Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Na temat "blog 27"! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=108835)

Bambuko 30-12-2006 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Max121 (Post 1163192)
trend(y/owaci)

O żesz, jaki suchar ;/

One są popularne i nie da się temu zaprzeczyć! Nie ważne, czyja jest wytwórnia, która wydaje ich płyty! Ważne, kto je kupuje!

BafiAndDracon 30-12-2006 19:54

eeeee:confused: a tak propo tej nagrody , ja osobiście uważam że jest bardzo dużo zespołów którrym ta nagroda nalezy się bardziejB)
Myśle że ich sukcesem jest dodawanie do płyt gadżetów i wysyłanie paczek do fanów , o ile tacy są... już wiece skąd sie wzieły nooby w tibi??TO ICH fani i tak są nauczeni i wcią żądają FrEE ITEmsków.
KONONOWICZ RULLEZZZZZZ CZY JAK MU TAM:evul:

Lasooch 30-12-2006 20:02

Eh, dzieci, bulwersujecie się. Fajna muza i tyle \m/

..::QRAS::.. 30-12-2006 20:08

/\ Daj panie spokoj

zauwazylem ze fani to rzesza ludzi w wieku 12-15 , podobnie jak moja siostra (wiek 14lat).

L P ROX

Smetana 30-12-2006 20:10

@up
L P to Linkin Park? Ja bym ten 'zespół' zaliczył do typu TH i Blog27 :P.

Rooker666 30-12-2006 20:22

2 idiotki wypromowane przez media tyle moge o nich powiedzieć.wyglądają gorzej niż bezdomni na dworcu a roshoofee dzieffczynki się na to nabierają i myślą że to jest ql.

Hieyan 30-12-2006 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana (Post 1163440)
@up
L P to Linkin Park? Ja bym ten 'zespół' zaliczył do typu TH i Blog27 :P.

Dla tego pana cały metr!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BafiAndDracon (Post 1163263)
z 2 ostatnimi się zgadzamB)

Ty naprawde wziąłeś post Kalda na serio?

Vil 30-12-2006 20:36

dlaczego nikt nie uprzedzil ze tu jakies fotki z rottena wrzucaja ;<

wyplulem kolacje jak to zobaczylem o_O

Disturbed i tak je zje.

slawekmag 30-12-2006 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1163436)
/\ Daj panie spokoj

zauwazylem ze fani to rzesza ludzi w wieku 12-15 , podobnie jak moja siostra (wiek 14lat).

L P ROX

ja mam 13 i wiekszosc moich rowiesnikow tego nie slucha. Slucha za to moja siostra i jej kolezanki (9 lat lol)

Zotemut 30-12-2006 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slawekmag (Post 1163721)
ja mam 13 i wiekszosc moich rowiesnikow tego nie slucha. Slucha za to moja siostra i jej kolezanki (9 lat lol)

Dlatego ich plyta nazywa sie, UWAGA! ZAJEBI*TA NAZWA:

<LOL>

Raul 30-12-2006 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rooker666 (Post 1163474)
2 idiotki wypromowane przez media tyle moge o nich powiedzieć.wyglądają gorzej niż bezdomni na dworcu a roshoofee dzieffczynki się na to nabierają i myślą że to jest ql.

Przynajmniej trzepią na tym kasę. I niezależnie od tego jaki kicz odstawia Doda czy Blog 27 to osiągnęli oni w tej dziedzinie sukces i za to należą im się słowa uznania.

Shanhaevel 30-12-2006 21:57

Zadziwiające, jak wielu ludzi z pierwszych postów nie dotrzegło, że to ironia... i prowokacja...

@topic
Uważam, że ich muzyka to gówno, ale jedno trzeba im przyznać: umieją się wypromować. Głównie wśród ludzi o spaczonych gustach muzycznych i rushoffyh nastolatek, ale jednak.

@EDIT
2x down
Cytuj:

Następnie zakładają swoje "sweet blogaski", na których aż razi (...) błędami ortograficznymi.
Przyganiał kocioł garnkowi...

Zillek Edonek 30-12-2006 21:58

Raczej zasługują na pogardę , za kicz jaki odstawiają.

Korektor 30-12-2006 21:59

Bo nastolatków obecnie dzieli się na kilka grup.

-normalni ludzie, krzywdzeni uogólnianiem grupy nastolatków,
-trochę mniej normalni, ale im wolno bo mają 13 lat,
-na pograniczu normalności, ci to mają kumpli normalnych i roosowych,
-dollsy, ci wzorują się na świecącej tandecie,

Teraz możemy określić kto do jakiej grupy należy. Zaczynając od wrażenia wstępnego, na które składa się styl ubierania się i bycia.

