Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Historia Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121611)

Tom The Tanner 20-03-2007 23:19

6,o

Amber była więziona u Orków w pewnej wieży. Zagadajcie. Będzie gadać i gadać, Amber to spamer. ;p

Vial

Gawroon 20-03-2007 23:56

Dragon-Rook: weapon
Amber: The best weapons on this isle are just toothpicks, compared with the weapons warriorsof the mainland wield.

O co jej chodziło? Niewiele kapuje.

Konduktor 20-03-2007 23:58

O to że bronie rookgardu nie moga sie równac z bronmi dostepnymi na mainlandzie. Są w poprównaniu z nimi "wykałaczami".

@Edit
Napisałem wczesniej ze Amber boji sie dragonow orków i cyklopów.Mój bład :P
22:59 Amber: Oh, I fought orcs, cyclopses, minotaurs, and even green dragons.
Ona walczyła z tymi potworami.

Gawroon 21-03-2007 00:16

Hehe, wiecie co willy mówi o CipFired;dzie? hehe;

Na polski to będzie: "Nasza małą małpka"

Konduktor 21-03-2007 03:30

@up

Wille to taki NCP ktora do każdego cos ma. Jedyna osobom o której wyraża sie pochlebnie jest Dallheim.

Tom The Tanner 21-03-2007 11:16

@Up.
Oraz chyba jeszcze o Amber. Quite a babe... czy cuś. :P

Vial

Gawroon 22-03-2007 22:39

Hehe, ludzie ludzie ! Czyżby nikt nie wpadł na to żepy zapytać o Dallheima tego kolesia od life fluidów ? Ja się go zapytałem o DAllheima a on na to " A man of a sword" ! Czyli wiedział o tym, że Dallheim miał Spike Sworda ! Potem jeszcze coś zrobię, ale co...to tajemnica...

Tom The Tanner 22-03-2007 23:08

@Up.
No nie jestem pewien. Na razie wpadli na to wszyscy. Zobaczymy jak będzie dalej. ^^

Vial

MvD 23-03-2007 17:58

Kylindra nie istnieje ^^ To juz stara bajka tibinews... Oni maja same fake'i etc. Nie wiem dlaczego CipSoft uznaje ja za oficjalna strone fanowska :/

crystal12 23-03-2007 22:42

Przeplosiny

Przeplaszam, że mnie tak długo nie było, ale nie chciałam spamować i byłam trochę zajęta inną grą komputerową 8o :p . To że Kylindra nie istnieje to możliwe, bo zobaczyłam to tylko na jednym forum Toma The Tannera, na którym do krótkiej chwili byłam bywalcem :).

D4n1 30-03-2007 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner (Post 1325432)
Może osoba pokorna, to taka, która nie zabiła jeszcze nigdy żadnej niewinnej istoty ? Czy chodzi tu o postać na 1 poziomie ?

Kiedys ktos napisal na forum ze buty do chodzenia po wodze mozna znalesc na 1 lvl jak tylko wejdzie sie na Rookgaard. Niemowie ze to prawda, ale moze dzwi do mino maga otworzy bez klucza osoba na 1 lvl ktora niezabila zadnego potwora? Pewnie wiekszosc powie jakim cudem 1 lvl moze dojsc do mino hell juz mowie jest przeciez przejscie w podziemiach -> tu jest nawet ten temat http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=55176. I moze z pomoca Rookstayerow "osoba pokorna" czyli ten 1 lvl dojdzie do mino hell i do drzwi mino maga bez zabijania zadnych potowrow i otworzy te dzwi. Powiedzcie co o tym sadzicie bo chyba niebylo wyprawy z 1 lvl do mino maga :]

Shinodin Barthez 30-03-2007 20:02

jak nie było sam probowalem... i co nic ! a tak btw. ten teamt był już poruszany :P

Smok Adam 31-03-2007 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MvD
Kylindra nie istnieje ^^ To juz stara bajka tibinews... Oni maja same fake'i etc. Nie wiem dlaczego CipSoft uznaje ja za oficjalna strone fanowska :/

Hmm, a mi sie wydawąło że to jakieś info z książki. To jak? Ksiązka czy z jakieś storny to info o pani Kylindrze?
Mi sie wydaje ze to z jakieś ksiazki było, chyba z aB, czy coś :P
Nie wiem, ja tam elfami sie nie zajmuje :)

Kejmil 02-04-2007 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Konduktor
22:59 Amber: Oh, I fought orcs, cyclopses, minotaurs, and even green dragons.
Ona walczyła z tymi potworami.

No właśnie... Walczyła. Kiedyś w bodajże temacie "Tajemnice Rookgaardu..." Była wzmianka o tym, że Dallheim był zaręczony z Amber. Po tym jak Amber zniknęła, Dallheim oskarżył ją o kradzież swojego Spike Sworda, który również zniknął. Wyobraźcie sobie zabić smoka Kataną czy Carlin Swordem. NIEMOŻLIWE [prawdę mówiąc na Mainie SSem też Smoka nie ubijemy :P]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lightstaff
17:39 You see a sign.
You read: Kendram Benson
You read: Urbat Afgars
You read: Polgan Bonecrusher

Może tu chodzi o tych panów?

