Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Resell.pl - wirtualna giełda, (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127141)

Adner 30-04-2007 16:36

Ja postawiłem wszystko na TVN^,^ Chciałem jakiegoś producenta lodów, ale nie znalazłem:p

Stun 30-04-2007 16:51

Nigdy nie mialem stycznosci z gielda, wiec zrobilem co sie dalo na "oslep"

Maly screnn, ocencie czy jest cos nie tak(moze wszystko) ;)

img20.imageshack.us/my.php?image=bsnsnssoa3.png [Wkleic do przegladarki]

Bols 30-04-2007 17:05

Nie wiem o co chodzi, ale kupilem Kolastyne(opalanie rox?),Wasko, firma w ktorej pracuje moj ojciec.
Z tego co mowi to oni w chuj zarabiaja.;p
Mógłby ktoś napisać jakas "instrukcje"?

SUMA: 9235.00 9240.00 +0.05 % 5.00

Ja rox :D

Glamri 30-04-2007 17:27

Nie znam się na giełdzie ale zaintrygowało mnie to. Zaraz zabieram się do zakładania konta i zaczynam kombinować. ; ) Zobaczymy co z tego wyjdzie.

@EDIT:
Cały bejc przepieprzyłem w PKN Orlen. ; ) Zostały 73 grosze. ; )

Bastash 30-04-2007 17:52

To ja "po blondynkowemu" zagrałem. Prokom, bo znam + Macrosoft, bo fajna nazwa :D

Cafe 30-04-2007 18:31

A ja kupiłem akcje spółki NAFTY. Myślę ze pójdzie w górę, w końcu zbliża sie lato= dużo więcej wyjazdów = potrzeba dużo benzyny :P

hoomik 30-04-2007 18:31

ten Prokom to jednak nie byl taki najlepszy pomysl, 3.5 pktu spadlo w stosunku do kursu, w ktorym kupilem jego akcje ;] No nic, za pol h mecz z Anwilem, moze jak ich pojada to jutrzejsze otwarcie bedzie korzystne ;] Dobrym wyborem byly akcje Jutrzenki, zamkniecie z kursem 167.00 (przy zakupie 164.00). W realizacji mam akcje Optimusa (4.34) i Mastersa (chgw co to, ale ma 0.71, takze 1500 akcji polecialo ;]). Fajna zabawa, ale jakbym mial grac na gieldzie za real cash, to bym chyba nie wytrzymal nerwowo ;]

Badzo 30-04-2007 18:48

Zakupiłem Prokom i Pamapol. ZObaczymy co z tego wyjdzie.

Korektor 30-04-2007 19:07

@up,
Pamapol jest prawie tak niestabilny jak Gadu-Gadu. Dobrze obserwuj notowania, bo w jednej godzinie jest +15%, w 2'giej jest -15%.

Wściekłem się bo Żywiec spadł pod koniec sesji. Może jutro wypadnie lepiej. Będę trzymał akcje do środka lata, bo wtedy najbardziej wzrosną w stosunku do zakupu. I hope so.

Vanhelsen 30-04-2007 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1398576)
@up,
Pamapol jest prawie tak niestabilny jak Gadu-Gadu. Dobrze obserwuj notowania, bo w jednej godzinie jest +15%, w 2'giej jest -15%.

Wściekłem się bo Żywiec spadł pod koniec sesji. Może jutro wypadnie lepiej. Będę trzymał akcje do środka lata, bo wtedy najbardziej wzrosną w stosunku do zakupu. I hope so.

Jutro nic nie sprawdzisz, 1ego i 3ciego giedła zamknięta :P
Moje dwie długoterminowe lokaty (Żywiec i Orlen) aktualnie na minusie ale liczę, że okres wakacji zrobi swoje i na sierpień będą z tego zadowalające zyski, w zamian Hoop +2.07% na zamknięciu co daje mi równiutkie 30plnów do przodu, zobaczymy jak będzie w środę :)

Korektor 30-04-2007 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1398801)
jak będzie

Dobrze będzie ;)

Bols 30-04-2007 21:15

;p

Ponawiam moja prosbe, o jakis maly poradniczek, "Co i jak" ;p

Vanhelsen 30-04-2007 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 1398816)
Ponawiam moja prosbe, o jakis maly poradniczek, "Co i jak" ;p

