają inne exhausted. @ Down To co kusza ma cały ekran,jesli to ma 1sqm więcej , to jeszcze potwora nie widzisz, a on pada?? @ 2x down A to srry |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
OLOL wkasnie pisze z klightem ktory jest po tym quescie... chce za to 2kk :D
|