Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Nie Jestesmy Bezpieczni! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=119372)

Rater 01-03-2007 19:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 1295346)
Nom, napewno policja sie tym zajmie bo ktos sie wywalil z tibii :)

Bo ktoś się bawi twoim komputerem bez twojej wiedzy i wyrządza ci tym szkodę...

Uther92 01-03-2007 19:47

Kiedyś w temacie, w którym można pozostawić po sobie ślad po hacku dałem lista łamanych takim działaniem paragrafów.

Maks14 01-03-2007 22:39

Czyli z tego co tu przeczytałem znajac czyjeś IP można go rozłączyć z netem.
Użytkownicy neo maja chyba jakby troche lepiej. Bo jak ktoś pozna ich IP to po nastepnym podłączeniu IP się zmieni. Najgorzej maja chyba użytkownicy sieci które mają stałe IP. No chyba, że ten programik wyłapuje każde IP neo??

Foto_scr 01-03-2007 22:49

Cytuj:

No chyba, że ten programik wyłapuje każde IP neo??
Po cholerę sie pytasz, jak możesz sam potestować albo znaleźć te informacje w sieci?

Spectro 01-03-2007 22:54

a bawilem sie juz kiedys takim programem... szybko sie nudzi
a poza tym lepiej uzywac aqq i tam korzystac z gg bo wtedy i tak nie znajdziesz adresu IP bo sie na gg nie wyswietli ... no chyba ze ktos wpisze netstat... ale to juz inna bajka

Ri'Pablo 01-03-2007 23:29

Z teog co wiem, to to działa tylko przez sieć...
Zresztą nawet jeśli nie, to ja mam neostrade, więc i zmienne IP...

Szuwar_ 01-03-2007 23:57

Cytuj:

Z teog co wiem, to to działa tylko przez sieć...
Zresztą nawet jeśli nie, to ja mam neostrade, więc i zmienne IP...
No a jak sobie wyobrazasz nie przez siec? Telepatycznie?

IMO to jest cos typu DoS (Denial of Service). Postawil gdzies IRCbota i pinguje az padniesz.

$corcerer 02-03-2007 00:12

2714798, tylko z 10 min wczesniej powiedzcie mi ze wylaczacie mi neta zebym nie zrzucil tego na nieudolnosc swojego administratora :)

BaaDeeN 02-03-2007 07:48

Gdy mam wewnetrzne ip na gg sie o nim nie dowiesz :)

Dolor 02-03-2007 08:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1295125)
Dzis gadalem z qmplem przez gg. Mowi ze ma program ktory rozlacza cie z netem
CZyli potrafi w""bac mi neta noto mowie ok.
gram (stoje przed dp) gadam i gadam a tu cannot connect cos tam cos tam i mnie zamurowalo!!!restartuje modem i mowie
"stary jak to zrobiles" a on "mam twoje ip z gg i a to jest program root "
MAm avasta i zone alarm (firewall) i hide ip(dla bezpieczestwa)
No wiec troche sie zmartwilem a ze to moj qmpel z rl nie jestem przestraszony bo sie qmplujemy ...
Ale qrde wystarczy znac ip bylekogo z gg i mozna rozlaczac nety na huntach itd

CZY JESTESMY BEZPIECZNI?
Ps to nie zmyslone jak ktos nie wierzy prosze podawac gg i zobaczycie ^^

Krótkie pytanko.
Jaki masz internet?
Zabezpieczenia itd.

Likierki 02-03-2007 09:48

Hmm.... spoko spoko to jaki jest ten program bo chce kumpla trochę postraszyć bo widzę że tu jakieś niejasności jeden mówi nazwę programu a drugi że ten program to shit więc podajcie nazwę programu. PROSZĘ:baby: :p

..::QRAS::.. 02-03-2007 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaaDeeN (Post 1296180)
Gdy mam wewnetrzne ip na gg sie o nim nie dowiesz :)

przekonamy sie ? ;]

Foto_scr 02-03-2007 16:16

Cytuj:

Hmm.... spoko spoko to jaki jest ten program bo chce kumpla trochę postraszyć bo widzę że tu jakieś niejasności jeden mówi nazwę programu a drugi że ten program to shit więc podajcie nazwę programu. PROSZĘ
Ethereal.

Jeszcze jedno: z Twojego bzdurnego posta wywnioskowałem, że nie bardzo się na tym znasz. Więc rada ode mnie - nie zabieraj sie za "straszenie kumpla".

Freedom_for_Kropek 14-03-2007 16:43

Witam.

Mam Pytanie - czy jest jakiś program, który sprawdza czy ktoś 'Cię' w danej chwili rozłącza z netem, może wyświetla IP itp. sprawy? ;)

Pozdrawiam.

T.

Koszyk 14-03-2007 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freedom_for_Kropek (Post 1315927)
Witam.

Mam Pytanie - czy jest jakiś program, który sprawdza czy ktoś 'Cię' w danej chwili rozłącza z netem, może wyświetla IP itp. sprawy? ;)

Pozdrawiam.

T.

Są , są takie gdzie widac kto w danym momencie łaczy sie z Twoim komputerem...

Foto_scr 14-03-2007 17:03

@2up
Może firewall?

Freedom_for_Kropek 14-03-2007 20:07

Poprzez wbudowanego firewalla? To to jest takie proste...?? Tzn, że jak ktoś powiedzmy mnie wyrzuci z gry to tam się pojawia jakiś log czy coś podobnego?? A jak tak to pytam 'gdzie'? ;)

Sorry, że pewnie dal wielu zadaje dość ograniczone pytania....no ale cóż kto pyta nie błądzi...? ;P

Pozdrawiam.

T.

Skurka 14-03-2007 21:44

1552544

Jestem dostępny 24h/dobę. Czekam na rozłączenie, żeby ci było łatwiej to nie mam firewall obecnie

Aha i jeszcze poproszę żeby terrorysta podał mi godzinę, w której nastąpił zamach.

Dratris 15-03-2007 14:03

Czasami nie pokazuje się IP numeru GG. Ale czasami tak, ja też mam program który z mojej sieci (kablówki) pokazuje all ip i moge wyłączać/włączać.

tomektrz 15-03-2007 14:41

To ktoś poza 13 letnimi autorkami "sŁiT bLoGaSkÓw" używa GG? Przecież już od dawna wiadomo, że w ten sposób można zdobyć IP...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:47.