Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Z "Ghoul" wyciągnięte (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107889)

Marcin24 28-12-2006 11:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 1155551)
A wytłumaczysz mi dlaczego nie w katana room? Bo ludzie poniżej 8lvla też chodzą na katane? Na carlin sword też chodzą a dali tam Shenga, jeśli nie o to Ci chodziło, to o co?

Właśnie dlatego że chodzą tam ludziska poniżej 8 lvl! Wszyscy by podedali. Jakby mieli otworzyć drogę to napewno nie zniszczyli by muru tylko zrobili by miejsce na pickowanie (albo coś w tym stylu).

Naithair 28-12-2006 11:42

@Tom the Tanner
Post Prodigy'ego jest zawarty w zbiorza, a Junihio udostępnił po prostu jego teorię na forum Rook Balanced.

Ameriov 28-12-2006 13:43

@Marcin24
No to skoro ghoul nie może być na katana, to dlaczego sheng jest na carlin? -.- "Prezciez tam chodza poniżej 8lvla"

Michaello 28-12-2006 14:02

@Up
Sheng jest na Carlin Sword Quest, poniewaz to jest lokacja z minosami (Mino Hell)... o.O Poza tym na MH znajduje sie Mino Mage- jego "Mistrz" :P

$oyer 28-12-2006 14:04

Tylko ze Sheng sie tam nie respi regularnie -.-
Ghul jest za sciana caly czas wiecj jak peknie to caly czas bedzie sie tam respil zaraz po zabicu.

Marcin24 28-12-2006 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 1156637)
@Marcin24
No to skoro ghoul nie może być na katana, to dlaczego sheng jest na carlin? -.- "Prezciez tam chodza poniżej 8lvla"

Kto na zdrowych zmysłach idzie na MH poniżej 8 lvla? Tam na full respie jest z 7-8 Minosów. A jeśli pójdzie w grupie to sobie poradzi z AS. Rozumiesz?

Ameriov 28-12-2006 18:05

Hmm... no wiesz ja sobie sam radze z 7lvlem na mh uciekając(a właściwie to uciekam tylko na ostatnim poziomie, bo przeciez wolfy i orki z poziomu wyżej można ropować), a gdyby w tym czasie był tam sheng, to napewno bym padł.

Edit: Michaello, jakim cudem MM jest mistrzem AP, ja tam słyszałem, że to AP jest bossem... To tak samo jak byś powiedział, że rat to mistrz munstera.

@down
Na moim servku jakoś nikt jeszcze nie zabił shenga więc nie wiedziałem. Ale w takim razie żaden z niego boss...

Alessandro Del Piero 28-12-2006 18:11

@up

Sheng wydaje odgłos, że strzeże sekretów swojego mistrza (czy jakoś tak), więc chyba chodzi o Mino Maga, który jest silniejszy od Shenga

Naithair 28-12-2006 18:39

Czemu wszystko zwraca się w stronę Mino Mage'a ?
Co do Ghoula. Jakby go wypuścili to chyba by nie latał gdzieś po Goblin Hell tylko tam, gdzie żył wcześniej...

LolnY 28-12-2006 19:22

Mój tekst :D Chodziło w nim o to, że ludzie snują teorię o kluczu do Ghoula. Ciekawe co zrobią z tym kluczem >_<

Marcin24 29-12-2006 17:36

Najdziwniejsze jest to że o Ghoulu nie ma żadnych pogłosek, żaden NPC nie mówi o Ghoulu (wsakże ja nic o nim nie słyszałem i nie czytałem).
Słyszałem gdzieś teorię że Ghoul był kiedyś częścią Katana Room Quest ale go zamurowali bo quest był za trudny.

dalione 06-01-2007 13:58

wiem ze to glupie ale moze dalo by sie kliknac na swojego sworda a potem na mur i tak kilka razy i moglby sie rozwalic chyba :D

Marcin24 06-01-2007 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dalione (Post 1177278)
wiem ze to glupie ale moze dalo by sie kliknac na swojego sworda a potem na mur i tak kilka razy i moglby sie rozwalic chyba :D

Myślisz że nikt tego nie próbował? Ja próbowałem z hatcheta, mace, katany, picka, ręką próbowałem i NIC. Nawet łopatą próbowałem przypieprzyć... też nic!

