![]() |
Hmm dawca kości miał chyba jakiś reumatyzm albo chorował na żółtaczkę bo zdroge kości są bielutkie ( chyba że te są złocone) ;) a co do tego questa domysliłem sie jak go zrobić i faktycznie bardzo skomplikowany ale nie chce mi się go robić :P (j/k jakby ktoś jakimś cudem nie zczaił :P)
|
UP@
Hegemmon... zdrowe, świeżutkie kości są białe, to prawda, ale z biegiem lat żułkną z powodu rozkładu części organicznych*...a jeżeli kości długo leżały w czyimś...opakowaniu, to wytwarza się na nich woskowa powłoka(także, kiedy są wystawione na przemienne działanie deszczu i słońca) Więc kości bywają żółte :P PS--- *"w kółku młodego naukowca wyjaśnimy co to są części organiczne w kości. By się tego dowiedzieć przeprowadźmy eksperyment..wrzućmy kość kurczaka do słoika z octem i zostawmy. Po pewnym czasie kość będzie elastyczna jak guma. Spowodowane jest to rozpuszczeniem przez ocet wapnia. Drugą kość spalcie. Zauważycie że będzie kruha i zwęglona. Całe białko zostało zniszczone i teraz kość jest bardziej łamliwa. W ten oto sposób kończymy kółko młodego naukowca" (program był przeznaczony dla młodszych widzów, którzy nie wiedzą zbyt wiele o świecie biologi... żebyś się hege nie obraził XD) |
powiedz mi jedną rzecz
skąd ty do jasnej cholery masz bag na 40 miejsc!! X( X( powiedz plz a grafe ex |
huhahihuhehy! lol XD
nabrał się :D w końcu ktoś XD ten bag nie ma 40 miejsc! po prostu uciołem pasek, cofnołem go, a tam gdzie miało pyć puste wkleiłem pasek z pod oryginalnego paska(Bosze..ale wytłumaczenie XD) prościej to po prostu go kruciłem, przez co wydaje się ze jest więcej miejsc XD cuz..im evul a live is brutaland full of zasadzkas |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:01. |