Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sov + Shild vs. Avenger (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=131406)

Krystian-Wielki-Owner 31-05-2007 21:07

Uważam, że SoV + MMS to potęga :) Avenger jest dobry jak idziesz na Dragon Lorda i inne tego typu potwory które walczą przeważnie magią. Jak idziesz na potwory walczące wręcz to bierz SoV + Shield :)

Nahh 31-05-2007 22:46

Dzis spedzilem godzinke na zolwikach (bylem na -3 i -4, bilem male i duze zolwie i crabiki) no i wyszlo mniej wiecej tak:

1h

SoV+Shild
okolo 6-8 manasow wypitych - 42-45 k exp

Avenger
0 manasow wypitych - 58-60k expa

Uzywajac avengera nie zuzywalem manasow bo starczyla mi zwykla regeneracja many, a i exp byl o wiele lepszy ;)
Jutro jesli znajde czas postaram sie skoczyc na dragi (jesli beda wolne) i wtedy zamieszcze statystyki z dragow ;)

Sozemego 01-06-2007 03:50

Co do teorii rycerskiego~

Bloczylem swoim najtem duzo demonow/hero/behe/bk i zauwazylem, ze gdy zaatakuje potwora (chociazby na full def) to dostaje wiecej hitow. Natomiast gdy mialem full attack i nie atakowalem potwora, to blokowalem tak samo jakbym mial full def i NIE atakowal potwora. Nie udowodnie wam tego, mowie po prostu jak bylo.

P0nury 01-06-2007 04:44

Aaa, to te nowe jpg skonwertowane do scr? Fajnie, już ściągam!

Fagaro 01-06-2007 10:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1459649)
Aaa, to te nowe jpg skonwertowane do scr? Fajnie, już ściągam!

widocznie ma aparat "z usa" :)

Nahh 01-06-2007 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1459756)
widocznie ma aparat "z usa" :)

Co to ma do tematu? ;(

Qiubag 02-06-2007 01:05

Avanger blokuje lepiej niz SoV+mms i ma 2atk więcej, mimo to na większości światów jest tańszy od SoVa, bo łatwiej go zdobyć (wiele światów ma poi cleanerów zwykle 200k za osobe).
SoV kiedyś było potęgą swordow, dziś idzie w odstawkę, choć ładniej wygląda ;p

Avanger >>SoV

Sozemego 02-06-2007 05:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1461076)
Avenger bije mocniej od SoVa (ciezko sie z tym nie zgodzic :) ).
Z Avengerem obrywa sie mocniej niz z zestawem SoV + MMS, nie wnikam czy jest tak dlatego ze cos blokuje pierwsze, sumuje sie czy dlatego ze ksiezyc jest w pelni, wiem ze tak jest i tyle. Dalej mozna co najwyzej debatowac dlaczego, jak i po co.

No nie wiem, ludzie uzywaja avengera i jakos specjalnie na tym zle nie wychodza, a chyba to liczy sie najbardziej. Bo cokolwiek my tutaj nie powiemy i tak niczego nie zmieni, a gdybac mozna sobie zawsze.
Cytuj:

Ps. Za 200k od osoby to co najwyzej mozesz pojsc jako tragarz, jesli chcesz isc na wycieczke z nagroda na koncu to zakosztuje cie to ze 2 razy tyle lub wiecej.
No nie wiem, 200k to cena w miare ok. Ewentualnie 300k i tyle.

enderty 02-06-2007 10:42

Cytuj:

Nie mozna tylko trzeba.

Oczywiscie masz SoV, MMS i Avengera i sprawdziles to na wlasnej skorze?
Nie? No jaka szkoda ze tylko powtarzasz glupoty ze glowa boli.

A wiec tak:
Z Avengerem obrywa sie mocniej niz z zestawem SoV + MMS, nie wnikam czy jest tak dlatego ze cos blokuje pierwsze, sumuje sie czy dlatego ze ksiezyc jest w pelni, wiem ze tak jest i tyle. Dalej mozna co najwyzej debatowac dlaczego, jak i po co.

Ps. Za 200k od osoby to co najwyzej mozesz pojsc jako tragarz, jesli chcesz isc na wycieczke z nagroda na koncu to zakosztuje cie to ze 2 razy tyle lub wiecej.

z avengerem mocniej obrywasz? lol co ty pierdzielisz

wrogonastawiony 02-06-2007 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1459644)
Natomiast gdy mialem full attack i nie atakowalem potwora, to blokowalem tak samo jakbym mial full def i NIE atakowal potwora. Nie udowodnie wam tego, mowie po prostu jak bylo.

Jezeli nie atakujesz potwora, niewazne jak masz ustawione to i tak przyjmujesz jego ciosy na full def.

Kapsztad 02-06-2007 11:48

EO pisał o tej różnicy. Blokował zerka z avengerem, a potem z sov+mms. wynik był taki że z avengerem otrzymywał ok7% mniej obrażeń, czyli avenger jest lepszy od sova :D
Tak oto EO uzasadnił dlaczego sprzedaje drożęj avenger niż sov. :D

Nargami 02-06-2007 11:52

na wiekszosci filmikow z hlvlami knightami widze ze maja sova + mms w rekach a avangera tam gdzie torch ;)

Vil 02-06-2007 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kapsztad (Post 1461313)
EO pisał o tej różnicy

pisac sobie moze wszystko co mu sie zywnie podoba, a ze na glupiego nie wyglada to wie, ze mnostwo ludzi to lyknie opierajac sie na jego "autorytecie".

z innej beczki:

Cytuj:

z avengerem mocniej obrywasz? lol co ty pierdzielisz
Cytuj:

i tyle komentarza wystarczy.

