![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up
tak, prowadzilem statystyki. |
No owiedzcie mi co to ten exploit? ;p
I czy jak avast zerwie polonczenie on cos zrobi? |
Mam pytanie czy z Kerio Personal Firewall 4.3.269 PL i Kaspersky Internet Security 6.0 mogę się czuć bezpiecznie??
Down: Aby trochę że przynajmniej wykryje explolita i go zablokuje?? |
Cytuj:
@up nigdy nie mozesz czuc sie bezpiecznie;) |
Ok... Ale jak mi wyskoczyło czy przerwać połączenie z X..X i wziełem to to nie mam juz tego virusa??
|
jak dziala exploit?
|
@up
Exploit to program mający na celu wykorzystanie błędów w oprogramowaniu. Najczęściej program taki wykorzystuje jedną z kilku popularnych technik, np. buffer overflow, heap overflow, format string. Exploit wykorzystuje występujący w oprogramowaniu błąd programistyczny i przejmuje kontrolę nad działaniem procesu – wykonując odpowiednio spreparowany kod, który najczęściej wykonuje wywołanie systemowe uruchamiające powłokę systemową z uprawnieniami programu, w którym wykryto lukę w zabezpieczeniach. Ludzi używających exploitów bez podstawowej wiedzy o mechanizmach ich działania nazywamy script kiddies. |
Poświęcę się i podam linka do wszystkich co nie wiedzą co to exploit
http://pl.wikipedia.org/wiki/Exploit @up Ahhh szybszy byłeś ;/ |
Kurde no co sie dzieje juz w zdjeciach jakies exploity sa -.-
zaniedlugo nie bedziesz mogl otworzyc tibia.pl bo jakis virus scigniesz! :/ |
istnieje jakies zagrozenie jezeli uzywa sie pliku txt do wpisywania passow?
|
A ten exploit jest cos związany z tibią czyli np. wykrywa passy jak keylogger?
|
Cytuj:
|
Haha kolejny temat z tym samym. Znowu zacznie się spamowanie, ja mam to , ty tamto, mi wlazło, tobie nie. Zlitujcie się, pogadajcie lepiej o tym, że śnieg spadł albo zupa była za słona. Aż się nie mogę doczekać kolejnej informacji, że tym razem odkryto że sam system jest wielkim wirusem i jak go nie usuniesz to pożre cię i całą twoją rodzinę.
|
Jak zrobic pod podpisem "Ukryty tekst"?
|
Cytuj:
Gratz dla Ciebie tak ciemnej masy juz dawno nie widziałem :( Po 1 " to nie mam juz tego virusa??" , wogole go nie miales zacznijmy od tego ... skoro klikłeś przerwij polaczenie to jakim cudem mial ci sie on wpakowac na kompa ... POMYŚL A NASTĘPNIE NAPISZ ... |
Cytuj:
|
Btw. mam pytanie ... Bo ostatnio coś mi się wyłączył avast i nie uruchamia się wraz ze startem systemu (nie ma tych ikonek w obszarze powiadomien (bodajże tak się to nazywa]) , więc jak zrobić aby znowu avast włączał się wraz z startem sytemu :P Bo potem skanowanie kompa trwa długo a i tak nie wykryje czasami a tak to przerwe połączenie i bach ;D
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:55. |