Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Hellgate (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13077)

Dzikuska 13-11-2004 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RP Pleszka...
OoOoOoOoOo Tak Greegor Zgadzam sie z toba ;)

OooOOOoooOOOoooOOOoOOooOOoOOooOOOooOOOOooOOOoooOOO oooOOooOOOOOooOOOoOoOoOoOOoOOOOoooOOOOoOO!!!!! ale superr sapiesz..podnieca mnie toooo!!!!!!!!!!!! juhuuuuu

RP Pleszka... 13-11-2004 19:30

= /

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dzikuska
OooOOOoooOOOoooOOOoOOooOOoOOooOOOooOOOOooOOOoooOOO oooOOooOOOOOooOOOoOoOoOoOOoOOOOoooOOOOoOO!!!!! ale superr sapiesz..podnieca mnie toooo!!!!!!!!!!!! juhuuuuu

Ty jestes Jakas Choraaaaaaaaa ...

(Przepraszam ze Tu Pisze .... )

Forest Assasin 13-11-2004 19:48

Mysterious Fetish...

A no właśnie też słyszałem o tym, że można tam sie teleportować... ale to nie działa.

Gdzie trzeba tego użyć?

Scream 14-11-2004 09:52

ja nie popieram takich mapek :( co to za przyjemnosc z grania i zwiedzania jak nic nnas nie zaskoczy, nie ma zadnych emocji :( jesli tibia.pl nie popiera quest spoilingu nie powinna popierac takich mapek dokladnie ukazujacych dane miejsce.

Zimono 19-11-2004 19:37

Dobrze ze nie jest podane gdzie kupic klucz do Hellgate. Ale co z tego, bo niedawno ide do wejscia i jest otwarte, wchodze i czekam, obserwuje ile osób wejdzie i, o zgrozo, wchodza same 8 levelowce ( naliczylem ok 58 osób ). Mnie to zbiło z nóg. Jakby co gram na Calmerze.

Tomciu 19-11-2004 20:49

Ide, patrze dead human, otwieram i ... Fire Sword i 100 platinum coins. Dead human leżał w kanałach pod Carlin. miales szczescie
wracoj do tematu to dobra jest ta mapka przynajmniej sie nie zgubie jak muj qumpel

Tolo 18-12-2004 11:58

To prawda że można wejśc do HG bez klucza? Jeśli tak to gdzie jest to wejście :P

Northen 18-12-2004 12:12

możesz wejść normalnym wejściem tylko jak zastaniesz otwarte drzwi :] bo czasem ludzie zostawiają

Lord Slash 28-12-2004 22:37

Jak wyjść ?

Może ktoś w końcu wyjaśni jak wyjść z HG? Tyle osób o to prosiło(w tym ja), że ktoś powinien na to pytanie odpowiedzieć.

Oto zlepek pytań z wszystkich postów:
a) czy trzeba wchodzić niżej?
b) ile potrzeba parceli do wyścia?
c) czy można się teleportowac?
d) jak uzyć Fetisha?

ANSWERS PLS :D

Tomkos 29-12-2004 09:04

No to tak. Aby wyjść potrzeba 6 parceli, chyba, że idziesz w 2 osoby, lub więcej to tylko 3 parcele ^^. Przed wejsciem, 1 ustawia parcele, wchodzi pietro wyżej, ty przesówasz parcele pod dzióre, on wciąga parcele i ciebie :).

Co do wyjśćia :

(Będę podawał cyfry, odszukaj je na mapie i znajdziesz droge :D, ale fajna zabawa :P hyhy)

Kupiłeś kluczk itp, wiec wszedłeś do teleportu jesteś na numerze 1 (Mapa : 2), idziesz do numeru 2, wchodzisz do dzióry.Następnie do przez 3 do 6. ( Mapa : 3,4,3) i pędzisz do 7. Schodzisz na dół, później do góry i jesteś w numerze 8. Potem do 10 i 11 (mapa : 4). (Teraz patrz mapa : 5) idziesz, trzymająć sie lewej dolnej strony (chyba, że idziesz zapolować na DS ), i wchodzisz do 13. (Mapa: 6) Idziesz do numeru 16a , tam ustawiasz parcele, wchodzisz do góry i skręcasz w lewo, wciągasz się wyżej i jesteś w małym pomieszczeniu z dźwignią :), poznajesz to miejsce, wchodzisz wyżej i jesteś na waspach koło AB :D

Stu 04-01-2005 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Slash
Może ktoś w końcu wyjaśni jak wyjść z HG? Tyle osób o to prosiło(w tym ja), że ktoś powinien na to pytanie odpowiedzieć.

Oto zlepek pytań z wszystkich postów:
a) czy trzeba wchodzić niżej?
b) ile potrzeba parceli do wyścia?
c) czy można się teleportowac?
d) jak uzyć Fetisha?

