Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   Wirusy w .rec !! Dowody. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121635)

Guest 1900 20-03-2007 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gesior (Post 1324988)

"Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo trudne do wykonania. Ale póki co-nie ma co się ihmo martwić" juz chyba latwiej byloby sie wlamac na tibicams.com wgrac tam swojego przerobionego TibiCam***** z nowym funkcjami i powiedziec, ze to nowa wersja.. w 1 dzien byloby z 10,000 pobran i wszyscy by mieli twojego wirusa :>
Potem hackowac zanim ludzie sie kapna, ze to wirus, a tworca TibiCama usunie twoj plik. ;) (btw. ja tam sie na hackowaniu nie znam, ale wydaje mi sie, ze latwiej jest sie wlamac na stronke o filmach, niz stworzyc takiego .reca :> )

Hehe no to jest o wiele łatwiejsze rozwiązanie , ale to juz trzeba sie znac na tym dobrze a jesli ktos sie zna na tym dobrze to nie zawraca sobie głowy takim czyms bo jest to dla niego strata czasu ;) zreszta jak by tak zrobil i dajmy na to ma te 1k postaci to ile jest to roboty aby oczyścić je .... <lol2> bys pękł od tych itemow i potem je sprzedacnp. na allegro .... za duzo zabawy ...

MagField 20-03-2007 15:57

O kurwa co ty nie powiesz? ^.-

Foto_scr 20-03-2007 16:18

Jak widać, zabawa się rozkręca. Przewertowałem sobie kilkanaście filmików dzisiejszego dnia na stronie głównej tibicams z liczbą pobrań wiekszą niż
2,000. Wszystkie zawierały niechciane bonusy.
Zamieszczone przez użytkowników, którzy załadowali na stronkę już niejeden filmik - podejrzewam, że więcej niż połowa ludzi, którzy to pobrali, nie uruchomili żadnego skanera, a co dopiero myśleć o dokładnej analizie pliku na własną rękę.
Cytuj:

Jaki to był filmik, tzn nazwa?
Zaraz Ci powiem...
@EDIT
Nazwa pliku to:
ydemona

Always hunted 20-03-2007 16:32

A pamiętam jak mnie wyśmiewano kiedy mówiłem, że w *.rec mogą być wirusy.... hehehehe

down@
Może coś zrobić, lub nie. Ale jest :) i o to mi chodzi, że JEST. Poza tym, to tylko kwestia czasu aż będą działające wirusy w *.rec.
Btw, naucz się czytać ze zrozumieniem. Gdzie ty tu widzisz panikę? Bo jestem od niej daleki.

hide 20-03-2007 16:38

@ up
Taa teraz możemy się z ciebie śmiać że panikujesz na widok wirusa w .rec który nic mi nie może zrobić -.-
Gz postępu!

Nunarah 20-03-2007 16:46

zaplon;d normalnie jestes boski;d

Guest 1900 20-03-2007 16:47

Jedynym wyjściem jest chyba zrobienie nowego formatu* w jakim beda zapisywane filmy, ale czy jest takie cos mozliwe to nie wiem bo nie zna msie na tym to tylko moja taka teza

Foto_scr 20-03-2007 16:50

Plik się nie uruchamia, a co najlepsze, nic nie robi.
http://i12.tinypic.com/3yq5cnr.jpg

Upierz 20-03-2007 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guest 1900 (Post 1325232)
Jedynym wyjściem jest chyba zrobienie nowego formatu* w jakim beda zapisywane filmy, ale czy jest takie cos mozliwe to nie wiem bo nie zna msie na tym to tylko moja taka teza

A po tygodniu pro uber hackerzy wpakują wirusy do tego nowego formatu i cała praca pójdzie w dupę. Zły pomysł.

Xerizzezo 20-03-2007 18:10

zal

Zeby to sie uaktywnilo to musi byc do tego specjalnie stworzony Tibicam*****
a tak sei podniecacie bo jakis ciec soebi wrzucil zmieniony exe do tibiabr, filmik ktory i tak nie ebdize dzialal ani sie nie aktywowal sami zescie sa jak wirusy w rec.

boorex 20-03-2007 18:11

Moze i ktos wpakowac wirusa w .rec ale nie bedzie on dzialal, zrozumcie to bo pala siada jak to czytam. Jeszcze stety lub niestety nikt na tyle zdolny sie do tego nie przylozyl zeby zbindowac reca z wirusem ktorego Tibicam***** bedzie czytal.

