Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tworzenie aktualizacji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127501)

RookK 02-05-2007 18:42

O RLY?!!?!?!

Lifter 02-05-2007 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RookK (Post 1403228)
O RLY?!!?!?!

RLY!

Artykuł ciekawy. Lecz kto robi mapy pod OTSy ten już wie o tym od dawna :P
Ciekawe kiedy pojawią się newsy o nowym update.

Alanus Lutinum 02-05-2007 18:58

Zrobienie aktualziacji nie jest takie trudne, ale czasoxłonne i monotonne oraz denerwujące. Współczuje CipSoftowi, że to on stworzył tibię :D .

Mac-Graw 02-05-2007 19:02

Coś czuję, że jest to wstęp do teaserów :D No, no... Poczekamy, zobaczymy. Gratuluję tłumaczenia :)

JanCzarny 02-05-2007 19:24

Ciekawy artykuł Gz For Nasz Cipsoft :P

Sir'Matek 02-05-2007 19:42

Teraz trochę mi Cipow szkoda, oni napracuja sie ~8 miesięcy a my to przez miesiąc krytykujemy na forach mówiąc: "Ale ten update był głupi, ze tez ktoś wpadł na taki beznadziejny pomysł" lub "It was stupid update, Who could do it!?
Chyba mamy o nich za bardzo złą opinie ;s

Absters2345 02-05-2007 21:38

jeśli chcecie robić domki jak w Ab'Dendriel ściągnijcie Map Edytor i róbcie !!

Cerberus 02-05-2007 22:17

Naprawdę podziwiam tych ludzi . Czy możemy to potraktować jako zapowiedź zapowiedzi letniego update ?? :}

Sorcerereq 03-05-2007 09:41

Ten tekst mnie rozbawił:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83 (Post 1401977)
Również forum propozycji jest sprawdzane pod kątem ciekawych pomysłów.

Hahahaha :D

Ojciecjohnawayen'a 03-05-2007 09:56

mam nadzieje ze wprowadzą jakies nowe questy, czary i nowe potworki dla facc.B)

Kajulec 03-05-2007 10:38

Yayayayya, update!
Miliony pomyslow. Wiem, ze ciezko je wprowadzic w zycie, ale przeciez takie proste sprawy, jak dodanie tutaj expa, tutaj zmniejszenie itp., i Tibia bedzie przyjazniejsza. ; )

Mial Nika 03-05-2007 10:59

Chcialbym Tam pracowac w przyszlosci :-S ...i wcale nie sadze ze oni nic nie robia ale poprostu ta praca musi byc fajna bo jest zwiazana z Tibia

Kumulus 03-05-2007 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mial Nika (Post 1404598)
Chcialbym Tam pracowac w przyszlosci :-S ...i wcale nie sadze ze oni nic nie robia ale poprostu ta praca musi byc fajna bo jest zwiazana z Tibia

wszystko co jest zwiazane z tibia musi byc fajne?

Goldscorpion 03-05-2007 12:17

No więc zbierając informację z różnych źródeł wynika, iż takież oto nowości będą (trochę z nich jest na podstawie moich przypuszczeń więc to tylko plotka)
-wyważenie profesji (na 100% będzie)
-nowe tereny (nowe miasto na 100% nie jestem pewien czy facc albo pacc i chyba będzie w podziemiach. Wyczytałem gdzieś, że ogromne podziemia więc chyba miasto w podziemiach. Na forum zagranicznej srony przeczytałem, że ma być miasto dla facc i jakaś wyspa dla pacc, ale to tylko forum więc ktoś pomyślał, że fajnie by byłóo gdyby była nowa wyspa i napisał że będzie:p)
-nowe potwory
-nowe questy
-nowe itemki

Co do dwóch pierwszych mam 100% pewność, że tak będzie. Co do reszty powinna być :p

--Cienius-- 03-05-2007 13:45

kazz tez jest w podziemiach dla facc moze miasto ogrow zakopana dla pacc? ;]

Goldscorpion 03-05-2007 14:23

A ja się nie mogę doczekać nie tyle update co nowych serwerów non pvp :)
PS: nie wiecie może czy jakiejś się kroją w najbliższym czasie?

Honasolo 03-05-2007 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 1403101)
Oryginalnie napisane przez Ktoś
Powinni byli zatrudniać ludzi do szacowania ile/jakie dane potwory/questy mają dawać expa/przedmioty a nie zostawiać to do oceny tutorom i GM na test serwerach. Klimat klimatem, ale potwory istniejące tylko dla klimatu mogliby sobie darować, tym bardziej kiedy jasne jest, że są zbyt trudne/nieopłacalne aby je zabijać. Potem mamy pełno lokacji, do których nikt nie chodzi bo nikomu się to nie opłaca.

I ma Swieta racje. ;]
Zamiast upychac klimat na sile i zmuszac tibijczykow do RPG'owania co konczy sie ZAWSZE kleska mogliby zrobic pare miejsc do expienia. np. dragon island.

Teraz po przeczytaniu tego artykulu zrozumialem, ze cipsoft musi sie naprawde postarac by wlaczyc update w zycie.
CO wcale nie usprawiedliwia debilizmu ostatnich (prawdopodobnie wszystkich) updatow. Jezeli nie sa w stanie wymyslic nic pozadnego przez te pol roku to ja sobie wypraszam i ide grac w gunz. -.-

P.S.
Cipsoft przypomina mi nasz dzisiejszy rzad (niby mysla, mysla, a i tak nic nie wychodzi)... koniec kropka

Zerk 03-05-2007 18:40

Gra dla cyferek, tyle.

Czarnus 03-05-2007 21:54

Fajnie napisany tekst:) a co do ich pracy, to moim zdaniem jest to male piwko bo niektore gry sa robione latami a niektore update sa wprowadzane raz na rok jak sie poszczesci np (WoW) a co do samego update mogli by wprowadzic cos w stylu Skandynawii gdzie by mogli dodac wikingow itp :P lepszy byl by taki patent niz kolejne PoI na ktore chodza 2 osoby na caly server

Tic_Tac 04-05-2007 00:35

Świetny artykuł

Już od dawna, ciekawiła mnie praca zespołu tibia jak oni to robią, i tu już nam jeden z wspaniałych support tibia.pl przetłumaczył jak powstaje aktualicja wielkie dzięki, przeczytałem ją dwa razy na tibia.pl i com ;] i jeszcze mnie fascynuje.

Pozdrawiam

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:48.