a) HG to nie kopalnie! Tam nie ma zasady że im niżej tym trudniej. HG to dość przyjazne miejsce (wbrew pozorom) - żeby zginąć trzeba mieć talent tudzież chorobliwą ciekawość. Poza dwoma większymi expowiskami (do których trzeba umieć dojść) korytarze są puste, od czasu do czasu trafi sie jakiś ghul, szkielet, pare rotów. Najniebezpieczniejsze miejsce to samo wyjście - bo jeśli nie idziemy "przy ścianie" mogą nas dopaść trzy DSy i jeśli mamy laga to po nas. A jeśli laga nie mamy to kulturalnie udajemy że ich nie widzimy, nie reagujemy na zaczepki tylko idziemy do rope-place'a i jesteśmy bezpieczni.
b) 0 - jeśli masz PACC, 3 - jeśli jesteś z kimś, 6 - jeśli jesteś sam.
c) teleportować? Gdzie? Mówisz o fetish'u?
d) "use with..." i klikasz w pewne miejsce, stojąc w innym pewnym miejscu. Jedni mówią że działa, inni że już to zlikwidowali. Ja osobiście nie próbowałem bo nie wypadł mi nigdy fetish z DSa. Ale żeby go użyć musisz najpierw się tam dostać... Jeśli do HG dostałeś sie przypadkiem, "bo drzwi były otwarte", możesz zapomnieć. Ew. możesz sie teleportować do świątyni ale to kosztuje więcej niż fetish.

Pozdrawiam.

Xeltix 09-01-2005 02:49

fajne miejsce hehe wszedlem tam na 8 lvl i nie wiedzialem co tam jest wogole :D hehe poszedlem na prawo od razu do pkt B i nie mialem szans z ghoulami bo byly 4 wiec szedlem dalej gonilo mnie coraz wiecej potworow ghulle , skeletony ide do konca bo mysle ze dalej jest gdzie wyjscie . Ide ide:) a za mna juz chyba okolo 60 skeletonow i 50 ghulli wiec BOJE sie :)
az dochodze do sciany i czuje strach widze tylko duuuuuzo zombiakow :P i mysle to koniec smierc nadeszla :) . YOU are Dead . Nice nie jestem n00bem tylko ciekawilo mnie co tam jest :)

Specter 09-01-2005 07:31

bardzo ladne wykonanie natomiast ja jeszcze polecam obejrzec film Disco Beara "wycieczka po hellgate" link do tematu z tym filmem znajduje sie tutaj

PS ile robiles ten poradnik ? :p

Sohard 06-02-2005 13:22

Jak tak dalej pojdzie...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Cudo ;> Przenoszę. Polecam też napisanie innych artów, na temat innych ciekawych miejsc :) BO ten jest naprawde dobry

Jak tak dalej pójdzie nie będzie gdzie expić ...
Czy wszystko trzeba innym podsuwać pod nos?
Może jednak coś samemu odkryć? Pójść na żywioł, adrealina to cześć życia Tibijskiejgo!.
Zgadzam sie z Gregorem!

Master Gibo 10-02-2005 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez greegor
Wielkie dzięki!
przez ciebie kolejne fajne expowisko poszlo sie ***ać.
PS. Po co ułatwiacie tak życie? Mi sie zdaje że jednak większą przyjemność sprawia, gdy samemu sie znajdzie wyjscie skads lub questa jakiegos. ja zanim z hg wyjscie znalazlem 4 razy dedlem, wtedy bylo to za***iste expienie, a teraz moge sie tylko spodziewac watahy n00bow ktorzy cala gildia poszli na hunta do hg, przy tym zasyfiajac wszystkie dostepne do hg respy.

OmG aleś ty madry-.-' jak masz bluzgac za tak dobra prace to wypad z forum :baby: :baby: BTW kozi mapka teraz wiem gdzie chodzic zeby sie na GSa nie natknac ;) 8o

jak chcecie zaliczac ded za dedem szukajac wyjscia to prosze bardzo po co to czytacie?? X( ja tam nie mam ochoty padac 40 razy bo szukalem wyjscia z HG :p :p

Shardzik 10-02-2005 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez megi_pl
Ja mam taki mały problem :/ Jak juz dochodze do 16a, to nie wiem co zrobic :/ Mam zesoba 7 praceli ale podobno 6 wystarczy... Prosze wiem ze noob ze mnie ale niech ktos wytłumaczy :(

Parcelami już nei można się TPnąć, trzeba skombinować trash chara, wziąść 1 szkieleta i się TPnąć, ale BTW jest to nielegalne :]

Pawcioo 12-02-2005 10:35

Wyjscie??

Poradnik ekstra ... Ale nie dopatrzylem się jak wyjść z hellgate... Niech ktoś to dokładnie opisze... Jak wyjść... Bo utknałem tam a nie chce zaliczyć deda ;) ... Czekam na pomoc i szybki odpis ...

Edit :

Sorka... Poprostu nie dokladnie sprawdzilem... :)... Strasznie mi sie wtedy spieszylo i ominalem wszystkie strony :)... Sorry za nabijanie postow...

Demus 12-02-2005 10:52

!! !! !! !! !!

Ja nigdy nie wejde do HELLGATE ( Prosta przyczyna: mam za mały level, a nigdy nie zdobęde powyżej 20 lvl [ bo jestem łamaga ] )

michalius 22-02-2005 14:56

fajnie

ja sobie szedlem w ab w podzziamiach bo mi sie nudzilo i wreeszcie zobaczylem jakis korytarz szedlem korytzarzem widze portal wchodze w niego jestem gdzies gdzie jest lawa to ide dalej nagle na battle widze 2 ghoule mnie gonia ucieklem nie wiefdzialem gdzie to jest i co to jest ale wreszcie dedlem bo mnie trucizna zabila jak prubowalem wejsc do dziur gdzie byly ps-y

naprawde to bylo strzaszne nie wiedzaialem co to jest balem sie strasznie :baby:

Ostry! 22-02-2005 14:59

Dziekx przyda mi się tak profesnonalnie zrobiony poradnik...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:41.