Hmm... Kto powiedział, że to byli PANOWIE? Spójrzcie np. na Polgana Bonecrusher... Tak, tak, BONECRUSHER. Przecież takie same nazwiska noszą strażniczki w Carlin. Być może to była jedna z ich sióstr? Teraz Urbat Afgars. No to mógłby być pan, po czym to wnioskuję? W Maze of Fury [teren PACC] Znajduje się ciało mężczyzny, na którym jest płomień. Być może to właśnie ten jeden z trójki bohaterów? Lecz może to też być... Kendra[m], o czym za chwilę.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Konduktor
Słyszałem też teze że 1 z nich jest własnie tym ghoulem.

Co nie koniecznie musi być prawdą... No bo, czy zamurowaliby swojego przyjaciela? I jakby stał się Ghoulem?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ja
Lecz może to też być... Kendra[m], o czym za chwilę.

No właśnie... Czy jest jakieś WIARYGODNE ŹRÓDŁO, z którego wnioskujemy, że Kendra[m] to mężczyzna? Czy jest też takie źródło, które mówi dokładnie, że to KENDRA, a nie KENDRAM? Gdyby Kendra[m] był[a] mężczyzną, to by wiele zmieniało... Np. to, że kiedy [prawdopodobnie] The Oracle powstrzymało Kendrę/Kendrama od ucieczki i pozbawiło życia, porzuciło ją/jego w Maze of Fury i podpaliła magicznym ogniem, dzięki któremu ciało nigdy się nie rozłoży.

A czy nie intryguje Was Amber? Kobieta o elfickiej urodzie, znająca różne języki, zaręczona z Dallheimem, właścicielem SSa, uciekła z Rooka, SS zniknął. Kendra[m] posiada miecz od tąd dostępny tylko Pokornemu. Te dwie postacie są do siebie bardzo podobne, o ile [jak już wcześniej wspomniałem] Kendra[m] rzeczywiście jest kobietą.

A może Amber, to dziecko Kendry/Kendrama? A może na odwrót? Tutaj nasuwa mi się pewna myśl:

Amber, gdy zaszła w ciążę z Dallheimem uciekła na Main zabierając ze sobą SSa... Tam urodziła dziecko o porażającej urodzie [od Amber] i niebywałej sile [od Dallheima]. W czasie gdy dziecko dorastało, Amber robiła sobie żarty z ważnych na Kontynencie osób. Została z powrotem wysłana na Rookgaard, lecz dziecko zostało same, bez opieki, posiadające jednak legendarnego Spike Sworda. Aż w końcu, pewnego dnia na wyspie pojawia się i od razu atakuje Cipfrieda, który był dla niej/niego bardzo miły [nie zapominajmy, że Kendra[m] był[a] mocno pokrzywdzony/a przez los].

Ufff... Ale się rozpisałem :D No, komentujcie to, co tu napisałem.

Edit@
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smok Adam
Mi sie wydaje ze to z jakieś ksiazki było, chyba z aB, czy coś

Bardzo możliwe w końcu Kendra[m] był[a] elfem/elfką.

Tove'Rook 03-04-2007 10:20

Ktoś puścił w obieg nie potwierdzoną plotkę, że Dallheim był kiedyś zamieniony w szczura; podobno Hyacinth boi się szczurów; wiemy, że opisuje Dallheim'a jako "człowieka z miaczem" (jakoś tak)... Może kiedyś Dallheim chciał zabić Hyacinth'a, a ten (wiemy, że włada magią) zamienił go w szczura i zaszył się w swojej wieży. Od tego czasu boi się szczurów, bo wciąż sądzi, że któryś z nich to Dallheim :)

Lightstaff 04-04-2007 00:06

@Kejmil

No nie źle, nie źle xD. Amber ma własnie baradzo dużo wspólnege z tą czy tam z tym Kendrą[em].

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kejmil (Post 1346756)
Amber, gdy zaszła w ciążę z Dallheimem .

Chociaż to wydaje mi sie nieco naciagane :P

crystal12 04-04-2007 12:43

Inof o Pani Kylindrze jets z innego tematu poświęconemu zxagadkom rooka

darushu 08-04-2007 22:31

[quote=Coray;1358965]@up
Niewyżyte dziecko neo ?
QUOTE]

Tak tak... a jaka ladna "linia" na srodku... :)

@kejmil - no no... calkiem ciekawe :) tylko ze ja niewiem, po com bylo by to wszystko, po co CIPsoft, az tyle kombinowalo w sprawie tego SS'a.

No tak wymyslili historie, ktore przelali do NPC, ktore mozemy dociec, rozmawiajac z owymi NPC. Lub za posrednictwem ksiazek... i niechce wierzyc, ze mieliby tak rozwinietą wyobraznie, zeby takie historie zrobic... tralala, Amber z Dallheimem w ciazy :D itp :) chociaz pomysl bardzo ciekawy...

I wcale niewierze ze tak niejest... poprostu mowie to co mysle

pozdrawiam

Krzysiu909 09-04-2007 17:35

A może przejście na maina naprawde istnieje tylko ze.... nie tunelem, a tratwą.:)
Przecież Amber popłynęła na mainland tratwą, a tratwa jest tam gdzie notatnik Amber i tam go zgubiła. Ona musiała być na mainlandzie ponieważ poznała Ferumbrasa i wiele innych osób mieszkających na mainie.

Freyu 09-04-2007 18:33

Świetna robota! 8o
Gawron może mieć racje trzeba się temu bliżej przyjżeć, ale teraz nie mam na to czasu. :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:39.