Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Wyverny dla facc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=119883)

Sir'Matek 10-03-2007 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadol (Post 1301553)
Dobry koleś z Ciebie jak 20lv może biegać na POH'u skora sa tam GS'y...
jest on bezbronny w takiej sytuacji to tak jak ja bym wziął mojego rookchara na 13lv i miałbym się bić z Mateuszem Dragonem Wielkim:D, powinieneś to z edytować na co najmniej 60lv lub 50lv+ z haste.

A kto ci kazał chodzić na poh?
Chyba odruchowo to napisaleś, ponieważ autor potem dopisał, że najlepiej zabijać wyverny palkiem na północ od orcland ;)
@ Topic
super poradnik, widziałem sporo tematów "wiverna halp plx" "wyverna jak zabić", a wszystkie miały w sobie pytania, a nie odpowiedzi. Wreszcie ktoś to wszystko zgrał do kupy i ok :p
Pozdro

KrEmAs KAc 10-03-2007 15:53

Poradnik może być. Raz poszedłem na wyverne bez dwarven ringa :) trudno było zejść.

xlolx64 10-03-2007 18:24

Nice

Dobry poradnik, daje 9/10 (bo niema rzeczy doskonałych).
Nie wiedziałem że tych respów jest tak dużo, ja osobiście zabiłem tylko jedeną wywerne (23 drut) i nie było nic w loocie a poszedł jeden uh.

Liper 10-03-2007 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xlolx64 (Post 1310021)
Dobry poradnik, daje 9/10 (bo niema rzeczy doskonałych).
Nie wiedziałem że tych respów jest tak dużo, ja osobiście zabiłem tylko jedeną wywerne (23 drut) i nie było nic w loocie a poszedł jeden uh.

Wyvierny tak zadko loota zostawiaja...Ja moim new charem sorcem z 2h z kumplem bilismy i kilka power boltow i plate legi

KrEmAs KAc 10-03-2007 22:45

Proszę o przeniesienie tego tematu do poradników ;)

kasii 17-03-2007 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Viedzminek (Post 1302035)
OMFG, ja z duzo mniejszymi skillami i levelem(30~) solowalem bez wiekszego waste

Tak, tak trucizna zaczyna sie od 45 -.- (GZ!)

Poza tymi bledami, idz do szkoly na lekcje polskiego...

@topic:

Tak jak ktos wyzej powiedzial, ze przydalo by sie dodac dane o wyvernie. Obrazki jakbys dodal to tez duzo ladniej by to wygladalo.

Ogólnie 7/10

mój ty noobie do błędów sie nie czepiej bo o to prosiłem ale widać twa niezwykła bystrość tego nie uznaje

co do trucizny to zasmuce cie ze zdazaja sie przypadki (zazwyczaj gdy potworek zada ci blood hit(dokladniej scorp/vivern)) ze jego trucizna zabiera 45 hp potem 30 nastepnie zaczyna leciec od 15 w dół jak zwykle bywa
nie mówie ze tak jest zawsze ale kilka razy juz mi sie zdazylo

co do solowania knighta co ci wylecialo ze niby to weaste niebyl ? ja siedzialem na rezpie 7k tym na który ty podejzewam ze dlugo sie nie zapuścisz ponad 4h a poza 10 p bolcami kaska i kupa d hamów (no i bookach) nie wylootowalem nic :)

ShinjiIkari 17-03-2007 21:05

kasii - Wiverna truje w porywach do 23, ale nigdy 45.
Ja czasem potrafię ubić wivernę bez straty uh, wtedy to raczej waste nie jest(chyba że food :p)

babcia666 18-03-2007 13:26

@ShinjiIkari
Zdarza się że wyva truje ponad 30... i to dosyć często. No chyba że masz naszyjnik(Silver Amulet) to inna śpiewka.
@Caban Nadbaltycki
Gz poradnika, sam chciałem zrobić, ale nie miałem czasu:D ocena: 9/10. Tylko w paru rzeczach bym Cię poprawił:
1. Ja osobiście polecam ten spawn dla pallów> http://tibia.pl/earth.php?x=32672&y=31881&z=6 . Trudno go na początek wyczyścić, ale potem pojedynczo jest gdzie uciekać(na około skały), i nie ma większych strat.
2. Wyva BARDZO szybko się leczy, dużo lepiej niż monk(przynajmniej w moim przypadku).
3.Kiedy Wyva wrzuci haste jest naprawde ciężko, mnie na 27 lvl doganiała, a hity w bezpośrednim starciu to 60+, maksymalnie 90(k arm, p legi, w helmet).
4.Palladyni powinni mieć minimum 22 lvl, 65 dist to naprawde minimum, a na 70+ dist nie trzeba pomagać sobie z hmm.
5.Loot jest nawet miły(dużo d ham'ów), od czasu do czasu Power Bolt poleci, z kaską tak średnio... ale opłaca się^^.
I to chyba wszystko...

kasii 25-03-2007 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ShinjiIkari (Post 1320847)
kasii - Wiverna truje w porywach do 23, ale nigdy 45.
Ja czasem potrafię ubić wivernę bez straty uh, wtedy to raczej waste nie jest(chyba że food :p)

czasem dobrze ze to podkreśliłeś bo i ja jak siedziałem to uh nie uzywalem food i na vitach exura gran jesli chodzi o pojedynczy resp ja siedzialem u BK :)
na wiekszych respach cza manasy a to juz koszty :)
@Caban Nadbaltycki
2 dsy = strata expa pozatym robione hmmy jakbys miał kupic to przelicz czy na + wyszles
a no i dsy maja ta piekna wlasciwość ze co jakis czas cza je podleczyc wiec dolicz tez ihy czy uh ewentualnie manasy na mass healing :) i wcale nie wychodzi niewiadomo ile do przodu :)

ps od vivern juz dragon lair kolo veno wole wbije sie na resp 4x czy na wiekszy z jakims qmplem i zawsze sie zwróci jak nie w loocie to w złomie (steel /x-bows/jakies p legi :D)

Tibijczyk222 26-03-2007 10:16

ja mam postac [CHAR]sork wodz[/CHAR]
i an lzuie rozwalalem jzu od 18 lvl
te wyvy
biore sd i explo po 30 sec nie am wyvy a dlamnie loot :D

Stasiu1889 26-03-2007 12:46

Ja mam palka lvl 20 nick Aber The Pall.
Dobry poradnik teraz moge zacząć chodzic
mowiles ze do poradnika duzo brakuje ale dla mnie jest spx

kasii 27-03-2007 00:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 1334793)
ja mam postac [CHAR]sork wodz[/CHAR]
i an lzuie rozwalalem jzu od 18 lvl
te wyvy
biore sd i explo po 30 sec nie am wyvy a dlamnie loot :D

proponuje iść na cave rat jest spory resp w jaskini na ank
boze skad tacy sie biorą
ps bijac na 18 lev z sd po 100-150 to daje bag sd na vive to ma szanse sie zwrócic pod warunkiem ze z kazdej woi poleci :)

MasterMorduk 29-03-2007 15:42

ja na 26 lvl sorcem ubiłem tą obok Carlin solo :P z stratą 3 hmm i bez straty ih ani uh ;) a co do poradniki to nawet dobry 8/10 B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:36.