![]() |
Tak kwoli wprowadzenia większej trwogi:
logi userów i adresy domen są trzymane na forum od wprowadzenia vBulletin lista banów też jest przez nas kolekcjonowana i w razie potrzeby, można podać info o użytkowniku który rzucił na forum trojana nawet i rok temu. trzeba będzie pożyczyć od otsfans.pl ich kontakty w organach ścigania i udostępnić im te informacje. trzeba będzie zorganizować podobną akcję -.- |
To na co jeszcze czekacie?! Zróbcie to jak najszybciej... wiem że to nie jest ''pstryk i gotowe'' ale da się zrobić, co?
Ale ja jestem prawie pewny, że żaden pseudo hacker nie wejdzie tutaj, bo tytuł zbyt skomplikowany... Mam nadzieję że ta akcja odławiania zacznie się bardzo szybko, i będzie tu w końcu bezpiecznie... Temat proponuję przykleić! down@ Haha, dobre |
Najzabawniejsze sa dzieciaczki zakladajace exploity w interii, ktorym po 5minutach blokuja konta, bo limit polaczen zostal przekroczony :D
|
Cytuj:
@edit Hackerzy to NOOBY |
Bym znalazl jakiegos dzieciaka - pseudo hakera to bym mu młotkiem kompa rozp********. Po co kraść konta/itemy... Czy niemozna samemu sobie zrobic postaci:(
|
@up
takich e-kozakow jak Ty to pozdrawiam. @ PHP Kod:
Cytuj:
|
Cytuj:
A ja Cie musze zmartwic - zyjemy w POLSCE i poki w niej zyjemy to takimi 'przewinieniami' jak te jeszcze dluugo sie nikt konkretny nie zainteresuje ;] Po 1 brak by było konkretnych dowodów, po 2 trudno by udowodnic jakiekolwiek szkody.. i kolo sie zamyka. Poki mamy takie organy scigania to nic sie nie zmieni.. oni nie maja sprzetu i wyszkolenia zeby scigac piratow internetowych i konkretnych hakerow, ktorzy WYRZADZILI JAKIES SZKODY. Mam qpla w policji, on sam mowi ze w Polsce ledwo ogarniaja bandytow na rl a co dopiero takich szczurkow.. @Arrot Hozi Nie ublizaj prawdziwym hackerom.. kto wogule te 'zera' nazwał hackerami ? Oo |
Ja bym propobnował dać jakiegoś news'a na stronce bo szczerze wątpie żeby ten temat przeczytał jakiś "pseudo-haker" (ale tak samo wątpie że przeczytaja to all modki a co dopiero news....)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Jest tylko pewien problem.
Zapewnie 2/5 użytkowników co wysyłają wirusy korzystają z kafejki lub komputerów kolegów. I co wtedy? |
Nice one!
Było by fajnie, jakbys pytania pogrubił, a cytaty prawne zostawił jak są, aby to sie ładnie wyroznialo... Baj de łej, mam nadzieje, że jak najwiecej osob dotrze do tego. |
@2up
dochodzenie w kafejce, wlasciciel przekazuje wszystkie informacje ( + monitoring w kafejkach w dzisiejszych czasach to codziennosc ). jezeli script kiddie wysylal temat z komputera kolegi, to jeszcze lepiej, bo kolezka musi powiedziec wszystkie informacje, albo dostaje zawiasy za utrudnianie sledztwa badz skladanie falszywych zeznan. @Ryba dobra, zaraz sie tym zajme. @ a moze z tym newsem to dobry pomysl? dzieci by sie choc troche wystraszyly i powstawaloby mniej tematow z keylogerami. a modki by mialy mniej roboty z usuwaniem tematow z kolejnymi fotkami w rarze, pojedynkiem taifuna z eo na test serwerze w wykonywalnym pliku ***** i ukrytych w tagach img wmf exploitem. |
Cytuj:
Niestety to się sprawdza w prawie każdym przypadku. Ja kiedyś przez durne żarty <dzwonienie na domofony i robienie sobie jaj> z kumplami miałem prawie sprawę w sądzie o wymuszanie pieniędzy. -.-" No ale na temat :P Na pewno takie coś pomoże chociaż w najmniejszym stopniu zwalczyć tych hmm.. jak by to nazwać kinder hackerów(?) :P Poza tym gz dla ciebie. :D za wykonanie kawałka dobrej roboty. |
Pomysł mi (i większości ekipy, przynajmniej tej części, która się wypowiadała) jak najbardziej się podoba. Obecnie rozważamy to, i chyba faktycznie któryś z adminów przejdzie się na lokalną komendę w sprawie kilku osób, bo chyba inaczej faktycznie nie da się. Nawet, jak któryś dostanie tylko konfiskatę narzędzia przestępstwa + zawiasy, to następnym razem się zastanowi, a może też kilka osób nauczy się na błędach innych.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
XIII
ja sie ciebie bac zaczynam :P jak dla mnei to to na strone glowna:) i niech admini to zglaszaja, ale jak znam zycie admini serwisu przestrasza sie "papierkowej roboty" i dalej bedzie jak bylo |
Cytuj:
btw. na prawde administracja forum nie wiedziala o takich mozliwosciach? o.O |
Cytuj:
wiekszosc tych pro hakjerow ma >14 lat jakbym ja mial 14 lat i z policjy przyszedl by polecony, ze mam sie stawic na wyjasnienie to ojciec by mnie chyba z domu wyrzucil i dozywotni zakaz uzywania kompa wiec moim zdnaiem to duzo da... pytanie tlyo do adminow czy maja zamiar cos z tym zrobic ? |
ostatnio na forum pojawila sie plaga "hakerow" (o ile tak to mozna nazwac), daltego pomysl cudenko :)
|
I dobrze. Przynajmniej nie będzie więcej linków, plików itp z materiałami hakerskimi zamieszczonymi przez gówniarzy, którzy używają gotowych keyloggerow itp. Ja sie nie tym nie znam, ale wiem, że zrobić coś takiego to kwestia paru godzin przy poradniku (mówie o tych prostych keyloggerach).
COraz więcej dzieci neo, które myślą, że swoim rozumem wyprzedziły epokę. Admini tej strony w celujący sposób pozbywają sie ich. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:00. |