![]() |
karate:]: Pierwsza sprawa to gz poradnika: Ultimate Knight Guide. A jeśli chodzi o balansacje profesji to zgadzam się z tym, żeby nie przyspieszać treningu knighta, ponieważ palek na tej zmienia ucierpi (już i tak mocno go udupili przy poprzednich updatach). Jednak zmiany moim zdaniem są konieczne, m.in po to aby zmniejszyć przewagę sorca/druta w expieniu.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Największym udupieniem Knighta w historii tibii było wprowadzenie staminy.
Bo Knight mógł expić praktycznie 24h na dobe, a loot który zebrał mógł sprzedać w każdym praktycznie sklepie. Sorc w tym czasie expił na mocniejszych potworach ale po pewnym czasie musiał sprzedać loot aby kupić manasy/runy, a przecież nie zawsze był zbyt. Teraz wystarczy że po 8h expa przerzuci loot na 2 chara i kłopot z głowy. Zmiany są potrzebne, ale cip jezeli coś robi to zwykle przesadza. Już napisali w poscie o balansacji klas, więc możemy tylko czekać na kolejną rewolucje. |
Nie no z tą staminą to trochę przesadziłeś. Kto gra powyżej 8h na dobę? Chyba tylko maniacy.
|
Cytuj:
Jak ktoś chce, to może sobie zrobić ostrą sesję 2-dniowego non-stop naparzania w Tibie (ot, weekend). Nie wmówisz mi jednak, że po tym on sam, jako człowiek, nie będzie musiał odpocząć. |
Cipsoft juz zapowiadał ze na lato knight i drut zostana ulepszeni ale co dodadza to nie wiem .. mogli by to troche wczesniej wprowadzic bo zanim wakacje nadejda .. :(
|
Cytuj:
|
@up
Hunted.pl ... pisze jak byk na rowie ze tylko dostana "gratisy" druty i knighty .. zreszta to logiczne .. pall i sorc maja jak w raju ... own3d |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Faktycznie. Jak byk. Tylko gdzie tu jest coś o gratisach dla druida i knighta? :/ Cytuj:
Cytuj:
|
Ukradziony PomysŁ !!
Cytuj:
|
Tak tą runę to wziąłem z twojego tematu bo mi się spodobał. Kilka pozostałych punktów wziąłem z forum tibia.com, m.in szkółkę treningu skillów:D
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie mówię, że absolutnie musi ten skill tak szybko rosnąć, jak u paladyna. Po prostu powinien rosnąć tym szybciej, im więcej bloodhitów zadajemy. A najwięcej z nich zadajemy podczas expienia. |
Cytuj:
Lepsza broń -> lepsza celność -> szybciej rośnie skill. W tym momencie dałeś przewagę tym, których stać na lepszą broń, lub też mają pomocnych znajomych. Cytuj:
edit: Przeciętny... w tym rzecz, że Ci mniej przeciętni w tym momencie mają przewagę. Teraz skile są dobrze zrobione, problemem jest zbyt niski wpływ poziomu gracza na obrażenia, na co liczę, że w następnym update zostanie poprawione. MW w dobrych rękach to potężna broń, dlatego wystarczy, jak na ~200lvl dostaniesz go do ręki. @ 2x down Skąd ta pewność? |
Cytuj:
Zawsze można zrobić tak, że przeskok o 1 skilla daje nam trochę więcej, niż obecnie. Nawet parę procent przemnożone przez, powiedzmy, 70 skillów, pozwoli odczuć pewną różnicę. Najbardziej jednak cieszyłbym się, gdyby fighting leciał trochę szybciej podczas expa. I to jest chyba najlepsze rozwiązanie. EDIT: SD to może używać nie będzie, ale mwall czasem się może przydać ;) |
Mwall?:D I tak nikt z tego forum (grający knightem) nie będzie miał 9mlev.
|
Świat Tibii AFAIK nie ogranicza się tylko do ludzi z forum. AFAIK zresztą nie tak daleko od 9 mlvl'a jest Imargam (o ile ofc go jeszcze nie osiągnął, nie wiem, nie znam jego statystyk).
|
Cytuj:
Sorc bije mocno, za cenę hp,knight słabo ale dużo więcej przetrzyma. @POnury Expiąc na dworcach?to tak bo strzały idą tam naprawdę bardzo szybko. Ale expiąc na np.guardach,tombach(-2)(crypty,mumie itp) dist idzie zdecydowanie wolniej... Pzdro... |
@up
To nie dist idzie zdecydowanie wolniej, tylko lvl zdecydowanie szybciej. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Poza tym nikt nie każe expić na guardach/tombach. Na serwerach pokroju Harmonii jest to praktycznie niemożliwe. Chyba, że koło 2 nad ranem ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:19. |