Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Poprawa zabezpieczeń na forum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=118824)

-=DanieL=- 25-02-2007 03:15

tia. jeszcze wynajmniecie kogoś kto wyczyści korupcje w rządzie tibia.pl i będzie ok (taki żarcik komunistyczny ;<)

Maniack 25-02-2007 03:55

Pomysł na szybko:
ustawić tak by w podpisach napis nie wyświetlał się, natomiast by po lini oddzielającej post od podpisu w wypadku linków w podpisie pojawiał się napis
"Tibia.pl nie odpowieda za linki w podpisach, mogą być one niebezpieczne" i tu dla ozdoby następna taka linia (tekst między dwoma liniami),
w razie braku linków tekst by się nie pojawiał.

Pomysł nr. 2:
ustawić jakąś tam granicę odległości między linkami, i jeśli nie zostawała by ona przekroczona, np 5 linków pod sobą lub obok siebie oddzielone tylko 1-2-3 zdaniami max powiedzmy, linki te ograniczane by były na początku (przed pierwszym) i na końcu (po ostatnim) przez tekst o którym mowa.

PS. Na moje oko tibicams też zasługuje na dodanie do listy ignorowanych linków.

bemo 25-02-2007 09:06

oklaski

jak wyzej kilka razy oklaski dla tibi.pl :) pasuje mi to :)

kamil35s 25-02-2007 09:27

Imho nie wyszło Wam. Tibia.org znalazła zdecydowanie lepsze rozwiązanie.

Sorcerereq 25-02-2007 09:43

www.tibia.pl
www.tibia.com
http://forum.tibia.pl
http://forum.tibia.com
www.erig.net
http://tibia.erig.net
http://lottery.erig.net

/Pomysł zaczerpnięty z tibia.com? ;]

Mozo 25-02-2007 09:49

Wszytskie Supproty powinny byc on.
Imho dobra decyzja.
A dlaczego imageshcuk, fotosik, etc. są dozowolone? Czy na nie nie da się exploitów wrzucić?

PiXik 25-02-2007 10:30

z deczka asekuranckie zagranie, nie wiem w czym komu to ma pomóc . A nie przypomniało mi się,tym milionom dzieci które wchodzą bezmyślnie na różne głupie strony,przecież ostrzeżenie napewno je powstrzyma tak jak w tibii...
www.tinypic.com
dodajcie do bezpiecznych-.-

Rothes 25-02-2007 10:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mozo (Post 1287881)
A dlaczego imageshcuk, fotosik, etc. są dozowolone? Czy na nie nie da się exploitów wrzucić?

Tak, obrazki zamieszczane tam są bezpieczne.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil35s (Post 1287862)

Znam conajmniej 10 osób, które założyły tu konto tylko po to, aby dzielić się z ludźmi swoimi zdjęciami z Tibii. I teraz pomyśl, że każda taka osoba musiałaby spamować (no bo jak to inaczej nazwać?) do momentu, aż osiągnie 100 postów - bezsens. Ale no cóż, z tego co widać, to tam głównie użytkowników ocenia się po ilości postów...

Uther92 25-02-2007 11:22

A mi sie to wszystko podoba !
Tylko pomyślcie...czy nie da sie wywalić obrazka z exploitem na imageshack ?B) Bo nie jestem w 100% tego pewien.
A i proszę o dopuszczenie linków z tinypic, bo ostatnio zwiększyła się popularność tego serwisu hostingującego obrazki.
@PiXik
Tinypic rlz!
@Edit
Czy jest możliwość wyłączenia tagów img, tylko dla siebie...np dodanie takiej opcji w profilu ?
@Edit2/down
Te linki są bardzo niebepieczne xD

ShadowSSJ2 25-02-2007 11:31

No i mala literowka sie pojawila ; ). W moim podpisie jest wyjasnione ;d.

Btw. Moze dodacie do serwisow bezpiecznych, xFire?

Krakers 25-02-2007 11:52

Wreszcie sobie pooglądam normalnie zdjecia

ale

Prosze dodac strone www.tinypic.com do stron akceptowanych bo wiele osob wklada tam fotki!

Deronel 25-02-2007 12:16

I teraz w większości podpisów widnieje napis :

Uwaga, klikasz na własną odpowiedzialność -.-

I w moim też chociaż mam link counterstrike.pl
PS Jak zrobić żeby nie bylo adresu w sygnaturce ?

Foto_scr 25-02-2007 12:17

www.tibia.org.pl <test> <-------to raczej też możecie dodać do bezpiecznych stron.

Cytuj:

Znam conajmniej 10 osób, które założyły tu konto tylko po to, aby dzielić się z ludźmi swoimi zdjęciami z Tibii. I teraz pomyśl, że każda taka osoba musiałaby spamować (no bo jak to inaczej nazwać?) do momentu, aż osiągnie 100 postów - bezsens.
Wprowadźcie załączniki z załadowywaniem zdjęć. Tam juz znaleziono rozwiązanie i nie ma placzu.

Dwimenor 25-02-2007 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krakers (Post 1288052)
Wreszcie sobie pooglądam normalnie zdjecia

ale

Prosze dodac strone www.tinypic.com do stron akceptowanych bo wiele osob wklada tam fotki!