Sprawa jest prosta
a) inwestujesz w to, co twoim zdaniem zyska, zbliżają się wakacje = turystyka i hotelarstwo
b) inwestujesz w to, gdzie zyski przewidują rozmaite vortale giełdowe (czytaj: hoop :P)

Nikast Shynix 30-04-2007 21:30

Hoop i Lotos idą ładnie w górę, Orlen trochę spada, więc póki co jestem 70 PLN do przodu xD

Thero 30-04-2007 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 1398491)
ten Prokom to jednak nie byl taki najlepszy pomysl, 3.5 pktu spadlo w stosunku do kursu, w ktorym kupilem jego akcje ;] No nic, za pol h mecz z Anwilem, moze jak ich pojada to jutrzejsze otwarcie bedzie korzystne ;]

Wychodzi na to, że raczej niekorzystne ;).

Shanhaevel 30-04-2007 21:45

Metodą idiot-like zainwestowałem w Interię, Netię i Prokom. Zobaczmy, czy zarobię. :D

Dark Sven 30-04-2007 21:49

Zapamiętać: Jak Hoomik radzi, olać. :D
Raz się dałem złapać na zakładach bukmacherskich, drugi raz na Prokomie. : D

Bick 0%
Hoop 2.07%
Prokom -2.20%
Śrubex 0.6%
Tvn 2.41%
Zywiec 0%

Sprzedałem 01NF1 8.43 zysku na 1000 akcji.
Czekam na akcje lotos i unimil.

Korektor 30-04-2007 21:59

@up,
Z tego co wiem to Unimil ma być wykupiony przez jakąś zagraniczną firmę. Jeszcze nie ustaliłem czy to dobrze.

Moje akcje to głównie pierniczony nomyszawarty Żywiec, który spadł przed końcem sesji. Jak nie wzrośnie to przerzucę się na Okocima albo Kujawiaka.

@down,
Już przynoszą. Ale taki jest Żywiec; raz rośnie o ładny procent, potem nieźle spada. Jak TVN czy GG. I nie idzie tego przewidzieć. W wakacje pewnie ostro pójdzie w górę. Tego się trzymam.

Dark Sven 30-04-2007 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1398921)
@up,
Z tego co wiem to Unimil ma być wykupiony przez jakąś zagraniczną firmę. Jeszcze nie ustaliłem czy to dobrze.

Moje akcje to głównie pierniczony nomyszawarty Żywiec, który spadł przed końcem sesji. Jak nie wzrośnie to przerzucę się na Okocima albo Kujawiaka.

Wykupiony mówisz? Trzeba się będzie zastanowić czy ryzykować.

Co do Żywca- mam tylko 4 akcje ale zastanawiam się czy nie sprzedać ich póki nie przynoszą strat.

Dr. Omader 30-04-2007 23:24

Ja się "bawię" grając agresywnie na rl giełdzie ;)
Ogólnie jest dobrze, wszystko zależy jak sie podchodzi do własnych pieniędzy bo czasem już zdarzało mi się stracić parę tysięcy w jeden dzień hrhr...
Sporo czasu poświęcam czytaniu wszelkich informacji, sprawozdań, itd. Często też spotykam sie z profesjonalnymi brokerami aby dowiedzieć się co nieco ;)

Kiedyś sam grałem w wirtualną giełdę jeszcze za czasów modemów gdy biegałem do kumpla i razem inwestowaliśmy na giełdzie w NY.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Zobaczmy, czy zarobię.

W dzisiejszych czasach na polskiej giełdzie na dłuższym okresie czasu ciężko nie zarobić. Kwestia tego - ile zarobisz :P

Hoomik:
Spółki informatyczne może dają kasę, jednak w zeszłym roku poszło im średnio w porównaniu z np. branżą budowlana. Więc po co się bawić w inwestowanie w płotki gdy lepiej postawić kasę na grube ryby? ;)

Od siebie polecam wszystko co Sołowowa. Od paru lat obserwuje jak Sołowow powiększa swoje imperium i nieźle imponuje mi ten człowiek ;)
No i ma wielkie zaufanie inwestorów. :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:40.