Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Problem z doborem imienia dla postaci? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=109721)

Obiwankennobi 30-01-2007 22:18

Przydatna rzecz

Fajny pomysl, ale ja wole stare dobre prubowanie aż znajde nick który lubie i mi pasuje i jest wolny:) Ale trohe roboty z tym zawsze jest.

Withord 31-01-2007 08:36

A teraz żeby nie było dyskryminacji dodaj coś o imionach żeńskich :P

czaru$ 01-02-2007 21:55

Wow

po przeczytaniu poradnika specjalnie dalem raport do gamemastera ze moje imie lamie zasady tibii!!! CHCE JE ZMIENIC!!! I WSZYSTKO PRZEZ TEN PORADNIKX( X( X( ale musze przyznać... ja pitole!!! zawalisty!!!

edit: jak sie moge reportnąć za złe imie oprocz w tibii <ctrl+r>? jest gdzieś na www.tibia.com?

:baby: :baby: odp.:baby: :baby: :baby: pliska

Piotrek Marycha 03-02-2007 21:38

Moje zdanie jest takie, ze jezeli ktos ma na tyle oleju we lbie zeby zrozumiec sposoby robienia tych imion (co dla przecietnego polskiego tibijczyka jest to wbrew pozorom duzy wyczyn) to potrafi samemu wymyslic sobie imie z ktorym sie bedzie utożsamial

@Up nie masz co reportowac, aby dostac namelocka musisz miec powod, a ze ty masz angielski nick o wiadomym znaczeniu to namelocka nie dostaniesz, moglbys np zareportowac moj nick, uzasadniajac ze po polsku to jest jakies przeklenstwo albo jakis rasizm czy cos :P ale tego typu reporty naprawde rzadko daja efekty

Merfoso 05-02-2007 04:32

Bardzo dobry poradnik. I na oryginalny temat. Szczerze powiem, ze tez mnie denerwuja ludzie z nickami 'Przemo Czacha Ziom Master Wielkie Jol' czy inne takie.

Celoz 05-02-2007 06:37

Genialny poradnik! Bardzo mi pomógł!

pAnoramiks 05-02-2007 12:48

brakuje tu tylko słownika łaciny....
z niego też można coś niezłego wybrać :)
fajny poradnik

SquareHead 05-02-2007 13:49

Ciekawy poradnik, mam teraz dużo pomysłów na imiona dla moich postaci.
Koniec z poniżającymi nickami, do tej pory nie wpadałem na nic innego prócz nicków dość nietypowych np. Wiadukt, Marcin of Plebs, Zbonczyłam sie.
Poradnik pomógł z pewnością.:)

Azerus 06-02-2007 19:19

jak ktos poweidzial

<<jak dla mnie wypas>> zgadzam sie ale co z imionami dla palow?zapomniales o mojej profesji:D i mogloby byc jescze np elite knight:]

Glonsher 06-02-2007 19:34

Poradnik dobry, ale juz widze stado kamiennych piesci ganiajacych po rooku.

Hellraiser 06-02-2007 20:31

Hyh, a mialem robic taki poradnik. ^^

Bardzo ładny, fajny etc, poradnik.

Nie mam nigdy problemow z wymysleniem nick'a a przeciez nie robie imion w stylu "Ziomal Kupowalek" etc,..
Lubie bardzo dlugie name i widze ty tez jedziesz w to :D

Widze nowe "tryki" do tworzenia name, ale ja tez posiadam swoje tez fajne ^^

Aqua Mador 06-02-2007 20:40

@Azerus
W imionach dla Pallów najlepiej stostować tak jak u wojowników ale zamiast np. młot(hammer) można stosować np. strzała (Arrow) czyli moja propozycja imienia brzmi np.
Somir Burningarrow
Tesir Holybow
etc. moża ja Khanem nie jestem ale coś w tym stylu wymyśl :)

@Topic

Poradnik na 10/10 ale jak ja nie mam inspiracji to biore nazwę z jakiegoś filmu anime etc. :evul:

Ketoprom 09-02-2007 12:08

Gz

Naprawdę świetny poradnik;) Jest parę błędów tak jak w większości poradników. Ale oryginalny pomysł i ambitnie zrealizowany. Oceniam : 10/10 :cup:

Luppy 09-02-2007 16:42

Gratuluje b.dobrego poradnika :^) może mi się kiedyś przyda

Kruczych 24-02-2007 20:25

Wypasiony artykół ja zawsze mam problemy ze znalezieniem fajnego imienia więc za ten poradnik Wieeeelkie dzięki

LookamZzaRogu 24-03-2007 14:44

Poradnik jest oryginalny i napisany świetnie, lecz jest pare błędów, m.in. dwa po japońsku to jest "Ni".
Dodam jeszcze parę fajnych nazw:
Jo - kij do walki (niegdyś używany przez chłopów do obrony przed ninja) użwany w sztuce walki Aikido i Jodo ("do" oznacza walkę, sztukę wali)
Boken - drewniany miecz
Tsuki - proste uderzenie pięścią
Uke - partner do ćwiczeń sztuk walki
Ukemi - pady (tzw "fikołki :D )
Sensei - mistrz

To na tyle :)

PS: Powodzenia w tworzeniu następnych poradników

Neqromantha 30-03-2007 22:50

Czy z moim nickiem jest coś nie w porządku? Bardzo mi się podoba, ale ktoś zwrócił mi uwagę, że pewnie dostanę za niego namelocka. Bardzo pasuje do ubranego na czarno maga, który lazi ciągle z summonami.

Texterus 30-03-2007 23:10

Gratuluje, przede wszystkim pomysłów na tworzenie nicków.
Rzeczywiście nicki typowych polskich noobków są denerwujące (Paker Grzywka, Kalafior czy Kaloryfer czy Kalkulator).
Rzadko komentuje poradniki i artykuły ale ten wyjątkowo mi się spodobał.

dogmeat 30-03-2007 23:26

Mateusz Dragon Wielki powinien przeczytać ten poradnik :P

Mateusz the vampire 02-04-2007 15:51

a mo j nick do czego się zalicza xD "Matikx"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:00.