Pytanie czy Tinypic stosuje bezpieczne sposób zapisywania zdjęć(tak jak photobucket/imageshack)?
Jeżeli tak-nie ma problemu i zapewne zostanie dodane.
Foteka.pl też jak upora się z problemami technicznymi.

@Foto_scr
Obecny tibia.pl ma 200gb przestrzeni dyskowej. Biorąc pod uwagę przyrost ilości zdjęć dawanych na forum-wypełniłoby się to w 2-3 tygodnie. A potem co? Zmieniamy zakres działalności z "forum" na "hoster zdjęć"?

matiiii 25-02-2007 12:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta (Post 1287579)
W związku z niedawną plagą exploitów na forum poczyniliśmy odpowiednie kroki, aby zabezpieczyć użytkowników przed złymi wirusami. Modyfikacja prezentuje się całkiem dobrze, mamy nadzieję, że nie będzie w żadnym stopniu uciążliwa.
Od dzisiaj przy linku na forum pojawi sie ostrzeżenie o treści [Uwaga, klikasz na własną odpowiedzialność]. Nie dotyczy to stron takich jak: tibia.com, tibia.pl (oraz paru projektów tibia.pl).
Jeśli będziecie podawali linki do obrazków ze stron takich jak: imageshack.us, photobucket.com, foteka.pl oraz fotosik.pl pojawią się one prawidłowo.
Tagi IMG zostały włączone, jednak jeśli będziecie podawali obrazki z innych stron, zostanie wyświetlony wyłącznie URL i informacja [Niebezpieczny link!]. Takie działanie pozwoli na uniknięcie wirusów, oraz pozostawienie włączonych obrazków na forum. Ponadto wydaje nam się, że to lepsze rozwiązanie, niż pozwalanie na obrazki wyłącznie użytkownikom, którzy osiągną określony staż, bądź liczbę postów na forum.

Zróbcie żeby jeszcze to było: http://www.tinypic.com/
Jest to dobry uploader zdjęć.

slimaczek 25-02-2007 12:21

Beznadziejne rozwiązanie. Ja wolałbym po prostu pier**lić IEowców, niech ściągają Operę i Firefoxa to nie stracą tego swojego 15lvlowego konta.. Zaraz zacznie się plaga podobna co do działu Filmy, podam link do byle jakiego serwisu i od razu 5 postów "UWAGA NIE WCHODZIĆ KEYLOGGER!!".

Poza tym nie jest to zrobione dobrze.. Próbowałem już userbara wgrywać na photobucket i foteka.pl, a mimo to zamiast obrazku pojawia mi się link (a używam taga [IMG]).. A nie chcę wgrywać na imageshack, gdyż tam co chwile jest jakaś awaria..

bosal 25-02-2007 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil35s (Post 1287862)

To z tym ze trzeba nabic 100 postow aby wrzucic obrazek ? Smieszny jestes, czy moze to ze u nich da sie dodawac zalaczniki zdjecia? U nas serwer forum dziala jak blyskawica, porownaj sobie z tibiaorg, nie ma sensu dodawac zalacznikow, powstanie modyfikacja forum, gdzie mozna bedzie bezposrednio uploadowac fotki na imageshack czy foteka.pl

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Foto_scr (Post 1288096)
www.tibia.org.pl <test> <-------to raczej też możecie dodać do bezpiecznych stron.

Wprowadźcie załączniki z załadowywaniem zdjęć. Tam juz znaleziono rozwiązanie i nie ma placzu.

czytaj wyzej

Cytuj:

Poza tym nie jest to zrobione dobrze.. Próbowałem już userbara wgrywać na photobucket i foteka.pl, a mimo to zamiast obrazku pojawia mi się link (a używam taga [IMG]).. A nie chcę wgrywać na imageshack, gdyż tam co chwile jest jakaś awaria..
foteka.pl jest obecnie przebudowywana, zajmnie to mniej wiecej do 3-4 tygodni, natomiast jesli chodzi o imagesshack, fotosik.pl czy photobucket, to kwestia jak dodajesz te zdjecia, jesli link pomiedzy tagiem IMG nie jest zakonczony .jpg .png .gif .jpeg to forum ma wlasne standardowe zabezpieczenie, ktore wyswietli go jako link

Co do napisow, postaram sie dzisiaj wymyslij jakis bardziej przystepny sposob ostrzegania userow, np maly obrazek przed niebezpiecznym linkiem np. stop, po najechaniu wieksza informacjia. Co wy na to ?

Misza 25-02-2007 12:52

@up: mnie uszczęśliwi po prostu doklejanie wiadomości (nawet na czerwono, świecąca, wielkości syga, itp.) POD SPODEM.

kamil35s 25-02-2007 13:00

Cytuj:

U nas serwer forum dziala jak blyskawica
Na tibia.org też działa szybko, tylko że u Was jest raczej mniej użytkowników online.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.org
Użytkownicy on-line: 553 (222 użytkowników oraz 331 gości)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.pl
Użytkownicy aktywni w ostatnich 10 minutach: 611 (207 zarejestrowanych oraz 404 gości)

Ilu użytkowników opuszcza i wchodzi na stronę podczas tych 10 minut, tego nie wiem, ale wiem że forum tibii.org chodzi równie szybko jak forum tibii.pl

Rupert 25-02-2007 13:01

Mój podpis jest teraz taki piękny.
może by tak przy odrobinie czasu dodać last.fm do tych 'dobrych' stron?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:08.