Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Kolorowa tibia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=123652)

Parys 07-04-2007 12:58

@slimaczek
Czyli według Ciebie mogę sobie ingerować w dowolny program, jeżeli go nie sprzedaje, tak?
Cytuj:

Rozdział 3/Treść prawa autorskiego/Oddział 1 - Autorskie prawa osobiste

Art. 16.
Jeżeli ustawa nie stanowi inaczej, autorskie prawa osobiste chronią nieograniczoną
w czasie i nie podlegającą zrzeczeniu się lub zbyciu więź twórcy z utworem,
a w szczególności prawo do:
1) autorstwa utworu,
2) oznaczenia utworu swoim nazwiskiem lub pseudonimem albo do udostępniania
go anonimowo,
3) nienaruszalności treści i formy utworu oraz jego rzetelnego wykorzystania,
4) decydowania o pierwszym udostępnieniu utworu publiczności,
5) nadzoru nad sposobem korzystania z utworu.
Według Ciebie mogę ściągnąć sobie program, scrackować go i trzymać na dysku. I to jest legalne, bo nikomu nie sprzedaje? Chyba, że pod pojęciem etc. miałeś na myśli wyciąganie JAKICHKOLWIEK korzyści majątkowych, ale jak tak to sprecyzuj swoją myśl.

@Astral55
Yyyy, granie na OTS jest nielegalne wg. Tibia Rules?

Maver 07-04-2007 19:15

Więc jest to nielegalne ale na zajawke można sobie zrobić skina... :baby:

slimaczek 07-04-2007 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1356054)
Chyba, że pod pojęciem etc. miałeś na myśli wyciąganie JAKICHKOLWIEK korzyści majątkowych, ale jak tak to sprecyzuj swoją myśl.

Tak. 10 znakow

@OTSy
Granie w OTSy używając klienta Cipsoftu jest o ile się nie myle, nie legalne. Blizzard tak ładnie wykasował (do sądu) wszystkie strony o pirackich serwerach, że aby sobie zagrać na LANie z kumplem trzeba się nieźle naszukać ;]

@down
Nie mówiłem że wszystkie skasowali, tylko prawie wszystkie. 3 dni mi zajęło znalezienie działającego blizzlike 5x.

Remicek 08-04-2007 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slimaczek (Post 1356870)
Tak. 10 znakow

@OTSy
Granie w OTSy używając klienta Cipsoftu jest o ile się nie myle, nie legalne. Blizzard tak ładnie wykasował (do sądu) wszystkie strony o pirackich serwerach, że aby sobie zagrać na LANie z kumplem trzeba się nieźle naszukać ;]

Wykasowali wszystkie tak? To ciekawe, a sprobuj poszukac w google eurobattle ;). (Stara licencja miala luke dopuszczajaca "pirackie" serwery.)

Co do skorek nawet jesli jest to nielegalne to nikt tego nie wykryje.

Rebeh 09-04-2007 00:06

Sciagasz ten plik: http://rapidshare.com/files/20391835/Tibia.pic.html
Skanuj go ile razy chcesz i czym chcesz, jest czysty... Wklejasz go do swojego folderu z tibia (wylacz ja ) i uruchamiasz tibie na nowo
Oczywiscie zrob sobie kopie starego pliku na wypadek, jesli ten by Ci sie nie spodobal ;)

Skopiowałem Ci mój post, bo jakos nie zauważyłem konkretnej odpowiedzi, a z tibiasoftu nie ściagaj tego czegoś :D

Ci3ba 02-05-2007 12:45

Help ;/

Ok, Ok, wszystko fajnie, ale jest jedno ale..... a mianowicie o sam PicEditor, albo Pic Extractor, cokolwiek.... wszystkie inne linki nie działają X( Też chcę poedytować. PLS Podaj ktoś dobry Link......

@Edit
I jescze jedno, w googlach szukałem, więc nie mówić, że nie.......

Orshabaalis 02-05-2007 13:16

Jaakie macie problemy, wystarczy pomyśleć ohhh, gdzies widzialem tibie z gotowymi skinami, znajde dam edita.

Ballor Lurt 02-05-2007 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lexing (Post 1352159)
UP: Klient Tibii należy do Cipsoftu, my możemy tylko z niego korzystać, nie wolno nam go zmieniać, jakakolwiek ingerencja w klienta to złamanie zasad. Tak samo wykorzystywanie klienta Tibii do wchodzenia na otsy to złamanie reguł (same otsy chyba nie są zabronione).

Nie są, więc do wchodzenia na nie najlepiej używać Open Tibia Client. Wtedy grasz legalnie ;)

elfo.del.bien 02-05-2007 14:25

Ku*wa, sciagasz jakiegos bota i masz, bodajze tibia multi, i twoja sprawa czy chcesz to robic czy nie, najwyzej dostaniesz bana w co watpie. Robta co chceta.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:40.