![]() |
Ja postawiłem wszystko na TVN^,^ Chciałem jakiegoś producenta lodów, ale nie znalazłem:p
|
Nigdy nie mialem stycznosci z gielda, wiec zrobilem co sie dalo na "oslep"
Maly screnn, ocencie czy jest cos nie tak(moze wszystko) ;) img20.imageshack.us/my.php?image=bsnsnssoa3.png [Wkleic do przegladarki] |
Nie wiem o co chodzi, ale kupilem Kolastyne(opalanie rox?),Wasko, firma w ktorej pracuje moj ojciec.
Z tego co mowi to oni w chuj zarabiaja.;p Mógłby ktoś napisać jakas "instrukcje"? SUMA: 9235.00 9240.00 +0.05 % 5.00 Ja rox :D |
Nie znam się na giełdzie ale zaintrygowało mnie to. Zaraz zabieram się do zakładania konta i zaczynam kombinować. ; ) Zobaczymy co z tego wyjdzie.
@EDIT: Cały bejc przepieprzyłem w PKN Orlen. ; ) Zostały 73 grosze. ; ) |
To ja "po blondynkowemu" zagrałem. Prokom, bo znam + Macrosoft, bo fajna nazwa :D
|
A ja kupiłem akcje spółki NAFTY. Myślę ze pójdzie w górę, w końcu zbliża sie lato= dużo więcej wyjazdów = potrzeba dużo benzyny :P
|
ten Prokom to jednak nie byl taki najlepszy pomysl, 3.5 pktu spadlo w stosunku do kursu, w ktorym kupilem jego akcje ;] No nic, za pol h mecz z Anwilem, moze jak ich pojada to jutrzejsze otwarcie bedzie korzystne ;] Dobrym wyborem byly akcje Jutrzenki, zamkniecie z kursem 167.00 (przy zakupie 164.00). W realizacji mam akcje Optimusa (4.34) i Mastersa (chgw co to, ale ma 0.71, takze 1500 akcji polecialo ;]). Fajna zabawa, ale jakbym mial grac na gieldzie za real cash, to bym chyba nie wytrzymal nerwowo ;]
|
Zakupiłem Prokom i Pamapol. ZObaczymy co z tego wyjdzie.
|
@up,
Pamapol jest prawie tak niestabilny jak Gadu-Gadu. Dobrze obserwuj notowania, bo w jednej godzinie jest +15%, w 2'giej jest -15%. Wściekłem się bo Żywiec spadł pod koniec sesji. Może jutro wypadnie lepiej. Będę trzymał akcje do środka lata, bo wtedy najbardziej wzrosną w stosunku do zakupu. I hope so. |
Cytuj:
Moje dwie długoterminowe lokaty (Żywiec i Orlen) aktualnie na minusie ale liczę, że okres wakacji zrobi swoje i na sierpień będą z tego zadowalające zyski, w zamian Hoop +2.07% na zamknięciu co daje mi równiutkie 30plnów do przodu, zobaczymy jak będzie w środę :) |
Cytuj:
|
;p
Ponawiam moja prosbe, o jakis maly poradniczek, "Co i jak" ;p
|
Cytuj:
a) inwestujesz w to, co twoim zdaniem zyska, zbliżają się wakacje = turystyka i hotelarstwo b) inwestujesz w to, gdzie zyski przewidują rozmaite vortale giełdowe (czytaj: hoop :P) |
Hoop i Lotos idą ładnie w górę, Orlen trochę spada, więc póki co jestem 70 PLN do przodu xD
|
Cytuj:
|
Metodą idiot-like zainwestowałem w Interię, Netię i Prokom. Zobaczmy, czy zarobię. :D
|
Zapamiętać: Jak Hoomik radzi, olać. :D
Raz się dałem złapać na zakładach bukmacherskich, drugi raz na Prokomie. : D Bick 0% Hoop 2.07% Prokom -2.20% Śrubex 0.6% Tvn 2.41% Zywiec 0% Sprzedałem 01NF1 8.43 zysku na 1000 akcji. Czekam na akcje lotos i unimil. |
@up,
Z tego co wiem to Unimil ma być wykupiony przez jakąś zagraniczną firmę. Jeszcze nie ustaliłem czy to dobrze. Moje akcje to głównie pierniczony nomyszawarty Żywiec, który spadł przed końcem sesji. Jak nie wzrośnie to przerzucę się na Okocima albo Kujawiaka. @down, Już przynoszą. Ale taki jest Żywiec; raz rośnie o ładny procent, potem nieźle spada. Jak TVN czy GG. I nie idzie tego przewidzieć. W wakacje pewnie ostro pójdzie w górę. Tego się trzymam. |
Cytuj:
Co do Żywca- mam tylko 4 akcje ale zastanawiam się czy nie sprzedać ich póki nie przynoszą strat. |
Ja się "bawię" grając agresywnie na rl giełdzie ;)
Ogólnie jest dobrze, wszystko zależy jak sie podchodzi do własnych pieniędzy bo czasem już zdarzało mi się stracić parę tysięcy w jeden dzień hrhr... Sporo czasu poświęcam czytaniu wszelkich informacji, sprawozdań, itd. Często też spotykam sie z profesjonalnymi brokerami aby dowiedzieć się co nieco ;) Kiedyś sam grałem w wirtualną giełdę jeszcze za czasów modemów gdy biegałem do kumpla i razem inwestowaliśmy na giełdzie w NY. Cytuj:
Hoomik: Spółki informatyczne może dają kasę, jednak w zeszłym roku poszło im średnio w porównaniu z np. branżą budowlana. Więc po co się bawić w inwestowanie w płotki gdy lepiej postawić kasę na grube ryby? ;) Od siebie polecam wszystko co Sołowowa. Od paru lat obserwuje jak Sołowow powiększa swoje imperium i nieźle imponuje mi ten człowiek ;) No i ma wielkie zaufanie inwestorów. :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:40. |