Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jaką Wybrac Profesje Na NON-PvP (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127959)

Xzonixek 06-05-2007 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hadugg (Post 1412086)
Ciekawe czym chcesz expic na guardach druidem,
czyżby różdżką która ma 1sqm zasięgu?

Nie expi się na guardach tempestem, tylko z volcanica praktycznie do 45 lvla. Druid jest skazany na volcanica na facc do konca, chyba ze of tempest+hmm/gfb+monks i poh gdzie z tempestem mozna ladnie expać.
Na pacc do 60~~ lvla volcanic sie przydaje na hydrach i necro:)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cenarius (Post 1412025)
Pan up napisał i ja się podpisuje a 80 na not-pvp to prawdziwy wyczyn.
-Hi
-No kill Please
-plx itenz
-no have no kill please
<twoje monsterki do traina właśnie zostały zobite przez 8 lvl sorca z wandem>
odkąd na Tibie zleciały się 10-13 latki i dzieci Neo to zrobienie 70/70 bez brania czegoś na uspokojenie to duży wyczyn. (na not pvp)

55/55 i na slimy:) Zrobiłem skill 82/80 na Candi i mi jakoś trudno nie było, tylko raz wpadł 160 ms (Bubbiish) i wybił slimy..

Solix 08-05-2007 14:20

Na non-pvp kazda profesja jest dobra bo nikt cie niepkuje :D .

sat 09-05-2007 09:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Solix (Post 1418593)
Na non-pvp kazda profesja jest dobra bo nikt cie niepkuje :D .

to ze swiat jest non-pvp to nie oznacza, ze nie mozna gracza zabic

Sozemego 09-05-2007 10:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1420207)
to ze swiat jest non-pvp to nie oznacza, ze nie mozna gracza zabic

Zabic nie, ale doprowadzic do jego smierci jak najbardziej. Generalnie chlopak ma racje.

Liper 09-05-2007 22:24

Knight
<10 znaków>

Lampa 10-05-2007 00:09

na non-pvp chyab najlepiej :
sorc : dobry na wszystkich światach ( kasy średnio )
paladyn : na non pvp mordęga i harówa , ciezko
druid : chya najlepszy na non-pvp duzo kasy , latwy exp i leczy wiec o blokera nie trudno
knight: + jak amsz skille wysokie i amly lv to masz male szanse ze ktos cie zabije ( doprowadzi do twojej śmierci ) przez co masz bezpieczniejsze skille i wogule zycie bezpieczniejsze
- ciezko z lootbagami

alkoOholik 10-05-2007 00:17

Lampa czemu gadasz takie głupoty? I to w każdym temacie? Nie nabijaj postów w głupi sposób tylko zrób to mądrze...

Pokemon123 10-05-2007 23:48

Najlepiej grac drutem :P NA kazdym swiecie go lubie :PAh te uhy

Artezz 11-05-2007 01:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez soanord (Post 1411994)

Knight to profesja dla NO-liferów, polecam sorca, druta lub paladyna. (na facc ten ostatni jest najlepszy)

Czyli jestem noł lajfem ??8o

Tetrisek 11-05-2007 19:34

Wez sorcka, najtrudniej jest do 60lvla, ale pozniej na dragach masz z gorki :)

kapustka1994 11-05-2007 22:32

ja gram trocha na no-pvp i twierdze tak knight jest dobry jak masz uhmakera ktury uhy daje ci za free sorc jest ogulnie fajny bo nikogo nie poczebuje ja gram druidem na honerze i jak bys tam zagral to bysmy sie dogadali <rub knighta> ale ja rzałuje rze nie mam palla :evul:

MortyEx 12-05-2007 19:12

Grywam na Non-PVP, posiadam Knighta i Druida. I jak dla mnie, na początku lepiej się grało Knight'em, ale najpierw musiałem zrobić skille 40/40. Po tym zabiegu chodziłem na Rotwormy (12-13lv) i zarabiałem średnio ale stać mnie było czasami na zmiany w ekwipunku (6k za Fire Sword). Od 15 poziomu zaczęła się prawdziwa zabawa, posiadałem dużą ilość życia, runy (light magic missile) oraz Sorcera u boku. Robiłem za czołga, i razem chodziliśmy na Beholdery. Raz nawet dało się go wysolować.

Potem gdy zginąłem na Dwarf Soldierach (nawałnica, gdy wróciłem były 4 inne ciała) wkurzyłem się i zrobiłem Druida. Na początku nie jest źle, ale jest mały wybór potworów (Knight'em chodziłem gdzie dusza popadnie, zwiedzałem wszystkie miasta kolejno i biłem z run Wyverne). Aby Druidem chodzić gdzie indziej, należy zdobyć min 13 poziom (zmiana różdżki). I tak dalej expic aby znów zmienić różdżkę. Póki nie posiadasz czaru do robienia run gra się wydłuża, nudzi ponieważ musisz chodzić na to, na co możesz.