Btw. kilka dni temu pobralem i ogladalem filmik ydemona.rec z www.tibicams~. Dlaczego jeszcze nie mam hacka ? :< :< :<

Xerizzezo 20-03-2007 18:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Foto_scr (Post 1325239)
Plik się nie uruchamia, a co najlepsze, nic nie robi.
http://i12.tinypic.com/3yq5cnr.jpg

Btw. Jak zcracowales Tibiabota NG to moze sie pochwalisz jak obejsc kody...

Dratris 20-03-2007 18:34

Ten rec może nie być rec, można podmienić żeby pisało rec. No chyba że film sie odpala no to już robota nie dla newbie hacker.

omg_1991 20-03-2007 18:51

ehhhh..... no to mozemy sie zaczynac Bac Buuuuuuu......B)

Co ci ludzie nie wymysla ehhh...;(

Foto_scr 20-03-2007 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerizzezo (Post 1325411)
Btw. Jak zcracowales Tibiabota NG to moze sie pochwalisz jak obejsc kody...

Już nie rozdaję cracków.
Mała podpowiedź - pogrzeb w pliku loader*****.

Mroku 20-03-2007 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Foto_scr (Post 1325522)
Już nie rozdaję cracków.
Mała podpowiedź - pogrzeb w pliku loader*****.

:< zrob aukcje na allegro i zacznij sprzedawac poradnik :
"jak scrackowac ng" xD

ja musze sie tym dzis pobawic :~ dzieki ,ze mi o tym przypomniales x.X znalazlem to w skrzynce x.x

Smoking Playaz 20-03-2007 19:07

Ściagnełem, obejrzałem, a na koniec przeskanowałem i jakoś nic mi sie nie stało, postać dalej mam więc kogo wy chcecie oszukac?, Film jest czysty jak łza ;] a o to dowód

http://img233.imageshack.us/img233/6...bywirusdp6.jpg

Foto_scr 20-03-2007 19:16

@up
No dobra, ale mi nadal wykrywa to samo.
http://i13.tinypic.com/2upfzi9.jpg
Załadowałem na virustotal i ten sam wynik.

Chyba pobrałeś, nie to co trzeba.

BTW: myślałem, że nie ma już ludzi, co używają IE do normalnego przeglądania stron.

Dwimenor 20-03-2007 19:29

@Co do hexeditorów
Ściągnijcie jakikolwiek normalny ("czysty") plik rec i zmodyfikujcie go w edytorze hexagonalnym wprowadzając tak wielkie zmiany, jakich wymaga wprowadzenie wirusa. Następnie spróbujcie obejrzeć ten film via tibicam.

W 99 przypadkach na 100 zmodyfikowanie jednej, losowej wartości powoduje niemożliwość uruchomienia filmu(tibicam go nie "czyta"). Zmienia się długość i zawartość 1 pakietu z danymi.
W ten sposób robiono fałszywe filmy tibicam-zanim wprowadzono szyfrowanie pakietów serwer->klient. Wtedy jeszcze pakiety można było jakoś odczytać-a i tak zajmowało wystarczająco dużo czasu, aby pojawiło się raptem 5 czy 6 takich zmodyfikowanych filmów(MLS/th na secura, dslna jakimś pvp, sof/dwarven shield na rook).

Mui 20-03-2007 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 1324911)
Osobiście nie wierze w działające wirusy w .rec. Co rozumiem prze działający? Po otworzeniu zainfekowanego pliku w oryginalnej tibicam następuje wykonanie kodu wirusa, nie przerywając odtwarzania filmu.
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo trudne do wykonania. Ale póki co-nie ma co się ihmo martwić

Dwimenor bardzo sluszna uwaga :) Możliwe, że ktoś chciałby po prostu zrobić zamęt i stworzył zainfekowany plik wykonywalny ***** i zmienił go na .rec . Nie miał z tego żadnej korzyści poza wywołaną "paniką". Tak samo się już kiedyś zastanawiałem nad możliwością wykonania jakiegoś kodu.. dołączanie potrzebnych bibliotek itp. to chyba ciężka sprawa, a raczej niemożliwa aby załączyć biblioteki do pliku, który ma "zapamiętane pakiety", które są odtwarzane za pomocą TibiCAM. Sam nie wiem co o tym myśleć..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:00.