Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Poradnik] Jak NIE DAĆ się okraść. Czytaj! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=123485)

Rybzor 04-04-2007 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zdjecia_rar (Post 1350051)
i jeszcze ta nazwa tematu ,,czytaj"!
za wszelka cene chcesz, zeby kazdy z ciekawosci otworzyl ten temat ?

No ba, przejrzałeś mnie!:(
Cytuj:

a slyszales moze o limitach na rapidzie? co ma poczac taki ktos, jezeli ma na nim zasrane limity? nie kazdy ma neo jak ty, ze robi <pyk, rozlacz-polacz, pyk> i wraca spamowac z nowym ip.
Rotfl, zwykle mawia sie "zdanie wyciągnięte z kontekstu", ale tutaj nawet zdania nie wyciągnąłeś, tylko jeden wyraz. To, że rapid ma limity nie oznacza, że nie warto wspomnieć o nim. Mam sieć osiedlową LAN.
Cytuj:

SFW? UWAGA
Co to za format? Nie ma go w wikipedi, ani na 1 stronie w google?
Chyba Ci o S.C.R chodzilo jesli o wygaszacze chodzi...
Tam była literówka :P, miało być SWF, sry.

Maggic 04-04-2007 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Kracy (Post 1349919)
Ohhh no przyda sie przyda, ale raczej każdy porzadny gracz wie co robić żeby się nie dać shakować no chyba że Cie rl kumple ukradną reckeya -.- tak jak mi

No chyba napisał że poradnik przeznaczony dla początkujących w tych sprawach.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stemi Riph (Post 1350063)
W pliku REC da sie umiescic vira wystarczy zmienic typ plikow (panel sterowania>>opcje folderow>>typy plikow) i mozna zmienic rozszerzenie virusa z ***** na .rec a vir i tak zadziala ;]

Od razu naucz nOObaski hackować, wtedy zacznie się nam serio filmów rec
Pod tytułem - MDWloot5mpa.rec, SeromontisKilledby8lvl.rec itd itd

Zdjecia_rar 04-04-2007 15:08

Cytuj:

No ba, przejrzałeś mnie!
nie ironizuj.

dobra, spadam na hale.

Xmazy 04-04-2007 15:22

Super poradnik, postarałeś się.

hide 04-04-2007 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 1350403)
Od razu naucz nOObaski hackować, wtedy zacznie się nam serio filmów rec
Pod tytułem - MDWloot5mpa.rec, SeromontisKilledby8lvl.rec itd itd

A czego on i kogo nauczyl? Nie rozumiem co daje ta jego metoda. Moge dowolnego wirusa wziac i zmienic na .rec i dalej bedzie chodzil jak na niego klikne? Kto przestawi cos w swoim kompie co ma ulatwic odpalenie wirusa? Wirus to przestawi? Ja mam ustawione odpalanie filmow .rec przez TibiCamNG (nieaktualne). ez moge odpalic wirusa klikajac na .rec? :)
@autor tematu
Jak chodzilo ci o SWF to napisz tez o .s.c.r bo wiecej osob daje S.C.R niz SWF. Wlasciwie to nie widzialem, zeby ktos na tibia.pl dawal wirusa w SWF lub wogole byle co w SWF

Myszoon 04-04-2007 16:56

Ty za 2 ciekawostke : *

Stemi Riph 05-04-2007 01:25

Tak^^ po zmienieniu typu tego pliku vir bedzie dzialal nawet jesli bedzie re czy jpg czy jakikolwiek inny bo to jest zwyczajny plik z rozszerzeniem ***** tylko z podmienionym typem pliku tak samo moge zobic jpg dac ikone wyslac "zdjecie" -.- nie wypowiadajcie sie na temat czegos o czym nie macie pojecia

Gesior 05-04-2007 01:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stemi Riph (Post 1351665)
Tak^^ po zmienieniu typu tego pliku vir bedzie dzialal nawet jesli bedzie rec czy jpg czy jakikolwiek inny bo to jest zwyczajny plik z rozszerzeniem ***** tylko z podmienionym typem pliku tak samo moge zobic jpg dac ikone wyslac "zdjecie" -.- nie wypowiadajcie sie na temat czegos o czym nie macie pojecia

O co ci chodzi, bo kompletnie nie rozumiem co napisales.. :>
Czy sie rozni rozszerzenie, a typ pliku. Typy pliku =/= rozszerzenie w windows?
Chodzi ci o to ze moge plik ***** odpalic nawet jak na .rec zmienie rozszerzenie? Tak poprostu klikne i bedzie? Tak ma byc z kazdym exe czy tylko z specjalnie napisanym wirusem?
Ciagle nowe wiesci o wirusach w .rec, a mam filmow ~6500 w kompie (.rec) i zadnego wirusa w nich nie ma i nie bylo..

gigoro 05-04-2007 08:39

<10 znaków>

Ksuri 05-04-2007 09:18

Zapomniałeś o rozszerzeniu ***** tam też może być ukryty wirek.

