Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dwarf Guard (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121499)

Twoj_Miszcz 23-03-2007 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astral55 (Post 1328854)
a czemu by nie, ja tam laze na 23lvl -.-

knightem ? ; o

ZeboslawCalmera 23-03-2007 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Polonixx (Post 1323492)
Najlepsze eq na ten rodzaj dwarfów to knight armor, plate legs, steel helmet, guardian shield... skąd to wiem? Sam miałem takie eq przy expieniu na dwafrach :)

Proszę Cie..........jak to najlepsze! Z tego co wiem to są lepsze (wiecej def,arm) zbroje i tarcze nie?

Jezeli chodzi o expienie na guardach postacią magiczną i zastanawianie się (zakładam mając b-robe) "eee guardy mnie nie będą tak lać jak sobie sprawie crown armor" - (2 arm więcej jesli się nie myle) jest bezsensowne. Guard to i tak silny potwór i czy ty masz 3 arm w te czy we wte nie robi różnicy. Bo guard i tak Cie pierdyknie za 70 i tak.......(oczywiscie zapewne jakby wyliczyc srednią hitow w zbroi o arm 3 lepszej wyszly by mniejsze hity, ale mowie ze roznica jest stosunkowo nie duża). Czy pójdziemy w b-robe + k-legi + crown helmet czy pójdziemy w c- secie i warrioe helmet....zero roznicy i tak klepanko(w zwarciu)

Gasiennnica 24-03-2007 00:11

oczywiscie ze dragon shield (jakie masz skille ze rwiesz sie na guardy?)

enderty 24-03-2007 06:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Radzio Angelus (Post 1326955)
Nie trzeba być bogiem tibijskim żeby wiedzieć, że na 22 lvl ze skillami 64/62 lepiej się trzymać od guardów z daleka xD. A to, że oceniasz wiedze innych po ich statach pod nickiem, to dla ciebie gz! -.-"

to w ogole oszustwo ze kina z 20+ lvl i skilami 60/60+ nie moze isc na guardy a mag se je bije z rozdzki od 19 lvl np. ja na guardy drutem lazilem

Hoxiu 24-03-2007 07:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZeboslawCalmera (Post 1330749)
Proszę Cie..........jak to najlepsze! Z tego co wiem to są lepsze (wiecej def,arm) zbroje i tarcze nie?

Jezeli chodzi o expienie na guardach postacią magiczną i zastanawianie się (zakładam mając b-robe) "eee guardy mnie nie będą tak lać jak sobie sprawie crown armor" - (2 arm więcej jesli się nie myle) jest bezsensowne. Guard to i tak silny potwór i czy ty masz 3 arm w te czy we wte nie robi różnicy. Bo guard i tak Cie pierdyknie za 70 i tak.......(oczywiscie zapewne jakby wyliczyc srednią hitow w zbroi o arm 3 lepszej wyszly by mniejsze hity, ale mowie ze roznica jest stosunkowo nie duża). Czy pójdziemy w b-robe + k-legi + crown helmet czy pójdziemy w c- secie i warrioe helmet....zero roznicy i tak klepanko(w zwarciu)

Eee... expiłem na guardach na 2 sposoby:
-g arm, k legi, boh, crown helm, demonka, woi
-b robe, plate legs, crown helm, vampka, woi

i stwierdzam, że rożnica jest widoczna - wolę mieć te pare cap mniej i wbić więcej expa ( przez to, że mniej many idzie na exure gran, a więcej na evis ) Expiłem od 33 do 50 lvla msem

dovelia 24-03-2007 09:21

Cytuj:

Guard to i tak silny potwór
Gadasz glupoty. Guard to jeden ze slabszych potworow w Tibii. Silny to jest Juggernaut, Orshabaal, Ferumbras itp

Aquin_Argante 24-03-2007 10:07

Hm... A gdzie można znaleźć Mino Guardy na Mainie oprócz w Mintwalin?:)

Drozdzik 24-03-2007 12:36

Ja...

Ja bym kupil sobie Crown Shield po 5k chodzi :D

ZeboslawCalmera 24-03-2007 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dovelia (Post 1331159)
Gadasz glupoty. Guard to jeden ze slabszych potworow w Tibii. Silny to jest Juggernaut, Orshabaal, Ferumbras itp

Zgadza się, ale mówimy tu o postaciach 20-30 lvl dla których guard pozostanie jednak silnym potworem. Spróbuj walczyć z Guardem w zwarciu druidem na 25 levelu.....klepanko,klepanko,klepanko:D

ZeboslawCalmera 24-03-2007 16:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aquin_Argante (Post 1331220)
Hm... A gdzie można znaleźć Mino Guardy na Mainie oprócz w Mintwalin?:)

Chyba zły temat co nie?

Mino guardy znajdziesz na mino tower w okolicach kazoo. W zamku obok AB, na mino pyramid na Darashii (PACC)

przepraszam za double posta

Aquin_Argante 24-03-2007 21:31

Thx za te Mino. No ja gram na Neranie to tam Crown Armor niestety nie chodzi po 5k :(

Hoxiu 25-03-2007 10:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aquin_Argante (Post 1332463)
Thx za te Mino. No ja gram na Neranie to tam Crown Armor niestety nie chodzi po 5k :(

crown armor nigdzie nie chodzi po 5k, ceny wahają się od 12 ( bo taka jest cena u djinna ) do 15, na nowszych światach więcej

a crown shield powinien kosztować conajmniej 8k, więc nie wiem jak to jest możliwe, że na jego świecie kosztuje 5 :O

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:15.