Skupmy się na dollsach. Są to dzieci ze wszystkich statusów społeczno-ekonomicznych. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak "słodkie idiotki", aczkolwiek do tego potrzeba mieć niezłe ciało (świntuch ze mnie :P). Wyróżnia się szczególnie 3 kolory ubioru: różowy, błękitny i biały, jednak ten ostatni jedynie jest domieszką do 2ch pierwszych, nigdy nie występuje w samotności. Dodajmy, że dollsy przesadnie używają makijażu i tanich ozdóbek. Używają perfumów o bardzo mdłych bo słodkich zapachach. Ubiór jest bardzo kontrowersyjny i źle dobrany. Dollsy ponad wszystko uważają się za "piękne", z tego powodu ubierają się w tandetne krótkie spódniczki, aby pokazać swe nędzne nogi. Sposób ich bycia jest pruderyjny, chamski i prosty. Nie potrafią poruszać się z gracją ani dobrze się wysławiać. Zapewne w życiu dużo nie osiągną z tego powodu, że mają wrodzony wstręt do nauki, wraz z niechęcią do ministra edukacji, nie ważne kto nim jest, ważne, że zmusza do chodzenia do szkoły. Zazwyczaj są to brzydkie pokraki, wciskające się w tandetę i udające Paris Hilton (nie lubię jej ;/). Myślą, że taki styl bycia pociąga chłopaków, ale tak niestety dla nich nie jest. Dlaczego się tak zachowują? Dlaczego mimo to, że brane są za przyszłe prostytutki robią tak a nie inaczej? Może po prostu są zbyt głupie żeby pojąć kilka kwestji.

Teraz przejdźmy do kwestji, którą trzeba poruszyć żebyśta mnie nie zlinczowali. Otóż nie każda dziewczyna słuchająca B27 czy TH jest dollsówą. Wstawiam się tutaj za dziećmi do 13 roku życia, które naśladują starsze koleżanki w nadzieji, że taki styl bycia spodoba się innym. Kiedy zaczyna się naśladownictwo dollsów? Zazwyczaj na przełomie 3-4 klasy, a nasila się w wieku 13 lat, kiedy dziecko kończy podstawówkę i idzie do gimnazjum. Niestety nie wszystkie dziewczyny do lat 13 są takie, ze nie można nimi manipulować. Wręcz przeciwnie one same proszą się o wciągnięcie w manię dollsów.

W tym momencie skupimy się nad tym, jak dollsy spędzają czas. Głównie uciekają z domu (nie no przesada ;/), powiedzmy, że nie ma ich w domu po kilka godzin dziennie i włuczą się po osiedlu. Kiedy w końcu wracają do domu, wchodzą na bravo.pl, ponieważ to utopia dollsów. Tam mogą spędzić czas z ukoffanymi koleżankami. Następnie zakładają swoje "sweet blogaski", na których aż razi świecącymi gifami i błędami ortograficznymi.

Pisałem tego posta 15 minut, więc lepiej żeby się podobał :P A tak na poważnie, to życzę miłej lektury.

Glacial 30-12-2006 21:59

erm.. Wy mi nie mówcie, że ich płyta naprawdę nazywa się "LOL"...

LoL...
Ten cały zespół i jego popularność można podsumować jednym zdaniem. Ekhrem :
"Dziwny jest ten świat(...)"

Raul 30-12-2006 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zillek Edonek (Post 1163802)
Raczej zasługują na pogardę , za kicz jaki odstawiają.

Ale skoro ten kicz podoba się wielu ludziom to ja osobiście nie będę za to nikim gardził. Niech sobie żyją, pozazdrościć tylko takiego sukcesu.

Nadrill 30-12-2006 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zotemut (Post 1163771)
Dlatego ich plyta nazywa sie, UWAGA! ZAJEBI*TA NAZWA:

<LOL>

Cytuj:

Tola 10:55:09

jak nazwiemy te nasze wypociny, co mamy na krążku

Ala 10:55:15

<lol>

Tola 10:55:41

Dobre <lol>
I tak powstał hit sprzedaży w Polsce.
Aha, teraz na fali jest US5, anie Tokio Hotel i Blog27! Nie oglądacie MTV, to nie wiecie!

Korektor 30-12-2006 22:08

@up,
Jezu, a US5 to skrót od "United Shit 5"? Czyżby porpzednikom "US1" - "US4" nie wyszła kariera?
MTV mnie zaczyna wkurzać, przerzucili się na dollsy parę lat temu i teraz już nie ma ciekawych programów, teraz jest "chcesz wiedzieć jakie są odlotowe zajaffki? chcesz poznać odrąbanych odjechanych, mega sound blaster dolby digital ludzi? oglądaj ILUTH czyli I love u Tokio Hotel!" Żałosne ;/

Zillek Edonek 30-12-2006 22:12

@Up
Ale South Park nadal jest świetne , przynajmniej dla mnie.

Tylko co takiego jest w tym kiczu , że tak dobrze sprzedają się ich płyty? Tylko dlatego , że są w nich jak je Korektor nazwał "dollsy"?

@Down
Jesteś moim zaginionym bratem bliźniakiem , który ma identyczne poglądy?

Arrivald 30-12-2006 22:13

Heh, nie rozumiem takiego pogladu ze jak osieagnely sukces i trzepia kaske grajac, powiedzmy sobie szczerze, gowniana muzyke to nalezy im sie szacunek. Niby za co? Za to ze tatus z wytworni plytowej owej 'gwiazdy' Toli zalatwil jej promocje? Za to ze przelaczajac kanaly jestem zmuszony do sluchania takiej profanacji muzyki w telewizji? Jak dla mnie to zespoly tego pokroju nalezy potepiac a nie chwalic za byle co...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:35.