Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Pacc a raczej rodzice i pacc... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=123268)

Bambuko 02-04-2007 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zillek Edonek (Post 1347183)
A jak będą chcialii ją poznać? Lepiej trzymaj całą kase jaką masz w portwelu, później wyjdziesz na wieczór po coś do sklepu , pójdziesz na pocztę, wyślesz kase na PACC, a jak będziesz wracał to wywalisz portfel ale już bez kasy. Powiesz rodzicom , że jakiś koleś w kominiarce cię napadł i zabrał portfel , a jego twarzy nie widziałeś bo miał kominiarkę. Jeśli ci będzie szkoda portfela to nie wywalaj go tylko gdzieś ukryj , a za pare dni udasz , że go znalazłeś.

Uwaga! Z autopsji wiem, że przeciętny rodzic nabierze się na to nie więcej, niż trzy razy!

By$iu 02-04-2007 20:38

Zacznij sie modlic, chodzic do kosciola, zaloz kolko zywego rozanca. Pozniej powiedz im, ze sie nawrociles o ile jeszcze tego nie zauwazyli, poczym powiedz, ze swe oszczednosci wyslales na misje w Bhutanie.

Khalak 02-04-2007 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magdaw92
chociaż ja bym wolała uzbierać kasę na np. mp4

Ja podobnie, z tym że ja na nowszą wersję - MP5 :p

Na dobrą sprawę nie moja kasa - nie moja sprawa, ale pomyśl czy warto... B)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::..
zerwij z tibia bo to zlo.

No właśnie B)
edit
@down
Przecież wiem, co to jest i jak wygląda H&K MP5 B)

Zillek Edonek 02-04-2007 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 1347393)
Uwaga! Z autopsji wiem, że przeciętny rodzic nabierze się na to nie więcej, niż trzy razy!

Więc za czwartym razem zamień kominiarkę na pończochę.

Cytuj:

Ja podobnie, z tym że ja na nowszą wersję - MP5
Tu masz MP5:http://www.hkpro.com/image/mp5-1.jpg

Dego 02-04-2007 22:32

Jak pierwszym razem kupowałem to powiedziałem mamie że to taki program i go potrzebuje bo jest fajny (?) i wysłała nastepnym razem sam musiałme wysłać, etraz tez pewnie sam...

PiXik 02-04-2007 22:36

taa dupienie o pełnej grze jest dla naiwnych rodziców. Jeśli Twoi sprawdzają gdzie masz kasę i wiedzą ile jej masz[*]. Kup jakąś grę za 10zl np zerwij wszelkie ceny , i powiedz ze leciala po 90. czy nawet więcej

Rethfing on Aldora 03-04-2007 08:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 1346800)
Rotfl, to Twoje pieniądze - co ich to gówno obchodzi?

To, że prawdopodobnie są to pieniądze jego rodziców dane mu w postaci kieszonkowego.

Sallim 03-04-2007 17:14

@ topic
twoja kasa wydaj ją po co ci dają kieszonkowe żeby se leżało?
kasa jest po to żeby ją kiedyś wydać >.> a nie jakaś ozdoba czy coś
z czego widzę masz 20 lvl więc dużo ci pacc nie da ale to jest twoja wola kup se i już

Majoreczek 03-04-2007 20:48

hehe, mialem podobny problem
na poczatku powiedzialem rodzicom o co chodzi i mi pozwolili na zakup
teraz uwazaja ze gra ma na mnie zly wplyw xD

Zillek Edonek 03-04-2007 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sallim (Post 1348926)
@ topic
...po co ci dają kieszonkowe żeby se leżało?
kasa jest po to żeby ją kiedyś wydać >.> a nie jakaś ozdoba czy coś...

Ja tam większą część kieszonkowego wplaciłem na lokatę , którą założyła mi mama na moją proźbę , a teraz wpłacam na fundzusz inwestycyjny... Ach , to zarabianie kasy nic nie robiąc ^^

Descartes 03-04-2007 21:16

Ja kiedyś (jeszcze za czasów starego kompa) powiedziałem rodzicom, że za te pieniądze kupuję sobie dodatkowe RAMy do kompa. Nacieszyłem się pakiem z miesiąc, po czym komputer się spalił... i już nigdy nie pozwolili mi samemu robić upgrade'u. xD

Dark Sven 03-04-2007 21:55

A ja ci dam radę. Kup sobie dobrą książke.

PiXik 03-04-2007 22:08

Dark Sven pobija wszystkich

Max121 04-04-2007 08:58

Tak sobie jeszcze pomyślałem... Wszystko zależy od tego jak się uczysz i jaką wagę do nauki przykładają twoi rodzice. Postaraj się w szkole o kilka dobrych ocen, poucz się, a rodzice spojrzą na ciebie przyjaźniejszym okiem. To działa - wypróbowałem.

ripper 04-04-2007 09:13

Pogroź im krzesłem.

To chyba twoi rodzice, skąd _my_ mamy wiedzieć, jaki mają stosunek do gier, jaki do ciebie, twoich pieniędzy, twoich wydatków itd.?

MasteR Driv3r 04-04-2007 17:18

Omglol, to są twoje pieniądze. Wiadomo, że nie jest to ozdoba jak ktoś wcześniej napisał, tylko trzeba je wydać. Ja popieram taką opcję:
Cytuj:

Bierzesz 90 zł znikasz gdzieś na jeden wieczór po czym mówisz, że wziąłeś jakąś laskę na pizze, lody, kino etc. i proste kasy nie ma
A jak będą ją chcieli poznać?
To powiesz, że sie jej spytasz. A na drugi dzień powiesz, że nie chce bo sie wstydzi.

Cala filozofia :)

Zillek Edonek 04-04-2007 17:21

@Up
Przeczytaj sobie co napisałem na poprzedniej , albo 2 stronie odnośnie"twoich pieniędzy".

MasteR Driv3r 04-04-2007 17:25

Tak wiem, ze mogą mu wszystkiego zabronić... Ale co to ma być k_rwa wojsko? Jak ma tych pieniędzy nie wydawać to na ch_j dają mu kieszonkowe?

Zillek Edonek 04-04-2007 17:35

@Up
Aby waydał na coś , co mu się przyda a nie na jakąś głupią gre , chyba jednak nie czytałeś mojego posta, albo przynajmniej nie zrozumiałeś jego sensu.

-=DanieL=- 04-04-2007 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1349587)
A ja ci dam radę. Kup sobie dobrą książke.

Przeczyta raz i bedzie musiał czekac kilka miechow zeby zapomnieć treść i ponownie czytać. Książke można sobie za darmo załatwić od kolegi, a pacca nie! Gupi jezdeź

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:41.