Według tych opowiastek, lepszy jest Knight jeżeli masz trochę więcej czasu ale Druid potem ma to coś, coś co zachęca do gry.

alkoOholik 13-05-2007 01:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kapustka1994 (Post 1425078)
ja gram trocha na no-pvp i twierdze tak knight jest dobry jak masz uhmakera ktury uhy daje ci za free sorc jest ogulnie fajny bo nikogo nie poczebuje ja gram druidem na honerze i jak bys tam zagral to bysmy sie dogadali <rub knighta> ale ja rzałuje rze nie mam palla :evul:

Przestań grać na tej honerze tylko idź do szkoły prosze !

Hrothgar 13-05-2007 22:05

Knight....

Ja wole Knighta ! :wiking: Ale jak sie wbije 60\60 skille do 15 lvl [wedlug mnie to pozniej do 20 lvl-a idzie z gorki fajne sie hitki daje xD

Salarigoth 13-05-2007 23:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hrothgar (Post 1429732)
Ja wole Knighta ! :wiking: Ale jak sie wbije 60\60 skille do 15 lvl [wedlug mnie to pozniej do 20 lvl-a idzie z gorki fajne sie hitki daje xD

50-60 sie robi okolo 25 h w ciagu tego czasu duzo wiecej mozna zrobic...

Darefiend 14-05-2007 00:19

Huhu

Trzeba wziąść fajną profesje najlepiej pala takiego co strzela z boltów :P
Głupi temat, nie lepiej wymieni ktoś wady i zalety wszystkich profesji i nowi gracze sobie wybiorą ci co grają trochę już poznali te cechy + trochę inteligencji.

Ci co teraz wpadli na taki pomysł powiem tylko jest już taki temat.

Która profesja najlepsza ----- KuRwA ZaleŻy

Dziękuje za przeczytanie posta Pozdro.

KaMiLSpAwW 14-05-2007 00:28

Nie ma lepszych i gorszych profesji nawet na non-pvp , chodzp olecam sorka z tego powodu gdyz jak walicz czary obszarowy nei razisz blokera np. gfb, ue, mort hura mozesz te czary spokojnie walic tak samo knight jest odbry bo nie obrywa od sorka / druta ;]

Salarigoth 14-05-2007 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darefiend (Post 1430085)
Trzeba wziąść fajną profesje najlepiej pala takiego co strzela z boltów :P
Głupi temat, nie lepiej wymieni ktoś wady i zalety wszystkich profesji i nowi gracze sobie wybiorą ci co grają trochę już poznali te cechy + trochę inteligencji.

Ci co teraz wpadli na taki pomysł powiem tylko jest już taki temat.

Która profesja najlepsza ----- KuRwA ZaleŻy

Dziękuje za przeczytanie posta Pozdro.

A ja myslalem ze kazdy palladyn strzela z boltow...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KaMilSpAwW
Nie ma lepszych i gorszych profesji nawet na non-pvp , chodzp olecam sorka z tego powodu gdyz jak walicz czary obszarowy nei razisz blokera np. gfb, ue, mort hura mozesz te czary spokojnie walic tak samo knight jest odbry bo nie obrywa od sorka / druta ;]

Tak tylko ze do 150 lvl ue/e wave uzyjesz moze 100x? 1000x?,chodz watpie ,a sio? 1000x? 10000x? i tutaj nawet nie watpie .Sorcerer na non pvp jest slaba profesja ... druid jest o wiele lepszy(przynajmniej na non pvp)

Vil 14-05-2007 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1430407)
Tak tylko ze do 150 lvl ue/e wave uzyjesz moze 100x? 1000x?

Nie wpadles na to, ze jednym z glownych powodow nieuzywania tych czarow moze byc to, ze ranimy blokera ? Na non-pvp ten problem znika i zaczynaja byc one calkiem niezla recepta na expienie.

Nolfaverll 14-05-2007 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1430436)
Nie wpadles na to, ze jednym z glownych powodow nieuzywania tych czarow moze byc to, ze ranimy blokera ? Na non-pvp ten problem znika i zaczynaja byc one calkiem niezla recepta na expienie.

Nie tylko na expienie, ale i na bloczenie. Ja grywałem wszystkimi profesjami i muszę powiedzieć, że ten poziom łatwości mało na non-pvp obchodzi. Przecież ryzyko deda jest tylko wtedy, gdy pójdziemy na silniejszego monsterka bez żadnych runek etc.

Na non-pvp możemy wybrać profesję, którą lubimy, lub którą chcemy spróbować sił. Wg. mnie najlepiej się grywa knightem. Szybko lecą skille, a potem szybki exp na fibuli ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:25.