Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
(Post 1359151)
Skoro przegrane wojny są miernikiem świetności narodu, to Francja powinna być slumsami Europy.
|
Ich sam Napoleon starczy za wszystkie zwycięskie wojny Polski.
@ top
Dla mnie głupie jest to, że ludzie wolą pielęgnować różnice (tradycje, język i tym podobne pierdoły) zamiast stać się jednym społeczeństwem. Jeżeli mam kochać super-patriotów, to tak samo powinienem nienawidzić historycznych wrogów. I mam może podejść do Niemca i go wyklinać za wszystkie zdradzieckie ataki, których dopuścił się jego naród? Przecież on jest ich potomkiem!!
Mam za złe rodzicom, że nie uczyli mnie od najmłodszych lat angielskiego. Do patriotów można mieć też pretensję, że muszą mieć własny język.
Oczywiście kręci się to w okół pieniędzy. Jeżeli jest więcej problemów, to potrzeba ludzi, którzy te problemy rozwiążą, a wiadomo że nie zrobią tego za darmo. Więc są miejsca pracy. Ale co to daje? To może zróbmy matematyke polską, matematykę ...
Albo takie cytaty...
Cytuj:
Niechaj to narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
|
czyli
Cytuj:
My też jesteśmy inni, dlatego chcemy być traktowani jak podludzie przez takich jak my w waszych narodach.
|
Cytuj:
A nade wszystko szanuj mowę twą ojczystą. Nie znać języka swego - hańbą oczywistą.
|
czyli
Cytuj:
Pokazuj, że jesteś inny. Za mało nam problemów, nie zawiedź nas - pieniaczy.
|
Dla mnie mają one taką wartość.
Ps. Sam temat skończy pewnie jak "Legalizacja Maryśki" i zostanie zamknięty, bo zacznie się powszechna kłótnia, trolling, spam i flame.
@ down
Co jest w tym złego?
Liczy się, że miała dziewczyna pomysł na temat (nie "wbijajcie na ots ip xxx.yyy.zzz.zyx" lub "EO pada na MDW!"), a czy ktoś to wykorzysta w swojej pracy, czy chce się ustosunkować, to nie powinno nas obchodzić (tzn. powinno, ale nie powinniśmy być do tego negatywnie nastawieni).
@ Duch Niespokojny
To, że Sobieski nakopał Turkom pod Wiedniem było sprawą honoru dla Polski, a nie kaprysem pomocy Austrii.