![]() |
Wejdź sobie na stornę CIPsoftu - tam mas zile osóbpracuje, jaki mają przychód, itd
|
Wez poprawke na to, ze pacc nie istnieje od poczatku tibii, kiedys tibia byla w 100% darmowa. Poszukaj sobie a archiwum newsow na tibia.com kiedy dokladnie wprowadzono pacc.
|
Tak, wiem wspominano już o tym. Postaram się zrobić bardzo szczegółowy "raport", aczkolwiek to potrwa, bo ciężko znaleźć takie informacje.
|
aaa grrr bleh bleh zazdroscish im !!11oneone polaczkó11!!!oneone
temat ciekawy, fakt duzo tej kasy zbijaja ;p wymyslili to maja :D |
Fajny temat, jedna grupa uważa, że mówienie o dużej kasie to przejaw polskiej zawiści, druga twierdzi że polską zawiścią jest, mówienie o mówieniu o dużej kasie jako o zawiści.
Interpunkcje pewnie spieprzyłem, więc ogłaszam konkurs: Co miałem namyśli ;) @down Nagrody funduje CIP soft - najbogatsza firma świata. @edit enty Wpadłem na pomysł (sic), zrób raport o dochodach firmy Drom. Będzie się działo ;> |
@up,
Zwycięzca otrzymuje pacc na 6 miesięcy, mp3 1gb pojemności i firmową koszulkę :D |
zeby miec dokladne i prawdziwe dane trzeba by dorwac jakis wykres obrotow w danym roku, pozniej obliczyc podatek od tego i wyjdzie nam kwota netto... ale takie wykresy raczej nie istnieja
|
Istnieją, rzecz w tym, że nie mamy do nich dostępu.
|
To jest firma, a celem każdej firmy jest zarabianie na siebie. ;]
Pozdro. |
Cytuj:
To jest banan! tak? Cipsoft cojedynie moze sie plaszczyc przy microsofcie ;p. (ja tez ;o i wy!) To, ze ktos sie interesuje kto ile zarobil nie jest grzechem :>. To mie zaciekawilo i ile na tym zarabiaja. Tylko jedno mie gnebi... Jak to sie ma do innych firm. (ich zarobek) Czy jest duzy czy maly to pytanie do keplera. (kupca, posrednika) @off Mam zadanie.. musze przez 5 dni uzyskac z gieldy pienieznej wiecej niz na to wydalem (czyli 10k). trudne troche zadanie... narazie wyszlo mi 7k. (hmm fajny temat by powstal "zarabianie na gieldzie" oczywiscie naniwy XD) |
No fakt, wymyślili to mają. Ale w sumie jestem prawie pewien, iż w 1996, 4 studentów nie miało nawet najmniejszej nadziei, iż zarobią na tym GRUBE pieniądze. Teraz mogą spokojnie zamknąć firmę (co akurat wszystkim wyszłoby na zdrowie ;>), rozdzielić kasę i zamieszkać na karaibach w wielkich willach a'la David Beckham :)
|
Offtop:
Znam o wiele ładniejsze i fajniejsze domy niż te, które ma Beckham. Np. wolałbym mieszkać w Pałacu w Wersalu albo w Lubostroniu niż w jakiejś chatce na klifie należącej do przebrzmiałej gwiazdeczki. |
Cytuj:
80k osób * 19€ * 4 (4 pacce = 360 dni = rok paccowania) = 6,08mln € w tym roku. Z danych pochodzących ze strony CipSoft.com wiemy, że w poprzednim roku zarobili 4,04mln, 2004=2,76mln, 2003=0,81mln, 2002=0,15 2001=0,02 szacuję, że lata 1996-2000 można zamknąć na zysku 10'000 Całość dodajemy = 8mln (po zaokrągleniu w górę ponieważ uciąłem w w/w kwotach wszystko <10'000€) Porównajmy: Moje 8mln€ do twoich 23mln zł(5,7mln€)... które jest bardziej realne? Ocenę zostawię innym... p.s. Zysk na 1 dzień na rok 2006: 16,6k... jak to ma się do twoich 24zł(6k€)? |
@up,
Wszystko jest możliwe, każdy sposób obliczenia i tak do niczego nie prowadzi bo nie mamy informacji takich jak: -ile w np. 2001r. kosztował pacc -ile osób grało w Tibię i ile z nich miało pacca w ciągu 10 lat itp. @janek@, Chodzi o symulator "Resell.pl"? Pykam w to trochę czasu i z tych pierwszych 10k mam już koło 1mln. Gram 4 miesiące. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Niestety dowiedziałem się o tym fakcie po założeniu tematu.
|
Cytuj:
http://www.tibia.com/home/?subtopic=news-archive&id=96 Po drugie, liczba kopowanych Premium rosła systematycznie i wcale nie szybko... stąd średnio na rok od 1996 roku dochód nie osiągnął by nawet połowy podanej przez ciebie sumy! Tutaj jeszce coś, co może ci się przydać w obliczeniach: http://www.tibia.com/home/?subtopic=news-archive&id=286 Pozdro. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:14. |