MagicSpray 06-01-2007 15:13

wy macie problemy. To wszystko zrobili dla ozdoby zeby nie wchodzic na maina tylko zostac no rooku i rozwiazac to zagadke i tyle;)

vNs'Cru 06-01-2007 16:49

na pewno cos w tym jest i na pewno nie dali mino maga i spike sworda dla ozdoby.
Jak Jest u Mino Maga Teleport = do wyjscia z jego pokoju mi sie zdaje
ze musi byc iny teleport ktorym mozna wejsc do mino maga pokoju
a tym oc jest uniego sie wychodzi z niego tak jest w questach na mainlandzie

Marcin24 06-01-2007 20:24

@up
Instynk to ONA więc MIAŁA rację
Dobra Magic Spray wyciągnął wszystkich z rytmu. A więc:
Czy ktoś wie co jest nad ghoulem lub pod?

Wolf-2437 07-01-2007 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1151169)
@up
Teoria całkiem niezła, są 3 groby 3 bohaterów, 3 ciała (z kluczem, kataną i vikingiem) pewnie było tak że jeden z bohaterów budował mur a tamci 2 walczyli z ghoulem. Gdy zginęli budującemu udało się zapędzić ghoula za ściane i go zamurować, zamknął drzwi do pomieszczenia przekładnią którą ukrył za filarem, drugie drzwi zamknął na klucz (4603) i wziął go ze sobą. Chciał uciec lecz był bardzo zmęczony i poraniony. Pomylił drogę, otoczyły go 2 Roty i zabiły (stąd ciało z kluczem). Ludzie wiedzieli że bohaterowie zginęli lecz tego że udalo się go zamurować nie przypuszcali. Zbudowali groby na powierzchni wyspy ponieważ bali się zejść w podziemia.
Nie pytajcie mnie o dowody ponieważ to tylko moja teoria.

hmm... mam też teorie że te 3 ludzie się ze soboą poklucily i sie zaczeli bic i z tych 3 ldzui został jeden i ukrył się za ścianą przed rotwormem ale był mocno raniony i zmarł a pużniej jakaś nadprzyrodzona moc orzywiła ich i teraz w katana room jest ten rotworm i 2 ludzie ( szkielety ) a za ścianą ten co się zamórował ( ghul )

to takie moje przypuszczenia tylko ( nie mam dowodów )

Marcin24 07-01-2007 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wolf-2437 (Post 1179542)
hmm... mam też teorie że te 3 ludzie się ze soboą poklucily i sie zaczeli bic i z tych 3 ldzui został jeden i ukrył się za ścianą przed rotwormem ale był mocno raniony i zmarł a pużniej jakaś nadprzyrodzona moc orzywiła ich i teraz w katana room jest ten rotworm i 2 ludzie ( szkielety ) a za ścianą ten co się zamórował ( ghul )

to takie moje przypuszczenia tylko ( nie mam dowodów )

A ciała? Skąd są ciała z kataną, vikingiem i kluczem skoro bohaterowie są potworami?
A ghoul? Napisałeś że był bardzo poraniony... to jak się mógł zamurować?

cFaniak 07-01-2007 20:59

Przeciez wiele ludzi przed wami probowalo tego questa i wogole... Kiedys byl klucz do mino maga (podobno) i ktos go nawet zabil(podobno). Moze po jakichs updateach CIPsoft zauwazy ze jest sporo rookstayerow i doda jakis masakrycznie trudny quest dla high lvlowcow, ale watpie. Przeciez Rookgaard jest do czego? Zeby przygotowac ludzi na maina... A jesli rozbuduja wyspe newbich, to mniej ludzi bedzie szlo na maina, i tak w reakcji lanuchowej nikt nie bedzie gral w Tibie. Temat wdlg. mnie jest bezsensowny, bo od kilkunastu updatow jest ciagle to samo.

abdull1 07-01-2007 21:24

ja ostatnio poznałem pewnego rookstayera który ma jakis program(domyślam się że nielegalny) dzięki któremu widzi piętra w dół/górę stojac na piętrze 0 jak go spotkam to z nim pogadam żeby poszukał jakiś ukrytych pomieszczeń

wszyscy wszędzie chcą kopać kilofami/łopatami a może trzeba gdzieś ropnąć
gdzieś może jest dobrze zakamuflowane górne pięterko(Ghoul/MM) i później już jest z górki

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:52.