Stemi Riph 05-04-2007 11:11

chodzi o to ze to jest plik ***** ktory jest podmieniony, moge rozszerzenie do jakiegos vira zmienic na .rec i wstawic na forum ale jak go ktos sciagnie to jest normalny vir np. na rapidzie bedzie pisac "Taifundevilrysolo morgharoth.rec" po sciagnieciu plik jest niby normalnym filmikiem ale lepiej go nie uruchamiac. tak na marginesie lepiej zakonczyc ta dyskusje zamiast na forum przesiadywac i wypowiadac sie na tematy (z tego co widze) wam obce. poczytajcie ksiazki to moze bedziecie wiedzieli jakie glupoty pisaliscie

Rybzor 05-04-2007 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ksuri (Post 1351845)
Zapomniałeś o rozszerzeniu ***** tam też może być ukryty wirek.

Nie zapomniałem
Cytuj:

Na forum rozróżniamy co najmniej 3 typy osobowości nabsów (o nich pisać nie będe) oraz 3 typy (nie licząc rar itp) plików które można zainfekować
@pare down (nie chcialem odświeżać)
Cytuj:

Nie rozumiem. Co się może stać, jeśli kliknę na taki plik (nie mówię o uruchamianiu go) albo otworzę np. w jakimś hex editorze? Takie zachowanie, jakie proponujesz trąci już z lekka paranoją...
Pisząc "klikać" miałem na myśli otwierać, otwieranie w hex editorze? lol, to teraz powymyślaj jeszcze 100 innych dupereli, w ktorych mozna było otworzyć. Mialem na myśli NORMALNE otwieranie takiego pliku, jak to wiele osób mogło robić, ciekawe ile osób bawi sie w hexeditory, pewnie cała masa.

Xevy 05-04-2007 11:48

Heh, nie wiedzialem ze TibiCam ma okreslona dlugosc listy ;0

Silver Kay 05-04-2007 11:52

do kasacji

Silver Kay 05-04-2007 11:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Silver Kay (Post 1352107)
zapomniales o ****** -.-

o super cenzura zaraz dam ss'a

http://img223.imageshack.us/img223/6508/beztytuuuo0.jpg

Cashtan 05-04-2007 11:56

nie SWF tylko SCR (albo to i to :P)

Duch Niespokojny 05-04-2007 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stemi Riph (Post 1351665)
Tak^^ po zmienieniu typu tego pliku vir bedzie dzialal nawet jesli bedzie re czy jpg czy jakikolwiek inny bo to jest zwyczajny plik z rozszerzeniem ***** tylko z podmienionym typem pliku tak samo moge zobic jpg dac ikone wyslac "zdjecie" -.- nie wypowiadajcie sie na temat czegos o czym nie macie pojecia

Zmieniłem rozszerzenie pliku z ***** na .rec i oto efekt próby uruchomienia go:
http://img403.imageshack.us/img403/6...hot4eq9.th.jpg
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1349864)
Otóż po ściągnięciu jakiegokolwiek filmu nie należy klikać na niego, edytować "zew i wewn." (tylko, jeśli ma za długą nazwę, w celu skrócenia jej).

Nie rozumiem. Co się może stać, jeśli kliknę na taki plik (nie mówię o uruchamianiu go) albo otworzę np. w jakimś hex editorze? Takie zachowanie, jakie proponujesz trąci już z lekka paranoją...

Tom@$Z 01-05-2007 11:14

Doskonały poradnik dla ludzi dopiero zaczynających swoją zabawę z Tibią lub filmikami w formacie rec., oraz dla ludzi którzy mają IQ <80 :)

Gratz.

owntibia.exe 01-05-2007 11:16

Jak dla mnie ten "poradnik" jest niepotrzebny.

trawka87 01-05-2007 12:07

koles, swf to pliki flasha :| co ty gadasz ze sa grozne jak to nie sa pliki wykonywalne ;/ najpierw naucz sie podstaw a dopiero pozniej pisz poradnik, chciales chyba napisac o . s c r ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:57.