![]() |
Nie, wszystko nie zalezy od ubezpieczyciela. Duzo tez zalezy od lekarza, ktory pisze raport. ;-)
Wystarczy, ze bedziesz mowil auc, ouc jak cie bedzie sprawdzał i mozesz liczyć na pare % wiecej. ;p (w zaleznosci co ci sie stalo) |
Cytuj:
|
Hmm... U mnie to tak jakoś było, że za 1% uszczerbku na zdrowiu dostawało się 100zł. Za pierwszym razem jak złamałem rękę miałem 1% dostałem 100, a za drugim jak złamałem ją w tym samym miejscu (lol - a mówili, że to niemożliwe ; ) to dostałem 2 stówy bo 2% + 50zł za to, ze to ta sama ręka i miejsce na dodatek musiałem po drugim razie na rehabilitacje jeździć bo miałem niesprawną i do teraz nie mogę z niej korzystać tak jak każdy inny. (nie mogę zablokować prawej ręki w łokciu co się za tym wiążę nie mogę np. oprzeć wygodnie rąk na kierownicy roweru czy na W-F'ie nie mogę stawać na rękach.)
|
>Kamos
To nie musi być lekarz : > |
Nigdy niczego nie zwichnalem ani nie zlamalem. Byc moze mam szczescie, a byc moze po prostu uwazam na siebie. ;p
|
ja jak bylem maly to zlamalem sobie reke z przemieszczenie w dwoch miejscach i dostalem 50pln...
jak dostalem pilka na wfie i mialem rozwalona lape to lekarz stwierdzil ze nic mi nie jest - .-, do dzis szybko meczy mi sie lapa na gitarze ; / |
Cytuj:
Co do autora tematu, współczuje zwichnięcia w tak parszywym miejscu. Wątpię jednak, abyś dużo dostał. Firmy ubezpieczeniowe kombinują tylko jak tu zaoszczędzić na człowieku i go wykiwać. Sporo historyjek już od siostry pracującej w Ergo Hestii usłyszałam. Życzę szybkiego powrotu do formy ;) |
@Topic:
Sądzę że nie dostaniesz więcej jak 300 zł @Oftopic: Ja za złamanie kości promieniowej ręki prawej(ale fachowo podane B) )dostałem 300 zł(3% uszczerbku na zdrowiu czyli u mnie było 1%-100PLN/zł[to to samo xD))A rękę w gipsie miałem 3 miesiące(2.1.2006-3.4.2006) bo źle się zrosła, a do teraz ciężko mi robić pompki na W-Fie. Porada na przyszłość: *Nigdy nie wystawiaj z lenistwa prostej ręki ku lecącej dość mocno piłce |
Cytuj:
A jak jestes ubezpieczony gdzieś dajmy na to w PZU to płacisz więcej i chyba co jakiś czas. W szkole za ciebie bierze odpowiedzialność szkoła, a na ulicy dostajesz odszkodowanie od takiego załóżmy PZU. |
Cytuj:
|
jak złamałem 5 razy mały palec i 2 razy ręke,dostałem za to wszystko 20zł w tym że odjeli mi 15 zł-.-
|
Wszystko zalezy od tego gdzie jestes ubezpieczony i na ile. Przykladowo: ja mialem pękniety nadgarstek (parkur xD). I dostalem chyba 120 zlotych xD
A gips kosztował 40... ja pierdole.. (NFZ rox.) Jestes ubezpieczony na np. 6000zł. to oni przyznaja Ci ileś % uszczerbku na zdrowiu. Czyli jak bys mial wypadek (nikomu nie zycze) i bys mial polamaną noge w 6 miejscach + ręce i bys dostal z 50% usczerbku na zdrowiu jak nie z 70% to bys dostal ok. 3000 złotych - 4500 zł. Pozdro~ Genek~ |
Ja dostałem ~500 złotych za poparzenia z pozaru :/
|
Oj gadacie ile mozecie dostac...
Jak sie ubezpieczysz na 1000000zl to za zlamanie dostaniesz z 5% Jak nie wiemy ile placicie za ubezpieczenie to nie wiemy ile dostaniemy ;P (ja w zyciu skrecilem tylko raz staw skokowy i dostalem 360zl) |
Z tych świezszych rzeczy to za kostkę [skręcenie] dostałem 360 złotych.
Natomiast za podwójne złamanie z przemieszczeniem w dłoni dostalem 180 złotych?. Zalezy na jakiego doktora trafimy i jak bardzo bedziemy pokazywac, ze stanowi to uszczerbek na naszym zdrowiu, voila ;) |
Za złamanie nosa, po którym konieczna będzie operacja przegrody i rozpieprzenie chrząstki w łokciu, przez co będę musiał go mieć rozcinanego dostałem łącznie 120 zł.
|
Za złamanie reki z przemieszczeniem, i ponownym jej złamaniem z powodu złego nastawienia za 1 razem, dostałem 350zł.
|
ja złamałem kość strzałkową i 4 tyg. gipsu xD
w piątek zdejmują i come po odszkodowanie :D |
Rana szarpana na przedramieniu, odłupany kawałek łokcia... A tu zonk, 130 zł =.= a miałem nadzieje na zostanie milionerem ;<
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:50. |