Kfad 02-06-2007 13:59

Gremlin@
Bullshit.

Mając ave, na 92 lvl EK, skille 85 + ring , poszedłem na toirtoise's hell.
Skutek?
1 Bp mf w 1 h (przy softach)
Loot?
3 Warhammery, 4k w kasie.

Powtórzyłem zabieg z SoV + MMS
Skutek?
2 Bp uh w 1h (przy softach, nie nadążałem sie mfowac)
Loot?
Podobny do wcześniejszego.

Co do cen za poi
Take that !

Poi Price

Pozdrawiam,
Kvadzio.

slimaczek 02-06-2007 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kfad (Post 1461568)
Gremlin@
Bullshit.

Mając ave, na 92 lvl EK, skille 85 + ring , poszedłem na toirtoise's hell.
Skutek?
1 Bp mf w 1 h (przy softach)
Loot?
3 Warhammery, 4k w kasie.

Powtórzyłem zabieg z SoV + MMS
Skutek?
2 Bp uh w 1h (przy softach, nie nadążałem sie mfowac)
Loot?
Podobny do wcześniejszego.

Co do cen za poi
Take that !

Poi Price

Pozdrawiam,
Kvadzio.

Ale to nic nie znaczy. Mniejsze waste z ave było dlatego, ze zabijałeś moby dużo szybciej, a nie dlatego ile obrywałeś z daną bronią. Idź na behemotha/demona z avengerem, a potem z sov+mms, (full atk), to wyraźnie zobaczysz ze z ave bedziesz obrywał więcej.

Nahh 02-06-2007 16:23

Cytuj:

Nie mozna tylko trzeba.

Nie? No jaka szkoda ze tylko powtarzasz glupoty ze glowa boli.

A wiec tak:

I podejscie na Valorii po 70k placilismy nie udalo sie
II podejscie placilismy po 100k :)

P.S.
Pierwszy team liczyl chyba z 80 osob z czego 3/4 nie rozumialo slowa po angielsku, moze dlatego nam sie nie udalo :<
Drugi zas byl dobierany lepiej i calkiem niezle poszlo :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nargami (Post 1461319)
na wiekszosci filmikow z hlvlami knightami widze ze maja sova + mms w rekach a avangera tam gdzie torch ;)

Sry, ale co to kurwa ma do rzeczy gdzie oni to nosza?? 8o

Marciniek 02-06-2007 18:35

Troche poczytałem tych pierdół, jakie tu niektórzy wypisują i postanowiłem dodać swoje 3 grosze.

Avengera posiadam od początku stycznia, wbiłem nim ponad 4mln expa, więc chyba coś o nim wiem. Jest lepszy od kombinacji SoV+MMS na potworach, które mają słaby albo średni atak (idealny na dragi), ponieważ na tych potworach strata na obronie jest mniejsza od zysku w ataku (przez jedno i drugie ciężko się przebić), to jest potwierdzone przez wielu i ja także potwierdzam.
Co do obrony, tu już są różne teorie, jednak nie można niczego potwierdzić póki nie wyznaczy się algorytmów, wg których działa obrona broni i tarczy i jak się odnoszą do skilli. Wg moich skromnych obserwacji Avenger jest gorszy w obronie potworów typu GS, BK od kombinacji Bs+Demonka, ale wyraźnie lepszy w obronie w trybie full atack, czego doświadczyłem bijąc dwarf guardy czy na ofie.

Elvena 02-06-2007 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marciniek (Post 1462033)
Troche poczytałem tych pierdół, jakie tu niektórzy wypisują i postanowiłem dodać swoje 3 grosze.

Avengera posiadam od początku stycznia, wbiłem nim ponad 4mln expa, więc chyba coś o nim wiem. Jest lepszy od kombinacji SoV+MMS na potworach, które mają słaby albo średni atak (idealny na dragi), ponieważ na tych potworach strata na obronie jest mniejsza od zysku w ataku (przez jedno i drugie ciężko się przebić), to jest potwierdzone przez wielu i ja także potwierdzam.
Co do obrony, tu już są różne teorie, jednak nie można niczego potwierdzić póki nie wyznaczy się algorytmów, wg których działa obrona broni i tarczy i jak się odnoszą do skilli. Wg moich skromnych obserwacji Avenger jest gorszy w obronie potworów typu GS, BK od kombinacji Bs+Demonka, ale wyraźnie lepszy w obronie w trybie full atack, czego doświadczyłem bijąc dwarf guardy czy na ofie.

No, chodź jedna osoba zauważyła jak to naprawdę jest... Całkowicie się z tym zgadzam a Avengera również mam od dawna.

Nahh 03-06-2007 15:26

Znalazlem ciekawy film na forum Tibia.de, ktory dobrze obrazuje cala sytuacje i roznice pomiedzy sovem a avengerem

sov_vs._avenger.rec

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:18.