![]() |
Tez jestem za tym aby było więcej gm'ów. Powinno bym o wiele wiecej gm'ów. I to powinni byc gm'owie danego serweru a nie jak tu kolega wczesniej wspomnial że ma dostęp do kazdego innego serwa. Powinno byc więcej i powinni byc podpieci pod jakis dany serwer.
|
wczoraj sie zalgowalem na OBsidie i akurat camlost zbanowal kogos za macro :)
|
Jak oni ich wogóle wybierają ??
|
@up
Wybierają najlepszych z najlepszych senior tutorów. @topic Około 100Gm powinno spełniać wymagania, na razie co nic, ale może to początek zmian na lepsze? : p |
Cytuj:
@topic Mało, mało, mało, ale zawsze coś |
Łee... Myślalam, że też sie załpię :D
|
Hmmm... <.<
Ciekawe czy Ci GMowie będą dobrze odwalali swoją robotę. B)
No i ciekaw czy będzie sie ich dało przekupić jak innych!? :confused: Czy dadzą sie przekupić, o może tak to napisze :)! -,- |
co tam ze nowi gmowie? to zwykli gracze jak inni co nagle przestana expic i zaczna scigac botterow? teraz wlasnie zalatwia swoich wrogow i tyle gmowie powinni byc zatrudniani przez cip soft i byc non stop online na zmiany
|
@topic :
Niech nawet 30 dodadzą, jak sie do nich raporty pisze to gówno robią. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dla porownania 1 urzędnik i nawet 50 ludzi ktorych musi obsłużyć...każdy z innym problemem, jeden zajmie 10 minut, drugi godzine. GM'owie robią to za friko więc nie muszą siedziec 12 godzin i banowac..bo to juz byla by przesada. |
w moim przypadku gm'owie sa zawsze wtedy kiedy ja ich nei potrzebuje,dostalem juz 4 bany...przyznam ze z mojej winy a jak ja reportuje kogos to gm tylko raz odpisal i to jeszcze go tylko ostrzegl...dlaczego mnie nie ostrzegli ?! ...
|
Na początek musze powiedzieć , żę w ciągu 2 lat gry w tibie tylko 1 raz spotkałem się z Game Master'em w twarzą w twarz, ze 2 razy widziałem także jego ostrzeżenia na kanale Trade. Myśle żę może toświetnie zobrazować aktywność naszych stróżów.
Dodatkowo musze napisać, że na forum tibia.com w dziale Supports-Game MAsters, gdzie mnóstwo ludzi zgłasza łamanie regulaminu, odpowiedź GM'a można znaleźć średnio w co 20-stym poście... |
Cytuj:
|
Dobrze że są wybierani nowi gmi ale niestety pewnie niewiele to zmieni.. kiedyś wraz z kolegą sprawdzaliśmy efektywność pracy gmów na serwerze harmonia na n00b nickach "zabawa" polegała na pisaniu po polsku na game chat , nabijaniu sie z gmów itp i niedostaliśmy wogóle bana lolz... jedynie tutor napisał "reported" ale wydaje mi się że wyższe osoby nieuznały tego za poważny problem... chociasz słyszałem nieraz o gmie w akcji jak dorwał bottera itp itd ale to naprawde niekażdy gm jest dobry do tej roboty.. ludzie czują się bezkarni jak jeszcze można było sprawdzać na psjokenott ( chyba tak się to pisze ) to było wyraźnie widać że niektórzy gracze mają po 20h+ nabite online w 1 dniu i niemieli bana... może niektórzy .. jaki to sens jeden człowiek np tak jak ja nabije sobie 73 lvl zgadzam sie wolniej ale ma z tego satysfakcje a taki frajer sobie zakupi jakieś cacuszko nawet za 5 zł jeżeli jest z polski i nabije h-lvla w bardzo krótkim czasie to jaki to sens grać ?:/.. mam nadzieję że ta "dostawa" gmów zmieni sytuacje na tibi.
Ps: sorka że bez interpunkcji ale jakoś nie lubie pisac kropek i przecinków w internecie.. xD @Edit: W grze tekstowej napisałem kilka ostrych słów na karczmie ( coś jak Default na tibi ) i twórca strony odrazu mnie upomniał.. na tibi bym mógł napisać na trade , game chat , help i nic bym niemiał.. raz dostałem bana za nieprzyzwoite zachowanie na tibi ale to było raz... a ile razy robiło się jaja ... ? |
Cytuj:
Leń z Ciebie. |
Cytuj:
|
hehehe niezle pomysly tu widze
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:19. |